Produkt již není aktualizován!

Pojišťovna České spořitelny, a.s., Vienna Insurance Group - FLEXI životní pojištění

Poslední aktualizace: 5. 8. 2020

Základní údaje

FLEXI životní pojištění

FLEXI nabízí širokou paletu pojištění, která můžete libovolně kombinovat a měnit.

Počet stran pojistných podmínek: 22

Pojištění života
Zajištění pro vaše blízké, kteří jsou na vás finančně závislí a potřebují finanční polštář.

Invalidita a vážná onemocnění
Jednorázová náhrada pro pokrytí nákladů spojených s léčením a se změnou životní situace v případě invalidity nebo vážného onemocnění. Slouží také jako náhrada výpadku či snížení dlouhodobého příjmu.

Úrazové pojištění
Zajištění prostředků pro úhradu léčby úrazů a zmírnění trvalých následků nebo změnu životní situace.

Pracovní neschopnost
Dorovnání příjmu při dlouhodobé pracovní neschopnosti.

Pobyt v nemocnici
Příspěvek na úhradu nákladů za pobyt v nemocnici.

Pojištění dětí
Zajištění prostředků pro léčbu vašeho dítěte a pro vás, abyste se o dítě mohl/a při léčení starat.

Investiční fondy a strategie
Z části pojistného určeného na investování si můžete vytvořit své vlastní investiční portfolio. Můžete investovat do garantovaného fondu nebo do investičních fondů. Využít můžete také předpřipravených investičních strategií či některého z řízených programů investování.

Garantovaný fond
Pro běžné pojistné
Garantujeme zachování nominální hodnoty pojistného alokovaného do tohoto fondu, ročně jsou připisovány podíly na výnosech.
Pro mimořádné a jednorázové pojistné
Vyhlašované zhodnocení zaručuje minimálně zachování nominální hodnoty finančních prostředků. Aktuální zhodnocení je pravidelně vyhlašováno Pojišťovnou České spořitelny. Od 1. 10. 2016 je vyhlášeno zhodnocení ve výši 0,8 % p. a.

Investiční fondy
PČS Fond akciový
Top Stocks
Sporobond
ČS Nemovitostní fond
PČS Fond firemních výnosů

Investiční strategie

Konzervativní strategie
Prostřednictvím této strategie je investor schopen realizovat investici diverzifikovanou do více podkladových fondů, které tvoří komplexní řešení konzervativní investice. Tato strategie vychází z rovnoměrného rozložení investic do dluhopisových, akciových a nemovitostních fondů. Podíl akciových fondů nepřesahuje ve strategii 30 % celkového portfolia a je vyvážen stejným podílem investic s garantovanou technickou úrokovou mírou. Jedná se především o investice do dluhopisových fondů s investičním horizontem minimálně pět let.

Vyvážená strategie
Vyvážená strategie představuje komplexní řešení vyvážené investice na akciovém a dluhopisovém trhu se střední mírou rizika. Tato strategie kombinuje investice do dluhopisových, smíšených, akciových a nemovitostních fondů kolektivního investování s investicemi s garantovanou technickou úrokovou mírou. V rozložení investic je výnosová akciová složka vyvažována a diverzifikována složkou dluhopisovou a nemovitostní a složkou investic s garantovanou technickou úrokovou mírou. Investiční horizont této strategie je minimálně sedm let.

Dynamická strategie
Dynamická strategie představuje komplexní řešení dynamické investice s významnou expozicí na vyspělých akciových trzích a investicí do nemovitostí. Cílem strategie je dosahovat dlouhodobé zhodnocení investovaných prostředků především investicemi do cenných papírů akciových fondů kolektivního investování s doplňkovou složkou investic do dluhopisových a nemovitostních fondů kolektivního investování a investic s garantovanou technickou úrokovou mírou. Strategie je určena především investorům s dlouhodobým investičním horizontem minimálně deset let.

Porovnejte si nabídky, vyberte tu nejvýhodnější a ušetřete.

Správně nastavené pojištění vám pomůže překonat nepřízeň osudu. Nespoléhejte se na náhodu.

Pojišťovna České spořitelny, a.s., Vienna Insurance Group - FLEXI životní pojištění - Diskuze

2. 8. 2019 10:03 | Zdeněk. F.

Jen stručně. Měl jsem uzavřenou pojistku flexi. V 56 letech operace páteře (ploténka 4LS )- marození cca 1 rok. Poté invalidita 3 stupně. Nedostal jsem ani korunu, protože pan doktor napsal, že ve 23 letech jsem měl výhřez ploténky. Po opichu jsem 33let neměl žádné potíže s páteří. Tak si dejte velký pozor na pojistné podmínky.
Přeji všem hlavně zdraví a ať vám zbytečně někdo nevysává peněženku.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 7. 2019 12:44 | fr.valek@email.cz

Velmi Vás žádám o adresu PojišŤOVNY fLEXI.Předem velké díky.S úctou Frant.Válek.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 6. 2019 13:15 | Boža

Mám podobnou osobní zkušenost jako Petr.Dva a půl měsíce po počátku pojištění mi byla diagnostikována nevyléčitelná neurologická nemoc.Úřednice poj.mě o pakovaně přesvědčovali že jsem onemocněl před počátkem poj.Nedostal jsem ani korunu z poj.hospitalizace ani z poj.pracovní neschopnosti!Z tohoto důvodu jsem smlouvu ukončil a přišel jsem o peníze za zaplacené pojistné cca 14tis.Tato pojišťovna se od počátku roku spojila s Kooperativou.Před touto poj.důrazně varuji!!!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 3. 2019 16:50 | Janina

V loňském roce jsem onemocněla, byla jsem v pracovní neschopnosti více jak 7 měsíců (krční a bederní páteř). Mám připojištění pracovní neschopnosti s denním odškodným. Žádala jsem pojistné plnění po ukončení pracovní neschopnosti. Odevzdala jsem kopie všech požadovaných dokumentů (zdrav. zpráv vč. neschopenky) přímo na pobočce ČS její pracovnici.
Během týdne mi přišel dopis, ve kterém mě likvidátor upozornil, že jsem dosud nezaslala kopii neschopenky. To mě teda udivilo. Na formuláři, který mi zaslali jsem objevila jméno a tel. kontakt na likvidátora, který mě na nesrovnalost písemně upozornil. Tel. jsem se ho pokoušela kontaktovat. Dovolala jsem se, ale pán mi sdělil, že už žádného likvidátora nedělá, že mi zřejmě poslali neplatný formulář... :( Tudíž jsem ho požádala o zaslání aktuálně platného formuláře a vysvětlení, že jsem kopii neschopenky zaslala, chtěl písemně doložit - opět jsem zasedla ke stolu a napsala, že dne toho a toho jsem společně s tou konkrétní pracovnicí na přepážce ČS všechny dokumenty ofotili vč. neschopenky a poslala jsem to doporučeně.
Není možné se na kohokoliv z likvidátorů, i když jsou jmenovitě na dopisu uvedeni, obrátit a jednat přímo s nimi - PROČ? :( :( :(
Tento dopis jsem zaslala v požadovaném termínu a do týdne jsem pak měla pojistku v částce 48.005,- Kč na účtu!!! V dokumentech, které jsem následně dostala byl uveden jako likvidátor opět pán, který prý už jako likvidátor nepracuje, ale s ním jsem přece jednala,...tak nevím, kde likvidátor pochybil... :) Ale co jsem jenom s tou jejich nevalnou komunikací zažila nervů - nikomu nepřeji...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 8. 2018 10:10 | Ivana Venclikova

Měla jsem pracovní neschopnost 2roky,od 2/4 2014 do 28/3 2016,pak i od 3/10-31.1.2017.Mam flexi životní pojištění,lze nárokovat zpětně k pracovní neschopnosti,plnění za dobu nemoci,když to mám ve smlouvě od 29.dne marodeni proplacení 150kc denně?NEBO KOHO PRESNE KONTAKTOVAT,JDE-LI TO PROPLATIT ZPETNE?DEKUJI VENCLIKOVA
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 6. 2018 21:39 | Petr

Všichni co tu píší o neplnění pojistného mají pravdu.Dokud platíte a nic nevybíráte je vše ok.Jakmile, ale mají plnit hledaj všechny možné argumenty,aby se vyhnuli plnění a když náhodou musí vyplatit pár peněz žádné statisíce ,tak vás vykopnou.Silně nedoporučuji!!!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 2. 2018 15:44 | Jiří

Nikdy si u této pojišťovny neuzavírejte připojištění nemocenské pokud půjdete marodit ne něco co už jste měli zapsáno ve zdravotní kartě. Na konci nemocenské vám dají formulář lékař ho vypíše a oni zjistí, že už jste na to či ono byli ošetřeni nebo stačí, že jste byli jen na vyšetření a třeba po 2 letech na to jdete marodit a nedostanete nic. Přitom vás na to nikdo neupozorní, pak je řeknou, že máte číst všeobecné pojistné podmínky. Když ptáčka chytají......!
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 2. 2018 8:45 | pavelkvasnica1

Pojistil jsem se a při uzavřeni smlouvy mi bylo řečeno jste pojištěn od nasledujiciho dne po dvou a pul mněsicu jsem dostal infart a operace 3 bajpasu když jsem se informoval jestli mam narok na pojistku tak bylo řečeno ano pokud vyplnim dotaznik.Jelikoš jsem byl operovan ve franciji tak na přeloženi jsem zaplatil 16tisic a po odevzdani a určeny likvidator mi pisemně zdělil že nemam narok.Jelikoš jsem byl 3mněsični lhutě o ktere jsem ani nemněl paru.Tak jsem Přišel o narok a take 16000kč i přesto že pracovnice už vte době jak mi davala dotaznik a ja se informoval jestli mam narok tak měla by vědět že narok nemam a za slovo pak omlouvam se mi moc nepomohlo jelikoš jeji špatny přistup praci mně stalo vysoky obnos peněz a to nemluvim o běhani a vyřizovani papiru.take byl hrozny přistup komunikace a neznalost odpovědi při naroku pojištěnce.pokud mohu řic byl jsem tak uveden v omyl ktery stal dost peněz a to jsem si řikal že pojištovna je korektni.chybama se člověk uči
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 12. 2017 15:16 | Zdenek S.

Mam Flexi pojištění již 5 let,s dodatkem pojištění pracovní neschopnosti s dennim odškodněním.Na jaře 2017 jsem přestal téměř chodit ,diagnoza dextroskolioza, a degenerativni změny .Po dvou a pul měsících pracovni neschopnosti jsem uplatnoval pojistne plněni. Bohužel mám smůlu .Bylo mi zděleno ,že před 6lety v roce 2011 jsem měl bloklou páteř na kterou jsem se již10 dní lečil tak ,že nemam nárok na jakékoli odškodné ,poněvač onemocnění páteře není rozhodující,jaký úsek páteře byl postižen,ale páteř je vždy hodnocena jako celek. a jedná se o systémové onemocnění . Takže jsem utřel a zbytečně platil připojištění. Takže ruším pojistku která mi je nanic ,jenom inkasují penize za něco co nedodrží.Tuhle pojištovnu už nikdy víc jsou to zloději .
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 10. 2017 11:09 | Sandra

Dobrý den byla jsem na operaci s cystou a zánět v břiše operace lpsk .. chtěla bych vědět jestli něco dostanu
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 8. 2016 12:07

nechal bych si případ přezkoumat
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 5. 2016 21:17 | Ingrid Rošičová

Dobrý den mela bych na vas velkou prosbu mela jsem u vas pojištěné deti a byla jsem velmi spokojena bohužel přišla finanční krize a nebylo z čeho pojistku platit tak jste mi vypověděli smlouvu proto se na vas obracim s prosbou jestli by bylo možno u vas děti znovu pojistit a zda by jste mi mohli zjistit komu byl tento dluh předán abych ho mohla doplatit.děkuji za vstřícné vyřízení s pozdravem Rošičova.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 7. 2015 21:34 | Jirka Šámal

Platil jsem této pojišťovně 7 let po 350 kč měsíčn a před půl rokem mě vyhřezla plotýnka a půl roku jsem marodil.Chtěli po mě marodní lístek a výpis z karty a po té mě oznámili že nedostanu ani korunu z důvodu léčby a to že před 7 lety jsem už dostal 10 infusí.Myslím ž každý bral např. paralen či brufen apod.Prostě si vzali jenom peníze a když mělo nastat plnění tak mi nakonec nedali ani korunu a já jim dal kolem 30 000kč.Myslím si že to jsou podvodníci a dejte si prosím vás na ně pozor.Nedavno mě okradl svaz pojistitelů a teď tahle ta povedená pojišťovna.
+38
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazeno všech 13 komentářů

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Výpočet mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Nejnovější články

Největší pojišťovna se chová nemravně, řekl soud a zastal se klienta

Největší pojišťovna se chová nemravně, řekl soud a zastal se klienta

Nový rozsudek v kauze starších smluv kapitálového životního pojištění je výjimečný tvrdou...více

Ergo pojišťovna se přejmenovala, zviditelní nového vlastníka

Ergo pojišťovna se přejmenovala, zviditelní nového vlastníka

Ergo pojišťovna se 28. října přejmenovala na SV pojišťovnu. S novým názvem chce veřejně...více

Pojišťovny čekají nové spory. Ústavní soud se zastal klienta

Pojišťovny čekají nové spory. Ústavní soud se zastal klienta

Někteří lidé, kteří si před lety sjednali investiční životní pojištění, mají šanci na...více

Partners Financial Services