Rohlík kartou (ne)zaplatíš

Použít kartu pro platbu v řádu desetikorun je v některých obchodech problém. "To je moc malá částka," zní častá reakce prodavačů. Mají na to vůbec právo? A mohou po vás chtít více peněz při placení kartou než v hotovosti?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

14. 8. 2003 10:59, tmejda

moc to s tim nesouvisi,ale so se mi dnes stalo na flore v albertu: vzal jsem si z regalu kefirovy mliko, dlouhy fronty u "dvou" otevrenych pokladen a kdyz jsem konecne prisel na radu, tak mu to divne piplo a neprecetlo, co to je za vyrobek. vola pracovnici danyho useku a pak povida: "tohle neni k prodeji!!" fakt dobrej zacatek dne... kazdou chvili clovek zjisti co je na svete vsechno mozny...doufam ze do priste oznacej vyrobky,ktery jsou urceny k prodeji..))

+10
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

25. 8. 2005 10:55, vladko001


PS:GEORGE SOROS-75 LET, ŽID-Z BUDAPEŠTI- PO SVÉM ÚTĚKU PŘED KOMUNISTICKOU DIKTATUROU STUDOVAL NA PROSLULÉ LONDON SCHOOL OF ECONOMICS KDE BYL JEDNÍM Z JEHO UČITELŮ RAKOUSKÝ EMIGRANT,POZDĚJŠÍ NOSITEL NOBELOVY CENY SIR KARL POPPER.

TEN SE SVÉHO ČASU VYJÁDŘIL.ŽE VE VĚKU MASMEDIÁLNÍMANIPULACE HROZÍ,ŽE SE ZNAČNÁ ČÁST SPOLEČNOSTI NECHÁ

MALÝMI ČI VĚTŠÍMI VYVOLENÝMI BRATRY ČI SESTRAMI?

UBAVIT TÉMĚŘ AŽ K SMRTI !

JEHO MNOHÉ DALŠÍ PROROCKÉ MYŠLENKY JEŠTĚ V BUDOUCNU BUDOU VÍCE NEŽ DŮLEŽITÉ.

NUŽE TENTO POPPERŮV PILNÝ ŽÁK G.SOROS SE NEDÁVNO VEŘEJNĚ VYJÁDŘIL:"ÚHLAVNÍM NEPŘÍTELEM OTEVŘENÉ SPOLEČNOSTI NENÍ KOMUNIZMUS,ALE KAPITALIZMUS"

COPAK TÍM CHTĚL ASI MISTR ŘÍCI?ŽE KAPITALIZMUS JE OCHOTEN--ŘEČENO SPOLU S J.S.LENKEM- ---TV OČKO- RÝŽOVAT I NA AKCÍCH,KDE.."PŘITOM VŠICHNI VĚDÍ,ŽE JDE Z 80% O NĚJAKEJ FET"?

KLASIK V ŘÍMĚ KDYSI ŘÍKAL,ŽE MU PENÍZE Z VEŘEJNÝCH ZÁCHODKŮ NESMRDÍ.ČESKÉMU STÁTU ,ZDÁ SE, BRZY NEBUDOU SMRDĚT PENÍZE Z PROSTITUCE.

ALE ABY SE JEŠTĚ I TYHLE AKCE VEŘEJNĚ PROPAGOVALY A PODPOROVALY Z PENĚZ DANOVÝCH POPLATNÍKŮ,TO UŽ JE TROCHU MOC.

Právo 13.08.2005 "ZA VŠÍM HLEDEJ EGOIZMUS." STR.8.

CO BY NA TO V NĚMECKU ŘEKL RUDÝ OSKAR L. ,POPŘ. RUDÝ KENNY,STAROSTA LONDÝNA?

MOŽNÁ BY SE JICH NA TO JARDA PLESL MOHL ZEPTAT.

JÁ-ZA SEBE JSEM SI JISTÝ,ŽE G .SOROS BY SVÉ VNUKY A VNUČKY URČITĚ NERAD VIDĚL NA TAKOVÉTO TECHNOPÁRTY,BEZ OHLEDU NA TO,JESTLI BUDE V CURYCHU,NEBO V PRAZE.

I BEZ TANKŮ,CTIHODNÝ JUDR SOKOLE!§§§

MÁ TOTIŽ SVOJE POTOMKY PŘÍLIŠ RÁD!

-42
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 169 komentářů)

13. 8. 2003 10:21 | Helena

Vaclave, jsme u toho.
Na kolik lidi, kteri platili kartou chleba a pet rohliku, jste ve fronte natrefil? Ja ani na jednoho. Ale uz se mi stalo, ze jsem si sla do kramu pro svacinu za 35 a nemela ani vindru. Pak jsem mela na vyber - najit bankomat a zaplatit 30 za poplatky, nebo kartou. Karta jednoznacne zvitezila, NIKOLIV proto, ze je mi jedno, ze ve fronte za mnou stoji lidi.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 8. 2003 10:20 | Václav

Re: František Vaške.
Nahrazujete nedostatek argumentů urážkami. Nikdo nemusel být 15 let hybernován, aby mu vadilo, že nějaký exot platí kartou nákup za deset korun. Zaplatit kartou nákup za dva tisíce v hypermarketu je normální věc, kterou dělá asi většina z nás, kteří nějakou kartu vlastníme a nikdo s tím nemá problém. Pokud ale budu pravidelně platit kartou jeden chleba a pět rohlíků, tak si budu připadat jako blbec a myslím si totéž i o druhých. Asi Vám trochu uniká, že smyslem technického pokroku je život usnadňovat a ne komplikovat. Jinak to začíná zavánět určitým druhem fanatizmu. Dovedeno ad absurdum by podle Vás byl troglodyt ten kdo chodí pěšky, když přece pokrok velí jezdit autem, nebo ten kdo zcela prakticky a určitě nejrychleji sečte pár čísel za pomoci tužky a papíru, když na to přece může použít sofistikovaný výpočetní program ve svém PC, atd. Důsledky toho jak to dopadne když si kupříkladu pár set tisíc magorů usmyslí, že být „IN" znamená jezdit zásadně svým autem vidíme po většinu roku tady v Praze, která je totálně zacpaná od rána do večera atd. Uvádět příklady toho jak to chodí jinde je zbytečné, protože až bude platba kartou tak rychlá a pohodlná, jako je tomu v zahraničí, tak podobné problémy odpadnou, protože kartou pak bude platit skoro každý.

0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 8. 2003 10:19 | Helena

To snad nemuzete myslet vazne.
Proc by obchodnici zrychlovali spojeni a zlepsovali sluzbu, kterou nikdo nevyuziva? Az budete platit kartou i Vy a zaroven budete zadat (nikoliv jecet na brigadnici, jak uvadite nize, to je vazne zbytecne), aby pro Vas obchodnik tuto sluzbu zkvalitnil, pak bude nam vsem lip.

0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 8. 2003 10:18 | Helena

Ladůzo!
Ja neplatim kartou, protoze se to tak dela v Americe, ani me to nijak neobtezuje. Naopak me obtezuje hotovost. Tak to, prosim, chapejte. Nevim, kde nakupujete Vy, ale nikdy jsem se nesetkala s tim, ze by platba kartou byla tak obtezujici a zdrzujici pro zakazniky za mnou. Moc nerozumim tomu, ze ode me vyzadujete ohleduplnost k ostatnim, ale zaroven nejste ani zbla tolerantni vuci tem, kterym bezhotovostni zpusob z jakehokoliv duvodu vyhovuje.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 8. 2003 10:16 | Ladůza

to: Helena.
A to se pletete paní. PRÁVĚ kvůli vám je kartování tak pomalé, protože - proč by se obchodníci namáhali službu zlepšit, když to lidi sežerou i tak?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 8. 2003 10:15 | Ladůza

to: V. Bibr
Čeština má pro ně krásné slovo: zmrd. (omlouvám se za hrubost, ale podle mě je to velmi trefné slovo)

0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 8. 2003 10:14 | Ladůza

to: Já.Jájovic.
Myslím, že o rodinných nákupech za tisíce tu nebyla řeč. A nikdo snad ani nepochybuje, že kartám patří budoucnost. Jde o naprosto zbytečné a násilné prosazování způsobu, který není funkční jen z důvodu pózy "v Americe se to jinak nedělá".

0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 8. 2003 10:14 | Radim

Kuriozity s kartou.
Jezdim kazdy tyden mezi Mnichovem a Prahou. Je celkem pochopitelne, ze nemam moc velkou hotovost u sebe. Tak 200 na pokuty a 20 € na ostatek. V Myte za Plzni je mala pumpa a ja blahovy tam chtel o pul dvanacte vzit diesel. Stojany deaktivovany, ale obsluha v boude. Zaklepu a slusne pozadam o zapnuti stojanu. Pani po me chtela kolik budu cepovat. Na moji odpoved "Plnou" se zasmala a rekla kolik ze to je litru. To mi bylo divne a tak ji davam kartu zlateho Mastra. Tu ona vsak nechtela. Pouze hotovost, narizeni spolecnosti kvuli zlodejum. Ted jsem se smal ja. Spolecnost se snazi, aby zlodeji nekradli naprazdno. Nasledovala ziva diskuze na tema, dej papir s napisem proc. Ja si pak sjedu do Plzne pro prachy a pak si koupim. Nakonec pani tise rekla, ze nemuzu platbu autorizovat na terminalu, pac je daleko od okynka. To byl konec me slusnosti. Jiz 1,5 roku tam beru 2x tydne asi po 40 litrech a vzdy jsem platil kartou. NIKDY po me nechteli zadnou autorizaci. Nakonec jsem pani ujistil, ze na karte je limit na autorizaci az daleko nad moznostmi me nadrze. Takze vse skoncilo stastne. Na zaver. Pokud vam odmitnou kartu chtejte papir s podpisem. Ja jsem takhle dostal 200 litru od ARALu v Nemecku, protoze mi odmitli akceptovat kartu (castka 38 DM) a meli na vyber z 3 spolecnosti a 8 karet. Chce se to jen branit!

0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 8. 2003 10:13 | pf

2 piskovy dan.
Samozrejme mohu jen potvrdit zkusenosti predchazejicich prispevatelu z pouzivani karet v civilizovanych zemich. Uplne vzdy, s vyjimkou snad kupovani novin za 50 penci a piva v hospode je placeni kartou rychlejsi a bezpecnejsi jak pro zakaznika, tak obchodnika, kteremu nehrozi prijeti falesnych penez a ma mensi hotovost v kase -> lacinejsi pojistka proti prepadeni. Pokud chcete obchodnikovi usetrit odvod kartove spolecnosti, nezapomente, ze obchodnik musi platit lidem pocitajicim hotovost a spolecnosti svazejici hotovost do banky. Kupodivu banky si za prijem velkeho mnozstvi hotovosti, pocitani a trideni a kontrolu pravosti taky neco pocitaji. Jestli chcete byt dusledny, mel byste vyzadovat naturalni smenu.

0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 8. 2003 10:12 | Helena

Vite, Dane,
je mi Vas trosku lito, protoze jak to tak sleduji, kartoplaticu je porad vic. Proste to je vyhodnejsi pro me a nepochybne i pro obchodnika, jinak by se pocet obchodu prijimajicich karty urcite nezvysoval, a to se deje. Nechci ztracet cas hledanim bankomatu, nechci platit tricet korun za vyber a - nedej boze - u kasy zjistit, ze mam malo penez. Vy se zase zbytecne nervujete, ackoliv si myslim, ze tri minuty Vaseho vzacneho casu Vas urcite nezabiji. Koneckoncu, kdybych to brala z Vaseho pohledu, tak bych asi taky mela nakupovat co nejmene a pouze nezamenitelne a jasne identifikovatelne druhy zbozi. Vubec to nesouvisi s tim, ze by mi bylo jedno, ze ve fronte za mnou nekdo musi cekat, ale rychlost provedeni operace skutecne z valne casti zavisi na obchodnikovi. Kdyby nebylo nas, kteri platby kartou vyzadujeme, nikdy byste se Vami popsanych svetlych zitrku nedockal.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 8. 2003 10:11 | Karel

Ochranci penez.
Me taky nezajimaji ti, co cekaji za mnou. To neni muj problem, ale problem obchodnika. Ja jsem si taky musel pockat. Ja osobne poustim pred sebe lidi, kteri stoji za mnou a maji v ruce jen svacinu. Ale ohleduplnost ma sve meze. Proc bych mel platit bance za vyber z automatu, kdyz mam kartu a obchodnik se rozhodl, ze vyuzije techto sluzeb? Ze platim 80 Kc kartou neni moje zhuverilost, ale celkem jednoducha kalkulace. Penez nemaje, okraden nebude (o moc).
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 8. 2003 9:55 | Já.Jájovic

Pro: DAN.
Nebudu kvůli Vám při nákupu v super-hypermarkoši počítat na korunu nákup pro rodinu na měsíc, zda si můžu podle hotovoti v peněžence dovolit přihodit ještě kartón mlíka či velký prací prášek nebo ne. Jo a Dane - Vám nikdy neukradli hotovost? Vás nerozčilují ZBYTEČNÉ poplatky při výběru hotovosti z bankomatu? Jestli při placení kartou obchodníci prodělávají, tak nechť karty nepřijímají - ale ono to je asi jinak, viďte...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 8. 2003 9:54 | V. Bibr


Myslím, že příspěvek od tf, 62.168.9.65 říká vše. JÁ CHCI platit třeba pětikorunu kartou a lidi ve frontě ani problémy obchodníka mě NEZAJÍMAJÍ. Miluji tyhle lidi. Potkávám je v obchodech, na úřadech, ma silnicích. Arogantní sebevědomé, bezohledné nafoukance. Je to ta nejhorší lidská kategorie, jakou znám. Opravdu netřeba dalšího komentáře.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 8. 2003 9:53 | serz

Pohled z druhé strany.
S tou hotovostí to taky nemusí být vždy tak růžové. Bigotní zastánci hotovostních plateb si patrně neuvědomují, že manipulace s hotovostí s sebou nese také určité nezanedbatelné náklady (transport peněz, ochranka, mnohonásobné přepočítávání u obchodníka i v bance, noční trezor, etc.), jež si samozřejmě obchodník promítne do ceny zboží všech, tedy i těch co mu hotově neplatí ;o) Co se týká hotovostních plateb, tak mi například vadí, že občas nemá obchodník zpět na velkou bankovku (kterou jsem si kvůli němu předtím vybral z bankomatu), že mi někde vrátěj hrst drobných, že se mi ani nevejdou do peněženky, že jinde tu hrst drobnejch neudám, protože by s tím měli práci (a náklady) navíc.

0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 8. 2003 9:42 | BarboraJ

Je treba si uvedomit,
ze platba kartou je, podle meho nazoru, u nas porad v zacatcich. Sam se snazim male castky platit v hotovosti a teprve od cca 500 Kc nahoru platim kartou. Ale nekdy mi nezbude, nez zaplatit kartou i mensi castku, protoze hledat bankomat v cizim meste mne stoji vice casu nez o kolik prijdou lidi v rade za mnou u kasy. Ale problem vidim v poplatku tech 4%, ktere si u nas banky uctuji. V zahranici jsou ty poplatky do pul procenta, jen u nas si i zahranicni banky zvykly na komfort. Mel by se o to mozna zajimat Urad pro hospodarskou soutez.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 8. 2003 9:41 | František Vaške

To : Dan a jemu podobní.
1. Jestli je tu někdo chrapoun, jste to vy. Nejspíš jste byl posledních 15 let hibernován a svět Vás poněkud minul ve vývoji. Pokud Vám připadá praktičtější nosit u sebe hotovost, je to Váš názor ( a problém ), ale boha jeho ( abych se Vám mentálně přiblížil ) - nenadávejte těm, kteří mají názor jiný ! 2. Pro mne je tato diskuse obohacením v tom, že mne překvapila existence troglodytů, kteří tak nenávidí vymoženosti a ty, kteří je využívají. 3. Fakt je, že snad nikde na světě netrvá placení kartou tak dlouho jako u nás. A to včetně Řecka, Chorvatska a podobných zemí, na které jsme zvyklí se ofrňovat. 4. Na dovolené před 3 lety na Korsice jsme se často setkávali s tím, že se kartou daly platit nákupy pouze nad 100,- FFR. Leč na všech takových místech to bylo uvedeno u karetních symbolů. 5. Dane a podobní : Zkuste si ve vyspělém světě půjčit auto nebo zaplatit v hotelu bez použití karty. Pěkně si Vás proklepnou a rozhodně budete tentokrát zdržovat Vy ty ostatní ve frontě. A jak se budou oni bavit vtipnými poznámkami na adresu Vašeho IQ ! A na adresu té vyspělé země, ze které jste přicestoval ! 6. Kartu budu používat za všech okolností, které mně to dovolí, libovolné zboží a služby a libovolné částky. Pokud bych se choval jinak, rezignuji na pokrok, dostávám se do defenzivy a přestávám být zákazník. 7. Příklad z jiné oblasti. Ve zdravotnickém systému Německa existuje jednoduchý způsob uchovávání a přenositelnosti dokumentace o pacientovi. Znáte důvěrně tu situaci, kdy potřebujete odborné vyšetření, na ně doporučení, pak máte lékařskou zprávu, třeba neschopenku a také průkazku pojištěnce a s tím vším běháte jako nesvéprávný (p)osel mezi všemi těmi lékaři, sestřičkami, kartotékami a podobně ? Znáte, jinak nežijete v ČR nebo jste nikdy nebyl nemocný. Víte, jak to vyřešili v SRN ? Mají na to čipovou kartu, přátelé. Na každém pracovišti čtečka a za tím vším fungující systém. A všechno to, co musíte absolvovat u nás, je pryč. Vážený pane Dane, zkuste nějakému Němci vysvětlit, jak je to pro něj nevýhodné, nebezpečné ( důvěrnost údajů, oblíbený argument všech troglodytů ), jak to musí zaplatit ze svých daní, bla bla bla ... 8. Dane, vrhněte se na směnný obchod. Jsou oblasti zeměpisné i oborové, kde je to prý skvělý byznys. Tam se budete nejspíš cítit jako doma. Ale pozor ! Většina bartrových obchodů je vedena přes počítače !
Zdravím Vás a všechny ve Vaší jeskyni.

0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 8. 2003 9:40 | Ladůza

Pokud někoho nezajímají lidi co stojí za ním, je to parazit. Žijeme ve společnosti (bohužel-bohudík?) a kdo si to neuvědomuje, nebere ohled na ostatní a nekouká kolem sebe, nemůže se divit, že mu občas někdo šlápne na nohu. Jaké jsou reálie v Americe, či Anglii je jedna věc, a jaké jsou u nás věc druhá. A ty jsou takové, že pokud někdo zbytečně platí kartou, zdržuje lidi za sebou a těm přece do jeho pokusů nic není! A nevidím nic špatného na tom řict mu, co si o tom myslím. Nevím jak vás, ale mě zajímají reálie české. Až přijedu do Ameriky, budu zkoumat reálie Americké. Co si vezmu na obchodníkovi? To je hloupá rada. Mám se začít hádat s pokladní brigádnicí, proč si nezařídila rychlejší spojení s ústavem? To je teda pitomost, kdo to tu vůbec napsal?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 8. 2003 9:39 | Václav

Re: tf.
Neuražte se, ale říci, že Vás nezajímají lidé, které svým jednáním zdržujete, tak to je přímo vzorová ukázka snobství a sobeckosti. Ujišťuji Vás, že pokud budete platit kartou deset korun a bude za Vámi stát někdo kdo pospíchá a je trochu prudší povahy, tak Vás to možná zajímat začne.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 8. 2003 9:38 | Dan z Piesku

Egoizmus v praxi.
Precital som si niektore reakcie a dozvedel som sa, ze niektori jedinci kartu budu pouzivat vzdy a dokonca mi este tvrdit, ze "ludia za mnou ma nezaujimaju" a ze "mam ist inam". Ja som platicov kartou neposielal inam, len som im vysvetlil, ze za ich chrapunske spravannie platime vsetci - casom peniazmi, v rabate ktory mi obchodnik nauctuje do ceny, aby mohol im postytnut zlavu vo vyske transakcnych nakladov obsluhy platenia kartou. Su ludia, ktorym niektore veci vysvetlit nemozno, su nad silu ich ega, ktore si posilnuju vulgaritou. Ja som zobral na milost aj mensie obchodiky s potravinami, ktore su blizsie, i ked s vyssimi cenami. Spocital som ci cenu svojho casu a pri ciastkach do sto korun radsej zaplatim o 10 percent viac, t.j. o desatokorunu, nez aby som cestoval o par zastavok dalej, kde ma o desatkorunu oberie jedno nadmerne ego. Ak pripocitam aj dopravu do supermarketu je pre mna efektivne nakupovat do cca tristo korun v najblizsom obchode, vacsi nakup sa vyplati tam, kde je lacnejsie. Pri nakupoch nad tisic korun sa zmierim i s istymi typmi, kotri tam pravidelne chodia nakupovat. Sem tam su dokonca tak orazeni, ze na karte nemaju dostatocne krytie, resp. dostatocny limit, resp. prekrocili povoleny debet. Mensiny byvaju vzdy agresivne. Az bude platenie kartou rychle, prestanem ho vnimat ako obtazujuce, ale stale si budem vedomy, ze v cene vyrobku platim nielen reklamu, nielen cely obchodny retazec a jeho zisky, ale aj zlavy plynuce do vreciek kartovych spolocnosti. Zmluva obchodnikov s kartovymi spolocnostami znevyhodnuje vaceinu zakaznikov platiacich v hotovosti. Takze sa to preklopi, a paltba kartou bude raz aj rychla a pohodlna. Zatial nie je, resp. je, ale za hranicami. A za hranicami je uplne bezne, ze pri platbe kartou obchodneho retazca dostanente zlavu vo vyske az 5 % oproti pouzivatelom inych kariet, ci pri platbe hotovostou. Kartove spolocnosti to vedia, nedokazu s tym nic urobit. O peniaze a zisk obchodnika ide vzdy az na prvom mieste.

0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 8. 2003 9:37 | Obda

Placeni kartou - civilizovana verze.
Ziju v UK a platim kartou prakticky vsude. A vsechny vetsi obchody maji tak rychle pripojeni, ze vyrizeni transakce je prakticky okamzite a i s podpisem uctenky je placeni kartou RYCHLEJSI nez hotovosti (tedy pokud nemate predem presny obnos v nachystany v ruce, coz je v supermarketu trosku fikce ;))
Jinak v UK jsem nikdy neplatil ani za vyber z bankomatu, ale krome hospod a autobusu preferuji kartu -je to jednodussi, nemusim premyslet zda mast vybranych penez dost atp. To, ze bezne nakupuji spoustu veci na internetu, ani nezminuju ...

+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet RPSN

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ilona Švihlíková

ekonomka

David Marek

ekonom

Ilona Švihlíková
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
David Marek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services