Výpočet čisté mzdy 2024
Interaktivní grafiky
Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank
Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla
Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více
Takhle vám vysajou účet. Podívejte se na triky podvodníků
Přijde e-mail, SMS, zpráva na Facebooku. Píše banka, doručovací služba nebo i finanční...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Pavel Kohout
ekonom
Jan Světlík
podnikatel, Vítkovice Holding
100,00 %
z 1 duelů
0,00 %
z 0 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Očima expertů: Kdo máš tlustý pas, nechoď mezi nás! Danit nezdravé potraviny?
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
30. 10. 2015 10:56, Marcela
To by se muselo asi zdanit 90% potravin. Protože dnes není již nezdravé to ,že jím sladké, tučné, ale že jím vůbec. Protože co si přečtete za složení na potravinách je úděsné. A to nevíme čím je hnojena a jak pěstováná zelenina,vozí se skoro vše z ciziny, jak je krmena drůbež či prasátko? Odkud pochází se také nedozvíte, pouze kdo to zabalil.Ano určitě nyní namítnete nechoďte nakupvat do supermarketů,ale kam? U nás ve městě jsou pouze supermarkety a Vietnamci,kteří akorát přeprodávají to samé zboží.Farm.trhy jsou zde jednou za měsíc,ale tam také nenakoupím všechno. Včera jsem se zrovna dívala na "Bedýnky" ,zde by se asi dala koupit zelenina a nějaké potraviny z regionu,ale opět nekoupím vše co potřebuji.Navíc jsme důchodci ,tak hledíme na peníze, ale nekupuji nejlevnější potraviny,to si raději nekoupím nic.Proto by stát a všecny organizace k tomu určené udělat to ,abychom si mohli koupit kvalitní potraviny,ne z Polska ne z Číny,ale od nás nebo z Německa,protože supermarkety a nadnárodní společnosti zabývající se výrobou potravin si z východní Evropy udělaly dojnou krávu. Za šmejdy platíme víc ,než Němci ,kteří mají přeci jen ty potraviny o trochu lepší.
Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy
23. 10. 2015 8:15, Alice
Místo zdanění cukru a tuku bych zakázala některé umělé preparáty, které se do potravin přidávají - třeba azobarviva, glutamáty, transmastné kyseliny a a další náhražky. Pokud by výrobci přestali tyto zlevňující a škodlivé přísady používat, lidé by se jimi přestali cpát. Každý totiž nečte etikety, a i když si je přečte, tak se v těch E-čkách stejně nevyzná.
Další příspěvky v diskuzi (celkem 21 komentářů)
30. 10. 2015 10:56 | Marcela
24. 10. 2015 21:56 | Fredy
Jak se říká, všeho s mírou.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
24. 10. 2015 18:34 | Pavel
Pokud si doma vaříte masové vývary, luštěniny, a na ochucení používáte bylinky, tak si buďte jistý, že ten glutamát používáte a ani o tom nevíte. On totiž vzniká při tom vaření a je příčinou toho, že ty bylinky to jídlo ochutí.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
24. 10. 2015 11:40 | Miki
24. 10. 2015 9:46 | Fredy
Co ale můžeme ovlivnit je, že to doma používat nebudeme. V naší kuchyni prostě toto nemá místo. Zrovna jako maggi, polévky v prášku apod. Mnoho z toho lze nahradit například pomocí bylinek. Ale, znáte to, kdo chce kam ....
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
24. 10. 2015 9:24 | Fredy
Koukněte třeba sem: http://www.msgtruth.org/contents.htm je tam i mnoho dalších odkazů na různé průzkumy, včetně toho, že velká část nádorových buněk obsahuje právě onen MSG .....
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
23. 10. 2015 20:38 | krakatýr
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
23. 10. 2015 17:22 | Pavel
Glutaman sodný je látka přirozeně se vyskytující v celé řadě rostlin (třeba ty japonské řasy, ze kterých byl jen tak mimochodem poprvé izolován), vzniká tepelnou úpravou řady potravin, dává masovou chuť Maggi, které se vyrábí z hrachu a nikdy žádný hydroxid sodný nevidělo, vzniká i fermentací a může se vyrábět i působením hydroxidu sodného (stejně jako ta kuchyňská sůl), jenže se tak opravdu, ale opravdu nevyrábí.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
23. 10. 2015 15:33 | jezevec
23. 10. 2015 11:39 | chemik
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
23. 10. 2015 11:24 | Alice
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
23. 10. 2015 11:11 | chemik
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
23. 10. 2015 10:39 | Alice
Pro pana Boba: Chleba se sádlem a třeba cibulí není nic špatného, moje babička a děda to takto konzumují co pamatuji. A oběma je 85 let a kromě stáří žádnými neduhy netrpí.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
23. 10. 2015 2:49 | Dalis
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
23. 10. 2015 10:10 | Fredy
Glutaman sodný (E621) je druh koncentrované chemikálie, která se přidává do jídel, aby se zvýraznila jejich chuť. Nejde totiž o kyselinu glutamovou, patřící k aminokyselinám, které si tělo umí samo vytvořit. Glutaman sodný se z této aminokyseliny průmyslově vyrábí účinkem chemické žíraviny - hydroxidu sodného. E621 může způsobit mnoho nepříznivých reakcí, jako například kožní vyrážky, svědění, kopřivku, zvedání žaludku, zvracení, migrény, astma, srdeční arytmie, depresi a dokonce záchvaty (http://www.msgtruth.org/migra ine.htm). Od té doby, co si glutaman sodný získal neslavnou reputaci tím, že způsobuje migrény, potravinářský průmysl mu dal spoustu nových, nevinně znějících pojmenování, jako například autolyzované kvasinky, kvasničný extrakt, hydrolyzovaný protein, maltodextrin, kaseinát sodný, glutaman dihydorgenfosforečnanový a bílkovinný hydrolyzát. Takže spotřebitelé, kteří se mají na pozoru před glutamanem sodným, měli by znát i jeho možné jiné názvy.
Více informací na: http://www.celostnimedicina.cz/glutaman-sodny-e621.htm#ixzz3pNP3H1RH
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
23. 10. 2015 9:01 | Bob
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
23. 10. 2015 9:00 | Pavel
Glutamáty jsou látky zcela přírodní a vy si je v potravinách zcela záměrně vytváříte. Co myslíte, že dáva chuť takovému dlouho taženému hovězímu vývaru? No ano, je to glutamát, který v něm vznikne při tom dlouhém varu hydrolýzou bílkovin. A stejně tak - hdyrolýzou bílkovin - vzniká i ten "umělý" glutamát (jen se k tomu většinou používají bílkoviny z luštěnin, tedy vlasně ještě zdravější než to maso, že). A navíc znám spoustu lidí, kteří si místo glutamátem ochucují jídlo japonskou mořskou řasou, aniž by tušii, že tím důvodem, proč to jídlo pak lépe chutná, je vysoký přirozený obsah glutamátu v této řase. Proto ji taky Japonci pro ochucování pokrnů používají.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
23. 10. 2015 8:15 | Alice
23. 10. 2015 7:45 | Pavel
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
23. 10. 2015 7:35 | Fredy
Tudy cesta nevede. Lepším řešením by bylo skončit s bezplatným zdravotnictvím. Zprivatizovat současné zdravotní pojišťovny, které jsou jedna, jak druhá a které si nekonkurují, neboť ani nemohou a nechat všechny pojišťovnám volnou roku. Nebo-li oni by výše pojištění stanovovali podle toho, jak se kdo staví ke svému zdraví. Oni by řešili prevenci a pomocí bonusů (a malusů) by vychovávali klienty. Jiná cesta není reálná. Jen ta, přes peníze každého z nás..... Vím že je to nepopulární, ale jednou k tomu stejně dojde.
Stránka 1/2
Předchozí