Nové zděné byty blízko pražského centra

Petra Postlova | 16. 1. 2003
Nevšední bytový dům na křížovém půdorysu začne již v březnu vyrůstat několik minut od centra Prahy. Více než sto zděných bytů a ateliérů zde v klidném prostředí Prahy 10 – Vršovicích, Přípotoční ulici, postaví společnost CENTRAL GROUP. Ta po úspěšném prodeji rodinných domů a parcel zahájila i výstavbu bytových domů.
TERASY NA KŘÍŽI

Dům v ulici Přípotoční bude v každém ohledu velmi zajímavou stavbou. Projekt je zpracován na výstavbu šestipodlažního domu, který bude mezi stávajícími klasickými bloky domů výjimečný. Ze základního křížového půdorysu vyroste prvních pět pater se shodným půdorysem. Teprve až šesté podlaží mírně ustoupí a v tomto „ústupu“ vzniknou prostorné terasy. Celý dům ukončí oblouková střecha. Byty budou osazeny různými typy oken od malých jednokřídlých až po velká francouzská okna a balkónové dveře. Fasáda domu bude barevná a členitá a oživení přinese i zábradlí před některými okny a okolo teras. Kdo si tedy koupí byt v tomto objektu, určitě nebude bydlet v anonymním, fádním nebo zaměnitelném domě.

NEJVÍCE BYTŮ 2+kk

Byty v jednotlivých patrech jsou rozmístěny ve stejných nebo hodně podobných dispozicích. Z celkového počtu 125 bytů a ateliérů lze vybírat z nabídky od velikosti 1+kk s plochou 26 m2 až po byty 5+kk o velikosti 134 m2 a terasou 33 m2. Největší počet bytů tvoří nejžádanější 2+kk. Ceny bytů se pohybují v rozmezí od 31.900,- Kč/m2 do 41.900,- Kč/m2 (bez 5% DPH). Nejmenší byt 1+kk o velikosti 26 m2 pořídíte již za 868.000,- Kč. Termín dokončení bytového domu je stanoven na listopad 2004.

PODZEMNÍ PARKOVIŠTĚ

Při vstupu do domu vejde jeho obyvatel do haly s centrálním schodištěm, dvěma výtahy, fitness centrem a saunou. Z centra domu vedou dvojice chodeb, které zajišťují přístup k jednotlivým bytům každé části domu. V suterénu domu pak vzniknou podzemní garáže s parkovacími místy pro 104 automobilů. I odtud se dostanete výtahem až přímo k bytu. Sauna a fitness centrum bude k dispozici pro všechny obyvatele domu. Zároveň je v domě zajištěna řada nadstandardních služeb – úklid společných prostor, údržba zeleně, dohled nad bezpečností, dále možnost úklidu bytů, obstarání nákupů a hlídání dětí.

INDIVIDUÁLNÍ ÚPRAVY BYTŮ

Byty je možné uvnitř upravovat a vylepšovat řadou doplňků podle přání klientů, kteří si samozřejmě mohou vybrat typ a barvu obkladů, dlažeb a podlahových krytin. Všechny větší byty mají dvě koupelny. Druhá koupelna je řešena buď jako sprchový kout nebo toaleta s WC, umyvadlem a instalacemi pro pračku. Pokud si klient neurčí před dokončením bytu jiné doplňkové vybavení, jsou byty novým majitelům předány ve standardním vybavení.

SPORTOVNÍ RÁJ BLÍZKO EDENU

Přes hustou městskou zástavbu nabízejí Vršovice dostatek prostor pro sportovní vyžití. Nad fotbalovým stadionem Bohemians, který se nachází jen několik set metrů od nového obytného domu, se nachází tenisový areál a sportovní centrum. Využít lze i blízký sportovní komplex pražské Slavie v Edenu. V tomto centru můžete kromě návštěvy fotbalových a hokejových zápasů vyzkoušet i plavecký stadion včetně venkovního bazénu. Pokud však dáváte přednost klidnější procházce v parku, můžete využít blízkých Havlíčkových či Heroldových sadů u vršovické radnice.

V CENTRU ZA 20 MINUT

Vršovice disponují celým výčtem občanské vybavenosti. A tak snad jen zmíníme mateřskou školu hned vedle gymnázia v Přípotoční, základní školu u zimního stadionu vzdálenou jen 200 metrů, Kulturní dům Eden či Divadlo Na Fidlovačce. Lidé, kteří neradi jezdí za nákupy do velkých hypermarketů na okraji města, určitě využijí množství různých obchodů, které jsou na nedaleké Vršovické třídě a na Vršovickém náměstí. Ti kdo naopak v hyper a supermarketech rádi nakupují mohou využít nákupního centra v Hostivaři, kam cesta trvá pouze 15 minut.

Z hlediska dopravního spojení jsou Vršovice částí s výbornou dopravní dostupností. Do středu města se lze dostat tramvají za 20 minut. Tramvajemi či autobusy je možné dojet v několika směrech ke stanicím metra všech tras. Lidé, kteří používají k jízdě do zaměstnání automobil, uvítají nedaleký nájezd na Jižní spojku a dálnici D1.

V současné době společnost CENTRAL GROUP nabízí výběr ze 14 způsobů úhrady ceny nového bytu. Ke koupi bytu nyní stačí zaplatit pouze 10% z jeho ceny a zbývající část je možné financovat z hypotečního úvěru nebo úvěru ze stavebního spoření. Novinkou je také možnost úhrady zbývající části ceny stávajícím pražským bytem klienta na protiúčet. Firma poskytuje všem zájemcům bezplatné finanční poradenství a zajišťuje hypoteční úvěry a úvěry ze stavebního spoření.

Central Group projektuje a staví výhradně zděné rodinné a bytové domy z osvědčených kvalitních materiálů předních výrobců. V rámci firemního programu řízení jakosti je každá stavba prověřována třemi liniemi interní kontroly v rámci společnosti a dále i nezávislým, státem akreditovaným Ústavem stavebního zkušebnictví (ÚSZ). Díky tomu může společnost nabídnout prodlouženou záruku na kvalitu až pět let od předání bytu.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

Kolik zaplatíte na dani z nemovitostí? Na žádost o e-mail zbývají dva dny

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Kolik zaplatíte na dani z nemovitostí? Na žádost o e-mail zbývají dva dny

Už jen do 15. března můžete požádat o zaslání platebních údajů e-mailem místo složenky. Na samotné zaplacení daně z nemovitých věcí je pak čas do konce května.

Startují výhodné úvěry k programu Oprav dům po babičce. Mají bezkonkurenční úrok

29. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ

Startují výhodné úvěry k programu Oprav dům po babičce. Mají bezkonkurenční úrok

Dotační program Oprav dům po babičce doplní nabídka výhodných úvěrů od stavebních spořitelen a bank. Úrok bude poloviční proti tomu, co běžně nabízí trh – maximální RPSN bude 3,5 procenta... celý článek

Největší dodavatel plynu výrazně zlevní. Podmínkou je fixace

28. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ

Největší dodavatel plynu výrazně zlevní. Podmínkou je fixace

Dodavatel energií innogy zákazníkům od března výrazně zlevní fixovanou elektřinu i plyn. Změny cen se týkají hlavně dvouletých fixovaných produktů, u nichž společnost eviduje velký... celý článek

Všechno o zálohách na elektřinu. Proč chtějí víc a jak víc neplatit

19. 2. 2024 | Lukáš Kaňok

Všechno o zálohách na elektřinu. Proč chtějí víc a jak víc neplatit

Řadě z nás od začátku roku zase vzrostly zálohy na elektřinu. Jak je to možné, když ve zprávách píšou, že elektřina zlevňuje? Známe odpověď a všechno kolem záloh srozumitelně vysvětlíme. celý článek

ČEZ opět zlevňuje. Tentokrát cílí na fixace

12. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

ČEZ opět zlevňuje. Tentokrát cílí na fixace

Energetická společnost ČEZ ode dneška zlevňuje své fixované produkty v průměru o několik stovek korun za megawatthodinu (MWh). 

Partners Financial Services