Společnost Visa udělila ocenění Visa Awards

PR článek | rubrika: FINEXPO | 1. 5. 2023
Společnost Visa udělila bankám ocenění Visa Awards. Poděkovala tak opět partnerům za spolupráci při zavádění inovací a nejnovějších trendů v oblasti bezhotovostních plateb do praxe. Vítězové obdrželi trofeje, které vyrobilo designerské studio věnující se uměleckým projektům zaměřeným na udržitelnost.
Společnost Visa udělila ocenění Visa Awards
Vítězové všech sedmi kategorií Visa Awards za rok 2022
Zdroj: Visa

Komerční spolupráce

Česká republika patří v zavádění inovací v oblasti bezhotovostních plateb dlouhodobě mezi světovou špičku. Potvrzují to nejen čísla z průzkumů, podle nichž například 92 % Čechů při nákupech v kamenných prodejnách platí převážně bezhotovostně, ale i dlouhodobá zkušenost lokálních bank a přijímatelů karet. Především díky nim mají spotřebitelé v Česku možnost platit kartou, chytrým telefonem nebo hodinkami bezpečně, pohodlně, rychle a téměř kdekoliv. A právě proto společnost Visa ocenila partnery, kteří k tomu podle jejích údajů a dalších ukazatelů v roce 2022 nejvíce přispěly.

Společnost Visa ocenila partnery a přijímatele v následujících kategoriích:

#1 issuer, #1 acquirer, #1 new cards, #1 sustainable bank, #1 innovations, #1 woman in payment systems, #1 digital proposition

„Oceněním Visa Awards chceme poděkovat bankám a přijímatelům platebních karet za to, že společnými silami neustále inovujeme způsob, jakým lidé platí ať už v kamenných obchodech nebo na internetu. Díky nim prosperují i čeští obchodníci, kterým se díky akceptaci bezhotovostních plateb zvyšují příjmy až o 18 %,“ uvedl Petr Polák, country manažer pro Českou republiku.

Petr Polák spolu s Marcelem Gajdošem předali na pódiu ceny těmto vítězům. Ocenění #1 issuer za největší podíl aktivních karet v portfoliu Visa letos získala Česká spořitelna. Podle interních údajů společnosti Visa zaznamenala největší meziroční nárůst objemu transakcí kartami Visa společnost UniCredit Bank, a obsadila tak první místo v kategorii #1 acquirer. MONETA Money Bank zaznamenala největší meziroční nárůst nových karet Visa v roce 2022, a získala tak první místo v kategorii #1 new cards.

Zdroj: Visa

Marcel Gajdoš, generální ředitel Visa pro Česko, Maďarsko a Slovensko (vlevo) s Petrem Polákem, country manažerem Visa pro Česko předali dvě ocenění do rukou Jana Hailicha, Head of payments, cards and ATMs v České spořitelně.

„Naším hlavním cílem je přinášet řešení, která co nejlépe odrážejí potřeby nejen bank a držitelů karet, ale také produkty a služby pro obchodníky a acquirery, díky nimž bude z digitalizace profitovat celá společnost,“ řekl Marcel Gajdoš, generální ředitel Visa pro Česko, Maďarsko a Slovensko. „V rámci Visa Awards chceme bankovní sektor speciální kategorií motivovat k většímu důrazu na udržitelnost – tak abychom společně v této oblasti například vzdělávali spotřebitele nebo jim zpřístupňovali nástroje pro kompenzaci environmentálního dopadu,“ dodal.

Cenu za udržitelnost #1 sustainable bank získala Komerční banka, která má jako první banka u nás na střeše své centrály fotovoltaickou elektrárnu, zároveň je jedním z iniciátorů projektu Udržitelný e-shop který připravila společně s Visa, společností Heureka a Asociací společenské odpovědnosti. 

Zdroj: Visa

Ocenění Visa Awards v kategorii #1sustainable bank si za rok 2022 odnesla Komerční banka.

V kategorii digitální propozice získala cenu Česká spořitelna za podporu vydávání virtuálních karet. Ocenění v kategorii #1 innovation si odnesla společnost Global Payments za širokou nabídku digitálních platebních metod pro obchodníky. První příčku v kategorii #1 woman in payment systems obsadila Daniela Pešková z České spořitelny, která se jako členka jejího představenstva zásadním způsobem zasazuje o rozvoj českého bankovnictví a digitalizaci společnosti a zároveň motivuje další ženy ke kariéře v oblasti finančnictví.

Za unikátní trofejí, kterou si ocenění odnesli domu, stojí nápad designéra Tibora Mužíka. Soška svým tvarem písmene "V", které je pro Visa typické, navazuje na předchozí ročník. O materiálové a designové zpracování se tentokrát postaralo slovenské studio crafting plastics!, které pracuje s kompostovatelným bioplastem z přírodních surovin.

Více informací o produktech a službách Visa pro digitální prodej najdete zde.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Česká spořitelna změní úroky na spořicím účtu. Většině lidí klesnou

17. 5. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Česká spořitelna změní úroky na spořicím účtu. Většině lidí klesnou

Česká spořitelna změní od 1. června způsob úročení na svém spořicím účtu. Většině klientů zároveň sníží úrokové sazby – reaguje tím na vývoj na trhu a kroky konkurenčních bank.

Ve Sberbank zůstávají miliony korun. Termín pro výplatu se naposledy prodloužil

15. 5. 2024 | redakce Peníze.CZ

Ve Sberbank zůstávají miliony korun. Termín pro výplatu se naposledy prodloužil

Své vklady ze zkrachovalé banky Sberbank CZ zatím získalo asi devět z celkem 15 tisíc věřitelů, a to v celkové výši 52,9 miliardy korun. Stále ale ještě zbývá vyplatit přes 1,9 miliardy... celý článek

Sdílené bankomaty začnou fungovat i pro vklady. Už brzy

14. 5. 2024 | Olga Skalková

Sdílené bankomaty začnou fungovat i pro vklady. Už brzy

V projektu sdílené sítě bankomatů brzy přibude přelomová novinka. Komerční banka, Moneta, Air Bank a UniCredit nabídnou svým klientům službu sdílených vkladů. Znamená to více možností,... celý článek

„Tady to máš zpátky, lakoto.“ Zprávy pro příjemce baví klienty i bankéře

10. 5. 2024 | Kateřina Hovorková

„Tady to máš zpátky, lakoto.“ Zprávy pro příjemce baví klienty i bankéře

Popisné, oficiální, vtipné, ale i nemravné a urážlivé. Češi si zprávy pro příjemce při odesílání plateb oblíbili, potvrzují banky. Někdy ale může mít taková osobní zpráva v internetovém... celý článek

Okamžité platby v eurech spouští už třetí banka. Transakci nabízí zdarma

7. 5. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Okamžité platby v eurech spouští už třetí banka. Transakci nabízí zdarma

Fio banka se jako třetí banka na českém trhu zapojuje do systému okamžitých plateb v eurech. Jejich odesílání i přijímání je zdarma, s výjimkou odchozí platby do zemí mimo Evropskou... celý článek

Partners Financial Services