Brno - V tuzemsku nejprodávanější margarín Rama nemá stejné složení pro spotřebitele v Česku, Rakousku nebo Německu. Mohou za to různé chutě lidí v těchto zemích.
Základní výrobek se značkou Rama, margarín v Česku označovaný jako Classic, v Rakousku jako Original a v Německu jenom jako Rama, se neliší jenom svými obaly, ale také složením.
Ukázal to porovnávací nákup online redaktorů online deníku Aktuálně.cz.
Západní - tedy německá nebo rakouská - Rama obsahuje především víc tuku. V Rakousku 80 procent, v Německu 70 procent, zatímco v Česku (a také v Polsku či na Slovensku) jen 60 procent.
Máme jiné chutě
Podle výrobce Ramy je různé složení odrazem rozdílných chutí lidí v jednotlivých zemích. Důvodem je také odlišné využívání produktu. Zatímco Češi si Ramu často mažou na pečivo, Němci či Rakušané raději používají klasické máslo a Ramu používají hlavně na pečení.
„Odlišné
…
Sdílejte článek, než ho smažem