Špatná rada drahá. „Spořila v pojištění“ tři roky, přišla o desetitisíce

Petra Dlouhá | rubrika: Co se děje | 28. 4. 2014 | 113 komentářů
Investiční životní pojištění není spoření a nemělo by se jako spoření nabízet. Loni to jasně řekla i Česká národní banka. Jedná se primárně o pojistný produkt, určený ke krytí rizik. Kdo si ho plete se spořením, může se spálit. Pojistku bychom měli uzavírat na delší dobu. A především: musí být dobře nastavená. Jinak může přijít draho.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

4. 5. 2014 6:49

Myslím, že kvalitní životní a úrazové pojištění má smysl, nikdo z nás skutečně nikdy neví, kdy to do něj napálí v autě nějaký nezodpovědný řidič nebo třeba hodí držku na kole na víkendové vyjížďce, o tom žádná. Pisatel má (pravděpodobně) na mysli způsob, jakým se dnes životní pojištění prodává (vymývací motivační a prodejní MLM semináře) a hlavně kdo všechno jej prodává. Test od ČNB je výsměchem a dehonestací tomuto odvětví a MLM firmy berou z deseti lidí všech třináct aneb bereme cokoliv a od kohokoliv a v jakémkoliv množství...je k tomu zapotřebí ještě cokoliv dodávat ? Myslím že ne. Takže asi tak.

Zobrazit celé vlákno

+26
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

29. 4. 2014 21:48, Martin Horák

Díky za Váš názor. Naštěstí nemusím být Váš poradce a Vy nemusíte být můj klient, tak si se mnou nešpiňte ruce, vždyť je to pod Vaši úroveň.

Chodíte rád na ryby? http://ow.ly/whqdy Hezkou noc.

Zobrazit celé vlákno

-51
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 113 komentářů)

1. 5. 2014 7:43 | Vilímek

milý anonymní hubomlátiči, například u kapitálové pojistky jsou všechny poplatky již v cílové garantované částce zahrnuty, takže jste se opět minul...klient má ve smlouvě napsáno konkrétní číslo, co dostane ať se děje, co se děje...
I vám přeji hezký den...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 5. 2014 0:21

A co poplatky, Vy garantovaná ztráto? Takové prodavače spořících pojistných sraček jako jste Vy, Vilímek a ten trouba z Kapitolu by bylo třeba mlátit po tlamě zhruba tak pětkrát denně.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2014 23:34 | Martin Horák

Začínám chápat, proč se ve spoustě států s anonymi nikdo nebaví. Pokusím se maximálně verbálně přiblížit na vaši úroveň, aby se vám to lépe četlo.
Začátky si pamatuji. A taky jsme se pohnuli z místa. Dnes je ve společnosti cca 3000+ poradců. Pokud zadám IŽP se spořením do systému, tak to zachytí program kvality produkce a musím obhajovat před strojem proč je měsíční platba tak vysoká jak je... pokud to neprojde, tak v dalším kole se zodpovídám člověku a pokud ani zde není jednoznačný důvod proč je měsíční platba vyšší, než obvykle u jednotky nutná, tak se obhajuji na etickém výboru (tedy já a můj přímý vedoucí).
A představte si kolik peněz uniká centrále na provizích, když takto brzdí v rozmachu své poradce a chce, aby tito spořili peníze lidí v čemkoliv kromě pojistky... protože pojištění není spoření. Dokonce veřejnosti říkáme to, co je z názvu patrné, tedy, že pojistka není spoření a veřejnost se tomu brání, protože do ní 20 let pojišťováci jako vy hučeli, že spořit si přes pojištění je normálka...
Víte fénem si vodu v hrnku taky ohřejete, ale věřte mi, že rychlovarná konvice je rychlejší a ztráty tepla do okolí nižší a jestliže říkáte, že jsme taky fénovali... možná ano. Ale je to pryč a vy ukazujete na nás prstem se slovy školáka "oni taky" a ještě sám dodáte "na začátku". Chlapče.
Na to co je a není ve světě se můžete podívat například zde od strany 22. Je to jeden z prvních odkazů v googlu, když zadáte "penzijní pripojisteni ve svete". http://ow.ly/wlJvd
A jelikož Vám nejde o argumenty, diskuzi, nebo výměnu názorů, ale pouze o zviditelnění se a pohonění si vlastního ega, tak vám předem píši, že ať již na toto odpovíte cokoliv, tak ode mne další reakci nečekejte.
Mějte i nadále tak usměvavý život, jak jej vedete.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2014 22:16

s arogancí jste začal sám. A článek, který je bulvár jinou diskuzi nepřinese...
Vy asi už ale nepamatujete začátky Partners, když tu veřejně slintali nad IŽP, jak je to super věc na investování, co...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2014 22:11

pane horáku, jen papouškujete kokotiny z partners.státní podpora u penzijka je s narůstajícím vkladem nepodstatná a stejně nevíte, kdy ji stát ukončí, je to jen česká chujovina, nikde v Evropě nic takového není.
co se týče kapitálových pojistek, tak do loňského léta byla TÚM 2,4 % a poměrně k tomu se připisovalo zhodnocení.
Kdybyste vzal průměrnou loňskou kapitálovku a penzijko, tak na delším horizontu bylo penzijko i se státním příspěvkem o dost slabší. Ale to jste se v partners dozvědět nemohl.
O shitu jménem II. pilíř se tu nikdo nebaví a bavit nehodlá. Od tématu odbíháte vy.
Jen jsem vám chtěl připomenout, že na jedné straně jste slintali z penzijka s garancí 0,00% a druhým dechem plivete na nějaký pojistný produkt s garancí aspoň cca 2%.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2014 21:42 | Martin Horák

Něco málo ke kapitálovkám padlo i zde. http://ow.ly/wlvxD Všimněte si především diskuze pod článkem. To bývaly časy, když měla ještě nádech slušnosti a člověk se těšil, že se něco přiučí.
Mějte klidný večer.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2014 21:31 | Martin Horák

Trošku odbíháme od tématu, ale díky za názor. Co se týká penzijek s KLADNOU nulou (což znamená, že případnou ztrátu doplácí penzijní fond, ale vydělat může), tak ano jsme na špici. Je to produkt, který se do portfólia může hodit. Klient zde má konzervativní formu odkládání peněz, dosáhne na státní podporu a pokud chce něco dynamičtějšího, tak další část peněz lze odkládat pravidelnou investicí. I já sám mám penzijko s kladnou nulou za "starých podmínek", dvounásobek odkládám dynamicky formou podílových fondů a asi polovinu úložky penzijka agresivně. S tím, že penzijko je v CZK, dynamika a agresivní část je dále rozhozená do CZK, EUR a USD. Myslím, že to chce o něco širší pohled na věc.
A v číslech: Penzijní fond a jejich výsledky jsou zde. Nejsou to nejaktuálnější čísla, ale napoví. Poslední rok byl slabší, asi tušíte, co se vyplácelo, když se před tím na poslední chvíli sjednávalo. http://ow.ly/wlsFQ Mé penzijko průměrně posledních 5 let cca 2,6%.
- ale to není důležité i kdyby v tomto případě udělal čistou nulu, tak se státní příspěvkem je to pořád mnohem zajímavější než ižp, nebo kžp...
A tady můžete mrknout na kalkulačku původně zamýšlenou pro II. pilíř, ale když do ní dáte vstup, tak vám udělá i přehledný výstup nákladovosti... kalkulované ižp má vstupní poplatky cca 140%-150%, což je z těch lepších na trhu. http://ow.ly/wltox
Ať Vás to baví a snad Vám to něco přinese.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2014 21:23

Nad čím že je to třeba se zamyslet?:-)))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2014 20:26 | Vilímek

Pane Horáku, pět milionů lidí tzv.finanční poradci – a vaše firma jim stála v čele - naverbovala do penzijka s garancí černé nuly . NULY !!! , chápete co to číslo znamená ?
A to jste se nestyděli bouchat hlava nehlava .A kolik je dneska v tom skvělém penzijku připisované zhodnocení ? Větší než 1,9% ?
Proč by potom klient nemohl mít( pokud je detailně seznámen s jeho funkcemi ) nějaký finanční produkt, kde má garantovaný výnos aspoň 1,9% ? Nezapomeňte že např. i do kapitálových pojistek se připisuje víc, než je garantovaný výnos. Ten je jen základní m zhodnocením…
Inflace ukrajuje ze všeho, ale pokud klient trvá na nějaké konzervativní strategii , tak proč by se nemohl sám rozhodnout i přes nabubřelý nesouhlas Partners ? Na co si to hrajete ?
A co to melete za blbost, že je předem jasné, že klienti s ŽP neudrží smlouvu až do konce a proto je potřeba jim takovou věc nedoporučovat ? Jak si dovolujete předjímat takovou věc a předem urážet veřejnost ?
Není to spíše o tom, že je nutné klienty detailně poučit, proč si někam peníze odkládají ,proč to dělají a jak se jejich produkty chovají ???
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2014 18:19 | podolí

stylem bulvárního plátku něco nakousnete tak, aby to pro laika vypadalo, že se to stalo nějakým úředním rozhodnutím...."ČNB řekla"...capito ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2014 18:15 | Martin Horák

I tak díky za reakci. Napadá mě pčs, nebo alli, (možná ještě kop), pč nic nepočítá :) a tím máme velké vyčerpané. Díky za čas.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2014 16:41

Pracuji jako zaměstnanec v jedné z velkých tuzemských pojišťoven a 4,7 je poslední aktuální údaj od našich pojistných matematiků (aktuárů), kteří na toto téma provedli interní studii, více Vám ze zcela pochopitelných důvodů nemohu napsat.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2014 14:57 | Martin Horák

Díky za upřesnění,
můžete uvést zdroj čísla 4,7? Vzhledem k tomu, že realizuji část produkce se stornem 5 let, tak mě to docela překvapilo :)A čistě sobecky je to tedy k zamyšlení.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2014 14:34

modulace jsou zobrazovány po zdanění, doporučuju zamyslet se nad finanční sférou.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2014 14:19

Pane Horáku, kéž by to co píšete byla pravda. Průměrná doba trvání IŽP (vlastně jakékoliv smlouvy životního pojištění) je v tuto chvíli cca 4,7 let a každým rokem se tato doba zkracuje (mimo jiné i tím, jak mladí pojišťováci v MLM firmách přicházejí na to, že se pravidelným točením smluv životního pojištění každé dva roky dá vydělávat každé dva roky a znovu a znovu a znovu). Vámi uváděné číslo cca 7 let platilo před drahnými lety, dnes lze mluvit o štěstí, pokud se smlouva dožije třetího roku, to jen pro upřesnění. Současně vznikají společnosti, které Vám za zrušení Vašich stávajících smluv zaplatí peníze a ještě Vám zaplatí první dvě splátky u nově uzavřeného pojištění (odkaz: http://www.opojisteni.cz/produkty/pro-obcany/jake-jsou-neeticke-aktivity-obchodnich-spolecnosti/).
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2014 12:59 | Martin Horák

Dobrý den,
problém může být v tom, že inflace průměrně dosahuje vyšších hodnot než 1,9%. Čekujte to na statistikách čnb. Tedy půl milionu za 30 let bude mít jinou hodnotu než půl milion dnes. Jsou na to kalkulačky, které by Vám řekly, že v dnešních penězích to bude něco mezi 200 až 300 tisíci korun.
Další věc je, že jak popisujete, že pojišťovna připisovala v posledním období kolem 4%, tak to ano, ale to se nebavíme o garantovaném výnosu, ale jiné investiční strategii. Mícháte tedy pravděpodobně jablka a hrušky do jednoho košíku.
Poslední věcí je, že průměrný život smlouvy ižp v čr je cca 7 let. A to je fakt. Nelze tedy spoléhat na to, že právě vaši klienti budou ti, kteří smlouvu udrží 30 let a proto byste jim tuto formu spoření neměl doporučit...
Tolik za mě.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2014 11:41

Jestli je ta "modelace" na 30 let, tak je to zhodnocení mezi 1 až 2% p.a. A to ještě před zdaněním, jak tyhlety "modelace" v pojišťovnách bývají. Fakt bomba. Ty budeš asi expert na peníze. Že jo, trdlo?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 4. 2014 11:12

já nevím no... mám tady před sebou modulační průběh na konci bude klientem zaplaceno 436 320 ,- a suma k výplatě je 518 645 ,- a to vše při garantovaném fondu který má zhodnocení 1.9 % samozřejmě daná pojišťovna v posledních letech připisuje kolem ¨4% ale... počítejmě s garancí...takže se ptám co je na tom teda nevýhodné ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2014 22:39

Dobrý den, rozumím vám tu první větu. Pak už se nechytám. V čem je tedy to sakndální překroucení faktů za účelem senzace?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2014 21:48 | Martin Horák

Díky za Váš názor. Naštěstí nemusím být Váš poradce a Vy nemusíte být můj klient, tak si se mnou nešpiňte ruce, vždyť je to pod Vaši úroveň.
Chodíte rád na ryby? http://ow.ly/whqdy Hezkou noc.
-51
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jan Libich

ekonom

Pavel Mertlík

exministr a ekonom

Jan Libich
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Pavel Mertlík
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services