Odkládáte investování? Zbytečně přicházíte o své úspory.

PR článek | rubrika: FINEXPO | 15. 4. 2024
Investování je mezi lidmi v posledních letech stále více probírané téma a o potřebě investovat mluví nejeden expert. Rekordní inflace posledních let znehodnotila úspory všech, kteří neinvestovali a klesající výše starobních důchodů na budoucích jistotách taky nepřidává.
Odkládáte investování? Zbytečně přicházíte o své úspory.

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

I přes to, že se o nutnosti investovat neustále mluví, většinu Čechů odrazuje strach ze ztráty peněz. Drží tak peníze na spořicích účtech, které jen sotva překonají inflaci. V široké škále investičních příležitostí přitom existují i konzervativní řešení, které vám peníze bezpečně zhodnotí. Přijde vám lákavé investování do nemovitostí, ale nemáte zatím dostatek znalostí nebo prostředků? A slyšeli jste o investování do úvěrů zajištěných nemovitostmi? Naučte se investovat u spolehlivé české společnosti. 

Strach z investování stále odrazuje velkou část populace

Každá investice je neodmyslitelně spojená s určitým rizikem. Existují ale cesty, jak ho minimalizovat. Pro začátek bude stačit, když si zjistíte základní informace o různých investičních produktech. Jakmile si budete jistější v tom, jaké varianty existují a jak jednotlivé investiční platformy fungují, strach se bude snižovat a sebevědomí zvyšovat.

Se strachem Čechů ze ztráty se pojí i strach z podvodu. A není se čemu divit. Historické události důvěře starších investorů nepřispívají. Jejich investiční gramotnost byla v minulosti nízká, vzhledem k tomu, že před sametovou revolucí si mohli spořit pouze na vkladní knížce. Po revoluci, v období kuponové privatizace, se důvěra v investování neměla šanci prohloubit, protože ji mnoho tehdejších podnikatelů zneužilo ve svůj prospěch.

Je však třeba si uvědomit, že období devadesátkových veksláků je to tam a na trh se dostávají důvěryhodné platformy, díky kterým své peníze opravdu zhodnotíte. Máte bokem peníze, které nebudete ideálně alespoň 3 roky potřebovat? Není na co čekat. Největším přítelem investora je čas, který může na investování využít.

Jak překonat hlavní investiční mýty?

K investování nepotřebujete miliony. Jen málokdo si od začátku může dovolit zainvestovat objemné sumy peněz. Většina investorů začíná tak, že si zvolenou investiční platformu vyzkouší s menší částkou a až s nabytím důvěry investice navyšuje. Investovat lze, a je to do značné míry i vhodné, od nižších částek. Příkladem, kde si investování lze vyzkoušet již od tisícovky (nebo 50 eur) je investiční platforma Ronda Invest.

Nemusíte být investiční expert, i odborníci museli někde začít a experty se stali až po letech studování a zkušeností. Čím déle se budete ve světě investic pohybovat, tím více znalostí získáte a tím vyšších výnosů budete snadněji dosahovat. S Rondou investujete do úvěrů zajištěných nemovitostmi. Portfolio si můžete budovat mezi jednotlivými úvěrovými pohledávkami, zhodnocovat své úspory v korunách i eurech, přitom pořád za pevně stanovený roční výnos. Zajištěním úvěrů nemovitostmi je přitom riziko opravdu minimalizované. Až si budete jistější v kramflecích, bude snazší investovat po větších částkách, které budou přesně odpovídat vašim investičním cílům.

Zdroj: Shutterstock

Začátečníci mají tendenci dát přednost krátkodobým a rychlým ziskům. Tímto způsobem už ale mnoho investorů došlo ke ztrátě. Investovat chytře znamená dlouhodobě a pravidelně, aby se vaše peníze mohly kvalitně zhodnocovat.

Lepší strategií je proto investovat s rozumnými částkami do více investičních instrumentů. Kromě úvěrových pohledávek u Rondy s výnosem až 9 % p.a. můžete využít nemovitostních fondů. Ty však dosáhly v prvním kvartálu letošního roku průměrně 5,4% zhodnocení. Dalším způsobem by byly akciové fondy. Tam průměrný investor zhodnotil své peníze za první kvartál až o 8 %.

Kromě nízké rizikovosti tak s Rondou nejen překonáte inflaci a výkonnost spořicích účtů, ale i dalších alternativ, kde je podstupované riziko výrazně vyšší. Volatilní investiční produkty typu akcie a kryptoměny jsou opravdu vhodné spíše pro zkušené investory, kteří mají investiční horizont na alespoň 10 let. Akcie i kryptoměny totiž obvykle dlouhodobě rostou, ale krátkodobě velmi kolísají.

P2B investice, aneb minimální riziko se solidním zhodnocením

Pro první investici, konzervativní investory nebo milovníky nemovitostí může být vhodná volba investování u RONDA INVEST. „S námi investujete do úvěrů zajištěných nemovitostmi s LTV obvykle pod 70 %. Každý podnikatelský úvěr poskytujeme po přísném posouzení bonity dlužníka, jeho žádosti, kvality nemovitostního zajištění, profitability financovaného projektu a dalších. Bezpečí našich investorů je pro nás na prvním místě,“ uvádí Lukáš Blažek, obchodní ředitel Ronda Invest.

Pokud tedy chcete investovat do nemovitostí kvůli uchování reálné hodnoty, ale jsou pro vás v dnešní době finančně nedosažitelné, zkuste právě alternativní investice s Rondou. Investování je zcela bez poplatků, online s měsíčně vyplácenými výnosy. Platforma si drží dosavadní 100% spolehlivost ve vyplácení veškerých investovaných částek i přislíbených výnosů. Investoři si na platformě přitom vydělali přes 154 milionů korun.

Zdroj: Shutterstock

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Hračičkové rozbili bitcoin. Jeho cenu halving nechal v klidu. Týden v kryptu

27. 4. 2024 | Tomáš Krause

Hračičkové rozbili bitcoin. Jeho cenu halving nechal v klidu. Týden v kryptu

Halving cenu bitcoinu nezvedl, ale jak zdražily transakce! Autoři peněženky Samourai Wallet byli zatčeni, MMF chválí bitcoin, Švýcaři (někteří) ho chtějí zapsat do ústavy a zakladatel... celý článek

Moneta schválila dividendu devět korun za akcii

23. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Moneta schválila dividendu devět korun za akcii

Valná hromada Moneta Money Bank, které se zúčastnili držitelé 74,59 procenta akcií, dnes schválila rozdělení čistého zisku za rok 2023. Z částky 5,4 miliardy korun akcionářům vyplatí... celý článek

Půlení bitcoinu je za námi. Klesnou odměny za ethereum? Týden v kryptu

20. 4. 2024 | Tomáš Krause

Půlení bitcoinu je za námi. Klesnou odměny za ethereum? Týden v kryptu

Halving bitcoinu máme za sebou, Hongkong schválil ETFka a naše vláda pravidla krypta. Ethereum diskutuje o snížení odměn a Cardano se bratříčkuje s Huawei. Je tu další Týden v kryptu. celý článek

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil | 7 komentářů

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Partners Financial Services