Tým odborných poradců je tu pro vás.
Poslední dotaz: Přerušené studium
Poradna > Daně > Daně z příjmů > Studenti a daně
Otázka: Dobrý den, ráda bych se zeptala na placení daní v případě, že jsem s brigádou začínala jako ne-student. V mezidobí mezi státnicemi a přijímačkami, kdy jsem nebyla student, jsem nastoupila na brigádu na... více
Skrytá daň: Srdce nebolí
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
23. 4. 2015 9:43, cml11
Tuším. Už před hodnou dobou jsem se pokoušel počítat míru svého vlastního zdanění a vyšlo mi cca 70 procent odvodů eráru. Stát se z nás snaží vyrazit co může a přinejmenším u střední třídy mu to jde bohužel až moc snadno.
Další příspěvky v diskuzi (celkem 7 komentářů)
23. 4. 2015 14:50 | Pedro
23. 4. 2015 13:54 | Pavel
23. 4. 2015 11:11 | jezevec
přesto se domnívám, že právě DPH a případně daně spotřební jsou jedny z nejspravedlivějších daní. zdaňuje spotřebu - nikoliv vaše úsilí. státu se snadno eviduje a snadno vybírá, hůře se šidí na odečitatelných položkách a kreativním účenictví. spravedlivě více zdaňuje ty více spotřebovávající (a tedy asi bohatší), před těmi chudšími a spotřebovávajícími méně - "alespoň něco" si zaplatí každý z nás, i ten kdo jinak na státu jen parazituje a nic mu nedá - a zcela správně vynechává drobné živnostníčky a sousedský barterový obchod. nakolik je nutné, aby daně a babišovné tvořily 85% ceny benzínu, poté co již ze své mzdy jsme v den výplaty odevzdali půlku, je věc do diskuse - stejně jako lze rozjímat nad hodnotou, kterou stát přidal na dárku zaslaném mi zdarma z usa, že z toho chce stát svůj desátek. ale určitě to vnímáme ....
23. 4. 2015 9:43 | cml11
23. 4. 2015 9:22 | Mirek
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
23. 4. 2015 9:14 | Timy
23. 4. 2015 8:23 | Maryl