HP ukazuje udržitelné ambice a zapojuje i lokální partnery

PR článek | rubrika: FINEXPO | 30. 10. 2023
Když se jedná o udržitelnost, společnost HP míří vysoko – jedním z jejích dlouhodobých cílů je stát se nejudržitelnější technologickou společností na světě.
HP ukazuje udržitelné ambice a zapojuje i lokální partnery

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

Záměrem HP je zvyšovat pozitivní dopad světa IT a jeho odpovědnost vůči planetě, lidem i komunitám. Kromě postupného snižování emisí skleníkových plynů, používání elektřiny z obnovitelných zdrojů či cirkulování produktů a jejich balení však HP prosazuje i lokální aktivity a projekty. Do své iniciativy zapojuje také partnery, a to v rámci programu HP Amplify Impact.

Společnost HP si dobře uvědomuje, jaký dopad mají lidé a společnosti na naši planetu. Ať už se jedná o oblast klimatické změny, úpadku biodiverzity či sociální nerovnosti, stanovuje si ambiciózní cíle a dlouhodobě směřuje k větší udržitelnosti.

Do roku 2030 chce dosáhnout 75% cirkularity produktů a obalů a do roku 2040 pak nulových emisí skleníkových plynů v hodnotovém řetězci. Nezaměřuje se však pouze na oblast ekologie. Neméně důležitá jsou pro ni i lidská práva či digitální spravedlnost. Do roku 2030 by proto například měly být ve vedení HP z 50 % zastoupeny ženy.

K cestě za udržitelnějším podnikáním se mohou připojit také partneři společnosti HP. Zapojením do partnerského programu HP Amplify Impact získají potřebnou podporu a možnost podílet se na globálních i lokálních iniciativách. V rámci programu vznikla v Česku řada nových projektů.

Jedním z nich je i propojení s iniciativou Včely na střechách, jehož cílem je podpořit a rozšířit včelařství v oblasti měst. Aktuálně už společnost HP a její partneři umístili na střechy svých budov či do jejich těsné blízkosti 6 včelích úlů, které jsou monitorovány speciálním systémem. Ten na dálku kontroluje teplotu ve včelstvech, jejich zvukové projevy, hmotnost a otřesy úlů, nebo i počasí a teplotu v jejich okolí. Umožňuje tak zjednodušit a zefektivnit všechny aktivity včelařů.

Získaná data však mohou posloužit i dále. Díky jejich zpracování a analýze s pomocí umělé inteligence a dalším laboratorním testům je možné získávat informace o dopadech uhlíkové stopy budovy, znečištění ovzduší, či přínosu včel pro okolí. Zapojení do projektu tedy není jen zpřístupněním tradičního řemesla širšímu spektru lidí, ale také podporou biodiverzity ve městech a udržitelného výzkumu v křehkém včelím ekosystému.

Lokálních aktivit v rámci programu HP Amplify Impact je však mnohem více. Oblíbeným se stal například také projekt Sázení stromů.

Ten byl původně dobrovolnickou činností zaměstnanců HP, od loňského roku se do něj nově mohou zapojit také partneři HP. Na podzim 2022 pod záštitou HP proběhlo první oficiální společné sázení v Nedvězí u Říčan. Se zapojením partnerů bylo vysázeno 58 keřů a stromů – celkově byl osázen pás o délce přibližně 480 metrů. Na první úspěšné sázení navázalo další, které se uskutečnilo hned v dubnu letošního roku.

Nejen tyto partnerské projekty z programu HP Amplify Impact jsou pro společnost HP významnými kroky k naplnění jejích ambiciózních udržitelných cílů, a plánuje v nich proto i nadále pokračovat.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Prodejní doba obchodů 1. a 8. května. Jak je otevřeno na svátky

29. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Prodejní doba obchodů 1. a 8. května. Jak je otevřeno na svátky

Někdy otevřeno, jindy zavřeno. Vyznat se v zákazu prodeje během svátků není snadné. Tady je přehled pro začátek května.

Kdo byl na našich bankovkách? Ukažte, co si pamatujete

28. 4. 2024 | Gabriel Pleska | 1 komentář

Kdo byl na našich bankovkách? Ukažte, co si pamatujete

Peníze se musí točit. V našem kvízu jsme je otočili lícemi dolů. A vy si teď podle zadní strany zkuste vzpomenout, co je vpředu.

Připevněná víčka, papírová brčka a další „eko“ vychytávky. Mají smysl?

26. 4. 2024 | Pavla Adamcová | 6 komentářů

Připevněná víčka, papírová brčka a další „eko“ vychytávky. Mají smysl?

Rozmočené brčko v pití nebo víčko připevněné k lahvi, které se nepříjemně odírá o obličej. Vychytávky, které mají na rozdíl od plastů šetřit přírodu, už stihly rozčílit nejednoho z... celý článek

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

25. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

Cena elektrické energie pro domácnosti v Česku byla v loňském druhém pololetí nejvyšší v Evropské unii, pokud zohledníme odlišnou kupní sílu v jednotlivých státech. Vyplývá to z dnes... celý článek

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Partners Financial Services