Čím více utratíte v e-shopech, tím více ušetříte

PR článek | rubrika: Co se děje | 7. 1. 2012 | 2 komentáře
Čím více utratíte v e-shopech, tím více ušetříte
PR ČLÁNEK: Připadá vám titulek nesmyslný? Jen zdánlivě, v Česku se totiž začal prosazovat další fenomén přicházející z USA a západní Evropy, který potěší hlavně ty, kdo rádi a často nakupují na internetu. Česká internetová firma Retail Info před časem spustila web VratnéPeníze.cz, který pracuje na bázi cashbacku, tedy vrací peníze za nákupy do vašich kapes. O co ve stručnosti jde?

Registrujete se na stránce VratnéPeníze.cz a poté navštívíte jako obvykle svůj oblíbený e-shop nebo slevový portál, tentokrát ale prostřednictvím odkazu na webu VratnéPeníze.cz. Tak obchodník pozná, že se jedná o nákup s provizí. Když zaplatíte celou částku za vybrané zboží internetovému obchodu, ten poté vyplatí provizi serveru VratnéPeníze.cz, který vám na oplátku část (zpravidla polovinu) z provize vrátí zpět. Vaše provize se obvykle pohybuje v jednotkách procent z částky, za kterou jste nakoupili, a je potom do několika hodin až dní připsána na váš účet.

O tom, jak je podobný způsob nakupování populární v zahraničí, svědčí čísla. Například britský cashback portál Quidco.com umožňuje získávat provize v 3000 online obchodech, a využívá ho přes 1,5 milionu lidí. Ještě více lidí nakupuje prostřednictvím podobných serverů v USA (Fatwallet.com, Yub.com, Ebates.com). U nás jsou poměry o poznání skromnější, přesto už se objevují první vlaštovky.

„Chceme tuto službu provozovat zodpovědně a postupně získávat důvěru veřejnosti, aby se ji nebála využívat, protože na ní může vydělat stovky až tisíce korun ročně,“ říká Martin Papoušek, který se stará o portál VratnéPeníze. Ten momentálně zprostředkovává provize od více než 180 českých internetových obchodů a slevových portálů. Za několik měsíců dosáhl obratu 4 milionu korun a svým uživatelům za stejnou dobu vrátil na účty přes 110 tisíc korun. Velkou část obratu přitom tvoří provize za slevové pobyty, drobnou elektroniku, sportovní a chovatelské potřeby.

„U našich registrovaných uživatelů vítězí oblibou slevové portály jako Slevomat.cz (4 %), Slevopolis.cz (8,5 %), Mydeals.cz (4 %) nebo Nakupvakci.cz (2,5 %). Procenta vždy značí výši provize, kterou vracíme zpět z částky za zakoupené zboží a služby. Populární jsou také běžné internetové obchody – Mall.cz (0,5–3 %), Kasa.cz (0,5–3 %), eProton.cz (0,3–3 %) a darujsen.cz (5,5 %),“ vysvětluje Papoušek.

Jestliže se internetovým obchodům vyhýbáte, tato služba evidentně není pro vás. Pokud však na internetu nakupujete často a rádi a známí vám přezdívají slevový maniak, pak si můžete na provizích přijít i na tisícové částky a ty pak třeba opět roztočit za nákupy na internetu.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Připevněná víčka, papírová brčka a další „eko“ vychytávky. Mají smysl?

26. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Připevněná víčka, papírová brčka a další „eko“ vychytávky. Mají smysl?

Rozmočené brčko v pití nebo víčko připevněné k lahvi, které se nepříjemně odírá o obličej. Vychytávky, které mají na rozdíl od plastů šetřit přírodu, už stihly rozčílit nejednoho z... celý článek

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

25. 4. 2024 | Petr Kučera

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

Cena elektrické energie pro domácnosti v Česku byla v loňském druhém pololetí nejvyšší v Evropské unii, pokud zohledníme odlišnou kupní sílu v jednotlivých státech. Vyplývá to z dnes... celý článek

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

23. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

Obchodní řetězec Billa dnes představil novou mobilní aplikaci, přes kterou si mohou zákazníci nakoupit na e-shopu.

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

23. 4. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

Jmenují se podobně jako známé značky – třeba Balando, Joot nebo Bonky. Tváří se jako zavedený e-shop, ale přitom jen zprostředkují doručení z Číny. Chlubí se falešným oceněním od zákazníků.... celý článek

Partners Financial Services