Špatná rada drahá. „Spořila v pojištění“ tři roky, přišla o desetitisíce

Petra Dlouhá | rubrika: Co se děje | 28. 4. 2014 | 113 komentářů
Investiční životní pojištění není spoření a nemělo by se jako spoření nabízet. Loni to jasně řekla i Česká národní banka. Jedná se primárně o pojistný produkt, určený ke krytí rizik. Kdo si ho plete se spořením, může se spálit. Pojistku bychom měli uzavírat na delší dobu. A především: musí být dobře nastavená. Jinak může přijít draho.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

4. 5. 2014 6:49

Myslím, že kvalitní životní a úrazové pojištění má smysl, nikdo z nás skutečně nikdy neví, kdy to do něj napálí v autě nějaký nezodpovědný řidič nebo třeba hodí držku na kole na víkendové vyjížďce, o tom žádná. Pisatel má (pravděpodobně) na mysli způsob, jakým se dnes životní pojištění prodává (vymývací motivační a prodejní MLM semináře) a hlavně kdo všechno jej prodává. Test od ČNB je výsměchem a dehonestací tomuto odvětví a MLM firmy berou z deseti lidí všech třináct aneb bereme cokoliv a od kohokoliv a v jakémkoliv množství...je k tomu zapotřebí ještě cokoliv dodávat ? Myslím že ne. Takže asi tak.

Zobrazit celé vlákno

+26
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

29. 4. 2014 21:48, Martin Horák

Díky za Váš názor. Naštěstí nemusím být Váš poradce a Vy nemusíte být můj klient, tak si se mnou nešpiňte ruce, vždyť je to pod Vaši úroveň.

Chodíte rád na ryby? http://ow.ly/whqdy Hezkou noc.

Zobrazit celé vlákno

-51
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 113 komentářů)

29. 4. 2014 21:39 | podolí

neříkáme. Zákon je zákon a doporučení je doporučení. Předjímejte si co chcete, ale nepřehánějte.
To jen na okraj. Vadí mi ten bulvární sloh, který finančně málo gramotné veřejnosti podsouvá něco, co není pravda. A na webu poradenské firmy, která se prsí být jiným levelem je to obzvláště pitomé...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2014 21:32 | marley

..hele, horáku, co to na poradách hulíte za matroš ? Co to tady blábolíte za pohádky ? To byl příspěvek jak do sobotního vydání Chvilky pro tebe, ale realita je jinde.
Pokud je někdo nezávislý poradce, nemůže být placen provizemi za zprostředkovaný prodej finančních produktům tak to je a nic s tím neuděláte...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2014 16:27 | Martin Horák

To je mi líto a na vašem místě bych mluvil úplně stejně. Jednoho už to dostihlo a postupně se díky novému občanskému zákoníku a definici škody trh pomalu vyčistí. Pomalu...
http://ht.ly/whiqf
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2014 16:08

Co na to říct ? Měl se z té stavby plazit zkrvavenej po čtyřech a bez všech zubů, zmetek jeden pojišťováckej. Pokud vás okradl tak si nic jinýho nezasloužil, bohužel 99% všech pojišťováků je ta samá lůza, chátra a lidská špína. Jediný jejich způsob jak si vydělávat peníze je parazitovat na lidech a mazat jim med kolem huby v podobě nejrůznějších libů, co bude pojišťovna platit, až se něco stane. Bude platit kulový, protože pojišťovny ze zásady platí všechno kromě toho, co se vám stane.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2014 16:02

Mě nesmí žádný finanční poradce překročit práh bytu. Nás finanční poradce připravil o za čtyři roky o necelých 250.000 Kč, než jsme na to přišli, proč nám co dva roky ruší staré pojistky a zakládá nové. Auto, domácnost i blbostní pojistku nám odmítl sjednat, to prý profesionální poradci nedělají, to ať si zajdeme na přepážku kterékoliv pojišťovny, jediné co ho zajímalo bylo spoření přes životní pojištění. Po této zkušenosti jsem všechno zrušila a volné peníze si dáváme do hrníčku, občas koupíme nějaký ten slitek zlata nebo stříbra. Jakmile vidím nebo slyším termín finanční poradce, tak se mi vzteky vaří krev. Zloději jsou to. Podvodníci. A bezpáteřní. Bohužel je jich čím dál víc a jsou čím dál mladší a mladší.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2014 15:55

Mám s těma šmejdama (finančníma poradcema)tu samou zkušenost, dělá to každej kdo má v zadku díru, vůbec nic o tom nevěděj, vymýšlí si a lžou, jenom aby jim to člověk podepsal. Kamoša na stavbě tak jeden pojišťovák okradl, když mu sjednal životní pojistku se spořením na hypotéku a přesto že mu říkal, že ty peníze bude za dva a půl roku potřebovat na tu hypotéku tak mu pojišťovací týpek pořád tvrdil, že to není problém si to po těch dvou a půl letech vybrat. Bylo to u tý holndský pojišťovny, co má i tu banku, uviděl kulový. Kámoš si toho zkurvysyna našel a jednou pořádnou ranou mu vysklil dva přední zuby a ještě šel s monclem na oku. Načapali jsme ho na švestkách, že jako další kámoš na stavbě by chtěl tu samou pojistku tak ať dojede, no byl u nás do hodiny vysmátej jak lečo. Já už nevěřím žádným finančním poradcům, všichni jsou to zmetci prolhaný, raději chodím na přepážku pojišťovny nbebo do banky.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2014 14:07

Více takových lidí jako jste Vy. Já a okolí mých kamarádů a známých dělí pojišťováky na tři kategorie: šmejdi, ještě větší šmejdi a šmejdi zkurvený. Skoro všichni jsme měli někdy nějakou pojistnou událost a pak jsme volali ohledně té slíbené pomoci a servisu. Častokrát se ozvalo, že už to ten člověk nedělá. Pak k nám přijel pomoct jiný jakože finanční poradce, a veškerou práci svého předchozího kolegy úplně shodil, všechno nám pomohl zrušit a sjednal nám prý lepší a výhodnější produkty. Opět se za čas něco stalo, volali jsme tomuto poradci co a jak máme dělat a světe div se, opět ten samý scénář: sorry, ale já už to nedělám, ale dám vám kontakt na kamaráda, co to začal dělat...no kde to doprdele jsme ? A to bylo na počátku keců o doživotním servise a volejte kdykoliv, vždycky vám pomůžu. Sorry, ale moje zkušenost s poradci je katastrofální a bohužel nejsem sám.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2014 12:09

Okrádají? Podívejte, když vám poradce sjedná dobrou pojistku na celý život a ještě vyjedná o něco lepší podmínky, než byste dostali napřímo odměnu si zaslouží. V zásadě – pokud je ta pojistka na celý život, a to by měla – není jeho provize až tak vysoká. Je vysoká, ale stěží by se dalo tvrdit, že je to krádež. A že je forma právě taková, že se platí první dva roky? Ano, mohla by se ta provize platit rovnou, mohla by se splácet po celou dobu trvání pojistky, modelů je jistě víc. Kdyby byla forma jiná, je to víc nebo míň krádež?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2014 12:03

A vážně neříkáte jinými slovy totéž? Není to přímo zákon, ale na pojišťovny to jako zákon dopadne.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2014 10:14 | podolí

Vážená paní Dlouhá, trošku dost za účelem lovení senzace překrucujete fakta.
Na základě zákonného zmocnění obsaženého v zákoně o České národní bance může ČNB vydávat úřední sdělení, kterými informuje zejména o svých výkladových stanoviscích a důležitých skutečnostech.
Jedná se tedy o výklad vycházející z platného textu zákona, který ale nemůže zákon nahrazovat či jej zjevně nad rámec zákona extenzivně doplňovat.
Snaha založit práva a povinnosti dotčených subjektů prostřednictvím úředního sdělení je v rozporu s jeho účelem a je protiústavní.
Dohledové benchmarky ČNB jsou pak neformální vyjádření, kterými jsou dohlížené subjekty seznamovány s vybranými zobecněnými dohledovými poznatky a souvisejícími očekáváními dohledu, pokud jde o jednání dohlížených subjektů…
Toliko právník.
-11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 4. 2014 10:09 | wow

Honzoš, ty jsi nezávislý poradce ? A co to znamená ? To bereš peníze za hodinový taxy za poradenství, nebo bereš provize za prodané pojistky a kecáš tu nesmysly, he ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2014 10:06 | brbla

...ja, ja ...Es kommt der Tag !!! To už jsem někde slyšel....vláda lidu se blíží !!!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2014 9:57

Není důvod kamkoliv psát, vy tzv. poradci (finanční šmejdi) se mezi sebou pobijete navzájem. Je vás v současné době už tolik, že musíte svým klientům rušit před nedávnem sjednané ŽP, aby jste vůbec mohli uzavřít nějaké další a mít tak na příští měsíc na živobytí. Na trhu je obrovský přetlak, nabídka pojištění několikanásobně převyšuje poptávku a vůbec zájem lidí o pojištění. Vás finančních šmejdů by měla být tak desetina, pak by se všichni dokázali normálně uživit a nemuseli by si navzájem krást klienty a shazovat jim jejich v minulosti sjednané produkty. Ale to vše je v pořádku, to co nedokáže legislativa dokážete sami, bohatě stačí, jakou máte pověst mezi běžnými lidmi. Zloději, podvodníci a šmejdi, co kvůli vidině provizí udělají doslova cokoliv, jen to kliente podepiš a aspoň 2 roky plať, pak si mi totálně u prdele.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2014 9:14 | Honza Š.

Když je v ČR tak hodně naštvaných lidí, proč nesepíšete petici o zásadní zásah regulátora, tj. ČNB, aby snížili plošně provize na např. 110% ročního pojistného? Lidí v ČR jen sedí a nadávají, ale pro změnu zhola nic nedělají. S pozdravem poctivý poradce, který se za práci nezávislého finančního poradce vůbec nestydí!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2014 11:51 | Martin Horák

A když jste si naposled kupoval nákup, platil jste prodavače keš? Zeptal jste se kolik bere na hodinu a zda by Vám za namarkování nákupu mohl vystavit fakturu na přímo?
Jak už jsem psal výše, tak jsem marod a můžu se tedy rozepsat. A udělám to pro Vás. Živím se finančním poradenstvím. Mám svou klientelu i obchodní partnery a občas jsem i já házen do jednoho pytle s "verbeží pojišťováku", jak tady také padlo. A nemám s tím problém. Na trhu jsou v ČR jak poctiví, tak nepoctiví lidé a vždy je to právě o lidech. Nestydím se za svou práci, protože vím, že ji dělám dobře (ani rodiče, nebo partnerka se za mě nestydí, normálně chodím ven a to jak v obleku, tak riflích, jezdím obrendovaným autem...) a jsem ochotný se s Vámi podělit o svůj pohled na věc.
Dnes dělím lidi na líné a pracující.
Podíváme se nejdřív na ty líné. Líný obchodní zástupce, nebo pojišťovák, nebo prodejce čehokoliv si nemůže dovolit neprodat a tak prodá cokoliv a komukoliv. Proč? No protože pokud udělá 2 schůzky za týden, tak právě těmto 2 lidem MUSÍ prodat svůj produkt stůj, co stůj - jinak zhyne hladem :)A ano tyto smlouvy znám a bývají ostudné, prodělečné pro klienta a jednostranné.
Teď se podívejme na někoho, kdo je pracující a udělá 20 schůzek za týden. Řekněme, že musí také podepsat 2 smlouvy, aby se uživil, ale jaká je nyní pravděpodobnost, že tyto smlouvy pomohou klientovi i jemu? Je vyšší. Proto pokud chcete hodnotit poradce, tak se podívejte mimo jiné na jeho diář a uvidíte jak moc je přímo na vás závislý, nebo nezávislý.
A teď si představte, že se nepotkáte s pojišťovákem, ale s opravdovým poradcem. Tedy s člověkem, kterému není lhostejné jeho jméno, který chce být na trhu i za 10 let a který buduje svoji značku. Tento člověk když k vám přichází, tak nemá v tašce předepsanou smlouvu ižp, ani jinou, protože nemůže vědět, zda vůbec něco potřebujete. Má u sebe vizitku, blok a tužku, nebo nějaké sofistikovanější zařízení na poznámky. A pojďme do práce. Hypotéka za 4%, Homecredit za 30%, povinné plus havarijní na hodnotu, které auto už dávno nemá? Dynamik od ČP, kde je vše úrazem a nejlépe úrazem při autonehodě... Fajn do příští schůzky poradce ukáže, co se s tím dá dělat. Tím skončila 1. schůzka.
Na další schůzce poradce ukáže, co s tím, co si tito finančně negramotní lidé napáchali, dá udělat a výsledkem je úspora měsíční částky domácnosti, levnější úvěr, širší krytí... Prostě plán, jako by ho poradce dělal sám sobě se znalostí cca 50 až 70 společností a jejich možností na trhu. A tomu říkám služba NEZÁVISLÉHO finančního poradce. A když těchto aktivit bude v týdnu dost, tak jsem schopen vám statisticky dokázat, že 20 schůzek týdně uživí hezky vás a reálně ušetří, nebo uleví rodinám, se kterými se potkáte. Dokonce mají i komu zavolat na servis a mají na vše 1 člověka, kterého znají, který má kanceláře a pořád stejné telefonní číslo...
A to není pohádka, to se opravdu děje. Opravdu jsou na trhu lidé, kteří nehledí jen na sebe protože je to krátkozraké a vědí, že za chvíli by se nemohli podívat do zrcadla.
Přeji Vám, aby jste i se svými negativními zkušenostmi z minulosti měl trpělivost s lidmi jako jsou nezáv. fp. Může se stát, že vám jednou někdo takový reálně ušetří peníze. V případě, že rád odmítáte a jste nepříjemný hned, co zvednete telefon, tak člověk, který práci umí, dělá ji poctivě a má ji dost se raději potká s někým jiným s úsměvem a na vás zbudou jen ti loviči 2 smluv týdně stůj, co stůj...
Nezávislost tedy podle mne není v tom, zda je odměna vyplácená klientem, nebo společností. Zda najednou, nebo na třikrát po roce. Nezávislý je ten, kdo něco opravdu umí, kdo opravdu pomáhá a pro nějž jsou peníze vedlejším produktem dobře odvedené pravidelné a dlouhodobé práce.
Hezký den
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2014 8:02

Ano, máte pravdu, pana Kaplana v Partners i v jiných společnostech nemusí. A víte proč ? Jeho aktivity vadí přesně tomu typu tzv. rádoby finančních poradců, kteří dělají našemu oboru katastrofální pověst. Více takových Kaplanů !!! Doteď si lidé jako Štork a jiní bezpáteřní bouchači mnuli ruce nad tím, že jim vše projde a oni okradou klienta prostřednictvím IŽP bez jakéhokoliv postihu. Tak s tím je teď konec a pan magistr Kaplan není jediným, kdo se postavil na stranu poškozených a oloupených klientů. Těch právních firem přibývá jak hub po dešti a jdou po jednom jediném: po poradcích, co sjednávají výhodné spořící IŽP na x-tisíc Kč měsíčně, přestože moc dobře vědí, že první dva až tři roky regulérně okrádají klienta, neboť první i poslední koruna jde na úhradu provizí. Současně vzniká elitní skupina právníků s velmi detailními znalosti v oblasti pojistného práva a finančního poradenství, je jen otázkou pár týdnů, kdy o nich uslyšíte. To pak budou aktivity pana Kaplana slabým čajíčkem. Chystá se i velká mediální kampaň na téma finanční šmejdi, kde bude široká veřejnost pravidelně seznamována s tím, jakých podvodů a okrádání se finanční poradci dopouštějí (a polezou vám oči z důlku, má to být ještě údernější a syrovější než dokumenty pana Kalvody).
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2014 0:45

Pan Kaplan býval v Partners. Řekla bych, že teď ho tam moc nemusí.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2014 0:06 | CZ

Já se s vámi nepřu. Jen je rozdíl mezi inveszicí a spořením...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 4. 2014 22:22

Ty to nechápeš, trdlo.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 4. 2014 21:38 | Martin Horák

Partners J+T banku umí. Doufám, že to nic nemění na linku, který jsem Vám poslal. Na kolik byl můj příspěvek dobročinný a nesobecký nedovedu posoudit - obchod jsem od něj ale nečekal. Moc by jste mne překvapil, kdyby jste se zeptal na adresu a vyrazil na Moravu :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miloš Zeman

prezident

Martin Pomothy

podnikatel, ČSFD.cz

Miloš Zeman
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Martin Pomothy
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services