THE GOLDEN INVESTMENT: Zlato opět v kurzu

PR článek | rubrika: FINEXPO | 6. 6. 2016 | 2 komentáře
Finanční trhy jsou až podezřele klidné. Nepříjemné globální otřesy přitom můžou přijít nečekaně. Pozor bychom si měli dávat především na čínskou ekonomiku.
THE GOLDEN INVESTMENT: Zlato opět v kurzu

Komerční spolupráce

Představa, že jsou díky různým záchranným mechanismům zažehnány další krize, je bláhová. Růst je pomalejší, rizika skrytější a důsledky budou daleko tvrdší než v roce 2008. Státy totiž udělaly jen málo, aby se ochránily před dalšími nepříjemnostmi. Kromě nekonečného zadlužování a fungování na účet našich dětí si přisvojily další nástroj k „uklidnění trhů“. Snad do všech učebnic ekonomie se za uplynulých osm let zapsalo kvantitativní uvolňování.

Krize na obzoru

Po celém světě se bankéři pokoušejí stimulovat ekonomiku pomocí tištění peněz. Každá země a její centrální banka se snaží intervenovat na monetárním poli a usilují o snížení síly své domácí měny. Jenže když to dělají všichni, nevíme, co to s celosvětovou ekonomikou udělá. Momentálně jsme uprostřed měnových válek centrálních bankéřů, jaké jsme ještě nezažili.

Zejména rychle se rozvíjející trhy jako například Čína jsou velmi křehké a jejich selhání může vrazit kudlu do zad celému finančnímu systému. Schopnost čelit radikálnějším otřesům je nízká. Hrozí další krize. Upozorňuje na to i Mezinárodní měnový fond ve své březnové zprávě. A není to jen MMF, kdo vidí rizika na Dálném východě. Miliardář a investorský guru George Soros uvedl, že se čínská ekonomika až nápadně podobá té americké z přelomu let 2007 a 2008. Problémem je podle Sorose zejména vysoké zadlužení. Tamní vláda staví na první místo hospodářský růst a zapomíná, že ekonomický rozmach je vykoupen zvyšováním dluhu. Miliardář aktuálně sází proti asijským měnám, protože jim předpovídá tvrdý pád.

Zlatá jistota

V roce 2008 se ukázalo jako nejlepší ochrana před krizí zlato, které během tří let od vypuknutí krize až do roku 2011 více než zdvojnásobilo svou hodnotu. Když se pak investiční moře uklidnilo, investoři se přesunuli zpět k akciím. Podobný scénář může nastat i dnes. Jako indikátor slouží extrémně vysoká poptávka po zlatých slitcích a mincích. Mincovny nejsou schopny uspokojit extrémně vysokou poptávku a hlásí vyprodáno. Lidé a investoři zřejmě předpovídají, podobně jako Soros, propad akciových trhů, který bude řízen z Číny.

Ideálním nástrojem, jak na tomto scénáři vydělat, je unikátní Zlaté komoditní spoření TGI Future. Spoření je dostupné už od základních klubových členství TGI Club Basic/Basic+ a je určené pro širokou veřejnost. Na rozdíl od jiných produktů, které se jako komoditní spoření jen tváří, TGI Future umožňuje spořit konkrétní zlaté investiční slitky o hmotnostech 31,1 gramu (troyská unce), 50 gramů, 100 gramů a 250 gramů. Spořit můžete na svůj zlatý slitek už od 490 korun za měsíc. Doba spoření je pět až sedm let.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

15. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

Přestože byl víkendový útok Íránu na Izrael podle řady expertů bezprecedentním krokem, světové trhy ho podle všeho zatím ustály.

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

28. 3. 2024 | PR text

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

Nejlevnějšího prodejce zlata najdete na adrese Zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v Obecním domě. Ale pozor, ve druhém patře, ne v přízemí. Použijte služební vchod z ulice U Obecního... celý článek

Další zdražení čokolády? Cena kakaa prudce vzrostla

19. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Další zdražení čokolády? Cena kakaa prudce vzrostla

Cena kakaa na komoditní burze výrazně rostla už loni, letos se ale stihla už zdvojnásobit. Z cen okolo 2000 dolarů za tunu se vyšplhala až na více než 8000 dolarů.

Nejlepší a nejhorší podílové fondy roku 2023. Známe výsledky

15. 1. 2024 | Jan Traxler | 1 komentář

Nejlepší a nejhorší podílové fondy roku 2023. Známe výsledky

Nejúspěšnější retailový fond v České republice vydělal v uplynulém roce 53 %, naopak nejméně úspěšný prodělal 24 %. Projděte si výsledky rozdělené na akciové, dluhopisové, komoditní,... celý článek

Kam investovat? Příležitosti roku 2024 očima expertů

8. 1. 2024 | Michal Hron

Kam investovat? Příležitosti roku 2024 očima expertů

Do čeho vyplatí investovat peníze v roce 2024? Čemu bychom se naopak měli obloukem vyhnout? Zeptali jsme se.

Partners Financial Services