Registrační pokladny znovu na stole. Pořádek, nebo buzerace?

Registrační pokladny. Projekt, který byl před sedmi lety jedním ze symbolů odporu proti Paroubkově levicové vládě, se letos na podzim opráší, aby sehrál opačnou roli: stal se vlajkovou lodí odporu proti nevydařené vládě pravice. Tentokrát však navrch s cukrátkem po vzoru slovenských bratří – s účtenkovou loterií. Vířit se rozhodně nebude jen prach. Bude se křičet stejně nahlas jako posledně. Na které straně barikády stojíte vy?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

30. 10. 2013 13:30, Zdenek

Všem kteří komentují že nechtějí reg. pokladny fandím. Pokladny podporují jen ti ,kteří jsou daleko od skutečné reality(politici, státní zaměstnanci a jiní ,kteří žijí právě z daní).Chtějí být dobře placeni, mít sociální jistoty aj. Přebujelé státní instituce stojí daňové poplatníky nehorázné peníze, a ještě je neumí ani vybrat. Když je neumí vybrat tak si chtějí posvítít na drobné živnostníky. Každý živnostník má dnes svou účetní ,protože tak složité daňové přiznání nezvládne.Teď je zatížíme ještě pokladnami a zřídíme další drahý státní kontrolní úřad. Je to smutné,protože si nikdo neuvědomuje ,že daně stejně skončí ve státní pokladně. Uvedu jen jednoduchý příklad. Automechanici, kadeřnice,podejci na tržišti, drobní řemeslníci aj. přijmou od zákazníku peníze. Z nich zaplatí náklady a zbytek je jejich tzv. zisk. Myslíte si,že ty peníze si schová do polštáře? Podle výše zisku s nimi nakládá(utrácí). A jsme tam kde jsme chtěli být. Koupí si třeba automobil za 121000kč. Prodejce 21tis. odvádí jako DPH, státu. Potom si koupí benzín do auta ,kde stát kromě DPH vybere ještě další daně. Autem zajede s rodinou do supermarketu a nakoupí pokud ještě má dost televizi, pračku, počítač a plný košík potravin atd. Třeba utratil 500tis kč. Stát dostane 21% to je cca 105tis a velmi rychle. Peníze jsou oběživo. Není potřeba se dívat lidem až do peněženky. DPH je mocný nástroj. Tedy žádné registrační pokladny nejsou potřeba pokud nechceme mít brzy plné úřady práce. Politici pláčou, že HDP je nízké protože lidé neutrácí. Když budou chudí nebudou tolik utrácet. To vždy platilo, platí a platit bude.

+77
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

17. 9. 2013 8:38, Motešický

Registračné pokladny ano!!! A pro všechny. Co to vymýšlí v tom článku za blbosti. Registračné pokladny funkují v Itálii, Slovensku, Chorvatsku atd.Příklad na Slovensku z Nitry-je tam velké tržiště. Babky co prodávají zeleninu, jako přebytky(tzn.ne banány,pomeranče, ale to co se evidentně dopěstuje v regionu) jsou bez pokladen. Všichni ostatní mají pokladně-přenosné.Na finančák dokladují kotouček po kotoučku z pokladně. Když je nemocný a neprodává-doloží finančáku.Příklad-byl jsem v hospodě a přestali prodávat. Důvod-majitel hospody nenechal kotoučky-papír do kasy.A čekalo se než ho zaměstnanec donesl. Nedovolili si prodat ani jedno pivo.Dotaz-o kolik daní došel náš štát jenom na větnamských tržnicích. Zde se vymýšlí důvody proč ne. Tak se koukejme mimo hranice-kde to funkuje.(omlouvám se za pravopis)

-39
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 53 komentářů)

4. 10. 2013 0:05 | Lobo

Jsem živnostník,prvně na těchto stránkách,a žasnu nad tím,jaké názory má Roman ze Slovenska.Asi neví,kolik Slováků utíká ze Slovenska pracovat k nám do ČR,tím myslím hlavně živnostníky!Buď to jste tak naivní,a nebo ...Registrační pokladna? Pro živnostníka finanční,ale hlavně šasové mínus.Kolik živnostník může stát okrást na daních?!10 000,100 000,-kč?Nebo víc?200 000,-kč?!Jestli ano,tak my živnostníci jsme barbaři!!!Sledujete politiku,gigantické firmy,co dělají?!Jak podnikají?!
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 9. 2013 1:07 | zdenek polak

Roman (SK)
- 1*5 let je povinnost (nevim, jen to opakuju). Takze ne vymysl tech co chteji vydelavat, jak bylo prezentovano:)

- souhlasim, ze je to rozsahli problém. ale prave ten nadhled me nuti oponovat. omezit, zamezit krádežím (kohokoliv, kdekoliv) muzu jen podepsat! ale takto, NE.

- nepořádek v uctech, reklamace, rucni vypisovani... je KAZDEHO věc! existuji luxusni restaurace, ale i "zaplivany 4rky" (mysleno 4 cen skupina:)). Existuji kvalitni uzeniny, ale i ty sizene. Tomu se říká trh. a trh=>spotrebitel diktuje "kvalitu". Když nebudem kupovat smejdy, tak ty firmy nedubou existovat. Proc jim tedy nakazovat, aby dodavali "kvalitu". Pak sem pro to, aby existoval zákon na poctivou a odpovědnou praci zamestnance, zruseni vysilani telenovel, remeslnicu MUSI odvádět pouze kvalitu 1A... a stejne tak i ve zdravotnistvi... Je to dementni pristup Cechu (nebo CZ, SK:) v tom sme si taky asi rovni), ze MUSI mit všechno nakazany zakonem. Podivejte se na dopravni znacky, same prikazove nebo zakazove. Sem pro znacku doporucene rychlosti, a pokud se někdo v nebezpecne zatace zabije je to jeho problém respektive zodpovednost. Stejne tak, proc je ze zákona povinnost se připoutat? Odpovim si sam:) protože sme nesvepravni hlupaci, kteří nejsou odpovedni sami za sebe:(
- s umele navisovanymi naklady nemusíte souhlasit:) nevim co delate. ale praxe ukazuje, ze se domluvite s pekarem, mlikarem, zelinářem, masarem... (samozrejme dle oboru) + příspěvek Pavel. a tyto firmy jednak uz nemuseji mit tuto fiskalni pokladnu a hlavne jsou schopny umele generovat naklady. Pokud to vidíte jako komplikaci, ze je třeba se s nekym domlouvam... staci se podivat na jednoduchou zalezitos MAKRO. Ke každému oficiálnímu dokludu, tedy s vypsanou hlavickou umoznuje jeden doklad bez hlavicky zákazníka. Proc? ze by se nabízelo nadavat tento papir do ucetnistvi:)? takze ja jako ICo se nemusim s nikym domlouvat, makro me to nabidne samo. A v rezimu vystavovani rucne vypsaného dokladu v restaureci se nemá cenu bavit o el.podepsane fakture:) Nekrade jen prodejce, krede totiž i výrobce:) Kdo chce kract (at zivnostnik, tak zadavatel verejne zakazky) umele vytvari chaos, nepořádek, nepruhlednost, zmatek. v tom se totiž dobře krade, nesmí jit videt! nebude tedy příznivcem el.podpisu, logicky.

Podle me musíme dospet (clovek, spotrebitel, zivnostnik, podnikatel, politik...). Vse je o lidech. Kradou zamestnanci, remeslnici, firmy, urednici, politici. podvadi se na hasicskem plesu při tombole... sme proste takovi, proc by skupna "zivnostnici" mela byt jina? Hodil sem to všechno do jednoho pytle:) existuje několik "tech poctivych", to je jiste a od nich je třeba se ucit:) Ale obavam se, ze stále prevlada názor ze: "kract je normalni". NENI! Fiskalni zákon, tuto problematiku bohužel neresi.
-10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 9. 2013 15:03 | Lukáš

Jestli je zavedou a budou pro mě povinné tak živnost ruším. Mám to jako vedlejší činnost a na tu pokladnu bych si hned tak ani nevydělal nemluvě o jejím servisu atd.
+30
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 9. 2013 10:48 | Pavel

Náklady se dají zvýšit mnoha způsoby. Jeden příklad: Firma, kde jsem dělal, potřebovala správní orgán donutit konat svoji povinnost a vystavit nějaký doklad. Jenže zadarmo ani kuře nehrabe, a tak příslušný ouřada na rovinu sdělil, že bez mastného úplatku štempl nebude. Když se ho náš šéf otázal, jak takový úplatek zanese do účetnictví, ukázalo se, že řešení je prosté. Nakoupí se kolky, dají se do nákladů firmy (jejich použití se totiž neeviduje), kolky se předají příslušnému ouřadovi, a ten je prodá žadatelům o štempl. A věřte tomu, že nápaditý český a slovenský lid ni najde tisíce spůsobů, jak ty pokladny ošidit. Ostatně ten slovenský už je asi našel. Pokud vím, tak zavedení pokladen se vůbec neprojevilo na výběru daně.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 9. 2013 8:15 | Roman (SK)

AT:zdenek polak: Suhlasim, v mnohom mas pravdu. V zakone(SK 289/2008) je povinnost urobit prehliadku pokladnice minimalne 1x za 5 rokov, co nie je az tak casto. Preco vznikla "Blockova loterie" si precitaj tu: http://www.fisbox.eu/pg026.html Problem je rozsiahly ale treba to vidiet z nadhladu. Okrem ineho pokladnice mozu zabezpecit aj poriadok v systeme, uctu k zakaznikovi, moznost reklamacie a ukoncia rucne vypisovanie paragonov v restauraciach. S tym umelo navysenymi nakladmi nesuhlasim, elektronicky podpisany adresny doklad si len tak nevyrobis, nevies vytvorene data elektronicky podpisat a pravost dokladu si moze overit hocikto aj bez vystavovatela.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 9. 2013 23:54 | zdenek polak

Roman (SK): "registracne pokladnice nevyzaduju servis, to je vymysel tych, co chcu na tom zarobit." Zkuste si prostudovat zákon a zamerte se na heslo "povinnej údržby pokladnice", kde mimo jiné (co sem nahlidl) paragraf 35 odstavec 8-11 pismeno C stanovuje pokutu 1000-100000SK za "nepožiada servisnú organizáciu o vykonanie povinnej údržby pokladnice podľa osobitného predpisu".

Pokud je fiskalni zákon tak skvelej a perfektne funguje, proc tedy vznika "Blockova loteria"? samotny (uzasny/drahy)zákon tedy nestaci?


Naklady na aplikovani Fiskálního zákona (at státu nebo podnikatelu) je stejny jako vyrábět falesny 50kc za 45kc. Tedy neefektivni.


Proc fisklani zákon? protože neumíme vymahat a kontrolovat stavajicimi prostředky? Fiskalni zákon je aplikovani "presunkce viny".

Porizeni fiskálního zarizeni. Ještě bych pochopil/akceptoval kdyby toto zarizeni byla odpocitatelna položka z dane, NE ze zakladu. OK +- serioznim pristup státu (nebo snaha o...). Nechat to však zaplatit podnikatele ze sve kapsy, je sprosty. Pokud nepodnikate. Je to stejny, jako by si zamestnanec mel za vlastní peníze poridit do firemního auto GPS, aby dokazal zamestnavateli, ze ho neokrada na kilometrech.


Kdo chce kract, cestu si najde! obzvláště, pokud se mu to vyplati. Stejne jako zamestnanec z mého prikladu s GPS, prizna poctive ujete km, ale to ze krade benzin uz GPS neresi. Stejne jako Fiskalni zákon. Resi prijmy od koncového zakaznika, ale ne naklady. A dane se plati se zisku a ne z obratu. Doted se kradlo ponizenim trzby, pak se bude kract povisenim nakladu:) samozrejme to není jediny způsob, pisu jen to nejjednodusi, co napadne každýho.


V jednoduchosti je sila. Fiskalni zarizeni nejsou jednoduchy. Tudy cesta nevede.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 9. 2013 16:20 | Roman (SK)

Btw: registracne pokladnice nevyzaduju servis, to je vymysel tych, co chcu na tom zarobit. Elektronicky zurnal ma dnes uz kazda pokladnica a fiskalna pamat ma kapacitu na 20 rokov pri 200 uctenkach za den. Nie je realna sanca takuto pamat zaplnit. Ak sa zavedie elektronicka distribucia tvorenych dokladov, potom v niektorych pripadoch nie je potrebny ani papier. Samozrejme je potom automaticke spracovanie uctovnej agendy a zanik uctovnictva vo firmach, blizsie info: http://www.fisbox.eu/SysInfo/pg011.html
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 9. 2013 16:10 | Roman (SK)

V clanku chyba informacia, ze v Blockovej loterii na SK je mozne registrovat doklady cez internet bezplatne. Tato forma registracie sa vyuziva najviac. Blockova loteria este je este len v zaciatkoch (17.9.2013) a uz bolo odhalenych 1800 falosnych pokladnic, ktorym bol odobraty certifikat. Je predpoklad, ze tych falosnych bude az 50 000 (25%), trh sa vycisti od podvodnikov a dufam, ze zacnu platit rovnake konkurencne podmienky pre vsetkych podnikatelov. Registracne pokladnice su dobra vec aj napriek zdanlivemu sikanovaniu. Odporucam Cesku zaviest reg. pokladnice, ale vycistite trh od falosnych vyrobcov pokladnic a uctovnych systemov, predidete tak fiasku.
-10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 9. 2013 14:01 | Alan

Přečetl jste si po sobě váš příspěvek? Nevěřím, že jste opravdu takto uvažující člověk.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 9. 2013 8:38 | Motešický

Registračné pokladny ano!!! A pro všechny. Co to vymýšlí v tom článku za blbosti. Registračné pokladny funkují v Itálii, Slovensku, Chorvatsku atd.Příklad na Slovensku z Nitry-je tam velké tržiště. Babky co prodávají zeleninu, jako přebytky(tzn.ne banány,pomeranče, ale to co se evidentně dopěstuje v regionu) jsou bez pokladen. Všichni ostatní mají pokladně-přenosné.Na finančák dokladují kotouček po kotoučku z pokladně. Když je nemocný a neprodává-doloží finančáku.Příklad-byl jsem v hospodě a přestali prodávat. Důvod-majitel hospody nenechal kotoučky-papír do kasy.A čekalo se než ho zaměstnanec donesl. Nedovolili si prodat ani jedno pivo.Dotaz-o kolik daní došel náš štát jenom na větnamských tržnicích. Zde se vymýšlí důvody proč ne. Tak se koukejme mimo hranice-kde to funkuje.(omlouvám se za pravopis)
-39
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 9. 2013 9:30 | Vladimír Strnad

Projdou-li pokladny, hledejte nás , řemeslníky a umělce místo na jarmarcích ,na pracáku a v továrnách , kam nás "parazity" zaženou soudruzi z KSČSSD. Nebudeme už dělat co nás baví a co Vám se líbí, nebudeme už svými vlastními pány, vyměníme to ale alespoň za to co mají zaměstnanci - volná odpoledne a večery, volné víkendy a dokonce dovolenou..... svět bude trochu chudší o krásné kvalitní originální věci, trochu méně barevný a politici ? Pokud se jim vůbec podaří díky pokladnám vybrat o trochu více peněz, budou mít více na rozkradení a rozházení....
+24
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 9. 2013 22:12 | Ivan Novák

Dobře nechápu proč většina zde diskutujících tak horuje pro správný výběr daní když dobře vědí, že tyto budou vzápětí v lepším případě promrhány, reálněji však rozkradeny. Přeci je lepší když peníze zůstanou mezi lidmi. Každý si je dobře ohlídá.
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 9. 2013 12:19 | Richard

Jako provozovatel malého obchůdku na maloměstě, kde není mnoho pracovních příležitostí ( obchůdek jsem zkusil po půlroce bez práce ), považuji vzhledem k tomu jaké mám tržby ( potažmo zisky z kterých by mohl být únik )registrační pokladny za téměř paranoidní počin ve stylu "když se chce psa bít, hůl se vždy najde", myslím že peníze "mizí" jinde. Stačí, když každé dva roky platím za nálepku na váhu, takto více než s jistotou padne na kasu více než jeden měsíc. Chceme-li stát supermarketů a jiných obchodních gigantů (kteřé kasy mají sami kvůli sobě ), zavedˇme kasy a buzerujme drobné obchodníky.
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 9. 2013 7:45 | Alena

Mám otázku - proč vlastně volíme politické strany? Proč nám nevládnou odborníci? Pak bychom možná otázky reg. pokladen nebo minimální mzdy vůbec nemuseli řešit. Nemám na to abych vzala nezkušené dítě rovnou ze školy a dala mu 12000 + 4000 odvody, když mi po všech odvodech všem možným zákonem stanovených org. nezbyde ani takováto mzda pro mě.Nejsem začátečníce v podnikání, držím se zuby nehty už od roku 1990.Reg. pokl. jsou buzerace na ty poctivé. Nepoctiví budou pokračovat jako dříve. Kde nic není ani smrt nebere.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 9. 2013 18:50 | zdenek polak

>"A proc by mela cast populace pravo dosahnout na neco, co zbytek nema?" 0. OSVC není zamestnanec. jako nakladak není osobat a to není zavodak. presto ze si jsou podobni jako OSVC a zamestnanec. 1. OSVC: riskuje, investuje vlastní prostředky s nejistym výsledkem zamestnanec: vypise zivotopis a podepise pracovni smlouvu, která mu poskytuje radu vyhod a prav. 2. OSVC: zodpovida za svoji praci/podnikani a mnohdy i za durhy (zamestnance). a ruci celym svým jmenim zamestnanece: mnohdy není zodpovedny ani sam za sebe. a ti druzi, jako zamestnavatel mu jsou ukradeni. opakuju mnohdy nebo nekdy, není clovek jako clovek. takze spise zobecňuju. 3. OSVC: když nemůže nebo neche, pripadne chybne odhadne. tak nevidelava. nebo dokonce strati zákazníka. zamestnanec: zavola, ze neprijde do práce, protože ... (něco) napr. nemoc. at to pravda je nebo není. a presto vyplatu dostane. A to ted i pristi mesic. 4. OSVC: za chyby tvrde plati. třeba i krachem nebo dluhem, který musí splácet. samozrejme jak kdo... zamestnanec: ryskuje vypoved s odstupnym + proplaceny dovoleny. ti slusni za velkej prusvih podepisou dohodu o ukonceni.
5. pouze obecne OSVC: nekonci po 8,5hod zamestnanec: zpravidla ano. respektive ma nárok/pravo na proplaceni nadcasu.
OSVC ma defakto porad "opratku" na krku. Postaveni zamestnanec=OSVC je mylostive skoceni (státu) zivnostnikovi na nohy a tim mu darovat "milostivou" rychlou smrt, bez trapeni.
A co kdyby tak 1/2 nezamestnanych sla na OSVC, taky "kract" nebo cerpat tyto super vyhody? Nebylo by nam lip? Dnes to nema nikdo jednoduchy ani zamestnanec ani OSVC. Navíc není OSVC jako OSVC a to stejny o zaměstnancích.
Ze sme si všichni rovni, me rikali za komunistu, kdyz sem byl jiskra...:) presto, ze uz tekrat si byli nekteri "rovnejsi".
Proc si mame byt ze zákona rovni? Pokud ano, proc to srovnani ma byt: tak všichni budem mit velke NIC.
Ja se snazim vic, delam vic a chci vic. Jak student -> zamestnanec -> OSVC -> sro.
Jo a k tématu:) Registracni pokladny, respktive fiskalni zákon je paskvil a buzerace. A to jsem vyvojar pokladnich systemu, takze bych na tom vydelal.
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 9. 2013 19:03

Pavle, to máte pravdu, ale na to již bylo odpovězeno v jiných příspěvcích.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 9. 2013 18:52 | Pavel

Mimochodem poslední dvojí zvýšení daní vyšlo z péra ODS+TOP 09
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 9. 2013 17:33 | ttt

A proc by mela cast populace pravo dosahnout na neco, co zbytek nema? Vite jak dopadne to vase "lide si vybrali, penize uziji podle sveho"? Az na stara kolena zjisti, ze si penize uzili a ted maji prazdnou kapsu, zvoli nekoho, kdo se jim postara o jeji naplneni. No a hadejte, kdo na tom bude hur? No rozhodne ne ti, kteri si penize 'uzili' a nemysleli na zadni vratka. Takze znovu - proc by osvc meli mit nejake vyhody v odvodech pred zamestnanci? Vite, 'mit pravo' je privilegium, nikoliv narok. A mit pravo s sebou nese odpovednost a tu vetsina populace nema, protoze stat ji naucil, ze ji neni treba. Kde neni pocit odpovednosti za vlastni zivot, neni mozne dat pravo s nim nalozit dle libosti. Tedy kategoricky jsem proti moznosti vyberu, zda platit, ci ne. At kazdy plati dle svych prijmu, bavit se muzeme o vysi, ale ne o tom, zda ano, ci ne.
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 9. 2013 15:33 | xx9

Přesně tak. Už dokonce i od Kalouska jsem slyšel, že připravují registr úč.dat. V nejjednodušším případě stačí jen pár serverů třeba s FTP a rozdat jména hesla a všechny účtenky tam cpát klidně v původním textovém formátu. Pokud chce stát dál zpracovávat pak v nějakém definovaném formátu (csv,xml). A loterii můžou klidně zavést i bez reg.pokladen. Pro živnostníky bez PC aplikace pro prodej do mobilu/tabletu zdarma od státu. Dat je tak málo, že klidně stačí předplacená karta s dat. spojením za 30 Kč/MB. Reg.pokladny příp. jen jako alternativa.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 9. 2013 14:08 | jp

Za to Vy jste nepochopený genius. Někteří by chtěli omezit (některé) společné služby, které jim stát nutí (je jasné, že u některých služeb to nejde – tzv. „vyloučit ze spotřeby“ – než to napíšete Vy sám). Příklad je třeba přehled OSVČ pro sociálku, kde si můžete dobrovolně zvýšit příspěvek na státní důchod. Podle statistik to skoro nikdo nedělá. Proč? Protože si lidé vybrali, peníze užijí podle svého a počítají s tím, že budou mít nižší státní důchod. To je jedna z mála věcí, kde má člověk na výběr. Pak přijde takový Mládek a řekne, že je třeba odvody zvýšit a že to vlastně dělá v jejich zájmu, aby měli vyšší důchody. Kdo mu o to stojí? Kdo zvyšoval daně vím a také jsem dodal, že tyto pseudopravicové strany volit nebudu. Vím také ale, kdo se chystá daně zvyšovat ještě víc..., a to rozhodně není správný recept pro funkční ekonomiku.
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Daniel Beneš

manažer

Miroslav Kalousek

politik

Daniel Beneš
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Miroslav Kalousek
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services