O2 má nové tarify pro mladé. U neomezených dat omezuje rychlost

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 1. 9. 2020
O2 má nové tarify pro mladé. U neomezených dat omezuje rychlost

Zdroj: Shutterstock

Operátor O2 od začátku září vylepšil nabídku tarifů pro mladé zákazníky. Komu ještě nebylo 27 let, může si nově pořídit třeba tarif s 20 GB dat a neomezeným voláním a SMS za 549 korun měsíčně.

Kdo chce platit méně, může si za 399 korun měsíčně pořídit balíček s 5 GB dat, se 120 volnými minutami volání a s neomezenými SMS v rámci sítě O2. Minuta volání po vyčerpání volných jednotek vyjde na 3,5 koruny a SMS do konkurenčních sítí na 1,5 koruny.

O2 pro mladé připravilo také balíček s neomezenými daty, u něj ale na rozdíl od obou výše zmíněných balíčků snižuje rychlost internetu na maximálně 5 Mb/s. Podle operátora je to rychlost vhodná pro všechny běžné činnosti na internetu v mobilu, včetně sledování videí v HD kvalitě. Vedle neomezených dat je v balíčku za 749 korun měsíčně i neomezené volání a SMS. V září má O2 na neomezený tarif akci a kdo si ho tento měsíc pořídí, dostane o 50 korun nižší cenu.

Kromě toho O2 nově nabídne také Můj první tarif vhodný pro nejmladší uživatele. Tento tarif zahrnuje 120 volných minut volání do všech sítí, neomezené SMS v síti O2 a 1 GB dat za 299 korun měsíčně.

Řežeme náklady!

Řetězova pila
Zdroj: Shutterstock

Účty za telefon, elektřina, plyn. Neplatíte zbytečně moc? Poradíme, jak odlehčit rodinnému rozpočtu – porovnáme nabídky a vybereme tu nejlepší.

Konkurenční T-Mobile mladým do 27. narozenin nabízí 7 GB dat, 100 volných minut a 100 volných SMS za 425 korun nebo 17 GB dat, 100 volných minut a 100 volných SMS za 575 korun nebo 17 GB dat a neomezené voláni i SMS za 725 korun měsíčně.

Vodafone pak za 499 korun měsíčně nabízí mladým lidem do 27. narozenin tarif s 15 GB dat (z toho 5 GB se musí každý měsíc aktivovat v aplikaci) a neomezené volání a SMS. V balíčku je navíc takzvaný Social Pass, tedy neomezená data v aplikacích vybraných sociálních sítí jako třeba Instagram, Facebook nebo Twitter. Na TikTok balíček nemyslí.

Zatímco O2 a T-Mobile nevyžadují k tarifům pro mladé status studenta, u Vodafonu je třeba při sjednání předložit i průkaz ISIC.

Nabídky pro mladé jsou výhodnější než standardní tarifní balíčky. Například stejný neomezený balíček u O2 s omezenou rychlostí, který mladé vyjde na 699 korun měsíčně, v běžném tarifu stojí 1099 korun.

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Moneta rozšířila možnost, jak získat lepší kurz eura nebo dolaru

24. 7. 2024 | Petr Kučera

Moneta rozšířila možnost, jak získat lepší kurz eura nebo dolaru

Online směnárna Monety nově funguje nepřetržitě, tedy v režimu 24/7. Dříve ji lidé mohli využít jen v pracovní dny od 8 do 17 hodin.

Nebezpečné jídlo, hračky nebo powerbanka. Tohle radši vraťte, vyzývají řetězce a úřady

23. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Nebezpečné jídlo, hračky nebo powerbanka. Tohle radši vraťte, vyzývají řetězce a úřady

Plísně, chemie nebo třeba riziko úrazu elektřinou. Úřady za poslední dva měsíce musely z trhu stáhnout celou řadu výrobků včetně hraček nebo jídla. Podívejte se, jestli je nemáte ve... celý článek

Letištní salonky zdarma. Co nabízejí banky a jak je nahradit, když jsou plné

22. 7. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Letištní salonky zdarma. Co nabízejí banky a jak je nahradit, když jsou plné

Oblíbený benefit je dostupnější pro čím dál víc lidí. Teoreticky. Jenže salonky jsou rok od roku plnější, hlavně během dovolených. Provozovatelé salonkových sítí proto začali nabízet... celý článek

Víc než BMW nebo Apple. Vyznáte se v nejslavnějších značkách?

20. 7. 2024 | Gabriel Pleska

Víc než BMW nebo Apple. Vyznáte se v nejslavnějších značkách?

Jsou všední značky. Jsou značky slavné a prestižní – jako Apple, BMW nebo Louis Vuitton. A pak jsou superznačky. Značky, co byly tak silné, že po nich pojmenováváme celou třídu výrobků.... celý článek

Stejný řetězec, nižší cena. Kde je drogerie za hranicemi levnější?

18. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Stejný řetězec, nižší cena. Kde je drogerie za hranicemi levnější?

Drogerie v německých e-shopech řetězců dm a Rossmann zůstává výrazně levnější než u stejných řetězců v Česku. Potvrzuje to nové porovnání spotřebitelského časopisu dTest.

Partners Financial Services