Dominik Stroukal mění dres. Pracuje pro Rogera

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 5. 5. 2021 | 1 komentář

Hlavním ekonomem Platební instituce Roger je od začátku května Dominik Stroukal. Přichází ze stejné pozice v Bance Creditas, kde působil od loňského října. Předtím byl hlavním ekonomem finanční skupiny Roklen.

Dominik Stroukal

Dominik Stroukal

Brzy čtyřiatřicetiletý Stroukal má doktorát z ekonomie z Vysoké školy ekonomické v Praze, absolvoval také mediální studia na Univerzitě Karlově. Přednáší na soukromé vysoké škole CEVRO Institut a je šéfredaktorem časopisu Trade-off. Vydal první české knihy o bitcoinu a dalších kryptoměnách. Mimo jiné píše pro Finmag, můžete ho sledovat i na Twitteru.

Původem brněnský fintech Roger funguje od roku 2013. Zaměřuje se na takzvaný faktoring – odkoupí krátkodobé pohledávky (faktury) a pak je nabízí investorům v online aukcích. Firmám, které by jinak dlouho čekaly na proplacení faktury, tím přinese peníze mnohem rychleji – za poplatek v průměru 1,57 % z výše pohledávky. Loni v dubnu získal Roger takzvanou kompletní PSD2 licenci od České národní banky.

V čele fintechu stojí jeho spoluzakladatel Adam Šoukal. Do projektu loni investovala Komerční banka, když získala podíl 24,9 % ve společnosti Platební instituce Roger a v dalších třech letech má přednostní právo získat většinu.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+19
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

ČNB nařídila Bance Creditas vyměnit dozorčí radu

12. 4. 2021 | Petr Kučera

ČNB nařídila Bance Creditas vyměnit dozorčí radu

Banka Creditas musí do necelého půl roku vyměnit všechny tři členy své dozorčí rady. Vyplývá to z pravomocných rozhodnutí České národní banky, které jsou k dispozici na jejím webu.... celý článek

Bankovní identitě pomůže Lukeš. Už nepracuje pro Mastercard

6. 4. 2021 | Olga Skalková | 1 komentář

Bankovní identitě pomůže Lukeš. Už nepracuje pro Mastercard

Miroslav Lukeš, který mnoho pracoval pro globální kartovou společnost Mastercard, naposledy v New Yorku, změnil angažmá. Teď pracuje pro společnost Bankovní identita, založenou tuzemskými... celý článek

Marketingový šéf Air Bank jde podpořit expanzi Rohlíku

23. 2. 2021 | Petr Kučera | 3 komentáře

Marketingový šéf Air Bank jde podpořit expanzi Rohlíku

Air Bank opouští její marketingový ředitel Jakub Petřina. „Mám pro vás jedno překvapení. Rozhodl jsem se k velkému kroku a jdu Tomášovi (Čuprovi – pozn. red.) pomoct dobýt Západ. V... celý článek

Velká akciová revoluce. Robinhood a GameStop pro úplné laiky

4. 2. 2021 | Dominik Stroukal | 4 komentáře

Velká akciová revoluce. Robinhood a GameStop pro úplné laiky

Průvodce ničením Wall Street bez cizích slov.

Partners Financial Services