Diskuze - eBanka

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 90 komentářů)

25. 10. 2001 16:15 | Ondřej Urban

Téměř všechny, příteli, téměř všechny...
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 10. 2001 16:10 | TGP

Ebanka toho moc nenakupovala - Zemskou banku dostala v podstatě očištěnou a kupovala víceméně jen bankovní licenci (což je jednodušší než získávat novou). Navíc poslední dobou ebanka neinvestuje do nových technologií, ale do budování kamenných poboček. Kdysi chtěla vystačit zhruba se třema, dnes jich bude mít třicet a půjde ještě dál.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 10. 2001 15:56 | budouci klient eBanky

Dobry den, je pravda ze eBanka je v minusu, a je pravda ze to ma z koupe predtim nefunkcnich bank, ale take je to tim, ze stale investuje nemale prostredky do rozvoje informacnich technologii, a webovych technologii, protoze tahle banka je na informacnich technologiich zavisla. Jine banky maji jen parodie na internetove bankovnictvi, a pristi tyden si jdu do eBanky zalozit ucet. Mam ho u sporky, kvuli hypotece, ale je to des bez. Radsi rychle pryc. Hezkej den
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 10. 2001 23:00

V eBance jsem již třetím rokem a mohu jenom chválit. Je opakem mých špatných zkušeností s Českou spořitelnou. Kdo ji nezkusí, ten nepochopí. Nyní s mobilním klíčem to nemá chybu. A mimochodem, která další banka má pro své klienty zelenou linku pro volaní zadara v případě potíží všeho druhu, např. při placení kartou u neschopného obchodníka?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 9. 2001 15:05

Ztráty eBanky však nejsou způsobeny jejím hospodařením. Ty mě opravdu neděsí a neděsí ani nikoho, kdo o této bance něco ví a už vůbec neděsí její klienty, protože Ti tuhle banku znají. Dluhy eBanky pocházejí z doby před jejím vznikem. Původně tu byla krachující Agrobanka Olomouc, kterou získala Zemská banka. Krachující a zadluženou Zemskou banku koupila nynější eBanka. Takže to jsou počátky dluhů, které u nové banky nejdou splatit ihned, ale postupně. Navíc, eBanka má nyní, jak je těm informovanějším jistě známo, silného strategického partnera - Českou pojišťovnu. A navíc s tím, co dokáže eBanka, s narůstajícím počtem klientů a s jejím přistupem ke klientům, se dá říci, že má opravdu jen růžovou budoucnost.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 9. 2001 15:20 | Pavel Hertl

Tuhle banku opravdu nepovažuji za důvěryhodnou - ty její neustálé ztráty mě opravdu děsí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 8. 2001 11:42 | Libor

To se ovšem hluboce mýlíte. Mám internetové bankovnictví u několika bank (IPB, Zivnobanka, KB), ale to co nabízí EB je o něčem úplně jiném. Já honím přes EB veškeré svoje platby a řídím všechny moje finanční operace už více než rok a neměnil bych za ani za nic. Navíc mám přes účet v EB detainí a podrobný přehled o svém hypotéčním úvěru (u GE Capital Bank) i o svém penzijním fondu (u PF české Pojišťovny). Která banka vám něco takového nabídne? Já vím, škoda slov, kdo nezkusil nepochopí ....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 8. 2001 15:28 | urubkova

V zari 2000, jsem zrusil svuj ucet u tohoto bankovniho ustavu v domeni, ze byl ZRUSEN. Zbytek penez, ktere k datu zruseni musely byt povinne na uctu, se mely prevest na ucet u jineho bankovniho domu, kde jsem mel druhy ucet. Bylo mi receno, ze se tak stane asi do mesice. Mesice ubihaly a ono porad nic. Bylo mi to divne, ale vzhledem k tomu, ze slo jen o asi 150Kc, jsem tomu nevenoval velkou pozornost. Jake bylo ale moje prekvapeni, kdyz jsem v prvnim tydnu noveho roku dostal od e-banky vypis z uctu. Na tom by jeste nebylo nic divneho, protze v roce 2000 jsem mel u e-banky ucet a banka zasila zdarma rocni vypis z uctu. Ale to prekvapeni vezelo v tom, ze jsem podle informaci e-banky dluzil neco kolem 100KC. Neveril jsem svym ocim! Volal jsem na infolinku a tam mi sdelili, ze jsem ucet nezrusil v zari, ale v prosince (a proto ta dluzna castka, protoze byly po tu dobu stale vybirany poplatky za vedeni uctu e-bankou,i kdyz byl uz ucet davno zrusen!!!).Pripadal jsem si jako v jednom z Kafkovych romanu. Situace se nakonec vyresila tim, ze mi bylo sdeleno, ze osobni banker udelal chybu a do pocitace zanesl spatne datum zruseni uctu. Musim ale rict, ze se e-banka zachovala cestne a celou castku refundovala do mesice. Tak nevim, ale sve penize bych ji uz napodruhe asi nesveril.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 8. 2001 15:23 | lidka_c@volny.cz

Ja mam s e-bankou same dobre zkusenosti. Jakykoliv problem se vzdy snazili vyresit a to se u vetsiny bank rict neda. Ale u clanku pana Fekara jsem si vzpomela na podobnou prihodu. Ceska sporitelna kdysi rapidne zdrazila poplatky. A moji rodice uz toho meli dost, tak si zridili ucet u IPB. Sli do sporitelny zrusit vsechny prikazy, prevest inkaso, no a samozrejme to neslo hned. Ze to pry bude trvat dva mesice. Za tyden jim prisel od sporitelny dopis, ze maji prichystanou kartu do bankomatu. Mamka se tam vydala, ze zadnou kartu nechteji, ze naopak rusili ucet. Zase ji vysvetlili, ze to hned nejde, at prijde za dva mesice. Kdyz po tech dvou mesicich dorazila, uz bylo inkaso zrusene, ale urednice museli prepocitat, kolik penez na ucte zbylo, a at prijdou za tyden. Mamka to mela spocitane velice presne - na ucte zbyvalo 151.20 Kc, tak teda rezignovane odesla a vratila se za tyden. Tam zatim dosli ke stejne castce, pani urednice si penize pripravila pred sebe na stul a jeste se probirala vsemi papiry k uctu. A narazila na dopis, ve kterem mamce pred dvema mesici nutili kartu. Sla tedy zjistovat, jak to s ni je a po hodine hledani ji nasla. Vitezoslavne ji mamce donesla a chtela po ni poplatek za predani karty. Na namitky, ze tu kartu vubec nechteli a ze je jim nanic, kdyz je ucet zruseny, urednice vubec nereagovala, jen dokola opakovala, ze musi za kartu zaplatit. Moji rodice jsou lide spis klidni, hodni, ale tohle by asi dozralo i vola. Mamka zacala nadavat, pak se do toho pekne obula a kricela na celou pobocku. Skoncilo to dobre - pani urednice zavolala ochranku, prisli dva silaci, kazdy popadl mamku z jedne strany a vynesli ji ven. Jenze nez ji capli, tak mamka lapila 150 Kc ze stolu, no bohuzel ta koruna dvacet jim tam zustala lezet.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 8. 2001 16:50 | urubkova

Kromě určité módnosti a image nevidím jediný důvod, proč k eBance jít. Jsou drazí a to, co nabízí, už má kdejaká kamenná banka...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Stránka 5/5

5

Následující

Spočítejte si

Výpočet RPSN

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Kateřina Neumannová

podnikatelka

Ondřej Bartoš

podnikatel a investor, Credo Ventures

Kateřina Neumannová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Ondřej Bartoš
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services