Tipovací soutěž: O výhercích rozhodovaly haléře!

redakce Peníze.CZ | rubrika: Soutěž | 24. 2. 2011 | 1 komentář
Tipovací soutěž: O výhercích rozhodovaly haléře!
Odhadnout přesně kurz koruny k euru či naopak je pro investora terno. V soutěži serveru Peníze.cz šlo „jen“ o knihu Pavla Kohouta Finance po krizi. Podívejte se, kdo ji vyhrál, a pokud jste soutěžili, můžete porovnat své tipy s konečným výsledkem.

Tipovací soutěž serveru Penize.cz zná své výherce! Ti se díky svému výtečnému úsudku a – řekněme si to na rovinu – i troše štěstí, můžou těšit na knihu Finance po krizi od ekonoma Pavla Kohouta. Od 7. února jsme se vás ptali, jaký bude kurz eura vůči české koruně podle kurzovního lístku České národní banky v pátek 18. února. Své soutěžní tipy jste nám mohli posílat až do 13.2., kdy byla soutěž ukončena. Pak už všem účastníkům nezbývalo nic jiného, než netrpělivě vyčkávat, jak se ve zbývajících dnech kurz eura promění. Nutno dodat, že tři výherci naší soutěže prokázali výborné tipovací schopnosti a jejich odhad se od skutečného kurzu lišil jen minimálně. Díky tomu si budou moci užít zajímavé čtení, které se zabývá světovým vývojem po největší ekonomické recesi poslední doby. Gratulujeme!

Výherci soutěžeTipovaný kurz
Dana T. 24,34
Marcela C.24,352
Kurz ČNB k 18. 5. 201124,375
Martin B.24,396

Účast v soutěži byla skutečně hojná. Celkem nám do redakce dorazilo 59 tipů. Šlo tak opravdu o každý haléř: Těsně za stupni vítězů již skončil tipující, který vsadil na kurz 24 korun a 328 haléřů, tedy hodnotu jen o jeden haléř a dvě desetinky nižší, než třetí Dana T. Páté v pořadí, Lence F., pak kniha unikla o „plných“ osm haléřů a devět desetinek.

Podobně zajímavé je, že drtivá většina tipujících věřila koruně více, než by bylo bývalo zdrávo. Celkem 54 soutěžících odhadovalo kurz nižší, než byl ten výsledný - 24 korun a 375 haléřů. Slabší korunu předpokládalo jen pět tipujících. Osamělým střelcem pak zůstal pan Ivan s tipem 17 korun 779 haléřů.

Rozptyl soutěžních tipů od reálného kurzu

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Měny: koruna bude k euru dál posilovat

27. 1. 2011 | Jan Traxler

Měny: koruna bude k euru dál posilovat

Komoditní a asijské měny ukázaly relativní sílu. V poli poražených skončily africké a balkánské měny. Pro rok 2011 favorizuji chilské peso, brazilský real a ruský rubl. Věřím také české... celý článek

Je euro na smrtelné posteli?

6. 12. 2010 | Arsen Lazarevič | 16 komentářů

Je euro na smrtelné posteli?

Peníze ze záchranného fondu, které mají pomoci Řecku, Irsku a patrně i dalším evropským zemím, nemusejí stačit. To posiluje spekulace o budoucnosti eura, ale i celé Evropské unie.

Co byste měli vědět, pokud chcete obchodovat s měnami (3)

4. 10. 2010 | redakce Peníze.CZ

Co byste měli vědět, pokud chcete obchodovat s měnami (3)

V předchozích dílech našeho miniseriálu jsme si řekli, co je to pákový efekt, marže, spread a hlavně, jak nakoupit a prodat měnový pár. Je ale také důležité vědět, co stojí za jejich... celý článek

Co byste měli vědět, pokud chcete obchodovat s měnami (2)

30. 9. 2010 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Co byste měli vědět, pokud chcete obchodovat s měnami (2)

Než začnete obchodovat s měnami, měli byste se důkladně seznámit s tím, co je to pákový efekt, marže a spread.

Co byste měli vědět, pokud chcete obchodovat s měnami (1)

27. 9. 2010 | redakce Peníze.CZ | 5 komentářů

Co byste měli vědět, pokud chcete obchodovat s měnami (1)

Obchodování s (cizími) měnami, neboli Forex, bylo vždy doménou velkých investorů. Zájem o tento obrovský trh, na němž lze obchodovat 24 hodin denně, ale má stále více menších investorů.... celý článek

Partners Financial Services