Jakpak nám asi dneska Kalousek zreformuje daně?

Diskuse o penzijní reformě a správné výši DPH jsou zbytečné – stačí radikálně snížit daň na pivo, cigarety a nezdravé potraviny a vše se vyřeší! Podobný námět v návrhu daňové reformy, který má dnes představit tým ministra Kalouska, zřejmě nenajdeme. Odborníci varují hlavně před dalším možným zvyšováním daně z příjmů fyzických osob.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

19. 3. 2011 9:45, Tomas dlx

Ze Vas desi je prakticky v poradku. Monoho lidi desi, ze prijdou o socialisticke/socialni vyhody, a budu muset pochopit, ze jsme uz prakticky pres 20 let v kapitalisticke spolecnosti. Lide to tak nejak ingoruji a chybne se domnivaji, ze maji pravo na vse zdarma. (viz. USA, kapitalisticka zeme, vzdelani hrozne drahe, lekari take apod. - a to je naprosto v poradku). Presvedcovat Vas, ze mam pravdu nehodlam. Osobne je mi to taky jedno. Staci se podivat jak to je, a kam to speje a sama si muzete udelat nazor, jak to bude dal. A kdyz si ho udelate, neni nic jednodusiho nez se jim zacit ridit - tj. jestli uvidite, ze mate stale nizsi vydaje vsude a napr. vyssi plat, nemusite tohle resit, ale jestli to je naopak, je treba zmenit pristup k zivotu na neco funkcnejsiho (porad jsme v rovine financi). Doba se proste meni a veci podle kterych jste ''jela'' doposud, se stavaji zastarale a je treba se pohnout kupredu, udelat zmenu - ale toho se hodne lidi desi, a tak budou radeji nadavat. (to neni myslno na Vas, Vas nazor respektuji a take chapu, predkladam zde jen svuj pohled na vec - a je mi lito ze vas desi...)

Zobrazit celé vlákno

+18
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

18. 3. 2011 14:31, Tomas dlx

Dle mne je problém úplně jinde. Je fajn to ''házet'' na vládu a na všechny kolem sebe. Osobně zastávám názor, že politici jsou všude jen figurky, co samy nemohou nic rozhodovat, a že je vše řízeno z vyšších míst. Ale na to si nechci stěžovat, prostě to tak je, akceptuji to a snažím se přizpůsobit - jakkoliv pochybný ten systém může být. Ano, politici nehospodaří s penězi dobře, ale to myslím každý ví, tak proč se nezačnou lidé už starat samy o sebe, a stěžují si na věci, které naprosto nemohou jakkoliv ovlivnit?
Stát někde peníze brát musí. Sám jsem pro placení školného, pro větší placení u lékaře a podobné věci - které by si právě běžní lidé nemohli přímo dovolit, a to by je nutilo aby se trochu kolem sebe rozhlédli a začali se o sebe starat sami. Nechávat svou budoucnost na vládě/firmě kde pracujete apod., mi v dnešní době přijde velmi krátkozraké.

Tohle není myšleno na lidi, kteří zde mají příspěvky, či se jakkoliv vyjádřili. Je to jen můj značně subjektivní pohled na věc, který vůbec nikomu nevnucuji.

-3
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 27 komentářů)

18. 3. 2011 9:02 | chk

rozdil mezi statem a firmou je, ze zamestnanci management nevoli. takze nelze srovnavat. zamestnanci primarne nemaji zajem na rozvoji podniku, ale zajima je pouze mzda, kterou dostavaji. to je zase stejna vlastnost obou. nejhorsi je, ze politici si z eraru plati volice. vzhledem k tomu, ze svymi kroky tato vlada jde spise proti zavedenym scenarum, fandim ji, aby reformy dotahla do konce. nasledujici vlady toho schopny nebudou, nebot budou pouze odirat bohatsi a cpat penize neschopnym a duchodcum.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 3. 2011 8:19 | eďa

Spousta dalších zemí vedle Českorupska jako je Španělsko, Portugalsko, Itálie má problém nejen s dluhy, ale hlavně se ztrátou důvěry a konkurenceschopnosti. Asiaté je pojídají jako jarní závitky. Chechtají se, jak tyto země téměř zadarmo mají připravené na podnose.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 3. 2011 8:13 | eďa

Žádný politik se nepřizná k tomu, že se ve skutečnosti chystá řešit deficit znehodnocením peněz daňových poplatníků. To by byla politická sebevražda. Tento typ politiky je však aplikován v současnosti nejen v Českorupsku, ale téměř všude a nemůže vést k ničemu jinému. Tak už se pořád všichni nedivte, jako JOja, když pořád opakuji a stále dokola, že spekulativní kapitál včetně úspor fin. negramotů, které ničí ekonomiku prostě musí zmizet.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 3. 2011 8:07 | Roman

Dokud se stát nezačne chovat jako firma jejímiž jsou státní představitelé majitelem, těžko bude mít vyrovnaný rozpočet. Utrácet víc než vydělám je dlouhodobě neudržitelné, proto si myslím, že jedinou možnou cestou je utratit jen to co vydělám, nebo lépe méně než vydělám a něco si odložit na "horší časy". Co je na tom nesrozumitelného pro vysokoškolsky vzdělané ekonomy ve vládě?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 3. 2011 7:36 | Pavel

Skutečně si myslíte že škrtáním může dojít k sanaci státního dluhu? Až se sejde rok s rokem, přijdeme na to, že vládní škrty nejen že žádný efekt nepřinesly, ale domnívám se, že dojde k dalšímu propadu. Celá ekonomika totiž stojí na spotřebě. Co by se podle Vás mělo ještě škrtnout? Jestli narážíte na sociální dávky, tak zatím se vláda zmohla jen na oškubání invalidů. Ti, které máme na mysli mohou zůstat v klidu, tam se nikdo dávky snížit neodváží. Bárta, jak jsem napsal výše, škrtl stavby to je jako kdybyste neměl kde bydlet, ale zastavil byste práce na stavbě domku. Ušetříte, ale zaprvé nemáte kde bydlet a za druhé výdaje vás čekají v budoucnu. Státní správa - škrtnout počty a platy - učtelům se přidalo, doktorům se přidalo, zbyli už jen úředníci na pracáku a na berňáku - jsem v klidu, že moje účetnictví fundovaně rozebere kontrolor s 18 000 hrubého.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 3. 2011 7:19 | Pavel

Podle toho, čemu bychom měli věřit je zřejmé, že Kalousek a spol. předpokládají u lidí IQ houpacího koně. Tuhle sice daně zvýšíme, ale tímhle zase vykompenzujeme, támhle vám dně sice zvýšíme, ale v konečném součtu na tom lidé vydělají apod. Nějak jsem nepochopil, jak je možno snížit státní deficit aniž by se zvýšily daně. No, vlastně ještě je to možné např. úsporami. Takže kde jsme uspořili? Bártovic proklamované úspory na stavbách nejsou tím, že by se stavělo levněji, ale tím, že se některé práce neprovedou. Jaký efekt má přesunutí prací na jiné období? Snad jedině náklady na zakonzervování rozdělaných staveb. Snížení počtu státních zaměstnanců a snížení platů ve státní sféře - zajisté je státní správa nabubřelá - ovšem co úředníci dělají? Přeci to, co vláda schválila. Začít by se nemělo snížením počtu úředníků ale snížením zbytečné administrativy. Platy u přepážkových pracovníků státní správy se pohybují někde na úrovni 18 000 hrubého - jakou odbornou úroveň může mít úředník který je ochoten tuto práci dělat za 18 000 hrubého? No a protože za 18 000 nelze očekávat nějaké sofistikované pracovní nasazení, je na každých pár zaměstnanců vedoucí, který má jejich práci kontrolovat a tito vedoucí mají svoje vedoucí, atd. atd. Snížení počtu pracovníků - zkuste zadat dotaz ze kterých pracovních pozic byli propuštěni úředníci - no přece od přepážek a na nejnižších stupních. Vedení samozřejmě zůstalo. Každý (kromě zaměstnanců) se směje jak dokáže optimalizovat svoje daňové povinnosti a berňák na ně nemá. A co hlavně - korupce. Máte někdo dojem, že korupce ustoupila? Já si myslím, že ani náhodou. Pouze se používají sofistikovanější metody. Vážený pane Kalousku - patrně by nikomu nevadilo ještě více si utáhnout opasek, kdyby ovšem bylo vidět nějaké zlepšení, kdyby se v dražebních vyhláškách začaly objevovat vily úředníků, kteří by si majetek svůj a svých rodin nemohly pořídit z legálních příjmů ani za tisíc let, kdyby se případy korupce dotáhly až do odsouzení, kdyby prostě lidé viděli, že to co plkáte taky děláte.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 3. 2011 7:10 | Marek Polacek

Neříkala náhodou vláda, že bude vládou rozpočtové odpovědnosti? Chápal jsem to jako ochotu škrtat, ne ochotu zvyšovat daně?
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ivo Ulich

bývalý fotbalista a podnikatel

Pavel Zeman

nejvyšší státní zástupce

Ivo Ulich
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Pavel Zeman
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services