Operativní leasing pomáhá firmám s mobilitou

PR článek | rubrika: FINEXPO | 30. 10. 2023
Pryč jsou doby, kdy si firmy kupovaly vlastní auta. I menší podniky začínají vnímat přednosti operativního leasingu – vyhovuje jim lepší plánování nákladů, nemají starosti s prodejem ojetého vozidla a od Volkswagen Financial Services získají spoustu služeb navíc.
Operativní leasing pomáhá firmám s mobilitou
Vratislav Strašil, jednatel Volkswagen Financial Services
Zdroj: Volkswagen Financial Services

Komerční spolupráce

„Operativní leasing od Volkswagen Financial Services se adaptuje na situaci na trhu a jde vstříc zákaznickým preferencím. Je to oblíbený produkt, jehož podíl neustále roste, i když zdaleka nedosahuje podílu jako třeba v Německu, kde firmy auta v majetku prakticky nemají,“ říká Vratislav Strašil, jednatel Volkswagen Financial Services.

Právě na západ od našich hranic je zvykem firemní auta financovat operativním leasingem. „Mobilita je tam primárně vnímána jako služba, kterou si přes operativní leasing pořizují přesně podle svých aktuálních potřeb. A protože i u nás chce stále více zákazníků využívat mobilitu jako službu, jde vidět, že i v Česku získává mezi firmami na oblibě,“ vysvětluje Vratislav Strašil.

Operativní leasing je zajímavý nejen pro velké a střední firmy, ale i pro menší podniky a živnostníky. V první řadě podniky nemusí řešit vysoké náklady, které se pojí s pořízením nového vozu. Rovněž jim odpadají starosti s prodejem ojetého auta – to jednoduše po několika letech provozu vrátí a pořídí si nový, reprezentativní a moderní vůz.

V neposlední řadě pak firmy oceňují množství služeb navíc, mezi nimi například i pojištění, pneuservis, dálniční známky nebo servisní balíčky, které jim šetří čas i peníze na údržbu flotily.

Firmy, které si pořizují vozy na operativní leasing, můžou využít servisní balíček Servis a údržba, zajišťující servisní služby spojené s provozem vozidla. Smlouva se uzavírá na předem dohodnutou ujetou vzdálenost po dobu platnosti operativního leasingu. Klient s touto smlouvou jezdí do autorizovaného servisu a za služby pokryté smlouvou nic neplatí. Hradí jen předem dohodnutou částku v rámci měsíčních splátek operativního leasingu.

Firmám tak odpadá starost s možnými jednorázovými náklady na drobné opravy nebo servis vozu. Předem dobře vědí, kolik za pravidelný servis zaplatí a co vše je v ceně obsaženo.

Podnikavé ČeskoFinmag.cz

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

4. 4. 2024 | Hynek Just

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

Jak to funguje? „Dodavatel se většinou pokusí vystavit podvodnou fakturu nebo se cizí člověk vydává za odběratele a pak se obrátí na nás, jestli jsme schopni zakázku financovat,“ popisuje... celý článek

Začněte podnikat s největší sítí školních bister

4. 4. 2024 | PR text

Začněte podnikat s největší sítí školních bister

Spousta lidí by chtěla začít podnikat, nebýt na nikom závislý a pracovat sám na sebe. Málokdo ale přijde s originálním nápadem, který má šanci uspět. Dobrá zpráva je, že takový nápad... celý článek

Nový žebříček nejbohatších lidí světa. Je v něm i 11 Čechů

2. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Nový žebříček nejbohatších lidí světa. Je v něm i 11 Čechů

Nejbohatším člověkem světa zůstává Francouz Bernard Arnault, vlastník podniku s luxusním zbožím LVHM. Časopis Forbes spočítal jeho jmění na 233 miliard dolarů – v přepočtu asi 5,5 bilionu... celý článek

Do kdy podat daňové přiznání a zaplatit. Přehled termínů

1. 4. 2024 | Petr Kučera

Do kdy podat daňové přiznání a zaplatit. Přehled termínů

Jaké jsou termíny pro daňové přiznání, přehledy pojištění OVSČ a oznámení osvobozených příjmů? Máme podrobnosti.

V polovině neotevřených datovek je vzkaz od exekutora či finančního úřadu

22. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

V polovině neotevřených datovek je vzkaz od exekutora či finančního úřadu

V každé druhé dosud neotevřené datové schránce se nachází dopis od finančního úřadu nebo exekutora. Vyplývá to ze statistik odesílatelů zpráv do datovek, které zveřejnila Digitální... celý článek

Partners Financial Services