IKEA míří do regionů, otevře sedm výdejních míst

pk | rubrika: Aktuality | 21. 1. 2020 | 3 komentáře

Obchodní řetězec IKEA letos v Česku otevře výdejní místa v sedmi krajských městech: Plzni, Liberci, Českých Budějovicích, Ústí nad Labem, Hradci Králové, Zlíně a Karlových Varech. Na dnešním setkání s novináři to oznámilo vedení tuzemské pobočky švédského prodejce nábytku a bytových doplňků.

Půjde jenom o výdejní místa, jejichž provoz zajistí externí partner. IKEA tedy v krajských městech neplánuje otevřít své klasické prodejny. Firma ještě v roce 2012 zvažovala otevřít obchodní dům v Plzni a mezi Hradcem Králové a Pardubicemi, tyto plány pak ale zrušila. Dál má tedy prodejny na pražském Zličíně a Černém Mostě, v Brně a v Ostravě.

Výdejní místa budou cenově dostupnou alternativou k transportní službě, řekla Federica Barberis, obchodní ředitelka IKEA pro Česko, Slovensko a Maďarsko. Od konce loňského října sice firma začala doručovat zboží z e-shopu za jednotnou cenu 300 korun, pokud hmotnost celé objednávky nepřekročí 30 kilogramů, jinak je ale dovoz drahý – oproti standardním e-shopům totiž cena roste s tím, kolik utratíte.

U pražských obchodních domů na Černém Mostě a Zličíně mají také letos vzniknout schránky na vyzvedávání zboží. Šest schránek různých velikostí bude dostupných nepřetržitě – tedy nezávisle na otevírací době prodejny.

Na nákupy?

Nová pravidla mají už v příštím roce prodloužit život spotřebičů a ušetřit peníze spotřebitelů. Na rozsáhlejší vylepšení si ale ještě počkáme.

Právo na opravu se blíží. Za spotřebiče můžete ušetřit tisíce


Řetězce Pepco a Kik dostanou novou konkurenci.

Do Česka vstoupí dva nové diskontní řetězce


Obchodníci na krátkou dobu skokově zdraží, aby pak mohli lákat na větší slevu. EU chce, aby se k zákazníkům chovali férověji.

Triky Mountfieldu mají skončit. Pravidla pro slevy zpřísní

Nová výdejní místa vycházejí vstříc rostoucímu zájmu o online objednávky. Prodeje prostřednictvím e-shopu IKEA meziročně stouply o 36 procent, přičemž průměrný nákup tam dosáhl 9186 korun oproti 1745 korunám v obchodním domě.

Na konci ledna spustí IKEA nový responzivní web (se snadným prohlížením z mobilu) s vylepšeným vyhledáváním.

IKEA se chce dál soustředit na ochranu životního prostředí a takzvanou udržitelnost, do roku 2030 plánuje být „plně cirkulární společností“.

„Všechny nové výrobky od začátku vyvíjíme tak, aby bylo možné je upravit, opětovně použít, opravit, znovu prodat a recyklovat, čímž vzniká co nejméně odpadu,“ říká Vladimír Víšek, regionální manažer pro trvalou udržitelnost.

Pražské obchodní domy začnou také s testováním kávové sedliny při vývoji nových produktů nebo otestují službu pronájmu nábytku pro firmy.

„Chceme zákazníky podporovat po celou dobu životnosti jejich nábytku, ať už jde o udržení perfektního stavu výrobku, potřebu náhradního dílu nebo když chtějí poslat nábytek dál jeho opětovným prodejem či darováním. V této oblasti již máme službu Druhý život nábytku, kde zákazník může zpětně prodat nepotřebný nábytek IKEA. Do budoucna hledáme další služby nebo iniciativy,“ dodává Víšek.

Tržby IKEA v Česku stouply v uplynulém finančním roce (od září 2018 do srpna 2019) o 6,3 % na 10,7 miliardy korun. Zisk stoupl o zhruba 41 procent na 1,2 miliardy korun. IKEA má v Česku 1876 zaměstnanců.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+14
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kdo byl na našich bankovkách? Ukažte, co si pamatujete

28. 4. 2024 | Gabriel Pleska | 1 komentář

Kdo byl na našich bankovkách? Ukažte, co si pamatujete

Peníze se musí točit. V našem kvízu jsme je otočili lícemi dolů. A vy si teď podle zadní strany zkuste vzpomenout, co je vpředu.

Připevněná víčka, papírová brčka a další „eko“ vychytávky. Mají smysl?

26. 4. 2024 | Pavla Adamcová | 6 komentářů

Připevněná víčka, papírová brčka a další „eko“ vychytávky. Mají smysl?

Rozmočené brčko v pití nebo víčko připevněné k lahvi, které se nepříjemně odírá o obličej. Vychytávky, které mají na rozdíl od plastů šetřit přírodu, už stihly rozčílit nejednoho z... celý článek

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

25. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

Cena elektrické energie pro domácnosti v Česku byla v loňském druhém pololetí nejvyšší v Evropské unii, pokud zohledníme odlišnou kupní sílu v jednotlivých státech. Vyplývá to z dnes... celý článek

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

23. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

Obchodní řetězec Billa dnes představil novou mobilní aplikaci, přes kterou si mohou zákazníci nakoupit na e-shopu.

Partners Financial Services