Rohlik.cz prodlužuje zastropování cen speciálních potravin

PR článek | rubrika: FINEXPO | 29. 1. 2024
A každý měsíc k tomu přidá dalších 20 položek do slevových akcí.
Rohlik.cz prodlužuje zastropování cen speciálních potravin

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

Rohlik.cz, přední online prodejce potravin, už v polovině června přistoupil k zastropování cen 20 položek v sekci speciálních diet. Vyšel tak vstříc zákazníkům, kteří musejí vyhledávat bezlepkové, bezlaktózové a dia alternativy, které ovšem často vychází mnohanásobně dráž než jejich standardní varianty.

Nyní Rohlík.cz nově zastropování prodlužuje minimálně do konce léta. K tomu navíc každý měsíc přidá 20 dalších položek z kategorie do speciální slevové akce s cílem nabídnout různorodý sortiment za výhodnější ceny. 

„Stále více lidí musí dodržovat speciální dietu kvůli zdravotním problémům, jako je intolerance lepku nebo laktózy, či kvůli potřebě sledování glykemického indexu. Tito zákazníci často musí platit výrazně vyšší ceny za potraviny, které vyhovují jejich specifickým stravovacím požadavkům. Například bezlepková mouka stojí i třikrát více než její standardní značková alternativa. V kontextu rostoucích cen za potraviny a energie to může vést k výraznému ekonomickému zatížení těchto rodin. Může to ale také omezovat jejich přístup ke zdravým a vyváženým jídlům,” vysvětluje generální ředitel Rohlíku Martin Beháň, co vedlo firmu k tomu výrazně snížit ceny vybraného sortimentu.

Zdroj: Rohlik.cz

Nejširší výběr speciálních potravin za skvělé ceny

Kromě toho, že Rohlík prodlužuje zastropování 20 položek v kategorii Special Diets a nově bude každý měsíc přidávat 20 vybraných produktů do akce, dodržuje také svůj závazek a stále rozšiřuje svou nabídku speciálních potravin. Je pro něj důležité, aby zákazníci našli vše potřebné na jednom místě. Momentálně sortiment Rohlíku čítá na 1200 položek bezlaktózových, bezlepkových a DIA produktů. Nabízí tak nejširší nabídku speciálních potravin na českém trhu. Díky snížení ceny v mnoha případech až o 50 % zákazníci také výrazně ušetří. Od spuštění akce Rohlík zákazníkům ušetřil už skoro 17 milionů korun. 

Unikátní filtr pro nízkobílkovinné produkty

Zastropované ceny však nejsou jedinou iniciativou, kterou Rohlík v červnu představil. Jako první a jediný na trhu zavedl rovněž filtr „potraviny se sníženým obsahem bílkovin“, který usnadní nakupování všem, kteří ze zdravotních důvodů potřebují omezit příjem bílkovin ve své stravě. Tato inovace je výsledkem spolupráce s Národním sdružením PKU a jiných DMP (tedy fenylketonuriků a lidí s jinými dědičnými metabolickými poruchami).

Nízkobílkovinná dieta je jednou z nejpřísnějších diet na světě. Metabolické poruchy, jako je fenylketonurie (PKU) a další dědičné metabolické nemoci, výrazně omezují výběr potravin, a nutí tak osoby s onemocněním pečlivě počítat a vážit obsah bílkovin ve stravě. Filtr „potraviny se sníženým obsahem bílkovin“ v e-shopu Rohlik.cz umožňuje těmto zákazníkům snadno prostřednictvím jednoho kliknutí vybrat nízkobílkovinné potraviny (s obsahem do 2 gramů bílkovin ve 100 gramech), což výrazně usnadní jejich každodenní život, zrychlí nakupování a napomůže chránit zdraví. 

„Dlouhodobě sledujeme zájem Rohlíku o různé výživové trendy a důraz na přehledné a spolehlivé informace o složení produktů. Tato inovace výrazně usnadní nakupování našim pacientům a stane se důvěryhodným způsobem, jak získat potraviny, které nejsou ohrožením pro jejich zdraví," okomentovala spolupráci při představení inovace Šárka Štěrbová z Národního sdružení PKU a jiných DMP.

Zdroj: Rohlik.cz

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kdo byl na našich bankovkách? Ukažte, co si pamatujete

28. 4. 2024 | Gabriel Pleska | 1 komentář

Kdo byl na našich bankovkách? Ukažte, co si pamatujete

Peníze se musí točit. V našem kvízu jsme je otočili lícemi dolů. A vy si teď podle zadní strany zkuste vzpomenout, co je vpředu.

Připevněná víčka, papírová brčka a další „eko“ vychytávky. Mají smysl?

26. 4. 2024 | Pavla Adamcová | 6 komentářů

Připevněná víčka, papírová brčka a další „eko“ vychytávky. Mají smysl?

Rozmočené brčko v pití nebo víčko připevněné k lahvi, které se nepříjemně odírá o obličej. Vychytávky, které mají na rozdíl od plastů šetřit přírodu, už stihly rozčílit nejednoho z... celý článek

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

25. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

Cena elektrické energie pro domácnosti v Česku byla v loňském druhém pololetí nejvyšší v Evropské unii, pokud zohledníme odlišnou kupní sílu v jednotlivých státech. Vyplývá to z dnes... celý článek

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

23. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

Obchodní řetězec Billa dnes představil novou mobilní aplikaci, přes kterou si mohou zákazníci nakoupit na e-shopu.

Partners Financial Services