Nová příležitost pro konzervativní investory láká

PR článek | rubrika: PR Článek | 25. 5. 2010 | 1 komentář
V situaci, kdy dluhopisové fondy jen stěží dosáhnou roční výkonnosti nad 3,5%, se na trhu nyní upisuje dluhopis s výnosem 3,8%.

Nízké úrokové sazby postupné hospodářské oživování a stabilní koruna ostatně ani jiné výsledky fondů neumožňují. Hrozba inflace je zatím v nedohlednu.

Se zajímavou možností přišlo v minulém roce Ministerstvo financí ČR. Rozhodlo se nabídnout běžným občanům emisi státních dluhopisů a vypůjčit si tak od nich za relativně zajímavý výnos.

Přesné podmínky jsou ale od začátku opředeny nejasnostmi. Díky legislativnímu zdržení je jasné, že původní výnosy mezi 4% a 5% jsou dnes minulostí. Pětileté státní dluhopisy nesou 2,7% ročně, desetileté 3,8%. Náklady spojené s emisí a případné zdanění tyto výnosy ještě sníží.

3,8% ročně při splatnosti 5 let

Na státních dluhopisech lze tedy dosáhnout výnosu 3,8% se splatností 10 let. Komu tento roční výnos stačí, deset let se mu zdá ale příliš, může koupit dluhopis od CitiGroup. Výnos je stejný, tedy 3,8% ročně, ale splatnost poloviční, pouze 5 let.

Dluhopis je vhodný pro klienty, kteří hledají fixní zhodnocení svých úspor a mohou dluhopis 5 let držet. Tak se totiž nevystavují investičnímu riziku. Vedle nadstandardního výnosu a jeho fixace po celou dobu 5 let je klientům zaručena okamžitá likvidita. Zpět můžete dluhopis prodat kdykoliv.

Na celé investici je nejdůležitější kvalita emitenta a s tím souvisí jeho schopnost dluhopis splatit. Conseq si vybral právě CitiGroup, protože patří mezi největší globální hráče na bankovním trhu. Přes obrovskou krizi bankovního sektoru má Citigroup rating A od Standard & Poors, což je pouze o jeden stupeň horší než ČR (A+).

Navíc očekáváme další růst cen podnikových a bankovních dluhopisu a to i v případě zvyšování úrokových sazeb. Trh by se měl totiž zklidňovat, vracet k normálu, což povede k dalšímu poklesu ceny rizika a růstu cen zmíněných obligací.

Základní Informace
Emitent: Citigroup Funding Inc
Typ cenného papíru: diskontovaný dluhopis
Měna denominace: česká koruna
Doba splatnosti 5 let
Nominální hodnota: 30 000 Kč
Vstupní poplatek: max. 2,5%
Výstupní poplatek: není aplikován
Předčasný prodej: kdykoliv za tržní cenu

Veškeré informace o produktu, emisní podmínky a upozornění na rizika naleznete na webových stránkách .

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

A tohle už jste četli?

Velké banky kupují bitcoiny. Salvador ukázal, kolik jich má. Týden v kryptu

18. 5. 2024 | Tomáš Krause

Velké banky kupují bitcoiny. Salvador ukázal, kolik jich má. Týden v kryptu

Americké banky investují do bitcoinových fondů, volatilita bitcoinu klesá, vývojář Tornado Cash dostal pět let natvrdo, Salvador ukazuje své bitcoiny a Runes už jsou out. Je tu další... celý článek

Třetině Čechů chybí finanční znalosti. Ženy tápou častěji, ukázal průzkum

14. 5. 2024 | Kateřina Hovorková

Třetině Čechů chybí finanční znalosti. Ženy tápou častěji, ukázal průzkum

Jaký je rozdíl mezi běžným a spořicím účtem? Co se skrývá pod pojmem inflace a úročení? Je bezpečnější podíl v akciovém fondu, nebo nákup akcií jedné firmy? Co jsou kryptoměny? Na takové... celý článek

Kongres USA proti regulaci krypta. V Argentině dělají bitcoin z odpadu. Týden v kryptu

11. 5. 2024 | Tomáš Krause

Kongres USA proti regulaci krypta. V Argentině dělají bitcoin z odpadu. Týden v kryptu

Miliarda transakcí bitcoinem. Ethereum je zase inflační. Argentina vyrábí bitcoin z odpadu. Američtí kongresmani proti regulacím Komise pro cenné papíry, jejíž šéf se je prý pokoušel... celý článek

Konec optimismu. Dluhopisové i akciové fondy začínají klesat

9. 5. 2024 | Martin Mašát | 2 komentáře

Konec optimismu. Dluhopisové i akciové fondy začínají klesat

Optimismus došel. Investoři přestávají věřit tomu, že se ve Spojených státech podaří brzy zamést s inflací a že klesnou úrokové sazby tamější centrální banky. Špatnou náladou se nechali... celý článek

Kolik vám vynesou dividendy z českých akcií? Přehled

9. 5. 2024 | Jan Traxler | 5 komentářů

Kolik vám vynesou dividendy z českých akcií? Přehled

Nejvyšší dividendový výnos z akcií obchodovaných na pražské burze nabízejí pravidelně Moneta, Philip Morris a ČEZ. Kolik dostanou akcionáři letos a jaký je výhled do příštích let?

Partners Financial Services