Vypočítejte si cenu nemovitosti a pronájmu

Finexpo | rubrika: FINEXPO | 25. 6. 2018
On-line kalkulačka Odhad-zdarma.cz nově určí tržní cenu nemovitosti i výši nájmu.
Vypočítejte si cenu nemovitosti a pronájmu

Komerční spolupráce

Mezi hlavní kritéria při rozhodování o koupi, prodeji či pronájmu nemovitosti patří bezesporu cena. Inovovaná kalkulačka www.odhad-zdarma.cz vám vypočítá nejen tržní cenu bytu, domu či pozemku, ale nově také pomůže určit výši nájmu. Tato kalkulačka získává na popularitě, neboť generuje spolehlivé výsledky bezplatně, rychle a – na rozdíl od většiny dalších online odhadů nemovitosti – bez nutnosti zadávání kontaktních údajů.

Klíč k úspěchu

Stanovení špatné tržní ceny může vést k dlouhodobému odrazení potenciálních zájemců o koupi a k poklesu atraktivity nemovitosti pro trh či ztrátě potenciálního výnosu v případě podhodnocení. Velký oříšek pro majitele nemovitostí často představuje i určení správné výše nájmu. Inovovaná kalkulačka z dílny realitní kanceláře Quantum reality nově řeší i tuto potřebu.

Zadáním lokality, rozlohy, stavu, dispozice, příslušenství (sklep, garáž) a dalších informací získá uživatel v několika krocích představu o optimální výši nájmu domu či bytu. Pro účely prodeje či nákupu nemovitosti jsou údaje navíc rozšířené i pro pozemky.

Přesná data

Kalkulačka pro stanovení spolehlivých hodnot vychází z několika zdrojů. Kombinuje informace z katastru nemovitostí o realizovaných prodejích, z cenové mapy a inzerce. Data dále upravuje algoritmus, který zohledňuje i názory odborníků. Mechanika výpočtu tak zaručuje, že je cena maximálně aktuální a reaguje na proměnlivou situaci na trhu s realitami.

Prozatím kalkulačka stanovuje hodnoty pro Prahu a okolí, nicméně její tvůrci vzhledem k velkému zájmu nevylučují další rozšíření pro celou Českou republiku. „Online kalkulačka Odhad-zdarma.cz poskytuje majitelům nemovitostí i zájemcům o koupi/pronájem jistotu, že stanovená prodejní cena či výše nájmu odpovídá tržní situaci. Představuje další nástroj, kterým se snažíme kultivovat trh, neboť odstraňuje možnou informační převahu a chrání tak uživatelé před nevýhodnými obchody,“ komentuje vývoj kalkulačky Jakub Zámiš, jednatel realitní kanceláře Quantum reality.

Rozhovor s makléřem Quantum reality

Za čtrnáct let zprostředkoval v Praze a okolí prodej víc než čtyř set domů v celkové hodnotě přesahující 2,5 miliardy korun. Ve své branži patří mezi nejúspěšnější. „Alfou a omegou úspěšného prodeje domu je odborník, který umí stanovit správnou cenu,“ říká v rozhovoru realitní makléř Daniel Hanzal.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

7. 3. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

Průměrná úroková sazba nově nabízených hypotečních úvěrů v Česku se za poslední měsíc prakticky nezměnila. Pro úvěr do 80 procent odhadní hodnoty nemovitosti (LTV) je sazba 5,62 % p.... celý článek

Bydlení už víc nezlevní, hlásí banka. Ceny pozemků dál rostou

22. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ

Bydlení už víc nezlevní, hlásí banka. Ceny pozemků dál rostou

Ceny bytů i rodinných domů v loňském roce klesly. Vyplývá to ze statistiky ČSOB Index bydlení (dříve HB Index) za čtvrté čtvrtletí 2023. Základem jsou odhady tržních cen nemovitostí... celý článek

Trh s bydlením ožil. Ceny mírně klesly, ukazují nová čísla

21. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ

Trh s bydlením ožil. Ceny mírně klesly, ukazují nová čísla

Realitní trh v Česku po několika letech útlumu postupně ožívá. Prodeje nemovitostí začaly opět mírně stoupat. V mezinárodním srovnání dlouhodobě patříme mezi země, kde se zdražuje nejrychleji.... celý článek

Hypotéky výrazně zlevnily, ukazují nová čísla z bank

9. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ

Hypotéky výrazně zlevnily, ukazují nová čísla z bank

Průměrná úroková sazba nově nabízených hypotečních úvěrů v Česku klesla na nejnižší hodnotu od června 2022. Ukazuje to statistika Swiss Life Hypoindex.

Jak se kupuje dům za šest miliard. Šéf fondu podrobně o Arkádách Pankrác

7. 2. 2024 | Martin Vlnas

Jak se kupuje dům za šest miliard. Šéf fondu podrobně o Arkádách Pankrác

Nemovitostní fond Trigea získal pražské obchodní centrum Arkády Pankrác. Jak se mu to podařilo a jaké s ním má další plány? Rozhovor s Tomášem Trčkou, zakladatelem a generálním ředitelem... celý článek

Partners Financial Services