Nejnovější trendy v líčení: Objevte inspirativní techniky a styly pro sezónu léto 2023

PR text | 2. 8. 2023
Sladké růžové tváře, neonová víčka, rty v barvě šťavnatého pomeranče a malinového sorbetu, žádný make-up, ultra orosená pleť – to jsou jen některé z žhavých trendů v líčení, které ovládají léto 2023. Objevte inspirativní techniky a styly pro sezónu léto 2023.
Nejnovější trendy v líčení: Objevte inspirativní techniky a styly pro sezónu léto 2023

Zdroj: 123rf.com

Nová sezóna přináší nové trendy v líčení

Nová sezóna znamená nové trendy v líčení. Těšit se můžete na spoustu barev, zábavy a fantazie. Od neonových a metalických očních stínů po grafické oční linky, kouřově tmavé oči a bohaté rty, můžete prostě dělat cokoli. Některé z nich se vytváří snadno, jiné vyžadují sledování tutoriálů, ale věřte nám, výsledek stojí za námahu. Pokud dáváte přednost minimalistickému make-upu a držíte se daleko od výrazných barev, přirozený vzhled bude také na vzestupu.

Na jednu stranu tu máme velký návrat k přirozenosti, na druhou experimenty s výraznými barvami, grafickými linkami, výrazným podtržením očí a vinylovými rty. Módní make-up má zdůraznit krásu a sladit se s vaší oblíbenou halenkou nebo šperkem. Společným bodem každého looku je pleť, která má být nejčastěji prosvětlená, ale přirozená a sjednocená pouze světlým podkladem.

Oblíbené trendy na léto 2023:

  • make-up no make-up
  • silné prosvětlení pokožky
  • oranžová a růžová ve všech prvcích make-upu
  • kouřové oko ve stylu Addams
  • metalické stíny

Vsaďte na barevné a metalické oční stíny

Modrá, oranžová, červená, růžová – barevné stíny nyní budou středem pozornosti. Můžete se rozhodnout pro odvážný vzhled smícháním barev a překročením očního víčka nebo hrát na jistotu a přidat výrazný akcent pouze v koutku oka.

Metalické a třpytivé oční stíny mají nyní svých 5 minut slávy. Na sluníčku se budou krásně třpytit. Noste je denně sólo, na večerní vycházky je doplňte černou linkou.

Hitem léta 2023 je dewy skin

Mírně upravenou verzí přírodního makeupu je Dewy Skin nebo Glass Skin. U těchto make-upů se zaměřte na zářivý vzhled pleti, umocněný pevnou porcí rozjasňovače. Používejte lehký podklad nebo BB krém, který vypadá nejlépe při aplikaci na silně navlhčenou pleť (určitě používejte i krém s SPF!). Můžete také zvýraznit obočí, použít řasenku a obličej lehce vykonturovat (nejlépe krémovými produkty). Zde není potřeba předstírat, že nejste nalíčená. Tento typ make-upu se vyznačuje prosvětlením, které dodává obličeji svěžest. Rozjasňovač naneste na vršky lícních kostí, střed nosu, bradu, do vnitřního koutku oka a dokonce i na čelo, nad horní část obočí. Pro efekt přirozeného prosvětlení použijte krémový přípravek nebo vylisovaný melír rozetřete prsty a „vmasírujte“ do pokožky.

Make up no make up

Dobrá zpráva pro minimalistky – líčení ve stylu „make-up no make-up“ bude také velmi žádané. Tento make up působí extrémně lehce a svěže. Co je to make up no make up? Jde především o jemné zvýraznění krásy. Pro vysoce krycí podkladové báze nebo barevné oční stíny není místo. Přirozená pleť je jemně růžová, má přirozenou texturu nebo viditelné póry, které se nesnažíme zakrýt makeupem. Tento typ líčení má působit dojmem "nahého obličeje", tedy bez jakéhokoliv make-upu.

Edgy Glam – kouřové líčení očí inspirované Wednesday Addams

Smoky Eye je trend, který nikdy nevyjde z módy, ale kouřové líčení Wednesday Addams je v této sezóně v módě. Tmavý vzhled v lehce gotickém stylu vám pomůže získat černou tužku na oči, kterou nanesete podél linie řas na horní a spodní víčko a poté pořádně rozetřete. Takové kouřové oko skvěle kontrastuje s trendem „no makeup“ a zcela „nahou“ pletí. Díky tomu ještě více ukazuje svou ultraelegantní tvář.

Metalické stíny – návrat do roku 2000

Make-up návratem do roku 2000 jsou vinylové rty a metalické pigmenty na očních víčkách. Barvy by měly být bláznivé, například modrá a zelená. Takové výrazné barvy stínů dokonale zdůrazní hnědou duhovku. Dobře poslouží i v případě tmavší pleti nebo letního opálení. Na rozdíl od roku 2000 je podkladem pro líčení očí a rtů pleťová barva s dobře zvolenou barvou podkladu a korektoru. Líčení obličeje také zakončíte přidáním bronzeru, tvářenky a rozjasňovače. Díky tomu získává make-up ve stylu 2000s elegantnější a modernější vzhled.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Alza se chystá na prodej léků. Na trhu už má silnou konkurenci

7. 5. 2024 | redakce Peníze.CZ

Alza se chystá na prodej léků. Na trhu už má silnou konkurenci

Internetový obchod Alza.cz v květnu získal podíl v lékárně Other Corp ze středočeských Zdic. Nově by tak do své nabídky mohl zařadit i volně prodejné léky, informoval server CzechCrunch. celý článek

Kvíz pro opravdové machry. Víte, který svátek je otevřeno?

7. 5. 2024 | Gabriel Pleska

Kvíz pro opravdové machry. Víte, který svátek je otevřeno?

Zákon o prodejní době nedává smysl. Není v něm žádné vodítko, ve které svátky mají větší prodejny zakázáno prodávat a ve které ne. Takže kdo nechce párkrát do roka hledat, ten aby se... celý článek

Švýcarský nůž bez nože. Ikonický výrobek se mění kvůli bezpečnosti

6. 5. 2024 | Pavla Adamcová | 4 komentáře

Švýcarský nůž bez nože. Ikonický výrobek se mění kvůli bezpečnosti

Švýcarská společnost Victorinox, která proslula výrobou legendárních zavíracích armádních nožíků, je začne vyrábět ve verzi bez čepele. Nahradí ji například příslušenstvím pro cyklisty. celý článek

Povinné zálohování PET lahví a plechovek. Vyplatí se to?

3. 5. 2024 | Pavla Adamcová | 5 komentářů

Povinné zálohování PET lahví a plechovek. Vyplatí se to?

Ministerstvo životního prostředí posílá na vládu novelu, která zavádí systém zálohování a vykupování PET lahví a plechovek. Co si o chystané novince myslí odborníci?

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

2. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

Píše vám přítel na Facebooku, že jste vyhráli? Pozor na to. ČSOB varuje před novým trikem kybernetických podvodníků, kteří využívají kontakty na sociálních sítí.

Partners Financial Services