RENTODO: Řešení bezstarostného pronájmu

PR článek | rubrika: FINEXPO | 11. 9. 2023
První skutečné pojištění nájmu je tady! Rentodo přináší garanci dobrých vztahů mezi pronajímateli a nájemci.
RENTODO: Řešení bezstarostného pronájmu

Zdroj: Rentodo

Komerční spolupráce

Jedná se o unikátní produkt v České republice a na Slovensku, který díky pojištění nájmu a souhrnu asistenčních služeb na online platformě nabízí podporu jak pronajímatelům, tak nájemcům. Díky široké škále služeb pro pronajímatele se poskytování bydlení stává mnohem bezpečnějším, pohodlnějším a bezstarostnějším.

Rentodo si dává za cíl být pronajímateli a nájemci garantem poskytnutých služeb pro celou dobu trvání nájemního vztahu a řešit všechny nenadálé situace, související s pronájmem nemovitosti. Jednoduše řečeno, pronajměte svou nemovitost a veškeré starosti vyřešíme za vás.

Rentodo je nová online platforma, která má za cíl zefektivnit a zjednodušit celý proces pronájmu, který je plně automatizován. Základem je prověření bonity nájemce v registrech, automatické hlídání plateb, garance zaplacení nájemného včetně služeb, technická a právní asistence 24/7 pro zajištění oprav ve spolupráci s největším celosvětovým poskytovatelem asistenčních služeb. Tato služba již úspěšně funguje v zahraničí několik let.

Mezi hlavní cíle Rentodo patří zejména okamžitý převod platby nájemného na účet pronajímatele, efektivní řešení opožděné platby a reportování do rejstříků, které využívají banky, pojišťovny a další. To znamená, že Rentodo reportuje jak pozitivní, tak negativní reference o platební morálce nájemce do registru. Takto funguje například Schufa scoring v Německu. Produkt Rentodo přichází v době, kdy dochází k nárůstu opožděných plateb nájmu. Například v tomto roce nezaplatilo včas nájem 7,7 % nájemníků, což oproti loňsku představuje trojnásobný nárůst.

Rentodo jako jediný produkt na trhu nabízí pojištění zaplacení až 12 nájmů včetně služeb až do výše 600 000 korun pronajímateli. Nájemce, který nemůže platit – například z důvodu ztráty zaměstnání nebo pracovní neschopnosti, má jistotu nájmu, bez nutnosti vystěhování. Pokud nájemce z nějakého jiného důvodu neplatí a nekomunikuje, Rentodo díky naší právní asistenci 24/7 pomůže s výpovědí a odkoupí pohledávky, garantuje tak platby nájemného pronajímateli.

Uživatelé si také velmi oblíbili službu oprav a zaplacení závad 24/7 po celé republice. Rentodo zaplatí škody způsobené nájemcem až do výše 250 000 korun. Pro nájemce s kladným skóringem pak Rentodo nabízí službu Nulová kauce. Tato služba významně snižuje počáteční náklady na bydlení tím, že nájemce nemusí skládat kauci. Rentodo pak v případě potřeby uhradí vzniklé škody pronajímateli.

www.rentodo.cz

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

25. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

Cena elektrické energie pro domácnosti v Česku byla v loňském druhém pololetí nejvyšší v Evropské unii, pokud zohledníme odlišnou kupní sílu v jednotlivých státech. Vyplývá to z dnes... celý článek

Už víte, kolik zaplatíte na dani z nemovitostí? Termín se blíží

25. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Už víte, kolik zaplatíte na dani z nemovitostí? Termín se blíží

Finanční správa začala rozesílat informace o dani z nemovitých věcí. Lhůta pro zaplacení daně nebo první splátky končí 31. května. 

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

15. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 10 komentářů

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

O takzvanou superdávku budou moct žádat lidé, kteří se nevyhýbají práci a jejich finanční možnosti projdou majetkovým testem. Známe podrobnosti.

Za kopcem za trojnásobek. Horské apartmány stojí víc než byty v Praze

15. 4. 2024 | Milan Roček

Za kopcem za trojnásobek. Horské apartmány stojí víc než byty v Praze

Klínovec, Jizerky, Krkonoše, Lipno. Oblasti, které se v posledních letech staly terčem masivní výstavby horských apartmánů. To kromě náporu na lokální infrastrukturu přináší i řadu... celý článek

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

14. 4. 2024 | PR text

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

Hypotéka, nová investice, pojištění nebo přehled o vlastním majetku – je spousta situací, ve kterých se hodí znát hodnotu nemovitosti. Byty ale nejsou akcie, aby u nich stále visela... celý článek

Partners Financial Services