Co je Flexibilní půjčka?

PR článek | rubrika: BrandInsight | 16. 12. 2019
Když si potřebujete půjčit, je spousta typů úvěrů a půjček, po nichž můžete sáhnout. Svět je ale stále rychlejší, všichni řešíme spoustu věcí najednou a potřebujeme mít možnost pružně reagovat. Proto existuje Flexibilní půjčka od společnosti Home Credit, která splňuje požadavky na flexibilní splácení.
Co je Flexibilní půjčka?

Zdroj: Shutterstock

Půjčka s opakovaným čerpáním peněz

Když se řekne půjčka, představíte si nějaký obnos peněz, který si jednorázově půjčíte a postupně splácíte stejnou částku každý měsíc. A to mnohdy i dlouho poté, co zakoupená věc již dávno doslouží.

Flexibilní půjčka ale funguje trochu jinak. Díky tomu, že je postavená na bázi revolvingového úvěru, z ní můžete půjčené peníze opakovaně čerpat. Jak to funguje? Tím, že peníze pravidelně splácíte, vracíte tento finanční obnos na účet. Z účtu pak můžete finance opakovaně použít, a to na cokoliv, aniž byste museli znovu žádat o schválení.

Trvání Flexibilní půjčky tedy nekončí okamžikem splacení, ale ukončením smlouvy. Nemusíte se ale obávat. Když budete mít vše řádně splaceno a půjčku nebudete využívat, nebudete platit žádné poplatky.

Plaťte třeba kartou nebo mobilem

Peníze z půjčky můžete využít různě. S vydanou flexibilní kartou zaplatíte v obchodech a vyberete z bankomatu. Moderní doba a mobilní aplikace ale přináší i další možnosti.

Stále oblíbenější je třeba platba mobilem, proto si kartu můžete nahrát do Google Pay nebo Apple Pay a platit pomocí telefonu, který máte stále po ruce.

V mobilní aplikaci Home Creditu navíc můžete jednoduše převést peníze na bankovní účet, a to bez poplatku.

Splácejte flexibilně

Jak už název půjčky napovídá, velkou výhodou je její flexibilní splácení. Každý měsíc tedy můžete splácet jinou částku, aniž byste museli cokoliv oznamovat. Vždy to ale musí být alespoň minimální sjednaná splátka nebo jakákoliv vyšší částka, abyste zkrátili dobu splácení.

Pokud tedy máte volné peníze, můžete poslat více. V případě, že vás potkají nečekané výdaje, které rozhodí domácí rozpočet, stačí, když pošlete minimální splátku.

Na co si půjčit? Nová okna, TV i telefon

Podle České bankovní asociace si Češi nejčastěji půjčují jak na nákladnější položky, jako je například rekonstrukce domácnosti, tak na méně nákladné věci, jako je například spotřební elektronika.

Populární je investice do rekonstrukce koupelny, podlah, nových oken, televize, počítače a mobilního telefonu. Hned v závěsu následuje bílé elektro, tedy pračka nebo lednička, případně nový nábytek.

Obecně není dobré půjčovat si na něco, co má kratší životnost než dobu splácení. Není tedy divu, že například dovolená nebo vybavení na sport žebříček věcí, na které si nejčastěji půjčujeme, uzavírají.

Jak Flexibilní půjčku sjednat

Časy, kdy jste museli chodit pro peníze do banky nebo na pobočku nebankovního poskytovatele, jsou naštěstí dávno pryč. Dnes si Flexibilní půjčku sjednáte z pohodlí domova, a to kompletně na počítači nebo mobilu. Nemusíte nikam volat ani nic posílat poštou, i když tyto způsoby taky fungují.

Jednoduše otevřete internetové stránky Home Credit a zažádáte online. Pokud u sebe máte naskenované všechny potřebné dokumenty, nejčastěji občanský průkaz a řidičské oprávnění či pas, můžete mít za 15 až 20 minut hotovo. Schválení pak trvá několik minut nebo i vteřin.

Po vyřízení všech potřebných náležitostí budou peníze v případě online sjednání odeslány na váš účet ještě tentýž den. Pokud je potřeba poslat smlouvu poštou, nebo si půjčku sjednáváte například telefonicky, peníze budou převedeny na váš účet nejpozději následující den poté, co společnost obdrží všechny podklady.

Máte obavy? Sjednejte si pojištění schopnosti splácet

Pokud si nejste jistí, zda budete každý měsíc schopni poslat minimální výši splátky, sjednejte si pojištění schopnosti splácet. V případě, že onemocníte nebo přijdete o zaměstnání a nebudete mít dostatečný příjem, případně se stane jiná neočekávaná událost spojená s vaším zdravím, pojišťovna vám s pravidelnou splátkou pomůže.

U Home Creditu si navíc pojištění můžete sjednat i dodatečně k již existujícímu úvěru.

Peníze BrandInsight

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

5. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

Česká národní banka snížila 20. března dvoutýdenní repo sazbu o pět desetin procentního bodu na 5,75 % p. a., ale úroky hypoték až tak výrazně neklesly. Průměrná nabídková sazba hypoték... celý článek

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

4. 4. 2024 | Hynek Just

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

Jak to funguje? „Dodavatel se většinou pokusí vystavit podvodnou fakturu nebo se cizí člověk vydává za odběratele a pak se obrátí na nás, jestli jsme schopni zakázku financovat,“ popisuje... celý článek

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

3. 4. 2024 | František Nonnemann

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

Než vám půjčí, musí banka nebo úvěrová společnost prověřit, jestli dokážete splácet. Když při tom udělá chybu, může být smlouva prohlášená za neplatnou. Záleží ale na tom, jestli jde... celý článek

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

Partners Financial Services