Mobbing: šikana na pracovišti, která se v Česku rozmáhá

Eva Sovová | rubrika: Jak na to | 15. 1. 2008 | 308 komentářů
Skrytý teror na pracovišti, tzv. mobbing, zažívá v Česku každý šestý zaměstnanec. Řada z nich kvůli němu práci ztrácí a často končí u psychiatra. Dlouhodobá šikana na pracovišti přitom může firmy stát i stovky tisíc korun ročně.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

16. 7. 2014 17:19, Jana z Brna

Šikanou na pracovišti jsem si také prošla. Skončila jsem tzv. na ulici a následně na uzavřeném psychiatrickém oddělení. Bránit se soudem nemá cenu. Nemám sílu ani peníze na právníky. Jen zatím čerstvou nenávist k městským společnostem,kde se dodazují za hodnotné zaměstnance neschopní příbuzní! TECHNICKÉ SÍTĚ BRNO a.s.,TEPLÁRNY BRNO a.s.

+595
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

9. 7. 2008 21:40, hahaha

Normalní lidské domluvy? Kde žiješ? Jsi buď naivní nebo patříš právě k té skupině lajdáků, která se cítí drbaná za špatně odvedenou práci. To mi připomíná jednu skupinu obyvatel, která při každé příležitosti mluví o rasismu jen, aby zamlžila skutečnost, že se přiživuje na společnosti.

Zobrazit celé vlákno

-22
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 308 komentářů)

29. 3. 2010 11:38 | Renata Nováková

Dobrý den,přečetla jsem si článek i příspěvky a je mi ze všeho ouvej.Pracovala jsem v zaměstnání u svého švagra.A věřte,nevěřte,stala jsem se terčem šikany jeho manželky - ano mojí sestry.Výsledek? Výpověď z pracovního poměru dohodou.Práce i kolektiv super,ale paní šéfová mi začala něco závidět,co?Nevím?Jen začala do pracovních věcí míchat i věci soukromé,mou práci znehodnocovala,posmívala se,no a šéfovi vše barvitě líčila,ale jaksi v pozměněné formě,samozřejmě v její prospěch.Hádejte,komu věřil a věří?Bránila bych se,ale vůbec nevím jak.Brečela bych a je mi to houby platné.Tak kéž to všichni ustojíme!!!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 3. 2010 18:32 | Nina

Dobrý den,
přečetla jsem si Váš příspěvek a musím jen souhlasit, že tímto způsobem se ve zdravotnictví jedná. Nejste náhodou z Masarykova onkologického ústavu v Brně? Tam jsou staniční sestry nevzdělané a řeší si svoje komplexy též touto formou. A vedení slepě věří jejim přetvářkám. No...hodně sil a jediné řešení je, že se nad ně povznesete a odejdeme jinam. Závist je strašná věc...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 3. 2010 13:03 | Anka

Dobrý den, pracuji jako zdravotní sestra v jedné zahraniční prestižní firmě. Má práce mne baví a uspokojuje, ale....šikana z mého povolání udělala noční můru. Dosáhla jsem ve svém středním věku titul Bc. Mé starší kolegyně mi závidí nejen ten titul, ale také věk, neustále mi říkají: až budeš v mém věku (okolo 55 let), vymýšlí si to, co jsem neřekla. Tím, že počítají roky do důchodu, jsou si jisté tím, že už je nikdo nevyhodí. Vrchní sestra stojí na jejich straně, problémy neřeší a ani řešit nechce, napětí narůstá. Vzhledem k tomu, že mám určité vzdělání a znalosti, bojí se o své místo a tak vymýšlí lži, jak by mne ponížila, zdiskreditovala. Co je na tom nejhorší, moje jméno nesmí padnout ani mezi našimi chronickými pacienty, protože kolegyně se hned po mně "vozí". A ti nemocní to vidí a řeknou mi to. Chtěli bysta být v roli takového nemocného? Vrchní sestra mi píše málo výhodných služeb, neustále mi něco vyčítá a komentuje - i před pacienty. Začala jsem mít zdravotní potíže - vysoký tlak krve, chodím na psychiatrii a na terapie. Výsledkem je, že budu muset změnit práci. Kdybych s ozvala na vedení firmy, neuvěří mi a situaci řešit nebudou. Je mi z toho akorát tak smutno....a jdu hledat novou práci.... Hezký den Anka
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 3. 2010 23:36 | Milan

Nahrávat.Stačí MP3,používám IRIVER,je malý,obrovská paměť,2+2giga,výdrž.Na důkazy.A psát.ať zaplevelíme Internet.Musíme vytvořit občanské organizace s rozsáhlými pravomocemi.Právnické vzdělání nám určitě poskytne "Plzeňská univerzita".Zabavovat majetek Botostrojům a vyplácet z nich okrádané zaměstnance.Na Rapidshare dávám heslem NWO články,videa o porušování ZP,o mizerném zdravotnictví,pomožte mně. Původně to mělo být pouze o NWO,ale z šoku z porušování základních občanských práv tam dávám všechno. Mimo NWO doporučuji film Základní příjem,dal jsem k tomu titulky.Pod MMF jsem dal dva dokumenty z Argentiny o znárodňování zavřených fabrik dělnickými družstvy.Mají úžasné ekonomické výsledky,jsou jich už desetitisíce.Jižní Amerika má Dubčekův socialismus,Brazílie bude zavádět základní příjem,super!!!!!!!!!!!!!!
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 2. 2010 9:05 | Xena

Hezky den pani Marie, ja jsem prosla psychickym terorem a ponizovanim od srpna do prosince roku 2009, kdy posledni dny jsem jen brecela na toalete...problem je v tom, ze jsem s dotycnym sedela sama v kancelari a dukazy dalsich osob jsem nemela, i kdyz o tom vsichni vedeli a vedeli, jaky je to clovek a nemeli ho radi, ale pochybuju, ze by se me nekdo zastal, pze se kazdy boji o misto. Takze jsem se psychicky sesypala a je to cim dal horsi, ten stres na me ted pada, mam strach z lidi, neverim si, brecim, koluje ve mne obrovska nenavist za to ponizeni, beznadej, komu asi tak uveri?... kdyz ctu Vase radky, zasnu jak uplne stejne ponizovani jste zazila, ja to zazila od muze, coz me jeste vic srazilo do kolen, protoze z muzi a ponizovanim mam velice zle zkusenosti z partnerskych vztahu...a narazit na to jeste v zamestnani byla pro me proste posledni kapka...rekl mi, ze si rika, jak jsem blba, a kdyz nebudu premyslet, tak me vyrazi, prirovnaval me k hermafroditu apod., k blondyne (Jsem cernovlaska) jako narazky, ze jsem asi hloupa...jednal se mnou jak s frackem, kteryho vychovava k obrazu svemu, rval na me, a ja nemohla vubec pracovat, zacla jsem zapominat, totalne polevovat v pracovnim tempu, chodila jsem do prace s odporem a hlavne s odporem k nemu, takze to situaci jeste zhorsovalo, ze jsem delala jednu chybu za druhou. Nevim, jak to mam a kam nahlasit, protoze mam opravdu strach z nasledku, pze dotycny je nevypocitatelny, ale takhle to nechat prece nemuzu?...podotykam ze jsem byla uz asi 4. asistentka, dve predtim se slozily...treti vcas odesla...v dnesni dobe clovek cim dal vic prekracuje svoje takovety hranice, rika si: neni prace, nejak to musim vydrzet...ale i za to, ze budu bez penez a nejakou dobu zase bez prace, tak jsem proste odesla...pze jde o zdravi. Preji Vam hodne stesti a sil v boji a at se najde pravda a vinik bude nalezite potrestan. S pozdravem X.
z duvodu bezbecnosti neuvadim sve jmeno
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 1. 2010 8:46 | Marie

Dobrý den, procházím podobnou zkušeností, a to, co se mi děje, trvá sice jen "krátce" - ve firmě EXXON jsem měsíc a kousek, ale to, jak se ke mně chová "vedoucí tea mu" (která ani není mojí nadřízenou) je neuveřitelné. kritizuje mě, před kolegy zesměšňuje, zobecňuje moje pochybení a vztahuje na celou moji osobnost. když jsme v soukromí,chvíli hraje "kamarádku" a pak zaůtočí v podobě ponižování a rafinovaných osobních útoků jako například žě "mám problémy s psaním a že v mozku je centrum písma hned vedle řečového centra a to je možná můj problém", nebo že bych měla vyhledat psycholůoga a brát psychofarmaka a podobně, čímž podle mě reaguje na to, že skutečně v poslední době nemohu jinak než její výlevy ignorovat, protože s každou obranou přijde další útok. tot je pod moji důstojnost. velmi mě toto její chování vysává a oslabuje v dalších oblastech mého života (studium, rodina, vztahy) a nabourává moje sebevědomí a hodnotu... již mi dala výpověď a doba mezi podáním a koncem v tomto zaměstnání je pro mě peklem a zátěží. tento týden končím, a ráda bych o této své zkušenosti mluvila a její nadřízenou, jen nevím jak přesně, protože se bojím reakcí ze strany "vedoucí teamu", která umí nahrát všechno jakože já jsem ta, kvůli které se stalo tolik chyb, atd... prosím o radu, jak postupovat, děkuji...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 1. 2010 16:00 | Milan

Stát by měl obětím šikany předat Berretu a právníka na mrtvoly.Tento stát praská ve švech sviněmí, Jsou všude.Až Rogue Nation Eternal Militia postřílí Bilderberg,Wall Street a federální vládu USA,tak jim zaplatíme letenky do ČR.80 miliónů střelných zbraní u občanů USA,to je síla.Pilně cvičí.Dal jsem něco na Rapidshare pod heslo NWO.A teď vážně.Občanská sdružení s rozsáhlými pravomocemi a právnickým minimem(vše ostatní je tu zkorumpované,nefunguje),která budou kontrolovat dodržování ZP a trestat šikanu..Jsou tu desetitisíce Botostrojů,Nošovic,35 hodinové šichty v BA,okrádání na platu,fyzické násilí,do práce s chřipkou.Jsem také obětí.Náš stát je koncetrákem pro nekvalifikováné zaměstnance,ZP jako po zásahu salvy torpéd z bitevní lodě Jamamoto.A obrovitý,funící,chrochtající státní moloch,tupě zírající na porušování základních občanských práv. Proto mnoho z nás chce volit KSČM a proto ji chtějí "dočasně"zakázat.Začíná to jako v USA. Doporučuji na Rapidshare stáhnout film Konec Ameriky(The End Of America).
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 1. 2010 20:05 | ALeš Hrubý

Da se skončit na hodinu z duvodu šikany na pracovišti i když není prokazana da se to krásně vyřešit tato situace prosím když tak email a pomohu Vám sepsat vypověď z uvodu šikany
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 1. 2010 20:01 | Aleš Hrubý

Zažil jsem to, získal sem rady a pomoc, dostal zaměstnavatele k soudu, vysoudil 3 roky odstupného jako odškodné , ale jen se to chtělo nevzdat pokud nekdo chce poradit či pomnoct určitě rád pomohu stačí napsat email. Chce to jen najít cestu a nevzdavat se.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 1. 2010 22:03 | Martin

Skončil jsem na psychiatrii a marně hledám jinou práci, nemůžu zůstat bez peněz. Jinak šéfka má vždy pravdu všichni jsme neschopní a já nejvíce, ikdyž dělám co můžu. Poslední dobou na mě donáší kolegové i nepravdy nebo polopravdy. Bohužel má známé a tak ji nikdo nevystrnadí. Už kvůli ní odešlo hodně pracovníků, kteří měli svůj názor a hlavně odlišný než její.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 12. 2009 13:31 | jozo

Dnes ma donutili podat vypoved.Neviem co bude nasledovat nemam silu dalej bojovat.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 10. 2009 19:29 | Alena

Ahojte,přidám se k Vám. Zažívám něco podobného, pracuji v kuchyni.Šéfka vydává obědy všichni jsme neschopní a podobně.Není to restaurace ale výdejna.Měsíčně děláme 250h, denně 17hod.Musíme chodit na výpomoci,perlička přišla jsem skládat mísy ve svém volnu neměla jsem prac. oblečení, tak jsem dělala zadarmo.Nebo máme nástěnku kam se zapisují černé puntíky jeden má hodnotu 250kč.Když se ozvu tak jsem nejhorší, došlo to tak daleko ,že tam chodím s odporem,třesou se mi ruce dělají se mi fleky, hrůza.Poradte, dá se skončit ze zdrav. důvodů na hodinu?nemocné děti,nehrozí.Byla jsem nemocná nemohla jsem mluvit, horečka, ale nemá kdo za mě jít.2x mi zrušili dovolenou, vybrat si ji bez šance.Výplata máš základ prémie, když někoho nenaštveš.přeji všem lepší dny
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 10. 2009 21:30 | david

také vás zdravím já i moji kolegové jsme též objetí bossingu. Náš šéf je neoblíbený snad po celým okolí kdo ho zná neřekne o něm nic pěknýho většinou jen že je to hamoun a několik sprostých výrazu. Já jsem mladej rok vyučenej kuchař a jelikož nemám žadnou praxi a o práci je ted všude velkej zájem tak bych nechtěl o tuto práci přijít.Navíc jsem transsexuál takže procházím změnou pohlaví a to je na jednoho člověka docela dost náročný.S kolegy si rozumíme všichni dá se říct že jsme tam jedna velká parta a proto to nechci vzdát a utect jako ostatní kolegové předemnou. šikanu jsem zažíval dá se říct už od mala když jsem byl na základní škole a řešil jsem jí nemocemi a schovávaním a ted už nechci chci ukázat že nejsem takový citlivka jakmile na mě někdo hukne že uteču a taky sem se držel několik měsíců jsem se nechal urážet od šefa jak jsem neschopný ale postupem času jsem mu začal i odpovídat tohle se mu však nelíbilo prvně byl zasednutý na jednoho kolegy pak na druheho nakonec vyštal tři kolegy a ted si zasednul na mě a já nevím co dělat nevím co si můžu dovolit když mě seřve do kokota nevím co mu mám vůbec na to odpovědět a nechci jen tam stát a nechat se seřvat snažím se dělat vše co nejlíp jenže at udělám cokoliv tak jsem za nejhoršího zkrátka prosil bych malou radu jak se mu postavit něco co bych mohl použít ale tak abych pak nepřišel o práci jelikož být bezní si nemůžu dovolit možná vše co jsem psal je takové zmatené a pomatene ale je to tím že už nevím jak dál chci proti němu bojovat a nebránit jen sebe ale taky lidi na kterých mě záleží a vím že se k nim chová stejně nadřezeně jako ke mě
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 9. 2009 21:03 | Novotny Karel

Piste mi, co si vybavujete za konkretni vety Vy: Novotny Karel cavalli@email.cz
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 9. 2009 20:58 | Novotny Karel

Pritelkyne se soudi. Podala zalobu a vec se jiz nekolik let resi. Protistrana (zalovana firma) byla 5 let pasivni a nyni po 5ti letech tvrdi, ze pritelkyne nedolozila v cem konkretne spociva sikana a pozaduje dolozit konkretni vety svych nadrizenych. ceske pravo udajne nezna mobing, ale jen bossing, pry nezna nic. Pokud budete mit chut, tak mi napiste, co presne Vam kdy nadrizeny rekl, co jste vnimali jako sikanu. Zkuste si to, zda to po nejake dobe zvladnete. Situaci si vybavite, ale kecy uz ne. Chci konkretni vyroky, typu zalezte a uz sem nechodte, apod.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 6. 2009 8:47 | Lapka

Ahoj, opravdu Ti rozumim, co prozivas, mam to stejne, jen muj sef je muz. Kdyz jsem do prace prisla, byla jsem plna nadseni a, jak jsem pozdeji zjistila, i profesne zkusenejsi nez muj sef. Proc me na misto prijal, tomu dodnes nerozumim, protoze se me velmi zahy zacal bat. Jak ale vysvetlit, ze nechci valku, ale klid, dobre udelat svou praci? A tak to zacalo, presne jak popisujes: organizuje mi praci (prestoze ma pozice je z definice samostatna), nazory kohokoli jineho jsou vzdy lepsi a spravnejsi, souperi se mnou. Zaroven me ale doslova zavaluje ukoly, kolegove sami priznavaji, ze tolik prace sami nemaji. Tresnickou na dortu je, ze si sef s kdekym ve firme tyka, a to i s kolegy mladsimi nez ja, jen pro me ma stale jen: "Udelejte!" Asi aby bylo videt, kde je me misto. Neumim se tomu branit, nemam na to pritom vsem ani cas a energii. A tak se pomalu zacinam bat chodit do prace, je mi zle, tresu se, mam bolesti bricha. Jenze: podej jen tak vypoved, ze jo...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 6. 2009 15:20 | Klára

Ahoj všichni, setkávám se s šikanou mobbingem podruhé v životě, myslím, že i vím proč. Jsem od mala vedená k technice a tudíž vyčnívám, jsem relativně úspěšná, jak jen žena v Čechách může na poč 21. století být.. Už ve škole jsem patřila k nejlepším, měla a mám zájem o vědu a stále se zajímám o novinky v technice. Teď k problému. U prvního případu jsem byla v malé vesnické firmě, kde šéf byl docela metr. Když to na mne zkusil poprvé, usadila jsem ho, že se mnou může po dobrém a od té chvíle na mne nikdy nekřičel a já se snažila mu vycházet vstříc, úroveň mých znalostí např. aktivně 2 jazyky a obchodních dovedností mohu ve vší skromnosti říci převyšovala mé kolegyně, které neuměly ani jeden. Avšak šéf byl na ně stále přísný a mne chválil.. Vynechám detaily (např. ty mrcho), ale po tuším 10 měsících jsem odešla a vyhledala psychopomoc. Ještě podotknu, že vlastně spouštěcím mechanismem nakonec jsem nebyla já, nicméně má kolegyně ze Slovenska, která proti mne poštvala kolektiv, že prý jí ubližuji. Dozvěděla jsem se to poté, co po dvou letech jsem potkala hlavní účinkující v mé šikaně, která se mi omlouvala, že je zaskočilo, že jsem se ze dne na den sesypala a že dotyčná, pak si našla jinou oběť, kupodivu tuto aktérku, na kterou poštvala rodinu . Bohužel již to mám navždy v sobě, obezřetnost než si pustím někoho k sobě. Druhý případ.. Mužský kolektiv, strojírenská firma, kolega o 30 let starší (stejná pozice jako já), druhý méně komunikativní, mistr výroby. Začala jsem jako zástupce vedoucího výroby a manažerka kvality v jednom, po 12 měsících klesám v orgchartu dolů, šéf není zřejmě spokojen? Ne nic takového, mistr se mnou nekomunikuje, baví se jako s rovným pouze s kolegou.. Když za mistrem jdu a žádám o něco, většinou jsem hrubě odbyta. Posléze nemohu prosadit své myšlenky, jen sedím a čekám, co bude..Šéfa jsem informovala (i jeho manželka má stejný problém), žádnou nápravu nezjednal, šel menší cestou odporu, vyhověl jejich hře a mého kolegu povyšuje. Tento kolega jedná pouze za mými zády a v mé nepřítomnosti o systémových změnách což se mne týká, druhý, který je již jeho přítel se usmívá, když na mne křičí.. Neumím si poradit jinak než odejít, tentokrát dříve než se sesypu. Bohužel šéf nechce slyšet "ihned", je se mnou spokojen, ví o problému, ale nechce zasáhnout, napětí se stupňuje.. Kdysi jsem vyhledala i skupinovou léčbu, leč bylo plno, psycholožka mne odbyla, že má plno a nechápe, proč to lidé řeší jen o vánocích a ačkoliv mi tekly slzy po tváři, nedala mi ani termín. Musím říct, že v tu chvíli bych skočila i pod vlak.. Bohužel, kvalitních psychologů je velmi málo a už se nedivím, že vidíme v každém zahraničním filmu manažera na lehátku u doktora. Je to tvrdý boj a díky bohu mám ekonomické zázemí, tak mohu odejít. Lidi držte se, bude líp. Klidně mi napište xklara@seznam.cz
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 5. 2009 19:03 | Alena

a už jste zažili buzeraci v nemocnici jako praktikant nebo i jako pacient? Nevím proč, ale ošky a sestry z vás umí udělat tak prťavou dušičku, která v podstatě neví jak se bránit. Tak jenom čeká kdy to skončí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 4. 2009 9:58 | Markét

Dobrý den, nevím jak začít. Pracuji již přes tři roky v renomované advokátní kanceláři jako asistentka. Tuto práci mám ráda, obětovala jsem tomu hodně,jak nervů z pracovního presu, tak z času. Toto mi ale nevadilo, příbývalo případů, proto bylo potřeba více pracovat. Asi před půl rokem majitelé vytvořili novou pracovní pozici - manažerku. Na toto místo přijali 24letou holku, která je dosti sebevědomá a potřebovala si tam vybudovovat svou jistou pozici. Majitelé jí dali veškeré pravomoce, aby se "banálními" věcmi již nemuseli zabývat. A to byl asi kámen úrazu. Naše manažerka se spolčila s jednou asistentkou, která u nás pracuje asi rok a od začátku jsme se němaly zrovna rády. Začly o mne roznášet drby, spousta lidí na mne teď kouká skrz prsty, i když vůbec netuším proč a hlavně nemám se jak bránit, když vlastně ani nevím, proti čemu. Manažerka našla uplně banální věc, kterou oznámila mému šéfovi a tím pádem jsem přišla o dost vysoké prémie, které vždy byly součástí mého platu. Když jsem se jí byla slušně zeptat, co jsem provedla,že přijdu o prémie, tak mi bylo řečeno,že jí to v podstatě nezajímá. Za hodinu si mne zavolala a spustila na mne, že takovým tonem s ní mluvit nebudu. To už jsem nevydžela a řekla jí, že ona není můj šéf, že ona mne neživý. V zápětí na to mi bylo šéfem sděleno, že je totomé chování na okamžité zrušení pracovního poměru,ale že mi udělají laskavost a nechali mne podepsat dodatek k pracovní smlouvě (kterou mám samozřejmě na dobu neurčitou) a tato smlouva mi skončí za měsíc a půl. Zkusila jsem jít poté dvakrát do práce, ale nemohla jsem to tam psychicky vydržet, pořád jsem brečela. Doma jsem se složila, jsem teď kvůli "nervům v pr..." na neschopence a docházím k psychiatrovi. Nevím, jak se mám bránit, pracovat už tam nechci, když vím, že tam na mne ty dvě házejí špínu a akorát bych se každý den bála, co mi tam můžou provést. Zkusím zajít na inspektorát práce a nějak to vyřešit, idkyž tomu moc neveřím, protože pracuji u právníků a vím, jaké se dělají kličky, jen aby neutrpěla na pověsti kancelář.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 4. 2009 8:24 | Ondra

Zdravim, pracuji v jednom hypermarketu, kde si na mě a určitou skupinu mých kolegů zasedl ředitel a zvýhodňoval své koně, které si dosadil. My jsme ale sepsali petici kam se za jednu směnu podepsalo 20 lidí a do týdne si balil věci. Tímto chci dodat kuráž všem kdo se bojí svého šéfa. Nebojte se a něco s tím udělejte.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Němec

právník a mediátor

František Štěpánek

podnikatel, Sokolovská uhelná

Petr Němec
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
František Štěpánek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services