KB má novou ředitelku privátního bankovnictví

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 5. 12. 2022

Novou ředitelkou útvaru privátního bankovnictví Komerční banky se od ledna stane Dita Pasquier. Dosavadní ředitel Petr Slabý se rozhodl svoji kariéru v bance po 35 letech ukončit k 31. lednu 2023.

Dita PasquierFoto: KB

Dita Pasquier

„Privátní bankovnictví KB je samostatným útvarem banky s celostátní působností a obsluhuje klienty, jejichž finanční aktiva překračují 30 milionů korun. Dita Pasquier a Petr Slabý se na personální výměnu připravovali společně více než rok, aby byla zachována kontinuita, kvalita a výjimečná péče o klienty,“ upřesňuje mluvčí Tomáš Zavoral.

„Mou vizí je přinést do oblasti privátního bankovnictví více digitalizace a podporovat další rozvoj služeb pro naše klienty,“ říká Pasquier.

Dita Pasquier pracuje v Komerční bance téměř 19 let, její kariéra je provázána zejména s korporátním bankovnictvím. Zastupuje ji také ve Francouzsko-české obchodní komoře a je členem dozorčí rady společnosti Upvest, která je součástí skupiny KB. Před příchodem do banky pracovala pět let ve státní agentuře CzechInvest a mimo jiné řídila její pařížskou pobočku.

Petr SlabýFoto: KB

Petr Slabý

Petr Slabý spojil významnou část své kariéry s pobočkovou sítí, kde pracoval 14 let. Následně, v období integrace Komerční banky do Skupiny Société Générale, pracoval čtyři roky v útvaru centrály Marketing a obchod. V roce 2006 byl pověřen vybudováním nové obchodní divize privátního bankovnictví. Rovněž pracoval v dozorčí radě KB Penzijní společnosti a ve správní radě Nadace KB Jistota.

V listopadu 2022 získalo Privátní bankovnictví KB první místo v kategorii „Best Performing Private bank in CEE“ v anketě The Financial Times. O oceněných rozhoduje nezávislá odborná porota, která porovnává kvantitativní i kvalitativní ukazatele. V případě KB ocenila zejména vysokou tržní penetraci, účast na největších M&A transakcích v Česku a spolupráci s klienty z IT sektoru.


redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+29
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Úroky klesají, kdo dá víc?

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Úroky klesají, kdo dá víc?

Banky dál snižují úročení na spoření. Kam se teď podívat, když si chcete vyšší úroky udržet co nejdéle?

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

Minimální a zaručená mzda: Pravidla se změní, schválila vláda

20. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Minimální a zaručená mzda: Pravidla se změní, schválila vláda

O růstu minimální mzdy má nově rozhodovat předem daný „vzoreček“ navázaný na vývoj průměrné mzdy. Zároveň klesne počet úrovní zaručeného platu.

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

20. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu na 5,75 procenta počínaje 21. březnem. Jde o nejnižší hodnotu od... celý článek

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

Společnost Kofola ČeskoSlovensko dokončila nákup většinového podílu ve společnosti Pivovary CZ Group, pod kterou spadají značky Holba, Zubr a Litovel. Stalo se to krátce po té, co akvizici... celý článek

Partners Financial Services