Na cestovním pojištění ušetříte slušné peníze

PR článek | rubrika: BrandInsight | 15. 1. 2017
Článků o tom, že nemáte vyjíždět do zahraničí bez cestovního pojištění, jste určitě už četli nespočet. Jak na něm ale ušetříte, a přitom sjednáním strávíte jen pár minut, vám prozradíme my v následujícím článku.
Na cestovním pojištění ušetříte slušné peníze

Cestování bez pojištění se nevyplácí

Uděláme si malou rekapitulaci. Vaše karta zdravotní pojišťovny platí doma, tedy v České republice. V EU a všude jinde po světě je vám ale v podstatě platná jako mrtvému zimník. Jakmile cestujete do zahraničí, ať už kvůli práci nebo vyrážíte na dovolenou, měli byste si sjednat cestovní pojištění. To sice není povinné, ale opravdu vám doporučujeme toto pojištění nepodceňovat. Především rodiny, které cestují s dětmi by bez něj rozhodně neměli za hranice vyrážet. 

Kartička zdravotní pojišťovny vám nemusí stačit ani v EU

Cestovní pojištění si raději sjednejte i při cestách po zemích EU. A to z toho důvodu, že se zdravotní kartičkou vás sice v těchto zemích ošetří, ale kryté máte pouze zcela základní ošetření. V některých státech si pacienti musí za u nás standardní ošetření připlácet. V takovém případě vás zdravotní kartička nezachrání. Jeden den v nemocnici vás například ve Francii bude stát cca 470 Kč. Při týdenní hospitalizaci by se vaše výdaje za pobyt vyšplhaly až na 3 290 Kč. A to nepočítáme výdaje za léky a další zákroky podle rozsahu vašeho zranění.

Jak vám cestovní pojištění pomůže?

Promyslete si, co všechno chcete, aby cestovní pojištění obsahovalo a v jakých limitech za léčebné výlohy se chcete pohybovat. Cestovní pojištění může krýt (podle vybrané varianty):

  • Léčebné výlohy (pokrytí výdajů do min. 3,5 milionu korun, lékařské ošetření, léky, převoz do ČR, hospitalizace)
  • Asistenční službu (operátoři jsou k dispozici 24 hodin denně, poradí vám, jak vzniklou situaci vyřešíte, kudy se například dostanete do nejbližší nemocnice)
  • Pojištění proti odcizení a ztrátě zavazadel
  • Pojištění úrazu
  • Pojištění hmotné odpovědnosti za škodu způsobenou na zdraví i majetku druhých osob
  • Předčasný návrat a zmeškání odjezdu (až do výše 20 000 Kč)

Ušetřete až 10 % a získejte dárky navíc

Cestovní pojištění nabízí řada pojišťoven. Kterou si ale vybrat? Dobrou volbou je pojišťovna, která se na trhu pohybuje už dlouhá léta a můžete se na ní spolehnout, protože má silné zázemí. V ČSOB pojišťovně navíc k cestovnímu pojištění dostanete hned 3 dárky. Vyberte si e-book nebo audioknihu, oblékněte se na e-shopu ZOOT s 20% slevou nebo si zdokonalte angličtinu v jazykovém kurzu se slevou. Když si pojištění sjednáte online, zabere vám to pár minut. Navíc dostanete z ceny 10 % dolů. Neriskujte a sjednejte si pojištění do zahraničí, nemusíte se pak o nic strachovat.

Peníze BrandInsight

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

14. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

Trh pojištění v Česku loni stoupl meziročně o 7,1 %, celkový předpis smluvního pojistného dosáhl 168,49 miliardy korun. Vyplývá to z předběžných údajů za rok 2023, které podle své metodiky... celý článek

Pár stovek ušetřených na cestovním pojištění se může vymstít

3. 8. 2023 | Lucie Weissová

Pár stovek ušetřených na cestovním pojištění se může vymstít

Jak správně nastavit cestovní pojištění a jak postupovat, když se něco doopravdy stane, radí Jana Konvalinová z pojišťovny Kooperativa.

Finanční produkty roku 2022. Výsledky soutěže webu Finparáda

14. 2. 2023 | Finparáda

Finanční produkty roku 2022. Výsledky soutěže webu Finparáda

Hledáte nejlepší bankovní účet, spoření, pojištění nebo třeba hypotéku? Inspiraci můžete najít ve výsledcích 12. ročníku soutěže Finanční produkt roku. Tu pořádá analytická společnost... celý článek

Než bys řekl grog. Kdo a jak vám pojistí lyže před restaurací proti krádeži

5. 12. 2022 | Jana Divinová

Než bys řekl grog. Kdo a jak vám pojistí lyže před restaurací proti krádeži

Heady, Atomiky, Rossignoly. Lyže a snowboardy stojí spoustu peněz. Jenže někdy je prostě musíte nechat o samotě, než se vyčuráte, ohřejete, najíte. Příležitost pro zloděje. Dá se proti... celý článek

Ergo pojišťovna se přejmenovala, zviditelní nového vlastníka

31. 10. 2022 | Petr Kučera

Ergo pojišťovna se přejmenovala, zviditelní nového vlastníka

Ergo pojišťovna se 28. října přejmenovala na SV pojišťovnu. S novým názvem chce veřejně zviditelnit změnu vlastníka, která byla dokončena před rokem.

Partners Financial Services