O2 má nové tarify pro mladé. U neomezených dat omezuje rychlost

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 1. 9. 2020
O2 má nové tarify pro mladé. U neomezených dat omezuje rychlost

Zdroj: Shutterstock

Operátor O2 od začátku září vylepšil nabídku tarifů pro mladé zákazníky. Komu ještě nebylo 27 let, může si nově pořídit třeba tarif s 20 GB dat a neomezeným voláním a SMS za 549 korun měsíčně.

Kdo chce platit méně, může si za 399 korun měsíčně pořídit balíček s 5 GB dat, se 120 volnými minutami volání a s neomezenými SMS v rámci sítě O2. Minuta volání po vyčerpání volných jednotek vyjde na 3,5 koruny a SMS do konkurenčních sítí na 1,5 koruny.

O2 pro mladé připravilo také balíček s neomezenými daty, u něj ale na rozdíl od obou výše zmíněných balíčků snižuje rychlost internetu na maximálně 5 Mb/s. Podle operátora je to rychlost vhodná pro všechny běžné činnosti na internetu v mobilu, včetně sledování videí v HD kvalitě. Vedle neomezených dat je v balíčku za 749 korun měsíčně i neomezené volání a SMS. V září má O2 na neomezený tarif akci a kdo si ho tento měsíc pořídí, dostane o 50 korun nižší cenu.

Kromě toho O2 nově nabídne také Můj první tarif vhodný pro nejmladší uživatele. Tento tarif zahrnuje 120 volných minut volání do všech sítí, neomezené SMS v síti O2 a 1 GB dat za 299 korun měsíčně.

Řežeme náklady!

Řetězova pila
Zdroj: Shutterstock

Účty za telefon, elektřina, plyn. Neplatíte zbytečně moc? Poradíme, jak odlehčit rodinnému rozpočtu – porovnáme nabídky a vybereme tu nejlepší.

Konkurenční T-Mobile mladým do 27. narozenin nabízí 7 GB dat, 100 volných minut a 100 volných SMS za 425 korun nebo 17 GB dat, 100 volných minut a 100 volných SMS za 575 korun nebo 17 GB dat a neomezené voláni i SMS za 725 korun měsíčně.

Vodafone pak za 499 korun měsíčně nabízí mladým lidem do 27. narozenin tarif s 15 GB dat (z toho 5 GB se musí každý měsíc aktivovat v aplikaci) a neomezené volání a SMS. V balíčku je navíc takzvaný Social Pass, tedy neomezená data v aplikacích vybraných sociálních sítí jako třeba Instagram, Facebook nebo Twitter. Na TikTok balíček nemyslí.

Zatímco O2 a T-Mobile nevyžadují k tarifům pro mladé status studenta, u Vodafonu je třeba při sjednání předložit i průkaz ISIC.

Nabídky pro mladé jsou výhodnější než standardní tarifní balíčky. Například stejný neomezený balíček u O2 s omezenou rychlostí, který mladé vyjde na 699 korun měsíčně, v běžném tarifu stojí 1099 korun.

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Jídlo před koncem spotřeby za polovic. Řetězce rozšiřují výhodné balíčky

19. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Jídlo před koncem spotřeby za polovic. Řetězce rozšiřují výhodné balíčky

Zákazníci Penny Marketu si ode dneška mohou přímo na prodejnách řetězce zakoupit balíčky zboží s blížící se dobou spotřeby za poloviční cenu. Dosud to bylo možné jen přes mobilní aplikaci. celý článek

Která sleva je falešná? ČOI má jasno, říká šéf kontroly

19. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Která sleva je falešná? ČOI má jasno, říká šéf kontroly

Novela zákona o ochraně spotřebitele funguje krátce a s prodejci je třeba si stále vymezovat hranice, říká ke správnému uvádění slev Michael Maxa, ředitel kontroly České obchodní inspekce.... celý článek

Síť obchodů Hruška změní majitele, úřad souhlasí

17. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Síť obchodů Hruška změní majitele, úřad souhlasí

Společnost Hruška, která provozuje stejnojmenné maloobchodní prodejny především na Moravě, může změnit majitele. 

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Partners Financial Services