Úspory Čechů leží často jen ladem

Věra Tůmová | rubrika: Co se děje | 11. 2. 2009 | 7 komentářů
České domácnosti spoří každoročně čím dál víc, i když ne zcela efektivně. Nyní také podle průzkumu STEM/MARK až 40 procent Čechů začalo více spořit než utrácet. Nadpoloviční většina ale svůj postoj ke spoření ještě prý nezměnila.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

11. 2. 2009 23:44, Martinovsky

To Ficus: moc tomu nerozumite... to, ze akcie klesne jeste neznamena, ze jste prisli o nejake penize (pokud nejste kratkodoby spekulant). V dlouhem horizontu (alespon 5 let) je momentalne akcie CEZ (ale i jine jako NWR, ERSTE) dobrou akcii pro investici... mimo jine vyplaci pomerne slusnou dividendu (u CEZu cca 6% výnos p.a., dobry defenzivni titul pro dividendy je O2 - divi výnos cca 12%). Nechce to dat na reci a doporuceni jinych, ale hodne toho nacist, hodne toho zkusit, absolvovat svoji zkusenost a pak budete mluvit trosku jinak... vic to pochopite.
To Lipský: jednoducha odpoved... nesmysl sverovat sve prostredky do ruznych akciovych fondu apod., ktere jsou pod spravou vice ci mene neschopnych portfolio manazeru, kteri jsou pod velkym tlakem svych sefu, aby produkovali vysledky... portfolio manazeri vicemene kopiruji cely trh, nevybiraji konkretni vhodne akcie... proto v dobe rustu vse bylo ok, kdyz prisla krize, tak jejich sprava pochopitelne sla do kytek... = z toho vychazi jedine, chci li vice rozmnozit sve penize, vzdy spolehejte na vlastni hlavu a schopnosti.

Zobrazit celé vlákno

+1
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

11. 2. 2009 21:02, Lipský

Má nejhorší zkušenost s finanční institucí.
17.února 2005 jsem vložil 500 tisíc Kč do správy brokerské firmě AFIN Brokers v Praze a ta s nimi hospodařila tak úspěšně na americkém trhu, že do konce roku 2007 70% znehodnotila. Pak firmu převzala fa Capital Partners v Praze a během roku zlikvidovala zbytek. Na konci ledna 2009 mě byl vyplacen zůstatek 12.500,- Kč. Varuji každého před spoluprací s firmou!

-1
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 7 komentářů)

12. 3. 2009 13:18 | Harry

Jakou větou?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 2. 2009 22:32 | Vláďa

jedinou větou se dá zjistit zda někdo od Vás chce vytáhnout peníze kvůli provizi nebo má opravdový zájem Vám dobře finačně poradit
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 2. 2009 22:30 | Vláďa

správný finační poradce by měl od Vás nejdříve získat informace,co s těmi penězi máte za cíle v jakém horizontu a určitě by Vám měl povědět o určitých rizicích.Potom by Vás měl pravidelně kontaktovat a při současném poklesu i vědět co dál.Na internetu je dost rad jak si vybrat dobrého finačního poradce.Pokud by jste měl zájem?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 2. 2009 23:44 | Martinovsky

To Ficus: moc tomu nerozumite... to, ze akcie klesne jeste neznamena, ze jste prisli o nejake penize (pokud nejste kratkodoby spekulant). V dlouhem horizontu (alespon 5 let) je momentalne akcie CEZ (ale i jine jako NWR, ERSTE) dobrou akcii pro investici... mimo jine vyplaci pomerne slusnou dividendu (u CEZu cca 6% výnos p.a., dobry defenzivni titul pro dividendy je O2 - divi výnos cca 12%). Nechce to dat na reci a doporuceni jinych, ale hodne toho nacist, hodne toho zkusit, absolvovat svoji zkusenost a pak budete mluvit trosku jinak... vic to pochopite. To Lipský: jednoducha odpoved... nesmysl sverovat sve prostredky do ruznych akciovych fondu apod., ktere jsou pod spravou vice ci mene neschopnych portfolio manazeru, kteri jsou pod velkym tlakem svych sefu, aby produkovali vysledky... portfolio manazeri vicemene kopiruji cely trh, nevybiraji konkretni vhodne akcie... proto v dobe rustu vse bylo ok, kdyz prisla krize, tak jejich sprava pochopitelne sla do kytek... = z toho vychazi jedine, chci li vice rozmnozit sve penize, vzdy spolehejte na vlastni hlavu a schopnosti.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 2. 2009 22:59 | Honza

Pohybuji se ve světě financí a jestli tedy mohu někomu poradit, tak pokud nejste nějak dobře orientování ve finančních produktech a chcete své prostředky dobře zhodnocovat, doporučuji ukládat peníze do stavebního spoření. Tím nic nezkazíte. Efektivní úrok je kolem 7% ročně (většinou kolem 2% úročení a až 3000 Kč/ ročně státní podpora. Nenechte se ale "ukecat" na vysoké cílově částky. Pokud chcete (a můžete) spořit 1700 / měs. (tato částka je optimální pro získání státní podpory) bohatě postačí cca 200 000. Jinak pokud si najdete opravdu nezávislého finančního poradce a osvědčí se, vyhráli jste. Hodně štěstí.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 2. 2009 22:42 | Ficus

Prakticky denně mi telefonují různé, zřejmě podobné firmy, jako panu Lipskému vyfoukly úspory. Dosud jsem odolal, a doufám, že se tak bude dařit i nadále. Ono, poslechnout si, že jsou akcie ČEZu na minimu, a očekává se jejich prudký růst, to se poslouchá dobře. Kdo ale má jen trochu rozumu, tak uvidí, že akcie se pohybujou i směrem dolů, a je taky možné o peníze přijít. Prostě jim nevěřím, a toto doporučuji i ostatním.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 2. 2009 21:02 | Lipský

Má nejhorší zkušenost s finanční institucí. 17.února 2005 jsem vložil 500 tisíc Kč do správy brokerské firmě AFIN Brokers v Praze a ta s nimi hospodařila tak úspěšně na americkém trhu, že do konce roku 2007 70% znehodnotila. Pak firmu převzala fa Capital Partners v Praze a během roku zlikvidovala zbytek. Na konci ledna 2009 mě byl vyplacen zůstatek 12.500,- Kč. Varuji každého před spoluprací s firmou!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Kolik musíte spořit na?

let
%

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jan Kočka

podnikatel

Libor Malý

podnikatel, zakladatel Jobs.cz

Jan Kočka
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Libor Malý
ÚSPĚŠNOST
66,67 %

z 3 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services