Daně podle ČSSD: Tohle čeká „parazitující živnostníky“

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuálně.cz | 24. 3. 2013 | 53 komentářů
Přinejmenším tisíce, ale spíše desítky tisíc korun na daních a odvodech si připlatí osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ) a zaměstnanci s nadprůměrnými příjmy v příštích letech, pokud ČSSD prosadí své plány.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

24. 3. 2013 8:19, Timy

Tak si zkuste být OSVČ a přestanete závidět! Vím to, jelikož ve svém blízkém okolí mám několik OSVČ i drobných podnikatelů. Já sám jsem zaměstnanec a živnostníkům a malým podnikatelům rozhodně nezávidím. Podnikání je velká zodpovědnost a taky stres a všemožná buzerace ze strany úřadů. Buďte rád, že jste zaměstnaný a nemusíte toto podstupovat a nezáviďte těch pár výhod které podnikatelé mají - je to kompenzováno množstvím nevýhod, které si ani zdaleka neumíte představit.

Zobrazit celé vlákno

+1213
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

24. 3. 2013 1:02, zeleny

....OSVČ s průměrným měsíčním příjmem ve výši 40 tisíc korun by si po daňových změnách plánovaných ČSSD připlatila na dani z příjmů až 14 400 korun ročně. A na měsíčních zálohách na sociální pojištění – pokud by se měnily jen výše výdajových paušálů, a nikoliv výše odvodů – by si OSVČ s takovým příjmem měla připlatit zhruba 600 až 1200 korun měsíčně.....
Chudáci OSVČ..to já jako zaměstnanec spolu se svým zaměstnavatelem zaplatíme dohromady 50 % z příjmů každý měsíc !! Tak pokud chcete OSVČ jezdit po opravovaných silnicích a využívat dotované zdravotnictví a v důchodu nežebrat, tak buďte rádi, že za Vás někdo myslí...

-1055
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 53 komentářů)

24. 3. 2013 14:34 | hanak

Mnohokrát jsem se setkal při sjednávání zakázky s řemeslníkem : cena bez dokladu anebo s dokladem o dvacet procent větší. V tom je problém.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 3. 2013 12:26 | Ficus

Každý rok přijdou mocipáni s nějakým "vylepšením" ohledně podnikání. A to celých 23 let. A tak po dvacetitřech letech jsem pevně rozhodnut to vše ukončit. Propustím 20 lidí na kterých celou dobu parazituji, a začnu vykořisťovat sám sebe na chatě u řeky, a v zimě na Floridě. Nebaví mě to tu, a navíc jsem vlastně parazit. Tak co se mnou. Vše rozprodám rusákům a vietnamcům, to přeci stát chce, ne?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 3. 2013 11:46 | Supa

už tu zaznělo,že OSVČ sice možná teď platí méně na všech možných daních (včetně té sociální a zdravotní ...),ale na druhou stranu je tam spousta státní zbytečné byrokracie,která jim život dělá trpkým, na OSVČ oceňuji,že to jsou převážně lidi,kteří se nebojí vzít svůj osud do vlastních rukou na druhou stranu otázka je proč vlastně zaměstnanci a zaměstanvatelé platí tolik, je to skutečně více než 50 %,tady je ten zakopaný pes, spoléhat se na závist a sbírat na tom politické body je laciné a nemorální a odvrací to pozornost od základního problému zaměstnance a to proč já jako zaměstnanec zaplatím přes 60% z hodnoty,kterou vytvářím ??? to je jádro pudla....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 3. 2013 11:41 | pepe

Vazeny pane Zeleny, nejste nahodou zeleny zavisti? Vite on mimo tech dani a odvodu socialniho a zdravotniho ma zivnostni jeste spoustu poplatku kterymi prispiva do statni kasy, napr. silnicni dan, kdyz narazite ze bychom meli jezdit po spatnych silnicich. ze nevite co to je ?? To se nedivim s vasi inteligenci.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 3. 2013 11:16

Tak bych vás měl varovat, co vše budete muset zaplatit, 2336+1748+8370+ nájem+elektřina+teplo+doprva či auto+silniční daň + registrační pokladna+náklady na údržbu chodu podnikání+účetní+počítač+kopír ka+telefony+interneta další. Spočítal jsem jakýsi průměr na měsíc a dělá to asi 35 000 Kč. Budete-li podnikat v obchodě, nebudete si moci dát větší rabat jak 5 až 8 %, použijeme raději 10 % a tak jen na náklady budete muset mít obrat 350 000 Kč k tomu svůj vlastní výdělek v deklarované výši 24 000 Kč hrubého to je dalších 240 000 Kč a to tu zatím nemám zaměstnance a náklady na zaměstnance a to nejen platové, ale i třeba elektřinu, vodu , ochranné prostředky, atd. Pokud budete podnikat sám tak jen měsíční obrat budete muset mít minimálně asi tak kolem 700 000 Kč. A tak uvažujte co musíte dělat, aby jste to splnil, neuvažujte ani o tom že by jste zdražil své služby či ceny, neměl by jste klienty, znám podnikatelé, kteří mají rabat i pod 2 % a jsou s toho na hlavu. Je to jen taková jednoduchá a nepřesná kalkulace, ale jako pro představu by to mělo stačit, zapoměl jsem že by jste měli mít i něco do začátku a jako minimální částku si myslím je 450 000 Kč i je možná nižší, záleží v čem by jste chtěli podnikat. Nepočítám do výpočtu náklady na potřebný čas, aby to bylo srovnatelné se zaměstnanci, to jest že by jste jako podnikatel dělal 7 a půl hodiny a pak jste si užíval s rodinou a na nic nemyslel.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 3. 2013 11:16 | KarelT

Pokud mohu mluvit jako živnostník který dělá v IT a myslím že obecně se to týká všech služeb co nemají velké provozní výdaje, tak ty 60% paušály jsou super luxus a žádné papírování. Nějaké menší daně jsem platil naposled myslím před 5 lety. Do cca 400tis. ročního příjmu není daň v podstatě žádná, teprve pak to začíná trošku růst. Samozřejmě díky minimálním odvodům musím počítat s tím že budu mít taky minimální důchod, ale kdoví jak to za 30 let vůbec bude vypadat. Jsou obory kde to mají živnostníci těžsí, taky si nemůžu být jist bude li zakázek dost pořád, ale taková situace je v podstatě všude (snad s vyjímkou státních zaměstnanců) a prostě pokud je zde řeč o výdajových paušálech, tak si nemůžu stěžovat.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 3. 2013 11:05 | Nick

Vážený pane Podhoro, je jistě dobré pro Vaše ego, že s Vámi tolik lidí souhlasí. Jenže to neznamená nic jiného, než, že vás zakomplexovaných závistivců je mnoho. Mám pro vás všechny kouzelný návod. Staňte se živnostníky a parazitujte na ostatních také a nebudete muset závidět. Je s tím ovšem spojeno několik nepříjemností. Ta hlavní znamená, že byste museli pracovat, myslím opravdu pracovat, ne být zaměstnáni. Hrozná představa, což? Už proto to neuděláte. Ještě horší je, že byste museli zodpovědnost za svůj osud a osud svých rodin vzít do vlastních rukou. To snad ani po vás nikdo nemůže chtít. Kdo je tady parazit?
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 3. 2013 10:52 | FMach

Je jen jednoduché řešení pro vás a to zkuste si být OSVČ a pak mluvte, můžete taky "využívat výhod" které mají OSVČ, jinak bych si musel myslet že nemyslíte a jen je ve vás nasazena závist od pánů s ČSSD, ti taky neví co to je OSVČ a pan Mládek jako živnostník je úplně mimo realitu, on si může dovolit nevydělávat má ještě poslanecký plat se vším všudy asi kolem 100 tisíc měsíčně, kdo to z vás má vy závistivci zaslepení závistí naočkovanou ČSSD. Mám otázku jak může být pan Mládek podnikatel a kdo za něj podniká, ostatní podnikatelé jsou v práci od rána do večera, nemarodí jelikož kdo by to za ně udělal a tak by mě zajímalo jak on to dělá, chtěl bych to taky tak dělat. Druhá práce by znamenala veškerý volný čas ve jménu blaha země a občanů a někdo jiný by za mě podnikal, paráda co na to podnikatelé, proč se neopičit , co myslíte odvádí pan Mládek vše jak má a nepodvádí? Bude jeho podnikání vynášet ještě i po jeho nápadech jak se starat o blaho podnikatelů, vyšší odvody, minimální daň a to i když budete mít smůlu a nic nevyděláte, ale budete muset zaplatit daň i s toho ničeho, to je teda světový unikát, proč to neuděl u všech a to i u nezaměstnaných aby odváděli minimální daň aby byla úplná spravedlnost.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 3. 2013 9:20 | Nasralláh

Když už se nám ten socialismus tak nelíbil (myslím hospodářsky, ne politicky, to to za moc nestálo). Tak buďme všichni podnikateli a platme všichni stejně (málo) Sice možná pak nebude stačit ani 30% jednotná DPH ale dnešní paušáloví podnikatelé ještě budou vzpomínat jak to za vlády ČSSD stálo za ....zdrávaskrálovno.
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 3. 2013 8:19 | Timy

Tak si zkuste být OSVČ a přestanete závidět! Vím to, jelikož ve svém blízkém okolí mám několik OSVČ i drobných podnikatelů. Já sám jsem zaměstnanec a živnostníkům a malým podnikatelům rozhodně nezávidím. Podnikání je velká zodpovědnost a taky stres a všemožná buzerace ze strany úřadů. Buďte rád, že jste zaměstnaný a nemusíte toto podstupovat a nezáviďte těch pár výhod které podnikatelé mají - je to kompenzováno množstvím nevýhod, které si ani zdaleka neumíte představit.
+1213
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 3. 2013 7:49 | Miroslav Podhora

Problém je v tom že naprosto drtivá malých živnostníků jsou obyčejní meloucháři kteří si vykonanou práci nechají zaplatit na ruku. Zákazník to samoshřejmě uvítá, protože cena je menší a pokud potřebuje daňový doklad snadno si ho opatří od jiných "specialistů". No a co stát vybere to zčásti ti nahoře rozkradou...
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 3. 2013 7:32 | Fousek

Jo... ale když si člověk má vybrat jestli má sedět na pracáku (protože práce prostě není nebo je ale pro mladé nebo jinak privilegované) nebo něco dělat jako OSVČ, pak sahne po te druhé variantě.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 3. 2013 1:02 | zeleny

....OSVČ s průměrným měsíčním příjmem ve výši 40 tisíc korun by si po daňových změnách plánovaných ČSSD připlatila na dani z příjmů až 14 400 korun ročně. A na měsíčních zálohách na sociální pojištění – pokud by se měnily jen výše výdajových paušálů, a nikoliv výše odvodů – by si OSVČ s takovým příjmem měla připlatit zhruba 600 až 1200 korun měsíčně..... Chudáci OSVČ..to já jako zaměstnanec spolu se svým zaměstnavatelem zaplatíme dohromady 50 % z příjmů každý měsíc !! Tak pokud chcete OSVČ jezdit po opravovaných silnicích a využívat dotované zdravotnictví a v důchodu nežebrat, tak buďte rádi, že za Vás někdo myslí...
-1055
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 3/3

3

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miroslav Ševčík

ekonom

Zdeněk Matějovský

podnikatel, Povlečení Matějovský

Miroslav Ševčík
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Zdeněk Matějovský
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services