Kde letos koupit nemovitost

PR článek | rubrika: FINEXPO | 27. 3. 2023
Jak ochránit majetek před inflací? Do čeho investovat v době krize? Jednou z možností je investice do nemovitostí v zahraničí. „Její klíčovou výhodou je měnová a regionální diverzifikace,“ říká Jan Rejcha ze společnosti Rellox, která se specializuje na prodej nových developerských projektů v top lokalitách u moře, na horách a ve městech v zahraničí.
Kde letos koupit nemovitost

Zdroj: Rellox

Komerční spolupráce

Španělsko

Češi kupují nemovitosti zejména na Costa del Sol. Ceny na španělském pevninském pobřeží stouply meziročně o 5,25 procenta (prosinec 2022). V současné době se realizuje nový projekt na pobřeží Costa del Sol. „Jako jeden z mála nabízí zároveň nádherné 360° výhledy na moře i hory, blízkost krásných pláží, letiště a města Málagy. Součástí rezortu budou bazény, spa a tělocvična navržená exkluzivně pro tento projekt firmou Dior,“ říká Šárka Ayllon, která řídí prodeje firmy Rellox přímo ve Španělsku. 

Chorvatsko

Chorvatsko se začátkem roku 2023 stalo součástí eurozóny a schengenského prostoru. Poslední oficiální údaje za druhé čtvrtletí loňského roku hovoří o meziročním nárůstu cen nemovitostí na pobřeží Jaderského moře o 12,8 procenta. Peter Forgacs, který se ve společnosti Rellox specializuje na prodej chorvatských nemovitostí, vybírá z nabídky nový projekt u mariny a pláže ve vyhledávaném letovisku Zadar.

Rakousko

Rakousko je stálicí pro české realitní investory a Rellox má největší nabídku nových realitních projektů v rakouských Alpách. Index cen rezidenčních realit v Rakousku stoupnul meziročně o 5,2 procenta (Q4 2022). Oblíbená jsou především alpská lyžařská střediska jako Schladming, Sölden, Zell am See, Hinterstoder, Semmering, Saalbach či Fieberbrunn. Právě ve Fieberbrunnu, ve vyhlášené oblasti Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang, se začíná stavět nový rezidenční rezort. „Jedná se o jeden z mála skutečných ski in / ski out projektů přímo u sjezdovky,“ doplňuje Olga Muchová, specialistka na rakouské nemovitosti v Relloxu.

Itálie

Nabídkové ceny nemovitostí v Itálii se meziročně zvýšily pouze o 1,2 procenta (prosinec 2022). Češi mají největší zájem o koupi nemovitostí v oblastech, jako jsou Dolomity, okolí jezera Lago di Garda, Toskánsko, Liguria, Sardinie nebo třeba Lido di Jesolo. Jedním z nejzajímavějších nových projektů v Itálii jsou ski in / ski out apartmány v oblíbeném středisku Livigno. „Protože se Livigno nachází v bezcelní zóně, kupující ušetří na vstupu 10procentní DPH z kupní ceny nemovitosti,“ upozorňuje Lucie Talichová, specialistka na prodej nemovitostí v Itálii ve společnosti Rellox.

Polsko

Pro někoho možná překvapivá volba, ale polské nemovitosti jsou u českých investorů poměrně populární. Investovat můžete v hezkých rekreačních lokalitách jen kousek od českých hranic. David Katrenčík, zástupce společnosti Rellox v Polsku, doporučuje čtyřhvězdičkový rezort u jezera Żywieckie s krásným výhledem, luxusním spa & wellness a s garantovanými ročními výnosy z pronájmu ve výši 7 procent.

Dubaj

Počty transakcí v Dubaji se meziročně navýšily o 58,45 procenta (listopad 2022). Ceny apartmánů vzrostly meziročně o 9 procent, ceny domů o 12,7 procenta. K nejoblíbenějším částem Dubaje pro koupi nemovitostí patří Downtown, Business Bay, Dubai Marina nebo Palm Jumeirah. „Z naší nabídky dubajských projektů si dovoluji upozornit na vznikající rezort se soukromou pláží přímo na Palm Jumeirah,“ doporučuje CEO společnosti Rellox Jan Rejcha.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Tyto koruny si vyměňte, čas se krátí. V oběhu jich zůstávají miliony

31. 5. 2024 | Kateřina Hovorková

Tyto koruny si vyměňte, čas se krátí. V oběhu jich zůstávají miliony

Už jen měsíc zbývá na snadnou výměnu bankovek starších vzorů. Zatímco teď vám je vymění v běžných bankách, od července už jen na sedmi pracovištích ČNB. V oběhu je ještě 41 milionů... celý článek

Příspěvek na péči stoupne. Kdo ho dostane a jak o něj žádat?

29. 5. 2024 | Gabriel Pleska

Příspěvek na péči stoupne. Kdo ho dostane a jak o něj žádat?

Změny v příspěvku na péči potvrdili senátoři. Kolik bude možné od července na příspěvku na péči získat? Kde a jak o příspěvek na péči žádat? Tady je přehled.

Jak se zvýší koncesionářské poplatky a proč i bez televizoru? Přehled změn

29. 5. 2024 | Pavla Adamcová | 3 komentáře

Jak se zvýší koncesionářské poplatky a proč i bez televizoru? Přehled změn

Pravidla pro poplatky za veřejnoprávní televizi a rozhlas se mají od roku 2025 změnit. Tady jsou odpovědi na nejčastější otázky k návrhu ministerstva kultury.

Čtyřlístek jako poklad. První číslo se draží za desítky tisíc

27. 5. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Čtyřlístek jako poklad. První číslo se draží za desítky tisíc

První vydání časopisu Čtyřlístek s názvem Vynález profesora Myšpulína z roku 1969 se v poslední aukci portálu Aukro.cz vydražilo za 53,5 tisíce korun.

Penny zavře dřív, dá lidem volno na hokej

26. 5. 2024 | redakce Peníze.CZ

Penny zavře dřív, dá lidem volno na hokej

Obchodní řetězec Penny dnes výjimečně zavře všechny své prodejny už v 19 hodin. Běžně přitom mají otevřeno do 20 hodin, ve velkých městech do 21 nebo 22 hodin.

Partners Financial Services