Kolik musíte spořit, abyste si
našetřili na…
Ještě doporučujeme:
Přihlásit odběr komentářů
Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!
Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.
ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.
05.02.2012 12:29, jezevec
Hodnocení: +1
05.02.2012 13:37, Pavel
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (jezevec 05.02.2012 12:29)
Hodnocení: +1
05.02.2012 17:57, Rada
Stavební spoření naučilo mnoho Čechů spořit. Mnoho lidí si díky SS opravilo byt nebo dům. Když vidím stav většiny bytů a domů v ČR, je mi jasné, že pro opravy a revitalizace je ještě hodně velký prostor. Peníze vyplacené ve státním příspěvku by se z velké části státu vrátily. I bez skrouhnutí SS bude podle mě stavebnictví v hluboké krizi. Účelovost podpory povede ke značnému omezení stavebního spoření, možná až (téměř) k zániku. Podmínky podle mě stavební spořitelny výrazně zlepšit nemohou...tedy nemohou za předpokladu, že si uzavřením smlouvy klient zároveň kupuje i opci na půjčku a neměnný úrok z vkladu. Pokud není opce pro stavební spořitelnu výhodná, může samozřejmě žádost o půjčku zamítnout. Na druhou stranu půjčování je základem jejich byznysu, takže kdyby bylo nevýhodných opcí příliš, neposkytly by SS dostatek půjček a prodělaly by. Řešením by tedy mohla být výrazná změna podmínek (i řádný úvěr ze SS by byl za aktuální úrok atd.).
Hodnocení: +2
05.02.2012 21:49
Hodnocení: 0
11.02.2012 13:11, dykl
13.02.2012 15:21, Drobný šetřílek
13.04.2012 22:23, Registrovaná
aneb jak se rychle a bez varování dostat do registru dlužníků. Jsem klientem spořitelny od roku 2004, v roce 2009 jsem uzavřela úvěr a bezchybně splácela. Minulý měsíc - březen 2012 mi výplata došla na účet později a já POPRVÉ nezaplatila včas. Očekávala jsem zaslánání upomínky a ono nic. Dne 11.4. jsme měla telefonní hovor s velice nepříjemným pánem ze spořitelny, kde jsme se domluvili, že vše uhradím a termín inkasa si posunu, aby splátka odešla včas. Dlužnou částku jsem 12.4 ihned uhradila, ALE .... dnes v 13.4. mi došel dopis - upomínka nedoplatku a co nepochopitelného pro mne, že jsem se dostala do registru dlužníků. Je to velmi nekorektní jednání a neúcta ke svým dlouholetým klientům. Vzhledem k tomu, že na uvěrové smlouvě je jako spoludlužník uveden i můj manžel, rovněž i on se dostal do regisru dlužníků, přestože přes 9 let platí našim dětem u stejné spořitelny stavební spoření. Jedinou možnou obranou proti takovému arogantnímu jednáni je dál s liškou již nespolupracovat.Doporučuji všem.