Jídlo před koncem spotřeby za polovic. Řetězce rozšiřují výhodné balíčky

Pavla Adamcová | rubrika: Aktuality | 19. 4. 2024
Jídlo před koncem spotřeby za polovic. Řetězce rozšiřují výhodné balíčky

Zdroj: Penny Market

Zákazníci Penny Marketu si ode dneška mohou přímo na prodejnách řetězce zakoupit balíčky zboží s blížící se dobou spotřeby za poloviční cenu. Dosud to bylo možné jen přes mobilní aplikaci.

Projekt se zapojením platformy Nesnězeno navazuje na předchozí nabídku, v rámci které řetězce prodávají bedýnky hlavně s „nedokonalým“ ovocem a zeleninou.

„Zákazníci mají o úsporná řešení velký zájem, proto přemýšlíme nad dalšími inovacemi, které bychom mohli rychle a jednoduše na prodejnách zavádět. Novinky jsou výhodné pro obě strany. Zákazníci mohou nakoupit ještě výhodněji nad rámec aktuálních slev a my prodáme potraviny, které by jinak přišly nazmar,“ popisuje vedoucí oddělení kvality Penny Petr Baudyš.

Platíte hodně za elektřinu?
Změňte dodavatele

Čím dříve se do změny dodavatele pustíte, tím víc ušetříte. Neotálejte a podívejte se, jaké nabídky pro vás máme.

Zlevněné balíčky Penny obsahují nejčastěji pečivo z předchozího dne, ovoce a zeleninu, mléčné výrobky, uzeniny s blížícím se datem spotřeby. Cena balíčku je 79 korun, ale hodnota zboží je podle řetězce minimálně dvojnásobná. 

Na českém trhu přitom nejde o žádnou novinku. Jako vůbec první spustil v roce 2021 prodej bedýnek s běžně neprodejnou zeleninou a ovocem za 25 korun Lidl. Loni pak svou nabídku rozšířil o další sortiment jako pečivo, maso i chlazené výrobky a zboží z bedýnek přesunul do papírových tašek.

Po Lidlu s podobnou nabídkou kromě Penny přišel Albert a loni také Globus. Tento týden pak oznámila prodej tašek s ovocem a zeleninou i Billa. Její tašky obsahují za 49 korun minimálně čtyři druhy ovoce a zeleniny o celkové hmotnosti až 3,5 kilogramu.

„Ovoce a zelenina nabízené v tomto sortimentu jsou určené k okamžité spotřebě. Jedná se mnohdy o plody, které mají vyšší stupeň zralosti, proto bychom jej při standardních kontrolách z regálů na prodejnách vyřadili,“ doplnila mluvčí Billy Dana Bratánková.

Pavla Adamcová

Autor článku Pavla Adamcová

Na Peníze.cz píše hlavně o spotřebitelských tématech. Začínala v roce 2006 v Hospodářských novinách, o rok později se připojila k ekonomické redakci Aktuálně.cz, kde s přestávkami působila deset let a poslední rok ji také... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+90
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Sleva jen pro někoho. Komu teď řetězce nabízejí levnější nákup

2. 5. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Sleva jen pro někoho. Komu teď řetězce nabízejí levnější nákup

Zboží v akci nebo sleva ve věrnostním programu – to už je pro české zákazníky samozřejmost. Relativní novinkou jsou ale slevy jen pro určité skupiny zákazníků. Třeba pro studenty, seniory... celý článek

Která sleva je falešná? ČOI má jasno, říká šéf kontroly

19. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Která sleva je falešná? ČOI má jasno, říká šéf kontroly

Novela zákona o ochraně spotřebitele funguje krátce a s prodejci je třeba si stále vymezovat hranice, říká ke správnému uvádění slev Michael Maxa, ředitel kontroly České obchodní inspekce.... celý článek

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Odeslání přes Balíkovnu jen za 30 Kč. Pošta láká na slevu

3. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Odeslání přes Balíkovnu jen za 30 Kč. Pošta láká na slevu

Po celý duben mohou lidé odesílat zásilky přes službu „Balíkovna na adresu“ jen za 30 korun. Standardní cena je 109 korun pro registrované a 119 korun pro neregistrované uživatele.Speciální... celý článek

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

4. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Partners Financial Services