Výpočet čisté mzdy 2025
Interaktivní grafiky
Jakou kartu dostanete? Podívejte se na přehled podle bank
Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Takhle vám vysajou účet. Podívejte se na triky podvodníků
Přijde e-mail, SMS, zpráva na Facebooku. Píše banka, doručovací služba nebo i finanční...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Které řetězce vás dál matou? Prozkoumali jsme slevy
Po roce jsme znovu prošli největší obchodní řetězce. Zajímalo nás, jak vypadají jejich...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Jaroslav Klíma
podnikatel, Tuscan
Jan Dienstl
podnikatel, Czech Coal

47,83 %
z 23 duelů

52,63 %
z 19 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Diskuze: Očima expertů: Platit vyšší daně, když stát plýtvá miliardy?
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
15. 6. 2012 9:12, drozden
Mozna by byla jeste o neco zajimavejsi diskuze na otazku: "Platit vubec dane, kdyz stat plytva miliardami?"
Další příspěvky v diskuzi (celkem 21 komentářů)
29. 1. 2014 17:31 | M.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
22. 6. 2012 13:07 | Zee Prime
Připadá mi, že obírání státu je by mohlo spadnout pod záškodnictví a to ve spojitosti s cizím činitelem = zahraničními firmami. Proč tedy nikdo z politiků nebyl za vlastizradu souzen? Myslím si, že dobrý právník by to mohl uhrát...
18. 6. 2012 0:18 | Gabriel Pleska
17. 6. 2012 23:05 | Rada
To asi bohužel moc nepomůže. Většina zaměstnanců nasype většinu odvodů státu ještě dříve než jim přijdou peníze na účet. Někdo může přejít na švarsystém (tím sníží odvody až o 90%), většině to ale asi zaměstnavatel neumožní.
Samozřejmě se dá žít i téměř bez peněz. Málokdo ale chce žít v karavanu (jako ten Brit, jehož jméno jsem zapomněl) a u nás by to stejně šlo jen s velkými obtížemi (tuhá zima, placení zdravotního pojištění je povinné i když nevyděláváte a časem by se takový člověk jistě musel potýkat s úřady, kterým by vadilo, že nemáte kanalizaci a kdovíco ještě).
16. 6. 2012 23:19 | Rada
Každej ne...nebo se na to alespoň zatím nepřišlo:) Dost šmejdů se našlo i ve stranách, které jsem nevolil, takže z tohoto pohledu je asi jedno, jakou stranu či jednotlivce tam hodím.
Rozdíl je v tom, že některé strany mají vcelku smysluplný program, zatímco jiné strany ho smysluplný nemají téměř vůbec, takže nakonec není tak úplně jedno, koho zvolíme.
V současné době ale podle mě bohužel není v parlamentu ani jedna strana, která by měla vcelku smysluplný program a dovedla ho prosadit. Před volbami to vypadalo nadějně, tím to ale taky skončilo:(
15. 6. 2012 18:59 | Arabela
15. 6. 2012 18:32 | Vláďa Poborníků
Taktéž by mne zajímalo u zbytku státní činnosti. Má odborník který by MZe vedl cestou ekologického zemědělství menší právo být ministrem než odborník zemědělství klasického? A co třeba zdravotnictví nebo doprava? A který důchodový model podle kterého odborníka zvolit?
Ve spoustě oborů je několik nekompatibilních směrů (někde téměř sekt). Nakonec budete, vážení zastánci vlády odborníků, stejně muset někoho zvolit a nést za to odpovědnost. Což je přepokládám to hlavní co se vám nechce: "Každej koho jsem volil byl nakonec šmejd, tak ať to radši řídí nějakej expert a vono to bude dobrý."
15. 6. 2012 14:46
15. 6. 2012 14:00
15. 6. 2012 13:25 | Vláda
15. 6. 2012 13:23
15. 6. 2012 12:29 | Slávka
15. 6. 2012 11:35 | JoeJoe
Kalousek, chce vybirat vyssi dane ??? A za co ??? Ze penize sype do derave truhly jako cednik ??? U kazde diry stoji skvadra Timur a jeho kamanda. Zalezi na velikosti otvoru, u ktereho stoji. To ma Timurova parta podle toho, jak lesti kliky, a z ktereho postu. Co se tyce podnikatelskych subjektu, tak je ted v mode pouzivat zkratku offshore spolecnost. Nedivim se jim, kdyz Kalousek a jeho rada mudrcu, zvysuje spotrebu papiru na nesmyslne narizeni, a tim dava podnet ke kaceni lesu. Na jedne strane kazou, ze chteji snizit deficit, a na strane druhe posilaji kapesne na ucty pod poradovymi cisly hodne daleko. At se zamysli nad sebou, a prectou si pres poledni pauzu v poslanecke kantyne u ruskeho vejce se salatem a rohlikem desatero prikazani. Obzvlast NEPOKRADES !!! Za prokazatelne tunelovani CS,IPB,KB a dalsich, pozavirat cleny dozorcich rad,mamagement,zrusit dozivotni imunitu prezidentovi, a postavit vsechny odpovedne osoby do rady pred soud. Obnovit trest smrti. Za umyslne tunelovani zavrit na 30 let s vyletem do Jachymova do dolu. A 1,5 bil. Kc se najednou objevi.
15. 6. 2012 9:44 | Tymošenko
15. 6. 2012 9:12 | drozden
15. 6. 2012 8:58 | MoB
15. 6. 2012 8:54
15. 6. 2012 8:01 | Radim
15. 6. 2012 7:35 | stodgo
možná by nebyla špatná daň SEPPUKU.. a tyhle peníze by se investovali do členu vlady na pulroční školení v Japonsku,kdy by potěchto křivárnách co se vláda dopouští, by každý se špatným svědomím a ostudou spáchal dobrovolně harakiry... ikdyž s tou naší českou povahou fakt nevím..
15. 6. 2012 7:30 | sraja
Stránka 1/2
Předchozí