Tady to podepište a ušetříte na daních!

Komu by se situace z titulku nelíbila? Pokud by však oním podpisem měl být váš autogram na životní pojistce, dejte si pozor, neuvážená touha ušetřit by vás totiž mohla přijít draho. Na pojištění svého života byste však určitě zanevřít neměli.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

7. 1. 2002 8:23, Baronlempl

Zajímavý názor na problém -riziko-výnos-likvidita- ve vztahu ke KŽP.

Zobrazit celé vlákno

+11
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

7. 12. 2001 16:11, Jana

Tak teď je mi jasné, proč to divadlo. Vy jste úplně zbytečně, až trestuhodně prodělal. Vaše neuvážené extempore jste později jistě obrečel. Jednak jste asi nezvolil dobrou pojišťovnu, ani dobrou pojistku, ale zbrkle jste vyhodil peníze oknem. Proč ale k témuž nabádáte ostatní? Pokud by jste se poradil s dobrým finančním poradcem, tak jste mohl ztrátu takřka eliminovat. Tímto Vás již nepovažuji za odborníka, ale jen za vtipného snílka, který obohacuje finanční servery. Jen tak dál. Každopádně jsem zvědavá, kolik lidí se nechá od Vás nachytat. Ostatně, nějaké fronty před pojišťovnou by mohly být zajímavé. Jen si dejte pozor, aby Vás někdo nepovažoval za „autora“ poplašné zprávy. Jana

Zobrazit celé vlákno

-2
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 135 komentářů)

25. 12. 2001 0:16

Přece, přece, přece... nejde o to blokovat si kapitál v KŽP. Kdo to dělá, je blázen a neměl štěstí na dobrého pojišťováka. Kapitál si tvořte něčím řekněme výhodnějším - s lepším výnosem. Do KŽP si vkládejte peníze podle toho, co potřebujete pojistit a nebo pokud pojistit "nepotřebujete", berte KŽP jako odkládání svých peněz na dobu, kdy je budete opravdu potřebovat (penze). Odkládejte si částku, která nijak neohrozí váš osobní rozpočet. Je to tak těžké pochopit??? Proč tu všichni mluví a úrocích, zhodnocení, kapitálu apod. v souvislosti s KŽP? Přece o tom to není. Navíc jedna maličkost, která všem uniká. Stavebko je fajn. Jistě. Ale co uděláte s penězi po 5 letech. Vyberete a utratíte. Jako každý normální člověk? Co vám ale zbyde na zmíněnou dobu, kdy peníze budete opravdu potřebovat??? Existuje nějaký rozumný důvod proč si neodložit pár (nyní nepotřebných) stovek do KŽP, zajisitit si tím nějaké peníze na penzi a ještě mít jistotu, že nenecháte rodinu na holičkách v případě, že se s vámi něco staně?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 12. 2001 12:44

Opravdu některé názory člověka potěší,zejmena na vánoce.Obzvláště pan Baronlempl má dle mého názoru ukrutný přehled ve finančním sektoru. Dle mého názoru je třeba si v prvni řadě ujistit rozdíly mezi produkty jako je kapitálové životni pojištění, fondy, termínovaný vklad a pak se míchat do debat. A někteří ostatní na tom nejsou taky nijak extrovně. Asi akorát lidi z Fincentra budou fajn, rád bych se s nima seznámil.Roman.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 12. 2001 12:46 | školitel

Váš názor je zajímavý a pro mě poučný. Mám před sebou ještě hodně práce a to je dobře. Přeji veselé vánoce "hodně zdraví" a dobrou mysl.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 12. 2001 1:07

Abych byl jenom jeden, to bych se musel být tak samolibý jako vy, pane Zajičku. Naštěstí nejsem, budeme muset připustit, že více než jeden člověk nemusí souhlasit s vaší pomateností. Ale dám vám taky v něčem za pravdu. KŽP je pitomost. Pro vás určitě. A ta suma od které jsou peníze nedůležité. Vy jste zřejmě papal vtipnou kaši. No nic, ať už je "moje suma" jakákoliv, mám rodinu a docela by se mi nelíbilo, kdyby zůstala bez peněz, až to se mnou sekne. Takže jednu životku mám a uzavřu si druhou - ještě lepší ;-) A teď se do mě pusťte. Těším se.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 12. 2001 17:27 | makléř

Unipetrol bych radil prodat, ta privatizace smrdí!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 12. 2001 17:23 | Finanční poradce

Wintwrthur .....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 12. 2001 14:33

Pane Zajicku, Vy ted nemate zadne fondy? Vazne ne?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 12. 2001 12:36

Vážení, kdož tu obhajujete at už jakékoli spořicí pojistky: existuje nějaká pojišťovna, která alespoň jednou ročně napíše svému klientovi stav jeho účtu? Myslím tím hlavně výši spořicí složky a množství pojišťovnou připsaných peněz, samozřejmě v Kč a ne v procentech z něčeho. PF
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 12. 2001 7:19 | Baronlempl

Takže ubohý chlapec rozumí cenným papírům? Moje portfolio k této minutě je 80% Unipetrol, 20% hotovost (za tu bude dokoupeno ještě 80000 akcií Unipetrolu). Pochlubte se Vy, mudrci.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 12. 2001 23:13 | PavelPP

Kdo že jim nerozumí...? To jako já........? Jsem se v tom světě téměř narodil!!!!!!!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 12. 2001 12:08 | žabák

Kde je u Vás ta hranice sumy, kdy jsou peníze nepodstatné? Asi jsem se uměl narodit, ale nepoznal jsem zatím dobu, kdy by byly pro mě peníze podstatné.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 12. 2001 12:04 | Pavla

Zaslzelo mi oko a závidím Vaší manželce.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 12. 2001 9:42 | Baronlempl

Vážení hloupí chlapci: 1) Táráním kokotin si krásně notujete, možná jste dokonce jenom jeden. 2) Protože jste zatím nepochopili, že peníze jsou od jisté sumy naprosto nepodstatné, chápu, že každé moje slovo vás musí vytočit. 3) Přeji vám, aby jste se nad tuto sumu jednou dostali a sami pochopili.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 12. 2001 20:42

Pane Školiteli, nejmenujete se náhodou Alexander Sp., nebo Libor Vil.? Z duše jsou mi odporní všichni pojišťováci a jejich šéfíci a učitelé jsou pro mě učebnicovými příklady zločineckých typů operujících s masami. Celé pojišťovnictví je dle mého názoru založeno na jednom prostém židovsky ověřeném faktu. Ti, kteří by na pojišťovně vydělali se nepojistí, protože jsou to od přírody hazardéři a jejich software miluje riziko a na pojištění kašlou. Já jsem toho zářným příkladem. Přes 10 let jezdím motorky, na 7 z 10 jsem havaroval a kdybych byl pojištěn, tak jsem dík trvalým následkům zlomených kotníků a vykloubených ramen za vodou. Z mojí motorkářské party se pojistili vždy ti, co težce havarovali a pak si dávali sakra pozor, nebo ti nejvetší opatrníci. Člověk, který měl nejvíce pojistek, byl sekretář mého ex šéfa, který i v době největšího léta nosil deštník a jeho auto bylo sbírkou airbagů a pásů. Zásadně jezdil do 100 km/h a pokud možno, nezatáčel. Nedávno jsem viděl film od Woodyho Allena, kde byl zločinec potrestán pobytem v temné kobce za přítomnosti pojišťovacího agenta. V jedné z povídek dotyčného pána píše, že se rozhodl spáchat sebevraždu hlubokým dýcháním poblíž pojišťováka. Naprosto se ztotožňuji s názorem tohoto povedeného chlapíka. Pojišťovák Vám prodává to , co v naprosté většíně absolutně nepotřebujete a co využije mizivá menšina pojištěných. Všem doporučuji knížku německého autora Finanční žraloci. Dozvíte se, jaké nesmyslné štrapáce Vás čekají v případě uplatnění Vašeho nároku na pojistné plnění. Jak na místě likvidátorů pracují ti nejtvrdší chlapíci schopní z Vás sedřít kůži a nedat Vám nic. Pokud má někdo páteř k tomu, pojištění prodávat, O.K., je to jeho věc, a jestli se najde darmožroutská kreatura, která tyto prodejce školí, tak nemám k jejímu charakteru slov. Jsem myslím stáje hluboko v jádru slušně vychovaný člověk. Co má dnes smysl je skutečně pouze stavební spoření, kde Vám úroky dožene milostivý stát, který Vám ovšem na druhé straně ( daně a jiné ) ty samé peníze vytáhne z kapes. Lidi, rozhlédněte se kolem sebe. Vidíte, jak se změnil svět za posledních 10 - 15 let ? Jak chcete počítat do budoucnosti 20 - 30 let dopředu. Co před 10 lety znamenalo 1 000 000,- CZK , co dnes? Jestli se podíváte na valuty, je to to samé. Za 10 - 20 let bude všechno jinak. A někde jsem četl, že zatím každá generace si tady prožila alespoň jednu válku, nebo finanční krizi, proč bychom my měli být vyjímkou. Žít teď , peníze budou i když my tu nebudem. A darmožrouti si najdou svou skývu vždy. Už se těším na ty názory na mou lehkovážnou osobu.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 12. 2001 7:10

Tenhle pohled neznám, je to asi tím, že nejsem žena. Něco na tom asi bude. Když jsem se ženou (jako vlastní) někde ve společnosti, tak se mě drží jako klíště. Hlavně když koketuji s mladými dívkami. Jsem už v letech a mám prý nebezpečné šediny. Ovšem doma je to jinak. Tam má žena (zase vlastní) svoji arénu, kde je pánem (teda správně paní). Ale jinak si nestěžuji. Trochu závidím některým muslimům. Nějaký čas jsem u nich žil. Ono mít 2 a více manželek, také není k zahození. Ale u nás by to nešlo, není tradice (a politická vůle). Pokud jste Ájo fešná, tak se nebojte, ten pravý určitě přijde. Přeji příjemný víkend. Petr
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 12. 2001 1:04

Tak o jste mě uklidnil :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 12. 2001 20:41

Pane Školiteli, nejmenujete se náhodou Alexander Sp., nebo Libor Vil.? Z duše jsou mi odporní všichni pojišťováci a jejich šéfíci a učitelé jsou pro mě učebnicovými příklady zločineckých typů operujících s masami. Celé pojišťovnictví je dle mého názoru založeno na jednom prostém židovsky ověřeném faktu. Ti, kteří by na pojišťovně vydělali se nepojistí, protože jsou to od přírody hazardéři a jejich software miluje riziko a na pojištění kašlou. Já jsem toho zářným příkladem. Přes 10 let jezdím motorky, na 7 z 10 jsem havaroval a kdybych byl pojištěn, tak jsem dík trvalým následkům zlomených kotníků a vykloubených ramen za vodou. Z mojí motorkářské party se pojistili vždy ti, co težce havarovali a pak si dávali sakra pozor, nebo ti nejvetší opatrníci. Člověk, který měl nejvíce pojistek, byl sekretář mého ex šéfa, který i v době největšího léta nosil deštník a jeho auto bylo sbírkou airbagů a pásů. Zásadně jezdil do 100 km/h a pokud možno, nezatáčel. Nedávno jsem viděl film od Woodyho Allena, kde byl zločinec potrestán pobytem v temné kobce za přítomnosti pojišťovacího agenta. V jedné z povídek dotyčného pána píše, že se rozhodl spáchat sebevraždu hlubokým dýcháním poblíž pojišťováka. Naprosto se ztotožňuji s názorem tohoto povedeného chlapíka. Pojišťovák Vám prodává to , co v naprosté většíně absolutně nepotřebujete a co využije mizivá menšina pojištěných. Všem doporučuji knížku německého autora Finanční žraloci. Dozvíte se, jaké nesmyslné štrapáce Vás čekají v případě uplatnění Vašeho nároku na pojistné plnění. Jak na místě likvidátorů pracují ti nejtvrdší chlapíci schopní z Vás sedřít kůži a nedat Vám nic. Pokud má někdo páteř k tomu, pojištění prodávat, O.K., je to jeho věc, a jestli se najde darmožroutská kreatura, která tyto prodejce školí, tak nemám k jejímu charakteru slov. Jsem myslím stáje hluboko v jádru slušně vychovaný člověk. Co má dnes smysl je skutečně pouze stavební spoření, kde Vám úroky dožene milostivý stát, který Vám ovšem na druhé straně ( daně a jiné ) ty samé peníze vytáhne z kapes. Lidi, rozhlédněte se kolem sebe. Vidíte, jak se změnil svět za posledních 10 - 15 let ? Jak chcete počítat do budoucnosti 20 - 30 let dopředu. Co před 10 lety znamenalo 1 000 000,- CZK , co dnes? Jestli se podíváte na valuty, je to to samé. Za 10 - 20 let bude všechno jinak. A někde jsem četl, že zatím každá generace si tady prožila alespoň jednu válku, nebo finanční krizi, proč bychom my měli být vyjímkou. Žít teď , peníze budou i když my tu nebudem. A darmožrouti si najdou svou skývu vždy. Už se těším na ty názory na mou lehkovážnou osobu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 12. 2001 0:15 | jadr

Vážený zamyslil jste se nad tím jak dlouho máte blokovaný kapitál v KŽP? Tím nechci říct, že TV je nějaké terno, ale opravdu dnes nízké riziko je doprovázeno naprosto jistou ztrátou. Jediné co tuto ztrátu někdy snižuje je státní příspěvek a odpuštění daně. Nechtěl bych dělat reklamu, nemám ji rád, ale když do toho vložím tu zkušenost, že přez snahu založit si KŽP jsem se u několika pojišťoven setkal s neúspěchem, na rozdíl od lékařů totiž pojišťovny tvrdí že jsem nemocen. Doktoři tvrdí, že onemocnění které mně před lety postihlo se u mé osoby již nemůže opakovat. Na adrasu těchto pojišťoven pronesli dost neslušná slova.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 12. 2001 11:30 | spokojeny klient nekolika pojistoven

Nejenom Winterthur, ale také ostatní slušné pojišťovny (nebo jinak, které si váží klienta). Tj. pokud vím: Commercial Union, Allianz, ING Nationale Nederlanden. Mozna jeste nejaky, ale to si nejsem jistej z hlavy.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 12. 2001 7:27 | Finanční poradce

Jen si jich uzavřete víc. Až to s Vámi sekne, tak se oprávněné osoby budou alespoň mít o co poprat. Ne každá pojišťovna kryje všechno, tak je alespoň diversifikujte. Kdyby jste to náhodou přežil do konce pojistné doby, tak se neradujte. Až Vám pojišťovna vyplatí ten zázrak, tak to s Vámi stejně sekne.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vladimír Bezděk

ekonom

Mikuláš Šveda

podnikatel, Exchange

Vladimír Bezděk
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Mikuláš Šveda
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services