Tady to podepište a ušetříte na daních!

Komu by se situace z titulku nelíbila? Pokud by však oním podpisem měl být váš autogram na životní pojistce, dejte si pozor, neuvážená touha ušetřit by vás totiž mohla přijít draho. Na pojištění svého života byste však určitě zanevřít neměli.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

7. 1. 2002 8:23, Baronlempl

Zajímavý názor na problém -riziko-výnos-likvidita- ve vztahu ke KŽP.

Zobrazit celé vlákno

+11
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

7. 12. 2001 16:11, Jana

Tak teď je mi jasné, proč to divadlo. Vy jste úplně zbytečně, až trestuhodně prodělal. Vaše neuvážené extempore jste později jistě obrečel. Jednak jste asi nezvolil dobrou pojišťovnu, ani dobrou pojistku, ale zbrkle jste vyhodil peníze oknem. Proč ale k témuž nabádáte ostatní? Pokud by jste se poradil s dobrým finančním poradcem, tak jste mohl ztrátu takřka eliminovat. Tímto Vás již nepovažuji za odborníka, ale jen za vtipného snílka, který obohacuje finanční servery. Jen tak dál. Každopádně jsem zvědavá, kolik lidí se nechá od Vás nachytat. Ostatně, nějaké fronty před pojišťovnou by mohly být zajímavé. Jen si dejte pozor, aby Vás někdo nepovažoval za „autora“ poplašné zprávy. Jana

Zobrazit celé vlákno

-2
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 135 komentářů)

25. 11. 2002 13:09

Doporučuji knihu Bohatý táta, chudý táta. Taky mám velmi zajímavé možnosti. I rohlík se dá dát do daní, jen to musí být trochu jinak. FU Vám na to řekne, že to potřebujete. www.4.volnamista.cz
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 7. 2002 12:30

Je vidět opravdu "TUPOST" některých lidí. Přečetl jsem si pár příspěvků a bohužel jsem zjistil, že blbost v České republice vládne pevnou rukou.
Všichni co se tu rozčilují, že nic nedostali při zrušení pojistné smlouvy po dvou letech nepochopili smysl pojištění.
Pro TUTANY: !!! POJIŠTĚNÍ NENÍ SPOŘENÍ !!!
Pokud si uzavřete pojištění např na 20 let a platíte 10.000 Kč ročně tak získáte pojistnou částku cca 220.000 - 240.000 Kč. Když nátáhnete brka např po 1 roce - zaplatíte 10.000 Kč, ale pojišťovna vydá pojistnou částku. Navíc jste pojištěni tak, že v případě invalidity z důvodu úrzu nebo nemoci za vás pojišťovna platí Vaše pojistné. Je to pořád málo??? Z něčeho se ty rezervy vytvořit musí. Pokud někdo používá pojistku za účelem spoření na prvním místě je přinejmenším na hlavu.
Smysl KŽP je jiný: 1. POJIŠTĚNÍ 2. SPOŘENÍ
Chtěl bych vidět některého chytráka jak by se asi tvářil, kdyby byl v situaci takové maminky na mateřské se dvěma dětmi na krku, které se právě zabil manžel např v autě.
Pokud bude taková rodina jenom spořit - stavební spoření - podílový fond - banka tak budou mít v těžké finančí krizi k dispozici pouze to co naspořili: - u stavebního spoření pokud jej z důvodu nouze zruší dříve navíc neobdrží státní podporu - u podílového fondu, pokud je část investice v akciích a je zrovna nepříznivý trend vývoje kursu PL tak realizuje ztrátu.
Každý produkt je pro jinou situaci. Tak nedělejte z ostatních lidí blbce!!!
Životní pojištění má na trhu své místo.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 4. 2002 14:58 | ---

---
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 4. 2002 12:10 | Kliďas

Možná jste nepochopil systém KŽP - je to běh na dlouhou trať, ne rychle vložit a rychle vydělat! Já mám KŽP u Amcica, platím cca 4000,-ročně (udivil mne váš prvotní vklad). Spořím, přitom JSEM pojištěn a těším se, na 12 ti násobné zhodnocení mého POSTUPNÉHO a pomalého vkládání po dobu 25 let. Mám to pátým rokem a vím, že teď bych z toho neměl nic. Nicméně ty necelé 4 stovky měsíčně mě nezabijou. Asi patřím mezi lenochy... A stavebko mám samozřejmě taky na 1500,-/měs. Hezky se duste ve vlastní šťávě, já jsem spokojený. Je pravda, že nárust počtu ŽP nezastavíte. Nicméně české "pojišťovny, banky a podobné kamenné bordelpodniky" opravdu jsou ve srovnání se světovými špatné.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 1. 2002 23:02

Kde nám zamrzla diskuze. Že by už všichni pochopili, že i KŽP má také některé výhody?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 1. 2002 23:11

Automaticky bych předpokládal hlubokou ironii v reakci na můj pohled na věc. Chybí v ní ale oblíbené "lichotivé" výrazy pana Zajíčka, tak nevím... Je tam nebo není (ta ironie). Že bych byl schopen názoru, který má aspoň nějakou logiku ? :-)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 1. 2002 8:23 | Baronlempl

Zajímavý názor na problém -riziko-výnos-likvidita- ve vztahu ke KŽP.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 12. 2001 19:58 | Finanční poradce

Jeden důvod by tu byl a to dost podstatný. Je nejistá doba, nejistá budoucnost a tudíž nevhodná doba pro dlouhodobé investice. KŽP je dlouhodobá investice, ať to nazýváte jakkoliv.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 1. 2002 0:15

Abychom nemuseli dlouho rolovat. Kdesi dole se p. Zajíček táže na výhody KŽP z hlediska riziko-výnos-likvidita. Je to prosté: riziko malé (jedna výhoda), výnos malý (o výnosech KŽP opradvu není, ale budiž - nevýhoda), likvidita malá (druhá výhoda!). Teď asi pan Zajíček upadl ze židle, ale třeba je výhodně pojištěn :-) Onu "nedotknutelnost" prostředku na KŽP beru jako jednoznačnou výhodu. Je to pro mě pojistka toho, že peníze zbrkle nevyberu a neutratím. Chci si opravdu nechat něco na dobu, kdy peníze budu určitě potřebovat (tedy na penzi). Kdybych si je mohl libovolně vybírat, spolehlivě je utratím mnohem dřív. Stále však zdůrazňuji, že si takto neodkládám žádnou horentní sumu, ale částku, kterou mohu bez problémů postrádat a CHCI si ji odložit do kasičky s dobře schovaným klíčem. Využívám i krátkodobé spoření, protože si pochopitelně chci něco užít u teď. V případě velkého problému, mohu samozřejmě sáhnout i na peníze z KŽP.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 1. 2002 22:01 | zevloun

To jste tomu dal, teď si budou myslet, že jsem BaronLempl. Jen jsem nepochopil v čem se chlapec narodil. Asi ho přebalovali do akcií.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 1. 2002 14:55 | Baronlempl

Hluboce se mýlíte, ubozí běžci. Karavana jde sice dál, ovšem již i představitelé oněh institucí, kteří Vás štvou stále rychlejším tempem "letem po vlastech českých", začínají ode mne silně opisovat. Přečtěte si třeba včerejší přílohu Hospodářských novin, čtěte i jiné noviny, čtěte pozorně všechny příspěvky na finančních serverech. Co již většina praví o kapitálovém životním pojištění a jeho mutacích? Pohádka pro malé děti o daňových výhodách některých produktů chytá již také řádné trhliny v labilních pontonech, na kterých ji narafičili... Opisuje se již po částech i moje investiční doporučení z 8. 10. 2001, sledujete?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 1. 2002 8:55 | Baronlempl

Vážení mudrcové, o mé maličkosti tlachejte cokoliv, to jde mimo mne. Ovšem dosud jste, všichni dohromady, zdůrazňuji všichni dohromady, nepřinesli jedinou hmatatelnou výhodu kapitálového životního pojištění a jeho mutací z pohledu -riziko-výnos-likvidita- srovnáním s jinými, na trhu dostupnými, pojišťovacími, spořícími a investičními produkty. Svými hlaďočkými mozky činíte závěr, že jsem proti jakémukoliv zajišťování se do budoucna. Vždyť to není pravda. Pouze dosti tvrdě zdůrazňuji, že kapitálové životní pojištění je z pohledu -riziko-výnos-likvidita- to nejhorší pro klienta, co finanční a kapitálové trhy nabízejí, je za to pochopitelně největší provize. Proto ona sebranka, kterou různě tituluji, se drží zuby i nechty obhajování neobhajitelného kapitálového životního pojištění a jeho mutací.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 1. 2002 7:47 | Finanční poradce

Musíte to brát tak, že baronlempl štěká a karavana jde dál. Vaše názory nejsou až tak špatné. Když to všechno trochu posunete zpět, tak se to dá pochopit. Vaše spoření do PF ponechejte do 60 let. Pokud máte prachy na zbyt, tak třeba 500 Kč i více. Ve 45 letech si necháte vyplatit 50% na výsluhovou penzi. Nebo až v 50 letech. KŽP směrujte jen do 50 let. Nebudete sice mít nárok na odpočet od základu daně, ale více si ho užijete. V 50 letech se pošlete do soukromé penze a tu si užívejte. To budete snad ještě relativně mladý a zdravý. Nebo to celé posuňte maximálně o 5 let na 55 let. Dál už ne. Dál už je to jen o domově důchodců a o vzpomínkách.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 1. 2002 23:37

Ještě maličkost, pane Zajíčku. Jsem opravdu moc rád, že nejsem Vaším potomkem. Protože vy, jako připitomělý ničema, bystě mě - svého syna/vnuka - místo pomoci kopnul do zadku. Promiňte, používám jen Váš slovník. (A přidám si taky jeden výtaz, kteý mě v souvislosti s vámi napadá - tlučhuba). Vše v dobém...
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 1. 2002 23:30

Dobře pánové. Ano, jsem mladý. Nevím, jestli moc mladý - je mi necelých 29. V domově důchodců jsem byl mnohokrát a opravdu to není dobrá vyhlídka. Připustím-li, že budu velmi krátce po odchodu do penze senilní stařík nepotřebující peníze, pak mám prostě možnost si peníze ze životky utratit naráz po odchodu z pracovního procesu na nějakou pořádnou dovolenou jako odměnu za zásluhy a vynikající práci (nebo můžu zajít párkrát za děvkama a nebo je dám na psí útulek). Jde mi o to, že tu - řekněmě - pětistovku, kterou bych si teď neodložil, prostě spolehlivě utratím za jakoukoliv blbost. Nehledě na to, že si nemyslím, že všechny děti jsou pacholci, kteří si nezaslouží pomoc. Vím, jaké je to, když se začíná s holým zadkem. A ještě k té hodnotě peněz. Není snad třeba sáhodlouze připomínat finančním znalcům možnost každoročního navýšení splátky o inflaci, že?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 1. 2002 9:42 | Baronlempl

Kapitálové životní pojištění a jeho mutace jsou jsou v podstatě taková malá letadélka. Rozdíl mezi pravými superletedly, "FOREX" obchody a podobnými zlodějnami spočívá v tom, že je určitá pravděpodobnost, že připitomělý přispěvatel: 1) Po čtyřiceti létech možná dostane nějaké peníze, jejichž kupní sílu není schopen odhadnout ani přibližně. 2) Tyto nicotné peníze dostane navíc v době, kdy mu nebudou vůbec k ničemu-jedině že by je dal ničemným potomkům.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 1. 2002 7:35 | Finanční poradce

Jste patrně velice mladý a proto Vám Vaší nerozvážnost odpouštím. Co když to bude vypadat následovně. Půjdeme do penze v 70-ti letech. Myslíte si, že to není reálné? Tak se podívejte v kolika letech se chodí do penze v okolních státech. Prodlužování věku odchodu do důchodu je realita a nás to čeká také. Průměrní lidé ve věku 70 let a více toho již moc neprohýří. Mnohdy jsou rádi, že se udrží na nohách a to i bez alkoholu. O ostatní ani nemluvě. Zajeďte se podívat do nějakého domova důchodců, je to velice prospěšné. Tam se většinou žije jen ze vzpomínek. A jestli má někdo větší penzi než druhý je úplně jedno. Leda že to rozdává svým nezbedným potomkům. Je to smutné, ale pravdivé. Z toho plyne jedno poučení. To, čím nyní oplýváte (síla, elán , zdraví, rozum a chuť na cokoliv) se ve stáří rozplyne jako dým. Jediné, co zůstane jsou (na to všechno) jen vzpomínky. Přeji dobrý nový rok a dobrou mysl.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 1. 2002 1:32

Budu-li si platit KŽP nebo penzijko, nikdo mi samozřejmě nezaručí, že peníze dostanu. Jedndu JISTOTU ale mám - pokud si nebudu nic takového platit, budu mít na penzi skutečně to ho..., protože všechny peníze spolehlivě prohýřím, přesně jak říkáte. Odložím-li si nějaké (menší) peníze na penzi a nechám-li si nějaké (větší) peníze na prohýření teď, mám alepoň nějakou šanci, že budu moct trochu hýřit i v té penzi. Pokud nám sedne věk a místo, rád se s vámi pobavím o penězích v domově důchodců (po prohýřené noci, samozřejmě) :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 12. 2001 1:42 | Finanční poradce

Kdo Vám zaručí, že když si budete platit KŽP a nebo Penzijní připojištění, nebudete mít na penzi ho...? Jsou přece i jiné formy, jak si vytvořit dostatečný kapitál, ne? Pojištění je vždy jen pojištění, i když jsou k tomu různé přívažky. Není lepší kvalitní rizikové pojištění (levné) a zbytek rozumně investovat? A třeba i prohýřit. Osobně to tak převážně praktikuji. Až se sejdeme v domově důchodců, tak Vám budu o tom vyprávět.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 12. 2001 23:46

Máte pravdu, doba je nejistá. Ale která doba bude jistější. Budeme-li se nustále nečeho bát, pak toho moc nuděláme. Jediné čeho se snad můžeme bát je globální katastrofa, ale pak nám bude všem jedno, kde máme jaké peníze... Docela si mi¨líbí tento příměr: budu-li se bát dlouhodobě si odkládat peníze, pak si budu odkládat 0--------- ,na konci (řekněme na penzi) budu mít taky --------0. Kdo viděl již někdy tyto dvě nuly vedle sebe (třeba na smaltované tabulce), ví, kde budu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/7

Předchozí

1

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Pavel Kysilka

ředitel České spořitelny

Michal David

hudebník a podnikatel

Pavel Kysilka
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Michal David
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services