Mobbing: šikana na pracovišti, která se v Česku rozmáhá

Eva Sovová | rubrika: Jak na to | 15. 1. 2008 | 308 komentářů
Skrytý teror na pracovišti, tzv. mobbing, zažívá v Česku každý šestý zaměstnanec. Řada z nich kvůli němu práci ztrácí a často končí u psychiatra. Dlouhodobá šikana na pracovišti přitom může firmy stát i stovky tisíc korun ročně.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

16. 7. 2014 17:19, Jana z Brna

Šikanou na pracovišti jsem si také prošla. Skončila jsem tzv. na ulici a následně na uzavřeném psychiatrickém oddělení. Bránit se soudem nemá cenu. Nemám sílu ani peníze na právníky. Jen zatím čerstvou nenávist k městským společnostem,kde se dodazují za hodnotné zaměstnance neschopní příbuzní! TECHNICKÉ SÍTĚ BRNO a.s.,TEPLÁRNY BRNO a.s.

+595
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

9. 7. 2008 21:40, hahaha

Normalní lidské domluvy? Kde žiješ? Jsi buď naivní nebo patříš právě k té skupině lajdáků, která se cítí drbaná za špatně odvedenou práci. To mi připomíná jednu skupinu obyvatel, která při každé příležitosti mluví o rasismu jen, aby zamlžila skutečnost, že se přiživuje na společnosti.

Zobrazit celé vlákno

-22
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 308 komentářů)

22. 9. 2011 22:10 | Marla

Pracuji na jedné ZŠ a mohu jen potvrdit, že školství a podobné instituce jsou zřejmě prolezlé bossingem. Tady se také zpočátku vyhrožovalo zástupy nezaměstnaných za branami školy, pokračovalo to výběrem nejvzpurnějších, kteří jsou odsouzeni k zničení nucení k návštěvě ZL bez zjevného důvodu, vyhrožování na speciálních schůzích BOZP, vyhrožování v soukromí, nucení brát telefon 24 hodin denně - zdarma - ne jako pracovní pohotovost, vytýkací dopisy za vymyšlené chyby, ponižující úkoly, telefonický hovor, kdy se nadřízený vydává za vás - asi aby zjistil, co se o něm říká????? a mnoho mnoho dalšího... Jsem přesvědčena, že zde pracuje ve vedoucí funkci zcela nepříčetný člověk. Jak s tím bojujete vy?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 9. 2011 8:10 | Lucie

Zdravím, právě zpracovávám na dané téma diplomovou práci. Součástí je určitý průzkum výskytu a formy mobbingu na pracovištích v ČR. Dotazník je k dispozici na http://17071.vyplnto.cz do konce září 2011. Budu velmi ráda za každý názor. Děkuji.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 9. 2011 17:52 | Jahoda není náhoda

Ano tak toto zažíváme dnes a denně. Na poradách nám sdělují informace, že je 80 žadatelů o nové místo atd. Úkoly v čase daném nezvládnutelném, Urážky a protěžování análních alpinistů. To vše je svět Dětského domova Dubá Deštná. Pojďte k nám pracovat ať se něčemu přiučíte
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 6. 2011 23:47 | Igora

Ale, ale, to je mi náhoda, přesně totéž jsem v T-Mobilu totiž zažila taky. Odešla jsem a jsem ráda.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 5. 2011 23:14

Oh, jak arogantní. Cituji : "Dovolím si nesouhlasit s částí příspěvků." Kdyby nebyl příspěvek staršího data, ptal bych se konkrétně s jakými. Cituji : "Člověk, který není schopen se naučit svou práci, nebo má poloviční výkon musí odejít, naruší vztahy v celém kolektivu." "Ti ublížení by se měli zamyslet nad sebou, zda jsou skutečně pro firmu přínosem nebo zátěží. " Souhlasím s myšlenkou, ale takové frázování jsou naprosto vytržená z kontextu. Já se proto znovu ptám. Najděte mi nějaký výn´atek věty poukazující na tu skutečnost, že by se měl ublížený nad sebou zamyslet, jestliže ublížený sám popisuje, že po zásahu agresorem svůj výkon zvyhl na maximum, kdy šel až téměř do kolenou po jak, fyzycky tak i psichycky namáhavé práci. Cituji : "Zbavit se dobrého pracanta dokáže jen šílený vedoucí." Opravdu? - Milý pane:-) Stím s čím jsem se setkal já a mí kolegové stále setkávají, a ne jen ti mí kolegové, to by po fyzické stránce položilo i mamuta a po té duševní, nekonče psychické oddělalo i psychiatra. Ano i psychologa. Jeden řekne "už jsem musel i k psychiatrovy", ale jak promovanému (když to řeknu takto:-)) psychiatrovy vysvětlit, že už jste se sjedním setklal, a to stakovým, kterého promovaly jeho vlastní skušenosti v oblasti, TAKTIKA, INTRIKA, VYPOČÍTAVOST, což jsou 3 asi z 5 nejagresivnějších zbraní v oblasti bossingu, a v neposlední řadě EGOISTIKA, která by se dala chápat jako problematika mezilidských vztahů a jejich odvětví, jakož-to negativní mezilidská komunikace.. Jediné co by nato některý promovaný řekl, neříkám všichni, jistě že ne všichni, by bylo no jo pane, jsou to dnešní trendy, musíte jít s dobou.. Znal jsem jednoho takového :-). On se vykecal, poděkoval, Já jsem se uklonil a ováděl jsem matku zpět domů:-))) Á blá blá. Tak bych mohl polemizovat donekonečna. Řešení této problematiky by mělo být individuální k přihlédnutí na to, jak se člověk po takovém zážitku cítí. Mějte však na paměti, že jsou zde jisté poradny, i přímo instituce které tuto problematiku řeší s naprostým zápálením vymítit to, co jste sem za ta léta v průběhu té doby Vy, či My lidé přitáhly za trendy. - Co se dá ještě definovat jako Mobber. Pro toho kdo provozuje mobbing, at´ už účelový, za dosažení přinutit Vás k výpovědi, nebo jen účelové vybourání si vzteku a ponížení..(Systém padajícího lejna, "když šéf tak já mistr taky"), to může být hra, ale za nějakým účelem. Takový člověk si totiž vědom je, že hra, může kdy-koli skončit a pod výhružkou že by mohl z kola vypadnout, se může rozhodnout přestat tuto hru hrát. Ovšem záleží na jeho vlastním rozhodnutí a sebedůvěře. Pokud se Vám tedy hra nelíbí, zakročte. Zakročte rychle, tvrdě a nekompromisně. Ale pouze formálně, tak jak vám praví morální kodexy, vaše morální zásady, případně morální statusy firmy, pokud je firma stanovuje a Vám samotným je předkládá.. Jinak takový člověk provozující mobbing po sléze končí, odpadá z kola a odchází zhrzený sám sebou.
Ale pozor. Je tu ještě jedno odvětví mobbingu. Co je to Mobbinger. Mobbingerům, vždy půjde oto, začít hrát hru. Pokud Vás do ní pozvou, bude testovat i Vás. Vaše reagce, na různé mobbingerovy postoje a jeho jednání s lidmi si bude zapisovat.. Takovému nejde o to, přimět vyloučit ze hry Vás. Jde mu oto, aby se díval, jak si Vy sám povedete jako Mobber. Je schopen zajít za hranice toho, co vy jakož-to už světa znalý mobber budete považovat za nereálné. Takový mobbinger Vám bude schopen vysvětlit, že je : "Velmi zajímavé, dívat se jak první subjekt pomlouvá svého druha druhému subjektu jen proto, že se onen první subjekt snaží tomu onomu druhému subjektu zalíbit a to jen proto, že právě ten onen druhý subjekt takový pomlouvačný je. Tedy, první se snaží tomu druhému v této chvíly pouze přispůsobit, a však a to nicméně ten první ve skutečnosti takový není". A nejen že Vám to vysvětlí, on Vám to díky svými taktickými manévry po sléze předvede. Nebude to předvádět on sám. Bude jen trvat týden, než zpracuje 2 lidi, kteří se nikdy neznaly, ukáže těmto dvoum jak on sám dokáže být krutý... (po sléze vydí prvního, ve kterém poznal taktikáře jež se snažil pouze přizpůsobit..) a sám se bude dívat na Vás, jak Vy budete obdivovat jeho dílo a ani nezpozorujete, jak on, se směje Vám.. V tuto situaci Mobbinger zaujímá pozici mobbingera pozorovatele, což je další pododnož složky. Nehrejte sním, nedělejte to, utečte. Je to profesionál. Tento člověk nestuduje psychologii z knížek, studuje ji ve Vás. Podstata Mobbingera dále spočívá v tom, že pro něj hra nekončí i když prohraje a odchází. Potkáte-li takového mobbingera, poznáte že ten člověk už nemá mozek, ale super microprocesor s kapacitátorem a extraktorem na informace a možná si i všimnete, jak si vyměnuje pamětovou kartu. Více-méně jsem si ke konci dělal srandu, ona tato oblast Mobbingera není z cela zdokumentovaná. Ale chceme-li takto : Subprimární složka je Mobbing. Primární potom jsou, Mobbing, definice kterou znáte všichni, Mobber, který se tím do určité míry baví, a poslední primární složka je Mobbinger a jeho složky a podsložky jakož-to:pozorovatel,taktikář. ..
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2011 19:24 | niki

Predem děkuji za vyjádření http://mobbing-psychicky-teror-na-p.vyplnto.cz/
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 2. 2011 21:03 | beack

mobbing Taky jsem se setkal s mobbingem ,když jsem chvilku dělal u T-Mobilu operatora,sice brigádně,ale po milém pohovoru s pani v kanceláři mě čekalo ,,zaškolení´´ kdy mi od vedoucí byl dán papír s informacemi a dostal jsem instrukce si je podle sebe upravit,druhý den mi bylo zběžně ukázaný jak se přihlašovat do systému s tim,že na podstatnou část fungování systému jsem si musel přijít sám už během práce ,nikdo mi neřekl o jedný podstatný věci ohledně adminstrativy ,kterou mám dělat a bylo mi na nástupu na první směnu řečeno,že jsem s tim byl seznámen i když pravda byla jinde.
Všechno začalo nevinně,nadměrnym kontrolovánim mé práce,neustálou ,,přátelskou´´ kritikou ze strany vedoucí,že jsem se domu vracel ve stavu ,,na prášky´´Později se poznámky začaly stupňovat i na téma ,,mé duševní příčetnosti´´ a moje výkonnost se zhoršovala a začal si mě dobírat i šéf a všechno vrcholilo tim,když po jedné poznámce vedoucí na téma mé psychické příčetnosti a vysmívání se mi s jednou kolegyní,mně nechali na poradě ,kde se cvičili hovory s klienty ,před těmito ,,milými lidmi´´ hovořit nanečisto s jednou kolegyní jako nabízející i klient a to všechno ve stavu skoro nervového zhroucení.A následovala kritika a vtípky na mojí hlavu.V žádný brigádě jsem se necítil mizerněji a můj psychický stav došel až k těžšímu sebepoškozování ,ale nakonec jsem odešel sám a nenechal se zlomeně vyhodit a spadl mi kámen ze srdce.Ale ta psychika,tu má člověk jen jednu
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 2. 2011 20:15 | swa

Jsem studentem VOŠ a rád bych Vás požádal o vyplnění krátkého dotazníku týkajícího se tématu mobbing. https://spreadsheets.google.com/embeddedform?formkey=dFZBTElyc1g0SXN2c2tSaGdnZDVlMVE6MQ Tento dotazník bude použit pro mou absolventskou práci. Děkuji za pomoc.
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 1. 2011 13:18 | Hana Jeníkovská

Nikdy jsem nevěřila, že se mi to taky může stát. Je to o to horší, že je to v mateřské škole. V září jsme dostali novou ředitelku.Učitelky všech MŠ ve městě se klepaly, aby jí nedostaly, ale nikdo nedokázal říct proč. Teď už to vím. Ať uděláme cokoliv, je to špatně,ona musí mít pravdu, na vše, co není po jejím říká mlč a vyhrožuje vyhazovem. Obtěžuje nás věčnými telefony, dá úkol, když ho okamžitě nesplníte je zle, když ho splníte, řekne že to chtěla jinak.Má několik oblíbenkyň, které uplácí odměnami,ony jí donášejí(zvláště paní uklízečky). Stálé podezřívání, že nedodržujeme pracovní dobu, lhaní nám i rodičům. Je to k nevydržení. Nemůžu spát, často se mi o ní zdá, špatně se soustředím. Často ráno jedu do práce a už se mi chce brečet.Jedna kolegyně se složila, z práce jí odvezla RZ. Bojím se, že tak taky dopadnu.Ale proč mám já odcházet, když jsem nic neudělala a nikomu neublížila. Hana
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 10. 2010 4:54 | Ivo

Mobbing
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 10. 2010 16:59 | H

S bossingem jsem bojovala přibližně 5 let. Konečně se vedoucí podařilo mi dát výpověď (snižování stavu ve Státní správě). Snažila jsem se být silná a vše zvládnout. Pracovně na mne neměla vše jsem udělala včas a nezatěžovala jí nějakými otázkami. Za osm let nevěděla co já dělám, tak by ani poradit neuměla. Nejhorší je, že toto vše se dějě na Policejní škole.S bossingem jsem se nesetkala od této vedoucí jen já, ale bohužel i další zaměstnankyně. Všechny stížnosti byly smeteny pod koberec. Myslíte, že můžu proti tomu nějak bojovat? Děkuji
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 10. 2010 16:59 | H

S bossingem jsem bojovala přibližně 5 let. Konečně se vedoucí podařilo mi dát výpověď (snižování stavu ve Státní správě). Snažila jsem se být silná a vše zvládnout. Pracovně na mne neměla vše jsem udělala včas a nezatěžovala jí nějakými otázkami. Za osm let nevěděla co já dělám, tak by ani poradit neuměla. Nejhorší je, že toto vše se dějě na Policejní škole.S bossingem jsem se nesetkala od této vedoucí jen já, ale bohužel i další zaměstnankyně. Všechny stížnosti byly smeteny pod koberec. Myslíte, že můžu proti tomu nějak bojovat? Děkuji
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 9. 2010 19:17 | Jirka K

Dobry den! Mobbing a bossing se nedeje mne, ale moji mame. Pracuje jako mzdova ucetni, zvlada praci, na kterou tam predtim byly 3 zenske. Je to vyhradne zensky kolektiv v jednom malomeste. Navzajem se tam pomlouvaji, proste slepicarna, jak jsem tomu zacala rikat, a moje mamka se toho odmitla ucastnit.. Tak zacala byt trnem oku vsem, az se s ni nakonec ted uz nikdo nebavi. To by ale ani tak nevadilo. Pred 4 mesici tam ale prisel novy kolega, chlap, znamy jedne sestricky a to teprve zacalo peklo. Mela s nim 2 konflikty. Pri prvnim ji vyhrozoval, ze "ji rozbije hubu", ze je k***a, ze tu p**u ma akorat na jedno, vysmal se ji, ze je "bez chlapa, rozvedena" (na malomeste mezi starsi generaci je to ostuda, achjoo...) a dalsi a dalsi. Nejlepsi bylo, ze to udelal jeste ve 3mesicni zkusebni dobe. Kazdy schopny sef by ho hned vyhodil, ale reditelka jen strcila hlavu do pisku, protoze to misto ziskal ze znamosti... Casem se spolu normalne bavili, protoze sem tam potreboval pomoct s praci. Pred tydnem ji ale zase zacal slovne urazet, tim nejvulgarnejsim slovnikem. Mamka uz byla hodne spatna z prace jeste predtim, nez prisel na pracoviste, ale ted je to k zblazneni.. reditelka samozrejme nic nepodnikla, drzi tam za jeden provaz, mamce rekla "at se vzpamatuje", to bylo vse. Jako kde to jsme???
Muj dotaz je, muzu na nej podat trestni oznameni za ni (nebo bych ji mozna premluvila, aby sla sama) za urazku, ze se boji, ze to skonci fyzickym napadenim apod.? Muzu podat stiznost na reditelku? Vari se mi krev. Samozrejme jsem ji poradila, at ma po ruce nachystany diktafon... Mockrat dekuji za nejakou pomoc!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 7. 2010 15:35 | Vendula

Dobrý den, taky jsem pred dvemi lety zazila mobbing, musim priznat, ze jsem to slovo do te doby neslysela. Delala jsem projektovou managerku, ve svych 25ti letech jsem chtela dalkove dostudovat vysokou skolu, to se moji nadrizene reditelce, ktera ji nemela, asi nelibilo. Mela jsem z ni pocit, ze mne nechce pod sebou, protoze jsem mela svuj vlastni nazor a kdyz se ptala, zda mame pripominky nebo namety, pokud jsem je mela, ozvala jsem se. Vse zacalo tim, ze jsem ji upozornila, ze jedna v rozporu s projekty, chtela nam zvysovat mzdu tak, jak se ji zlibi, ja ji rekla, ze to nejde, protoze ji to pak nikdo z EU neproplati. Mela jsem to nastudovane z projektu. Zacala hystericky vyvadet, ze ji nebudu diktovat, kolik chci penez a vubec neposlouchala moje racionalne podlozene informace. Okamzite jsem mela na stole rozvazani pracovniho pomeru dohodou ve dvou vydanich s vyhruzkou, ze pokud to nepodepisu, zacnu ji delat sluzku... Ja to sbalila a druhy den rekla, ze nic nepodepisu... Zacal mesicni teror, kdy mne odmitala poustet z pracoviste, rikala o mne pred spolupracovnikama lzi typu, ze jsem v praci malo, ze nic nedelam apod - vsichni videli, ze jsem prisla na 8h rano jako ostatni a odchazela jsem v 16,30, ze odvadim kvalitni praci..., pak mne preradila do skladu na inventarizaci a delala jine podrazy. Po mesici jsem se skoro slozila, v praci jsem se drzela a chovala se k ni slusne a jako pred tim... Najala jsem si pravnika a ten mo pomohl. Poslal ji uporoznovaci dopis, ze si preju, aby to vse uvedla do puvodniho stavu, ze svou praci delam normalne apod, jinak budeme muset jednat v souladu se zakonem. Nakonec jsem vybojovala aspon 3 mesicni odstupne. Ta prace uz za to nestala. Nenechte si nicit zivot, vim, ze prace a penize jsou dulezite, ale vase zdravi je na prvnim miste. Ted o mobbingu pisu diplomku, pokud chcete, ozvete se mi: sunnya@quick.cz Hodne stesti a sil!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 6. 2010 0:55

Dobrý den, už 5 let pracuji u jedné firmy prakticky jen v mužském kolektivu.Moje práce se navíc týká technického zaměření. To si myslím, že v mém případě není žádný problém. Jediné co mě neustále trápí je neustálý teror od zástupce a jeho šéfa. Neustálé poznámky na mé proporce, když kolegové něco neuděají co mají, okamžitě řve šéf na mě. Zadá mě práci na PC, ale v případě, že do obchodu vkročí zákazník musim opustit práci a běžet za ním i když kolegové tam postávají a nemají co na práci. Pak mě řekne, že musim psát a zároveň sledovat co se děje kolem mě.Nakonec mě vynadá, že mě to dloho trvá. Když se bavím se zákazníkem, skočí mě do řeči, aniž by věděl co řešíme nebo jsme řešily (to už se mu párkrát vymstilo, skončilo to hádkou se zákazníkem). Ze dne na den mě mění pracovní dobu z 8 hd. pracovní doby na 12 hod. Musim neustále kontrolovat práci ostatních aby nevznikl nějaký problém, který nikdo neřeší, za který dostanu vynadáno. Poslední kapka byla, když odcházel jeden kolega o kterém jsem měla vždy podezření, že tam krade, ale nikdo mě neposlouchal, byl to kamarád zástupce. Den odchodu tohoto zaměstnance jsem ho přistihla jak vychází ze záchoda s krabicí v ruce od jednoho přístroje. Jenže než jsem stihla toto zástupci zdělit on ho pustil o hodinu dřív domů. Měl ho skontrolovat, ale neudělal to. A když jsem nu to po jeho odchodu řekla vůbec to neřešil. Šla jsem to zboží zkontrolovat a zjistila, že jedna krabice je úplně vybraná. Ani si neumíte představit jak na mě zástupce i vedoucí řval, že jsem ho měla chytnou ta ruku. Ten kolega co jsem mu to stihla zdělit, tomu nikdo nenadává....Jsem stoho úplně na nervy..nevím co dělat. Bojím se, že mě to nechají zaplatit.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 6. 2010 19:54 | Klatovák

...náš 18 letý syn se učil v Klatovech na zámečníka.Při praxi a dni otevřených dveří na učňovském pracovišti, kdy byly přítomni zaměstnanci MAFRY a pár pohodových lidí, v okamžiku focení prostředí a učňů fotografy Klatovského denníku, přiskočil vrchní mistr pracovního vyučování k našemu synovi,který nosí dredy,při praxi zastrčené pod pracovní vestou, a tento občan chytil synka za ty dredy, vytáhl mu je z pod pracovní bundy, a silně mu za ně tahal, až synek sykal bolestí a se slovy, tohohle debila snad ani nefoťte, se díval do objektivu fotografa. Synek po předchozím několika měsíčním šikanováním, a tomhle "zákroku"...odešel po dvou letech z učení. Teď je na ÚP.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 5. 2010 15:58 | Karel

dobrý den:taktéž prožívám mobbing na pracovišti již 4 rok, tak také podávám výpověd,jsem s toho už psychicky vyčerpán,většinou šikanu dělají zaměstnanci kteří jsou zaměstnány v podniku víc jak 10let!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 4. 2010 9:24 | Martin

Dobrý den, již dva roky pracuji u jedné malé firmy ( EuroCan Morava.s.r.o.) jako prodavač. Již od začátku nástupu jsem zažíval Bossing. Z počátku jsem tomu nevěnoval velkou váhu, ale poslední dobou se to již jen stupňuje. Moje pracovní morálka klesla ještě níže než je bod mrazu a tím se i zhoršil náš prodejní průměr. Kdo jiný za to může než jen já. Mám 4 roky vysoké školy a urážky tipu, že "jsem nedochodil ani nateřskou školku" nebo "že jsem utekl z ústavu pro chorobomyslné" byly pomalu na denním pořádku. Ale poslední dobou se to už jen více a více stupňovalo, zjistil jsem že m do prodejny jezdí šéf v době kdy je zavřeno a bez jakéhokoliv dozoru. Nedávno proběhla inventůra a zjistilo se že chybý zboží za 25tis. a teď já jsem "zloděj, že ze mě udělají bezdomovce, že pošlou exekutora k mým rodičům". Moje spolupracovnice nezvládla tento teror a po jednom telefonickém rozhovoru, kdy se dověděla že je "piča, zmrdka zkurvená" dala výpověď. I já toto již nezvládám a přemýšlím o jiné práci.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 4. 2010 15:15 | Zaměstnanec firmi Heinzfood v Jerlochovicích

Dobrý den,pracuji v téhle firmě už nějakou dobu ale situace je čím dál horší . Nemohu si stěžovat na práci, ta je celkem dobrá ,v tomhle případě se jedná o mistrovou která velice ráde ponižuje zaměstnance. V téhle firmě to ví všichni jelikož se bojí o práci tak si raděj nikdo nestěžuje. Její chování je v zastrašování z vyhození s práce,nadáváním že jsou všichni blbci a. že nic neumí.Tahle firma zaměstnává převážně lidi se snízenou pracovní schopností naty se zde nebere ohled vůbec v ničem ,pracují stejně jako ten zdravý .Nevíme si rady tahle paní mistrová nemá patřicné vzdělání ale šíkanovat umí skvěle tak nevím čím větší blbec, tím lepší vedoucí tak to funguje u nás. Myslím si že by zaměstnavatel měl své vedoucí zaměstnance vybírat pečlivěji .
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 4. 2010 3:05 | Anna

Dobrý den,pracovala jsem hodně let jako doručovatelka u České pošty. Právě uplynulo 10 let od rozvázání mého pracovního poměru s touto institucí a již nejsem vázána poštovním tajemstvím-takový je zákon na poště !!! Pokud si chcete stěžovat,nemáte nikde šanci,otočí to proti Vám,porušujete poštovní zákon a vyzrazujete poštovní tajemství!!! Ani po 10 letech se nic nezměnilo,naopak přibylo vedlejších produktů pošty-všechny ty výhody pro zákazníky,od zavedení běžného účtu,stavební spořeni a všechny rádoby výhody.Pro zákazníka výhody,pro ¨řadové pracovníky pošty,hlavně doručovatelky -ŠIKANA Doručovatelkám se stále vyhrožuje,pokud NEULOVÍ alespoň jednu duši za kvartál a neuzavře novou smlouvu na cokoliv . Neustále jsou upomínány,mají finanční postihy,dostávají vytýkací / výhružné /dopisy a hodně jich skončilo s výpovědí za porušení pracovních povinností. Všichni se bojí o místo a tak do uzavírání nových smluv zapojilii i své rodiny. 1kvartál zavede nový účet manželovi,další třeba babičce,mezi tím manžel účet zruší,další kvartál požádá kamarádku,zruší babičku,poslední kvartál švagr,pak švagrová,kamarádky, tak to jde stále dokola.Pěkný blbákov a stojí to peníze. Jenže stále se to vyplatí dát poplatky 1x za čtvrtletí za zavedení a zrušení účtu,než přijít o měsíční osobni ohodnocení a krácení základního platu,čtvrtletní prémie,13 plat a zaměstnání. Vedocí doručovatelek a vedoucí pošty mají za každou smlouvu pěkně tučnou provizi a tak stále přitvrzují,zastrašují a vyhazují z práce. Neštítí se vyhodit doručovatelku po 25 letech práce,2 roky před důchodem.Není pro ně produktivní,nepřispěla jim na nové auto,byt a luxusní dovolenou. Víte,jaké příjmy A HLAVNĚ PRÉMIE má vedoucí velké pošty,ve velkém městě???? to nemaji ani v parlamentu. A doručovatelka za 14.000,- se klepe každy den strachem,kdy se po ní začne vedoucí vozit.
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ilona Klímová

podnikatelka, Aspius

Pavel Kohout

ekonom

Ilona Klímová
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Pavel Kohout
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services