Kde se vyplatí sjednat nejvýhodnější úrazové pojištění?

PR článek | rubrika: FINEXPO | 29. 8. 2022
Úrazové pojištění neboli úrazovka je jedním z nejčastěji sjednávaných typů pojistných smluv. Možná i vy nějakou máte. Pokud ne, poradíme vám, kde se vyplatí ji sjednat.
Kde se vyplatí sjednat nejvýhodnější úrazové pojištění?

Zdroj: WhitePress

Komerční spolupráce

Co je úrazové pojištění? 

Jak název napovídá, je to pojištění, které vás chrání v případě úrazu a pomáhá vám pokrýt propad příjmů. Nespecializuje se na choroby, ale je velmi dobrým řešením v případě jakéhokoli úrazu. Dokáže velmi efektivně pokrýt vaše finanční potřeby po dobu léčení úrazu, při pobytu v nemocnici následkem úrazu nebo při trvalých následcích. A přestože pojistné částky sahají mnohdy do milionů – zejména u pojištění trvalých následků – stojí doslova pár korun. 

Jeho cenu neovlivňuje věk, jak je tomu třeba u životního pojištění, ale spíše aktivity, kterým se věnujete. A to jak v práci, tak i ve volném čase. Čím rizikovější práci nebo koníčka máte, tím dražší pro vás pojištění úrazu bude. Pojišťovny mají dobře zmapovaná rizika jednotlivých profesí a volnočasových aktivit. Logicky za jinou sumu bude pojištěna učitelka v mateřské školce a za jinou horník. U volného času je to stejné. Pokud ve volném čase hrajete šachy nebo si sem tam jdete zahrát s kamarády stolní fotbálek, cenu pojištění to nijak neovlivní. Pokud ovšem skáčete padákem, hrajete organizovaně fotbal nebo jezdíte na koni, v ceně pojištění se to promítne. 

Kde se vyplatí sjednat úrazové pojištění? 

Odpověď na tuto otázku bohužel není tak jednoduchá. Neexistuje jedna univerzální pojišťovna, která by dokázala nejlevněji a nejlépe pojistit všechny bez rozdílu. Každá pojišťovna k rizikům přistupuje jinak. Kde jedna zařadí řidiče z povolání do druhé rizikové skupiny, tam si jiná pojišťovna nechá zaplatit rizikovou skupinu rovnou třetí. 

I když to je na první pohled matoucí, ve skutečnosti je rozmanitost v určování rizik výhodou. Pojišťovny jsou podnikatelské subjekty, jako každé jiné. A jejich cílem je v první řadě vydělávat. Čím víc klientů mají, tím více rostou jejich zisky. Panuje tedy mezi nimi konkurenční boj o klienty. I z toho důvodu často mění své pojistné podmínky, upravují kalkulace a snaží se být pro klienty zajímavější než konkurence. 

Pokud na sjednání úrazového pojištění půjdete od lesa, je na něm možné výrazně ušetřit a zajistit si velmi zajímavé úrazové pojištění. Nespokojte se s první nabídkou. Čím více nabídek pojišťoven porovnáte, tím větší přehled budete mít o nabízených produktech a jejich cenách. 

Efektivním pomocníkem je srovnávač pojištění, kde s pomocí asistenta nastavíte vhodné pojistné limity, a pak už jen do e-mailu obdržíte nabídky jednotlivých pojišťoven, včetně nabízených limitů a ceny pojištění. Ve spolupráci s asistentem pak můžete pojištění sjednat nebo ještě před podpisem upravit. A s papírováním si lámat hlavu nemusíte. Úrazové pojištění je možné sjednat přes telefon a smlouvu následně obdržíte e-mailem nebo v papírové formě do schránky. 

A rada na konec – pokud chcete, aby vaše úrazové pojištění opravdu plnilo svou funkci a vynahradilo vám v případě úrazu ztrátu příjmu, nebojte se vyšších pojistných částek. U trvalých následků úrazu jděte do vyšších milionů, u denního odškodného za úraz se pak orientujte podle toho, o jak velkou část příjmu měsíčně přijdete, pokud nebudete moci jít do práce. Pojistka by vám měla tento deficit nahradit. 

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Češi se ochudili o miliardy. Neměli životní pojištění

19. 4. 2024 | Radim Zelený | 3 komentáře

Češi se ochudili o miliardy. Neměli životní pojištění

Úrazy, onemocnění, invalidita či úmrtí – pojistné události, za které loni Češi od pojišťoven dostali bezmála deset miliard korun. Mohlo to ale být mnohem víc. O miliardy Češi přišli,... celý článek

Trauma jako pracovní úraz? Soud řekl, kdy je nárok na odškodnění

10. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Trauma jako pracovní úraz? Soud řekl, kdy je nárok na odškodnění

Jste v práci svědkem nějaké nečekané dramatické události – začne hořet, kolega spadne z výšky nebo se ocitnete u dopravní nehody. Po čase se u vás projeví posttraumatický syndrom. Jde... celý článek

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

2. 4. 2024 | Petr Kučera

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

Od začátku dubna se rozšířil okruh vozidel, za které je nutné platit povinné ručení. Nově se může týkat i elektrických koloběžek, segwayů, zahradních traktůrků, motorových golfových... celý článek

S elektrokolem na výlet do ciziny? Pozor na změnu v pojištění

2. 4. 2024 | Pavla Adamcová

S elektrokolem na výlet do ciziny? Pozor na změnu v pojištění

Zatímco silné koloběžky a seqwaye mají mít od dubna povinné ručení, u elektrokol se naopak pravidla v Česku zmírní. Problém s výkonnějšími elektrokoly však může nastat za hranicemi.... celý článek

Vylepšete si havarijní pojištění. Co je GAP a allrisk

25. 3. 2024 | Martina Mádlová | 3 komentáře

Vylepšete si havarijní pojištění. Co je GAP a allrisk

Chcete si pořídit nový automobil a zajistit mu maximální ochranu? Běžné havarijní pojištění pro vás není úplně výhodné? Zamyslete se nad pojištěním GAP a allrisk. Oba typy pojištění... celý článek

Partners Financial Services