3 dny pro banky 2008

PR článek | rubrika: PR Článek | 10. 9. 2008
Vývoj finančních trhů v posledních měsících připomíná jízdu na horské dráze. Společně s ochlazením globálního růstu a recesí americké ekonomiky vytváří pro bankovní sektor nejistou a těžko predikovatelnou budoucnost. Krize se nevyhnula ani Evropě. České a slovenské banky sice podle svých hospodářských výsledků nepříznivý vývoj nijak zvlášť nepocítily, ale není na místě „usnout na vavřínech“.

Zhodnocení situace v bankovnictví, prognózy, doporučení a praktické příklady jsou základním motem a vizí třetího ročníku konference: „3 dny pro banky 2008“, kterou pořádá Institute for International Research GmbH ve dnech 11. - 13. listopadu 2008 v Praze v příjemném prostředí hotelu Marriott. Účastníci získají nové podněty pro svou práci a setkají se svými kolegy z ostatních bankovních institucí.

V rámci prvního dne s názvem „Aktuální trendy a perspektivy bankovnictví“ se seznámíte s posledním ekonomickým vývojem společně s jeho pozitivními i negativními důsledky. Představeny budou chystané legislativní kroky, například v rámci platebního styku, ale také již první zkušenosti s implementací uzákoněných MiFID pravidel.

„Banky v zajetí rizik“ – název druhého dne napovídá, že se bude zabývat tím, co banky v poslední době nejvíce ohrožuje. Krize likvidity, praní špinavých pěněz a další podvody jsou jen některá rizika. Jak se jim efektivně bránit a eliminovat je? Jaké jsou zkušenosti s Basel II?

Třetí den zaměřený na „Retailové bankovnictví“ konferenci uzavře a nastíní situaci na retailovém úvěrovém poli, obrat ve strategii bank, které přesunuly bojovou frontu na pole úspor, a věnovat se bude také efektivní distribuci a marketingovým tahům bank.

Program
Přihláška

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Česká spořitelna změní úroky na spořicím účtu. Většině lidí klesnou

17. 5. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Česká spořitelna změní úroky na spořicím účtu. Většině lidí klesnou

Česká spořitelna změní od 1. června způsob úročení na svém spořicím účtu. Většině klientů zároveň sníží úrokové sazby – reaguje tím na vývoj na trhu a kroky konkurenčních bank.

Ve Sberbank zůstávají miliony korun. Termín pro výplatu se naposledy prodloužil

15. 5. 2024 | redakce Peníze.CZ

Ve Sberbank zůstávají miliony korun. Termín pro výplatu se naposledy prodloužil

Své vklady ze zkrachovalé banky Sberbank CZ zatím získalo asi devět z celkem 15 tisíc věřitelů, a to v celkové výši 52,9 miliardy korun. Stále ale ještě zbývá vyplatit přes 1,9 miliardy... celý článek

Sdílené bankomaty začnou fungovat i pro vklady. Už brzy

14. 5. 2024 | Olga Skalková

Sdílené bankomaty začnou fungovat i pro vklady. Už brzy

V projektu sdílené sítě bankomatů brzy přibude přelomová novinka. Komerční banka, Moneta, Air Bank a UniCredit nabídnou svým klientům službu sdílených vkladů. Znamená to více možností,... celý článek

„Tady to máš zpátky, lakoto.“ Zprávy pro příjemce baví klienty i bankéře

10. 5. 2024 | Kateřina Hovorková

„Tady to máš zpátky, lakoto.“ Zprávy pro příjemce baví klienty i bankéře

Popisné, oficiální, vtipné, ale i nemravné a urážlivé. Češi si zprávy pro příjemce při odesílání plateb oblíbili, potvrzují banky. Někdy ale může mít taková osobní zpráva v internetovém... celý článek

Okamžité platby v eurech spouští už třetí banka. Transakci nabízí zdarma

7. 5. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Okamžité platby v eurech spouští už třetí banka. Transakci nabízí zdarma

Fio banka se jako třetí banka na českém trhu zapojuje do systému okamžitých plateb v eurech. Jejich odesílání i přijímání je zdarma, s výjimkou odchozí platby do zemí mimo Evropskou... celý článek

Partners Financial Services