Pozdě podané přiznání daně z nemovitosti je za 500 korun

František Mašek | rubrika: Jak na to | 17. 1. 2011 | 8 komentářů
Za dva týdny skončí leden, což je pro mnohé Čechy termín, do kdy musí podat přiznání k dani z nemovitosti. Víte, kdo je musí podat a čemu je třeba věnovat pozornost? Pozor hlavně na pozdě podané daňové přiznání. Pracovníky finančního úřadu již asi „neukecáte“ a za pozdě podané přiznání zaplatíte nejméně 500 korun.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 8 komentářů)

13. 10. 2015 16:28 | novak

Letos jsem prodal garaz do kdy musim zaplatit dan z prodeje.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 1. 2014 16:12 | Pavla

Dobrý den, chci se zeptat, když jsme v roce 2013 koupili pozemek a začali jsme na pozemku stavět rodinný dům, budeme taky platit daň z nemovitosti? Nevíte někdo?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 1. 2011 12:11 | Luk

heh, řešíte koeficienty a to že musíte platit 3% z prodeje bytu či domu nikoho netankujou? Za chvilku budeme platit z prodeje auta a skončí to daní za kyslík... Dyk ten byt či dům jste už několikrát zaplatili daňově při stavbě či první koupi nebo rekonstrukci atd. Hypoteticky prodaný byt za cca 1 mio 33x po sobě v krátké době...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 1. 2011 21:54 | frantisek.masek

Zapomněl jsem dodat, že na příslušném Finančním úřadu. Přiznám se, že zeptat se jiných úředníků v místě bydliště bych se bál a byl bych u této daně opatrný i v případě webu příslušného úřadu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2011 21:42

Nic si z toho nedělám... Ale vážně. Pokud jde o tu Olomouc, to, co píši, nijak zvýšení daně z nemovitosti v tomto městě 4,5krát od loňska nijak nepopírá. Jak jsem uvedl v článku, pro jednotlivá města přece existují koeficienty, dané zákonem podle počtu obyvatel (viz tabulka v článku), které si ale může město mírně pozměnit. A kromě toho může využít místní koeficienty, jež si může stanovit samo město pro některé části, případně pro všechny.
Hledal jsem seznam těchto koeficientů na webu České daňové správy - je na webu Ministerstva financí - kde by podle mne měly být. Pár seznamů koeficientů tam je, ale je v tom zmatek. Je zřejmě pod úroveň České daňové správy udělat v nich pořádek. Nebo potřebují být důležití a nepostradatelní? Proto považuji skutečně za nejlepší řešení, když se ten, kdo daň platí (a musí vyplňovat daňové přiznání), informuje, jak to s těmi koeficienty je a kolik má zaplatit.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 1. 2011 20:17 | akcius

Pane Mašek, to co píšete platí asi jen někde...u nás v Olomouci loni vyměřil FÚ dan z nemovitosti 4,5 x vyšší než v roce 2009 !!! to jen, aby jste byl "v obraze"...jojo, ti pražští novináři..ale nic si z toho nedělejte, Pragožurnál ( oficiálně Radiožurnál ) má ještě horší redaktory..schválně, jestli pochopíte tuto větu ("vypocenou" jedním redaktorem s tzv."VŠ vzděláním" (cituji doslova): tento dehonestující statement implikuje potenciálně velkou hostilitu"...hezký den.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2011 8:05 | frantisek.masek

To jsou ovšem jen Vaše fikce. Například o tom, že Praha využívá koeficient 5 a nikoliv 4,5 (pravda bez uvedení, od kdy, ale to snad není tak podstatné) se v článku jasně píše. Že je v různých koeficientech zmatek je pravda. Přehled různých koeficientů je od včerejška možné najít na webu České daňové správy - viz doplnění článku o http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/legislativa_metodika_11030.html?year=a. Čert ale, aby se v tom vyznal, takže je skutečně lépe se v případě nejasností obrátit na příslušný finanční úřad, nebo jiné informované instituce města a obce. Leckde se to na internetu hledá velmi obtížně.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 1. 2011 20:42 | kkk

Vyborne, diky a ted zpatky na zem...Opet opsany clanek, kterych je na vsech sousednich webech neurekom, a vsechny opakuji stale stejnou evidentni chybu: vsichni dlouho papouskuji, ze je v Praze koeficient 4,5 dle zakona, a on je ve skutecnosti 5 kvuli vyhlasce hl.m. Na to, ze ta vyhlaska plati od roku 2002 by uz konecne nekdo z novinaru mohl prijit...Jasne, pro ostatni mesta je to tezke urcit, ale kdyz si da autor tu praci, zjisti, ze jsou ty koeficienty zmeneny u minima obci a mest, a uplne obycejny vypis aspon pro byvale okresni mesta by pak stacil... Takto je to opet zavadejici a nikomu to nepomuze... Dost casto se totiz lidem plete "zakonny koeficient" a dale v priznani uvedeny "mistni koeficient"...Spousta lidi pak v Praze nasobi 4,5 a dale 5, coz je evidentne blbost...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Radovan Vítek

podnikatel, CPI Group

Milan Teplý

podnikatel, Madeta

Radovan Vítek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Milan Teplý
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services