Novela zákoníku práce mění pravidla home office: Čtěte, jak

Petra Dlouhá | rubrika: Co se děje | 18. 1. 2017 | 3 komentáře
Ministerstvo práce a sociálních věcí připravilo novelu zákoníku práce, která má mimo jiné změnit pravidla home office. Většina změn pouze upřesňuje, co už platí. Čtěte, na co máte při práci z domova nárok a co bude jinak.
Novela zákoníku práce mění pravidla home office: Čtěte, jak

Možnost pracovat (i) z domova, respektive mimo pracoviště, je populární. Zákoník práce se pravidlům home office věnuje jen okrajově, takže záleží hlavně na tom, co si se šéfem dohodnete. Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) to chce změnit. Připravilo novelu, která upřesňuje pravidla. Pokud ji schválí Parlament, měla by nabýt účinnosti v červenci 2017.

Kritici varují, že novela může ve snaze ochránit zaměstnance home office zničit. Ministerstvo obavy mírní: „Navrhovaná úprava neomezuje práci z domova, stávající povinnosti jsou pouze přesněji vyjádřeny, tak aby odpovídaly současné praxi, zároveň návrh ponechává možnost individuální dohody,“ uklidňuje mluvčí rezortu Jiří Vaněk.

Zaměstnavatelé budou muset proplácet náklady, které zaměstnanci při práci z domova vznikají, a dbát, aby jejich lidé kvůli home office netrpěli sociální izolací.

Hledej práci!

Nečekejte , že práce přijde za vámi!

Sháníte práci? Zkuste se rozhlédnout u nás. Nabídky práce ze všech úřadů práce a předních pracovních portálů na jednom místě!

Nabídky práce na Peníze.cz

Internet i vybavení na účet zaměstnavatele

Náklady na komunikaci se šéfem a kolegy – tedy typicky za telefon a internet – by měl podle novely platit zaměstnavatel, a to například formou dohodnuté paušální platby. Totéž se týká případných administrativních nákladů, třeba na tisk a kopírování.

Veškeré náklady byste měli být schopní zaměstnavateli prokázat. Pokud vám v souvislosti z prací z domova žádné náklady nevzniknou, zaměstnavatel nic hradit nebude. Zaměstnavatel nebude moct zahrnout proplacení těchto nákladů do vaší mzdy, platu nebo odměny.

Vybavení potřebné pro výkon práce z domova by vám měl zajistit zaměstnavatel. Na detailech, například ohledně toho, za jakých podmínek můžete firemní vybavení užívat k vlastní potřebě, byste se měli dohodnout. Pokud budete doma používat k práci vlastní počítač, budete moct čerpat i příspěvek na údržbu nebo jinou kompenzaci.

Zaměstnanec se zaměstnavatelem by měli uzavřít písemnou dohodu o tom, jak se budou náklady proplácet.

Zajistit ochranu údajů, které si budete předávat na dálku, bude zodpovědností zaměstnavatele. Zaměstnanec ale bude mít povinnost chovat se tak, aby data, která souvisí s výkonem jeho práce, chránil.

Pokud jde o bezpečnost a ochranu zdraví při práci, novela podle MPSV nic nemění: zaměstnavatel podle ministerstva nemusí navštěvovat obydlí zaměstnance, aby bezpečnost práce kontroloval, u nerizikových prací stačí, když zaměstnance proškolí a zaměstnanec se zaváže, že bezpečnostní požadavky na pracoviště zajistí a bude dodržovat sám.

I za práci z domova vám musí platit

Výpočet čisté mzdy

+

Další kalkulačky

Jak si doma můžete rozvrhnout pracovní dobu

I podle dnešních pravidel se můžete se šéfem dohodnout, že budete práci částečně vykonávat na pracovišti podle pracovní doby, kterou rozvrhne zaměstnavatel (třeba dva dny v týdnu) a zbytek času budete mít home office. To bude možné dál.

Novela ale výslovně počítá i s možností střídání práce z pracoviště a práce z domova i v rámci jedné směny.

A další novinka: zaměstnavatel se musí postarat, aby jeho lidé netrpěli sociální izolací. Což v praxi znamená: i v případě, že se se šéfem dohodnete, že budete pracovat pouze z domova (respektive mimo pracoviště), musí vám umožnit vídat se s kolegy, pokud o to projevíte zájem a účastnit se kupříkladu společných porad nebo školení.

Propojeno!

Ve svátek do práce

Jsou profese, kterým se práce ve svátek nevyhne. Kdo do práce musí? Kdo může dobrovolně? A na co mají zaměstnanci, kteří pracují ve svátek, nárok? Odpovíme na všechno:

Už dnes platí, že když vykonáváte práci mimo pracoviště, můžete si pracovní dobu rozvrhnout sami. Zaměstnavateli zodpovídáte pouze za výsledek práce, pracovní úkoly musíte plnit řádně a včas, nezáleží ale, kdy přesně doma práci vykonáváte. I když pracujete z domova, platí ale limit pracovní doby – tedy stanovená týdenní pracovní doba, která u většiny profesí při plném úvazku dělá čtyřicet hodin týdně. Tato hranice zaměstnavatele omezuje v tom, kolik práce po vás může vyžadovat. Na druhé straně: když při home office pracujete přesčas, ve svátek, v noci nebo třeba o nedělích, nemůžete za to požadovat náhradní volno ani příplatek ke mzdě. Zákonný nárok na to nevzniká. Můžete si ale samozřejmě takový nárok sjednat v pracovní smlouvě. Na výše uvedeném novela nic významného nemění, pouze je na některých místech explicitnější: kupříkladu výslovně uvádí, že se budete moct se zaměstnavatelem dohodnout, jestli si budete pracovní dobu určovat sami nebo bude práci z domova konat v pracovní době stanovené zaměstnavatelem.

Pro dohodu zaměstnavatele a zaměstnance stále platí a bude platit, že v ní smíte ujednat všechno, co zákon výslovně nezakazuje.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+15
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

Oblíbená témata

home office, zaměstnání

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kdo půjde dřív do důchodu? Jurečka chce rozšířit náročné profese

1. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Kdo půjde dřív do důchodu? Jurečka chce rozšířit náročné profese

Až o pět let dříve teď mohou jít do penze záchranáři a hasiči. Nově by se k nim měly přidat další náročné profese, ve kterých pracuje zhruba 120 tisíc lidí. Zaměstnavatelé za ně budou... celý článek

Chystá se převrat v zákoníku práce. Cílí hlavně na problémisty

1. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 3 komentáře

Chystá se převrat v zákoníku práce. Cílí hlavně na problémisty

Ministerstvo práce a sociálních věcí připravuje novelu zákoníku práce. Počítá se zásadními změnami. Mluví se především o výpovědích, řeší se ale i zkušební doba či odstupné pro nemocné... celý článek

Placené volno. Na co máte nárok a jaká jsou pravidla

1. 2. 2024 | Zdeněk Bauer

Placené volno. Na co máte nárok a jaká jsou pravidla

Kdy vás musí zaměstnavatel omluvit v práci a naplno vám to proplatit? Co patří mezi důležité osobní překážky v práci? Tady je přehled.

Nový rok ve vaší peněžence. Velký přehled změn

1. 1. 2024 | Petr Kučera

Nový rok ve vaší peněžence. Velký přehled změn

Projděte si, jaké novinky roku 2024 mohou ovlivnit vaše osobní finance.

Kolik dostanete, když přijdete o práci. Podpora v nezaměstnanosti 2024

28. 12. 2023 | Petr Kučera | 1 komentář

Kolik dostanete, když přijdete o práci. Podpora v nezaměstnanosti 2024

Kdo má nárok na podporu v nezaměstnanosti a na jak dlouho? Proč si dát pozor na dobrovolné ukončení předchozí práce bez vážného důvodu? Jak je to s odstupným? Může si nezaměstnaný přivydělávat?... celý článek

Partners Financial Services