Expobank má nového předsedu představenstva

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 3. 1. 2022 | 1 komentář

Novým předsedou představenstva Expobank CZ se od 3. ledna stal Jan Winkler, který je členem jejího představenstva od ledna 2020. Ve funkci předsedy nahrazuje Lubomíra Lízala, jehož členství v představenstvu skončilo. Informovala o tom dnes banka bez bližších podrobností o důvodech změny.

Jan Winkler
Expobank

Jan Winkler

„Jan Winkler se coby nový předseda představenstva zaměří především na obezřetné obchodní postupy a další posilování pozice banky na poli digitální obsluhy individuálních klientů v čele s inovativním běžným účtem Neo a on-line refinancováním spotřebitelských úvěrů Refixo. Mezi jeho priority patří také pokračování technologické transformace banky a další vývoj nových produktů a služeb, které klienti různého typu nejčastěji žádají,“ píše Expobank v oficiálním oznámení.

„Vstupuji do třetího roku mého působení v představenstvu. Za tu dobu jsem především poznal, že v této bance pracují špičkoví a nadšení profesionálové napříč obory, kteří stejně jako nejvyšší vedení mají upřímný zájem na jejím dalším růstu ve všech obsluhovaných segmentech. V předchozích letech se i díky nim, pandemii covid-19 navzdory, podařilo dosáhnout mnoha úspěchů jak v oblasti klientských služeb, tak interního chodu banky. Velkou zásluhu na tomto výsledku měl předchozí předseda představenstva Lubomír Lízal, kterému bych chtěl tímto poděkovat a popřát mnoho úspěchů do budoucna,“ říká Winkler.

Winkler dříve pracoval například na pozici Director Change Leadership v největší rumunské retailové bance Banca Comerciala Romana ze skupiny Erste nebo na pozicích senior partnera či ředitele v mezinárodních poradenských společnostech Accenture, A. T. Kearney a Deloitte.

Představenstvo Expobank CZ v současnosti tvoří Jan Winkler (předseda), Martin Kubíček (člen) a Martin Provazník (člen). Nové, ryze české vedení měla původem ruská banka od konce roku 2019, bývalý člen bankovní rady České národní banky Lubomír Lízal byl předsedou představenstva od ledna 2020.

Expobank patří k nejmenším tuzemským bankám. Pod tímto názvem působí od roku 2014, kdy ji ovládl Igor Kim. Ten loni v říjnu potvrdil, že česká Expobank (stejně jako srbská a lotyšská) je na prodej. 

Další zprávy:

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Úroky klesají, kdo dá víc?

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Úroky klesají, kdo dá víc?

Banky dál snižují úročení na spoření. Kam se teď podívat, když si chcete vyšší úroky udržet co nejdéle?

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

Minimální a zaručená mzda: Pravidla se změní, schválila vláda

20. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Minimální a zaručená mzda: Pravidla se změní, schválila vláda

O růstu minimální mzdy má nově rozhodovat předem daný „vzoreček“ navázaný na vývoj průměrné mzdy. Zároveň klesne počet úrovní zaručeného platu.

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

20. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu na 5,75 procenta počínaje 21. březnem. Jde o nejnižší hodnotu od... celý článek

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

Společnost Kofola ČeskoSlovensko dokončila nákup většinového podílu ve společnosti Pivovary CZ Group, pod kterou spadají značky Holba, Zubr a Litovel. Stalo se to krátce po té, co akvizici... celý článek

Partners Financial Services