Začněte podnikat s největší sítí školních bister

PR text | 4. 4. 2024
Spousta lidí by chtěla začít podnikat, nebýt na nikom závislý a pracovat sám na sebe. Málokdo ale přijde s originálním nápadem, který má šanci uspět. Dobrá zpráva je, že takový nápad vlastně nepotřebujete. Můžete se přidat k už zajetému byznysu jako franšízant.
Začněte podnikat s největší sítí školních bister

Zdroj: Designex Food

Jako franšízant jste pod mateřskou společností, která vám hodně pomůže v začátcích a po celou dobu bude stát po vašem boku. Vy jí za to odvádíte procenta výdělku. Vyplatí se takové podnikání? Rozhodně ano. Své by o tom mohli vyprávět franšízanti ReFresh Bistro, největší sítě školních bister.

Nejzajímavější franšíza roku 2023 má budoucnost

Za sítí ReFresh Bistro stojí společnost Designex Food. Koncept už běží dlouhá léta a asi poprvé jsme o něm mohli hodně slyšet v souvislosti s pamlskovou vyhláškou. V ReFresh Bistro totiž našli způsob, jak se s ní vypořádat, a tak zatímco spousta školních bufetů končila, protože se jim nechtělo řešit nová pravidla, síť ReFresh Bistro se rozrůstala.

Má pobočky po celé České republice, je jich více než 60. Značnou část z nich tvoří právě franšízanti. V síti jsou spokojení, spolupráce probíhá hladce. Ocenila to i porota v soutěži Podnikatelka roku, kam se přihlásila Lucie Remer, generální ředitelka ReFresh Bistro. Se svým projektem získala cenu pro Nejzajímavější franšízu roku 2023. V rámci té porota hodnotila právě i vztah k zaměstnancům, nastavenou strategii a motivovaný přístup.

Lucie Remer, generální ředitelka ReFresh Bistro, s cenou pro Nejzajímavější franšízu 2023
Zdroj: Designex Food

Lucie Remer, generální ředitelka ReFresh Bistro, s cenou pro Nejzajímavější franšízu 2023

ReFresh Bistru se daří, v plánu má otevírat další pobočky – proto hledá další franšízanty, kteří by se chtěli přidat. Ze základních a středních škol se chce přesunout také do veřejných budov, jako jsou nemocnice nebo úřady. Jejich sortiment je pestrý, určitě se nezaměřují pouze na laskominy pro žáky a studenty. I dospělí si rádi pochutnají na zapečeném toustu nebo müsli s jogurtem. Právě zdravým čerstvým sortimentem ReFresh Bistro hodně boduje. Přináší něco nového do světa, kde doposud existovaly jen párky v rohlíku a sladkosti. Ukazuje, že se dá jíst zdravě a za přijatelné ceny. Tento směr tedy rozhodně má budoucnost.

Co očekávat jako franšízant?

Podpora ze strany ReFresh Bistro je opravdu velká, není to standardem ve všech franšízách. V prvé řadě vám vlastně zařídí celou vaši pobočku. Vytipují vhodnou lokalitu, zajistí nájemní vztah pro dané prostory. Připraví a realizují vybavení prostoru pobočky, které také ze 40 % zaplatí. Pak vám předají kompletní know-how, zaškolí vás, najdou vám zaměstnance, nastaví IT systémy, zajistí kolektivní zásobování i marketingovou podporu. Přijdete k hotovému, vložíte nějaké peníze a začínáte vydělávat.

Vstupní investice se pohybuje v řádech několika stovek tisíc korun. Vstupní franšízový poplatek je 50 000 Kč, vratná kauce taktéž 50 000 Kč a pak platíte už jen vybavení pobočky. Poslední položku nelze vyčíslit, může to být částka zhruba od 70 000 Kč do 700 000 Kč podle velikosti pobočky. Také můžete převzít již zajetou pobočku, v tomto případě nekupujete vybavení, ale platíte odstupné. Počáteční investice není až tak vysoká a v případě potřeby ji lze financovat úvěrem.

Franšízant na plný úvazek

Kdo si vezme na starost jednu pobočku ReFresh Bistro, ten by měl počítat s časovou zátěží několika dní v týdnu. Na plný úvazek to ale být nemusí. Na druhou stranu existují i franšízanti, kteří pod sebou mají rovnou několik poboček a činnost je plně živí. Bavíme se o franšíze, ale každá pobočka funguje trošku jinak, přece jenom ne všude jsou stejné podmínky. Každá další pobočka je tedy nová výzva. Pod taktovkou zkušené mateřské společnosti a pod hlavičkou největší sítě školních bister je však šance na neúspěch minimální.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

4. 4. 2024 | Hynek Just

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

Jak to funguje? „Dodavatel se většinou pokusí vystavit podvodnou fakturu nebo se cizí člověk vydává za odběratele a pak se obrátí na nás, jestli jsme schopni zakázku financovat,“ popisuje... celý článek

Nový žebříček nejbohatších lidí světa. Je v něm i 11 Čechů

2. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Nový žebříček nejbohatších lidí světa. Je v něm i 11 Čechů

Nejbohatším člověkem světa zůstává Francouz Bernard Arnault, vlastník podniku s luxusním zbožím LVHM. Časopis Forbes spočítal jeho jmění na 233 miliard dolarů – v přepočtu asi 5,5 bilionu... celý článek

Do kdy podat daňové přiznání a zaplatit. Přehled termínů

1. 4. 2024 | Petr Kučera

Do kdy podat daňové přiznání a zaplatit. Přehled termínů

Jaké jsou termíny pro daňové přiznání, přehledy pojištění OVSČ a oznámení osvobozených příjmů? Máme podrobnosti.

V polovině neotevřených datovek je vzkaz od exekutora či finančního úřadu

22. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

V polovině neotevřených datovek je vzkaz od exekutora či finančního úřadu

V každé druhé dosud neotevřené datové schránce se nachází dopis od finančního úřadu nebo exekutora. Vyplývá to ze statistik odesílatelů zpráv do datovek, které zveřejnila Digitální... celý článek

Nejčastější chyby v daňovém přiznání. Neděláte je taky?

19. 3. 2024 | Petr Kučera

Nejčastější chyby v daňovém přiznání. Neděláte je taky?

Jaké chyby v přiznání k dani z příjmů fyzických osob jsou nejčastější? Připravili jsme přehled podle zkušeností pracovníků finančních úřadů a ohlasů čtenářů.

Partners Financial Services