Registrační pokladny znovu na stole. Pořádek, nebo buzerace?

Registrační pokladny. Projekt, který byl před sedmi lety jedním ze symbolů odporu proti Paroubkově levicové vládě, se letos na podzim opráší, aby sehrál opačnou roli: stal se vlajkovou lodí odporu proti nevydařené vládě pravice. Tentokrát však navrch s cukrátkem po vzoru slovenských bratří – s účtenkovou loterií. Vířit se rozhodně nebude jen prach. Bude se křičet stejně nahlas jako posledně. Na které straně barikády stojíte vy?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

30. 10. 2013 13:30, Zdenek

Všem kteří komentují že nechtějí reg. pokladny fandím. Pokladny podporují jen ti ,kteří jsou daleko od skutečné reality(politici, státní zaměstnanci a jiní ,kteří žijí právě z daní).Chtějí být dobře placeni, mít sociální jistoty aj. Přebujelé státní instituce stojí daňové poplatníky nehorázné peníze, a ještě je neumí ani vybrat. Když je neumí vybrat tak si chtějí posvítít na drobné živnostníky. Každý živnostník má dnes svou účetní ,protože tak složité daňové přiznání nezvládne.Teď je zatížíme ještě pokladnami a zřídíme další drahý státní kontrolní úřad. Je to smutné,protože si nikdo neuvědomuje ,že daně stejně skončí ve státní pokladně. Uvedu jen jednoduchý příklad. Automechanici, kadeřnice,podejci na tržišti, drobní řemeslníci aj. přijmou od zákazníku peníze. Z nich zaplatí náklady a zbytek je jejich tzv. zisk. Myslíte si,že ty peníze si schová do polštáře? Podle výše zisku s nimi nakládá(utrácí). A jsme tam kde jsme chtěli být. Koupí si třeba automobil za 121000kč. Prodejce 21tis. odvádí jako DPH, státu. Potom si koupí benzín do auta ,kde stát kromě DPH vybere ještě další daně. Autem zajede s rodinou do supermarketu a nakoupí pokud ještě má dost televizi, pračku, počítač a plný košík potravin atd. Třeba utratil 500tis kč. Stát dostane 21% to je cca 105tis a velmi rychle. Peníze jsou oběživo. Není potřeba se dívat lidem až do peněženky. DPH je mocný nástroj. Tedy žádné registrační pokladny nejsou potřeba pokud nechceme mít brzy plné úřady práce. Politici pláčou, že HDP je nízké protože lidé neutrácí. Když budou chudí nebudou tolik utrácet. To vždy platilo, platí a platit bude.

+77
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

17. 9. 2013 8:38, Motešický

Registračné pokladny ano!!! A pro všechny. Co to vymýšlí v tom článku za blbosti. Registračné pokladny funkují v Itálii, Slovensku, Chorvatsku atd.Příklad na Slovensku z Nitry-je tam velké tržiště. Babky co prodávají zeleninu, jako přebytky(tzn.ne banány,pomeranče, ale to co se evidentně dopěstuje v regionu) jsou bez pokladen. Všichni ostatní mají pokladně-přenosné.Na finančák dokladují kotouček po kotoučku z pokladně. Když je nemocný a neprodává-doloží finančáku.Příklad-byl jsem v hospodě a přestali prodávat. Důvod-majitel hospody nenechal kotoučky-papír do kasy.A čekalo se než ho zaměstnanec donesl. Nedovolili si prodat ani jedno pivo.Dotaz-o kolik daní došel náš štát jenom na větnamských tržnicích. Zde se vymýšlí důvody proč ne. Tak se koukejme mimo hranice-kde to funkuje.(omlouvám se za pravopis)

-39
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 53 komentářů)

5. 9. 2013 13:43 | Jan68

Mladek at chysta peníze pro urady práce, jelikož spousty zivnostniku i jejich zamestnancu se tam po zavedeni pokladen bude hlasit, je téměř jiste ze na tomto nesmyslu vydělají jen a pouze vyrobci a prodejci pokladen si softwaru, jen nezbyde doufat, ze z toho zaplati dane (-.
+47
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 9. 2013 13:31 | ttt

Nesmysl odshora az dolu. A samozrejme s nejvetsim poctem hlasu. Typicke. Zaprve - samozrejme, ze je dulezite se divat, kolik plati na danich vas soused, pokud konzumuje stejne sluzby. Nejake starani se o sebe muze nastat az tehdy, az ty sluzby nebude muj soused konzumovat na muj ukor. Jasny? Zadruhe, nevsiml jste si, kdo tu v poslednich trech letech zvysoval dane? Papirove levicove strany to tedy nebyly! A pochybuji, ze volici nedavno padle koalici volili jeji strany s pranim vyssich dani. Nepodporuji parazity jakehokoliv druhu, pobiraci davek pocinaje a osvc s pausaly konce. At kazdy plati podle realu a neschovava se za nejake pausaly! Ze to tak neni, z toho samozrejme nelze vinit osvc, ale vladu, ktera to takto skvele nastavila. A CSSD timto samozrejme neobhajuji, neobhajuji ani registracni pokladny, jen reaguji na blbosti.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 9. 2013 13:12 | jp

To skoro nemá smysl komentovat, snad jen, že Váš příspěvek jako byste napsal sám o sobě. Vaše ražení je zřejmé, ale pro jednou tedy:
„Možná jsi chtěl napsat něco jiného, ale tento soubor rozporuplnýchinformací se moc nepovedl.“
Chtěl jsem napsat přesně to, co jsem napsal. Nechte na ostatních, ať posoudí, zda-li jim to dává smysl.
„Kdo zvyšoval v uplynulých letech daně? Kdo byl proti snížení cen pohoných hmot?“
Z mého příspěvku snad nevyplývá, že bych schvaloval zvyšování daní. Vadí mi u modrých i rudých. Nejsem příznivcem minulé vlády. Svůj hlas dám letos Svobodným.
„Navíc ceny benzinu a elektřiny na tvé úrovni jsme za totaliy měli.“
To ano, ale existuje ještě druhá strana mince – příjem.
„a co tvůj společný balík, jak bez něj postavíš dálnice....“
Nepsal jsem o zrušení společného balíku, ale o jeho zmenšení, omezení plýtvání a ponechání peněz lidem. Dálnice by jistě vznikly i bez společného balíku. To, že si to nedokážete představit, je věc jiná.
„Chceš nás přesvědčit, že všichni OSVČ touží po návratu k prvobitně pospolné společnosti?“
To si asi myslíte Vy, neboť Vaším cílem je zřejmě přirozený a nevyhnutelný nástup socialismu, jak o tom psal Marx (kterého asi čtete), jenž by mimochodem splnil definici parazita, neboť žil celý život rozmařile z darů a půjček. Nemohu mluvit za všechny OSVČ, ale domnívám, že chtějí více požívat plodů své práce, a aby jim stát neházel klacky pod nohy a nenazýval je parazity za to, že se dokáží postarat sami o sebe.
„Chce to méně psát a více číst.“
To platí pro Vás? Mám toho načteno celkem dost. Záleží také na tom, co se čte a jestli se u toho přemýšlí.
„Pak nemusíš nechápat a závidět.“
Mám právo nechápat. Nechápu třeba, proč mě obviňujete ze závisti, proti které jsem v článku brojil. Snad zloděj křičí, chyťte zloděje?
+25
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 9. 2013 12:27 | Lucie V.

Tento systém je již zaveden v Chorvatsku, od tohoto roku, žádné výjimky neexistují (pokud jsem si vědoma). Fiskální účet dostanete i na veřejných záchodcích: http://www.vecernji.hr/vijesti/fiskalne-racune-izdaju-javnom-wc-u-plazi-clanak-593787 Podle informací z novin se některým podnikatelům zvedl meziročně příjem i 5x (tj. oproti přiznaným příjmům z loňska). A jestli to přinese něco dobrého? No to ukáže až čas...
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 9. 2013 12:14 | františek

Možná jsi chtěl napsat něco jiného, ale tento soubor rozporuplnýchinformací se moc nepovedl.Kdo zvyšoval v uplynulých letech daně? Kdo byl proti snížení cen pohoných hmot? Navíc ceny benzinu a elektřiny na tvé úrovni jsme za totaliy měli. a co tvůj společný balík, jak bez něj postavíš dálnice.... Chceš nás přesvědčit, že všichni OSVČ touží po návratu k prvobitně pospolné společnosti? Chce to méně psát a více číst. Pak nemusíš nechápat a závidět.
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 9. 2013 11:22 | Marcela

Nevím zda se registrační pokladny státu vyplatí či nevyplatí ,při výběru daní.Je pravda, že ve službách se moc neobtěžují s vydáním dokladu a automechanik mě řekl ,když chci doklad bude to dražší.Ale kdo by měl mít registrační pokladny jsou Vietnamci,tam účtenku nedostanete nikdy.Nevím jak oni platí daně,tady by se kontroly měly více zaměřit.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 9. 2013 10:03 | jp

Parazit je Mládek, který celý život „platí“ daně ale z našich daní. Nechápu, proč si pořád někdo stěžuje. Jsi zaměstnanec a chceš nižší daně? Staň se OSVČ (se vším, co k tomu patří)! Anebo jinak, nezáviď a požaduj (také) nižší daně pro sebe, nikoliv vyšší daně pro OSVČ! Přej a bude Ti přáno. Buď rád, že aspoň někdo platí nižší daně (když vidíš, jak se s nimi hospodaří). Starej se o sebe a ne o nějaký společný balík, kterému se říká státní kasa. Jen kvůli tomu se lidé hádají. Proč vůbec někdo volí ČSSD+KSČM a tím i vyšší daně? Co takhle uvažovat takto: proč raději nesnížit a nezrušit nějaké daně, proč nemít benzín třeba za 20-25 Kč, levnější elektřinu za 3 Kč/kWh apod.? Některé státní služby, výměnou za to, by se daly určitě oželet. Závist nás žene do záhuby jménem socialismus a komunismus. Těm stejně nejde o vás, ale o výtah k moci pomocí slibů („Nikdo Ti nemůže dát tolik, co já Ti slíbím.“). Rozčleňování na třídy a třídní boje je nesmysl, všichni jsou si prospěšní a závislí jedni na druzích. Pokud by „zlí vykořisťovatelé“ odešli, z čeho se budou financovat socialistické sliby? Navíc, bohatí v kapitalismu vznikají proto, že nabízí něco, co lidé chtějí. To nemusí trvat věčně (kapitál nevytváří kapitál jen tak z ničeho), stejní lidé mohou udělat z bohatých chudé, pokud z nějakého důvodu přestanou nakupovat jejich produkty.
+28
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 9. 2013 9:54 | Jirka

A co registrační počítače, nebo mobily? On totiž již čas oponou trhl a doba a technika se změnila. Dnes má každý notebook a stát by mohl přispět na připojení k internetu a data by se mohla posílat ráno v poledne a večer a bylo by. Jenomže to by musel stát něco taky udělat a vím jak dopadl Registr vozidel - firma co to dělala velice dobře splnila zadání státu - rychle a levně ..... Prostě náš stát se chová jako naši lidé - něco ve slevě a pak to klidně vyhodím.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 9. 2013 9:43 | eďa

Jé, to je krásné čtení příspěvků, kde se v podstatě všichni schodujete, že systém je založený na zlodějně a podvodu a reg. pokladny jsou jen jeho pokračováním nikoliv řešením. Řešením je změna myšlení - nevytvářet zdanitelný příjem, fungovat na principu směny zboží a služeb, rozhodně neházet peníze sviním a také pochopit, že nešťastnějším člověkem je ten, který nemá co bránit. Moudrost, přátelé, k nám přichází po celoživotní bitvě a po krátkých douškách, takže pokračování zase příště.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 9. 2013 8:00 | John Bral

Jelikož jsem pracoval v gastronomii, kde jsou pokladny v podstatě zavedeny a docela se mi nelíbí, že nedostanu někde pokl. účet, tak tyto pokladny do značné míry eliminují okrádání majitele. Bohužel majitel již pokladnu nemá a okrádá stát a zaměstnance a kontroly jsou v tomto směru prakticky žádné Jelikož jsem v gastronomii pracoval téměř celý život, tak jsem nezažil v dnešní době majitele, který by platil zaměstnance tak jak má, větší částka šla jak se říká bokem, tedy soudruh Mládek měl pravdu, když mluvil o parazitech. Pokud, ale nebudou dostatečné a přísné kontroly, tak to nemá cenu. Dnes se krade od koňských dříčů až po jejich metaře.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 9. 2013 7:49 | lajos

...nehlede na to, ze Vietnamec u nas na dedine mi prodava cigara za 89 a na pokladne namacka 10, pokud se tedy s mackanim vubec obtezuje...
A ja se zase neobtezuji s tim, ze bych si bral uctenku
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 9. 2013 7:34 | Fredy

Podle mého názoru je to jen divadlo pro naivní lidičky, na kterém vydělají hlavně firmy, které budou registrační pokladny prodávat a servisovat.
Co se týče údajného taháku zvaného účtenková loterie, tak tomu nevěřím vůbec. Češi nejsou blbci a pod heslem "co je doma, to se počítá" a "lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše", zvolí raději nákup (čehokoliv) bez papíru, než ještě platit nějakým operátorům za sms. Vše, v životě, má stranu má dáti a dal a lidé umí počítat. To by, soudruh Mládek, musel, do té loterie, nasypat pár miliard, aby to bylo zajímavé. Ale jedno auto na celou republiku a za měsíc, tak to ani náhodou. Nehledě na to, že u nás se dá vše ošvindlovat, tudíž i ta auta by mohla končit v garážích našich slavných soudruhů a jejich kamarádů.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 9. 2013 5:48 | MOJE JMÉNO

Řeknu to jednoduše : po práci provádím servis spotřebičů u zákazníků. Jezdím, jak mám čas a jak se mi chce, odvádím DPH, platím zdravotní a daň. V souhrnu se nejedná se žádné velké sumy. Zdůrazńuji, mimo to chodím do práce. Bude-li mne někdo nutit zavést a tahat sebou reg. pokladnu, tak to balím. Přividělávám si proto, abych si přilepšil a ne abych investoval do něčeho, na co budu skoro rok po práci vydělávat... A propooo. Většina zákazníků již dopředu nahlas hlásí, že účet nepotřebuje....
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 3/3

3

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Pavel Juříček

podnikatel, Brano Group

Jan Řežáb

podnikatel, Socialbakers

Pavel Juříček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Jan Řežáb
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services