Výpočet čisté mzdy 2025
Interaktivní grafiky
Jakou kartu dostanete? Podívejte se na přehled podle bank
Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Takhle vám vysajou účet. Podívejte se na triky podvodníků
Přijde e-mail, SMS, zpráva na Facebooku. Píše banka, doručovací služba nebo i finanční...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Které řetězce vás dál matou? Prozkoumali jsme slevy
Po roce jsme znovu prošli největší obchodní řetězce. Zajímalo nás, jak vypadají jejich...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Petr Pithart
politik
Michael Rostock
podnikatel a investor, Venture Investors

50,00 %
z 6 duelů

50,00 %
z 4 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Diskuze: Skrytá daň: Srdce nebolí
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
23. 4. 2015 9:43, cml11
Tuším. Už před hodnou dobou jsem se pokoušel počítat míru svého vlastního zdanění a vyšlo mi cca 70 procent odvodů eráru. Stát se z nás snaží vyrazit co může a přinejmenším u střední třídy mu to jde bohužel až moc snadno.
Další příspěvky v diskuzi (celkem 7 komentářů)
23. 4. 2015 14:50 | Pedro
23. 4. 2015 13:54 | Pavel
23. 4. 2015 11:11 | jezevec
přesto se domnívám, že právě DPH a případně daně spotřební jsou jedny z nejspravedlivějších daní. zdaňuje spotřebu - nikoliv vaše úsilí. státu se snadno eviduje a snadno vybírá, hůře se šidí na odečitatelných položkách a kreativním účenictví. spravedlivě více zdaňuje ty více spotřebovávající (a tedy asi bohatší), před těmi chudšími a spotřebovávajícími méně - "alespoň něco" si zaplatí každý z nás, i ten kdo jinak na státu jen parazituje a nic mu nedá - a zcela správně vynechává drobné živnostníčky a sousedský barterový obchod. nakolik je nutné, aby daně a babišovné tvořily 85% ceny benzínu, poté co již ze své mzdy jsme v den výplaty odevzdali půlku, je věc do diskuse - stejně jako lze rozjímat nad hodnotou, kterou stát přidal na dárku zaslaném mi zdarma z usa, že z toho chce stát svůj desátek. ale určitě to vnímáme ....
23. 4. 2015 9:43 | cml11
23. 4. 2015 9:22 | Mirek
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
23. 4. 2015 9:14 | Timy
23. 4. 2015 8:23 | Maryl