Výpočet čisté mzdy 2023
Interaktivní grafiky
Kolik bere ajťák, prodavač, bankéř? Nový přehled mezd
Velký mzdový průzkum společnosti Grafton Recruitment zmapoval finanční ohodnocení stovek...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Kde prodávali špatný benzin, naftu nebo LPG? Nový přehled pokut od ČOI
Projděte si seznam pokut za prodej nekvalitních pohonných hmot, které nabyly právní moci...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky
Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Zbyněk Frolik
podnikatel, Linet
Kateřina Neumannová
podnikatelka

50,00 %
z 2 duelů

0,00 %
z 1 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Pracující důchodci, pozor! Víme, jak za rok 2013 nepřijít o dvacet pět tisíc
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
19. 12. 2012 10:07, eďa
Správně Josefe. Já to mám ještě víc vychytaný. Tomuhle zločineckému spolku už neplatím od roku 2006, kdy jsem vystřízlivěl s iluze veřejného blaha a morální odpovědnosti, spravedlnosti a poctivosti ani zlámanou grešli. Ať si tu mafii platí ten, co ji objednal a potřebuje. Dřív jsem odváděl desetisíce a někdy i statisíce, ale s tím je konec. Raděj se nechám zavřít, než bych těm všem parazitum něco dal. Zahrádka, chlívek, králikárna, slepičárna mě uživí v pohodě, les mi dává dříví a voda mi vyrábí elektřinu (http://www.youtube.com/watch? v=vAUaIv0WjoQ) Tenhle zločinný systém vůbec, ale vůbec ke štěstí nepotřebuji a musím se smát těm, co stále žijí v iluzích a platí penězi každou sekundu, aby mohli živořit jako dokonalí otroci.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
Další příspěvky v diskuzi (celkem 31 komentářů)
19. 12. 2012 21:41 | tla
19. 12. 2012 15:34 | MUDr Stehlík Josef
19. 12. 2012 14:55 | Fredy
Váš výpočet říká, že onen důchodce přijde za (první) rok o 5.550 Kč a navýšením získá 239 x 9 = 2.151 Kč. Neboli skutečná ztráta za rok 2013 je 3.399 Kč. A co další dva roky? Na začátku roku 2014 provede stejnou anabázi, s podobnou ztrátou?
Já vidím rizika trochu jinak.
1) Ty, co mají předčasný důchod a nedosáhli věku do řádného důchodu, tak se jich to netýká. Pokud by to takto udělali, tak o důchod přijdou.
2) Vzhledem k tomu, že toto opatření má trvat tři roky (v našich podmínkách je to bráno, jako věc trvalá), tak se tím mnoho neušetří. Spíše naopak.
3) Pokud se důchodce (OSVČ, zaměstnanec), vzdá, na tři měsíce důchodu, tak se stává běžným podnikatelem, zaměstnancem s povinností platit sociální a zdravotní pojištění. Nebo-li u podnikání je to považováno za hlavní činnost, nikoliv za vedlejší.
4) Pokud se jedná o důchodce podnikatele, tak musí počítat s tím, že, při zpracování přehledu na sociálku a zdr. pojišťovnu, bude uvádět 3 měsíce hlavní činnost a 9 měsíců vedlejší. Tudíž 3 měsíce platit minimální zálohy, což je cca 3.500 Kč/měsíčně. I to pak má vliv na výši případného doplatku.
Ale jinak díky za snahu.
19. 12. 2012 11:18 | Martin Kohoutek
Obecný rozbor dopadu na zaměstnance, zaměstnavatele, nebyl cílem článku.
19. 12. 2012 10:31 | Pepa
19. 12. 2012 10:07 | eďa
19. 12. 2012 9:54 | eďa
19. 12. 2012 9:48 | MUDr Stehlík Josef
19. 12. 2012 9:39 | MUDr Stehlík Josef
19. 12. 2012 7:56 | Fredy
Spíše bych od autorů očekával seriozní rozbor toho, kolik je pracujících důchodců, jak se to promítne do výdajů zaměstnavatelů (pokud jim chtějí zachovat stávající čistý příjem, tak jim o výši odpočtu - 2.070 Kč, musí zvýšit příjem, čímž se zvýší odvody na pojištění), jak se to promítne na životní úrovni důchodců, a zda je nahradí jiní zaměstnanci.
Stejný problém je u důchodců podnikatelů, kteří si většinou jen drobně přivydělávají k důchodů drobnými pracemi, prodejem domácích produktů a pod.
Podle mého názoru zde vláda udělala velkou chybu. Ostatně už jich bylo tolik, že se v té džungli ztratí. Pokud to bylo myšleno tak, že důchodci přestanou dělat a nahradí je nezaměstnaní, tak jsou buď naivní, to v lepší případě, nebo totálně blbí.
Podle mého názoru většina důchodců raději přejde do šedé ekonomiky, než aby tomuto zkorumpovanému státu ještě dávala něco navíc. A to ke všemu stát jim ještě zákonně snížil možnost navýšení důchodů, na základě inflace.
Tak nevím, mám je já takový pocit, že tahle rádoby pravicová vládní sebranka, je horší, než oranžoví komunisté z doby Zemana, Špidly, Grosse a Paroubka?
19. 12. 2012 6:30 | Zdeněk
Stránka 2/2
Následující