Jak vydělat na finančních trzích II.

Okamžitě zastavte ztráty, ale nesahejte na zisky! Úspěch obchodování na finančních trzích závisí právě na dodržování tohoto zlatého pravidla. Chcete na trzích vydělat? Vyvarujte se začátečnických chyb, zde je návod.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

30. 3. 2004 14:51, P. Coufalová

Je zajímavé jak zde zasvěceně hovoříte. Czech Wealth s.r.o není a nemůže být obchodníkem s cennými papíry a ani Vy ani Vaše firma nejsou registrovaným subjektem dle §45 a zákona o CP. Možná by Vaše čtenáře zajímalo, že porušujete svými prezentacemi mnoho paragrafů zákona o CP.

+37
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

27. 3. 2004 9:51, Jirka

Máte pravdu, je to fuška! Je to ale také cesta, jak z mála udělat rychleji dost na to, aby se člověk mohl později věnovat něčemu užitečnému, co by ho bavilo a nemusel se starat o to, co za to dostane. Na Buffettův styl lze přejít i později. Z malých peněz se dost rychle samy velké nestanou. To by bylo jen přilepšení na důchod. Protože se daytradingem neživím, je to pro mne zpestření dne a beru to spíš jako užitečnou a výnosnou hru. Pro někoho je to naopak droga - životní styl.

Zobrazit celé vlákno

-2
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 49 komentářů)

26. 3. 2004 16:57 | LUDVIK

Porad jeste drzim akcie z mining sectoru, jmenovite AA Alcoa a PD Phelps Dodge. Mym cernym konem v tomto sektoru je spolecnost Miramar Mining MNG, i kdyz jejich graf nevypada oproti ostatnim spolecnostem z tohoto odvetvi nic moc. Ovsem mining zacina ztracet proti wireless, takze jeste se zitra podivam jak vypada RSC (pomer sily) obou odvetvi. YHOO a QCOM jsou mymi favority v technologii, i kdyz Nasdaq uz nekolik tydnu "nic moc". Uvidime, jaky to bude mit dopad na jednotlive akcie. Pokud Vas zajimaji i komodity, tak dle meho nazoru je nyni mnoho z nich vhodne shortovat. Napr. Stribro je prilis vysoko a myslim, ze ma odzvoneno, med v Londyne je take vhodna na shorty. Na tyto komodity je super doba na vypsani CALLS. Nebal bych se ani calls na lean hogs.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 3. 2004 16:54 | Václav

Má Otázka Ale byla , co si myslí Buffett o daytraderech. Asi zádné dobré mínení o nich nemá , ne ? Známé je jeho "Kdo není ochoten drzeti akcii 10 let , nemel by ani pomyslet drzeti ji 10 minut !"
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2004 16:49 | Král Václav

To je velice jednoduchá vec s tou prátelskou diskuzí : Povezte jenom panu Turkovi z Austrálie :-) aby vynechal navzdy z názorú jeho urázlivé fráze jako : "kdyz neznáte ani jednoho" , "kdyz máte zkreslené predstavy" , "jsem na rozdíl od Vás studoval" , "diskuze o necem cemu nerozumíte" !!!! Presne tak to napsal v jeho prvním názoru zde !!!! A to urází !!!! On nám musí dáti najevo , ze jsme vsichni zde stejne inteligentní jako on. Jenom pak tu múze být prátelská diskuze !!!!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2004 16:30 | Svatá matka Tereza

Daytrading je práce za peníze ! Rozumné je ale , kdyz peníze pracují samy bez nás , tedy ne daytrading !
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 3. 2004 16:26 | Karel IV.

Dekuji ! Dekuji ! Dekuji ! Zdá se , ze se zde polovina kamarádí s panem Turkem z Austrálie :-) a polovina je na nej nastvaná za vyslovené pochybnosti nad inteligencí tech ostatních úcastníkú diskuze. On píse , ze nám do 24 hodin odpoví otázky v e-mailu. Vyzkousejme mu poslat e-mail , jestli je to pravda. Snad odpoví i neplatícím klientúm a snad nebudeme urazeni v e-mailu. Mozná ale , ze ta polovina zde , co kamarádí s panem Turkem je zase jen on , podepsaný jiným pseudonymem.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2004 16:15 | Honzajs

Dobrý den, říkáte, že investujete do dlouhodobějších trendů. Můžete prozradit, na jaké se právě zaměřujete?
Děkuji
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2004 16:02 | Chemil

Blá blá blá, v sachraniči tomu šikame: "Just kiding".
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2004 15:53 | maxmin

Dobrý den, za diskuse jsme rádi, často se v nich objevují zajímavé informace a možnost sdílet zkušenosti a názory jsou tím nejlepším, co lze na internetu dělat. Zároveň ale nejsme rádi, pokud diskuse přechází z věcné roviny do roviny osobní (na kterékoliv straně). Pak se totiž ztrácí faktická informace a všichni už jen vnímají osobní argumenty. A to je velká škoda.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2004 8:37 | Jirka

Pro MILIARDU, George Sorose, Aprila Stevense a dalsí co písí jako jeden muz: Nevím jakou univerzitu jste studoval, ale pokud mám věřit v kvalitu amerických univerzit - patrně nedostudoval. Tady v CR bych s výpočty, jaké předvádíte, neprolezl ani základní školou. Pokud se žádný daytrader neohradil proti vašemu tvrzení, že je hloupý a sílený, pak patrně považuje za výraz inteligence na takové vysoce inteligentní vyjádření nereagovat. Tak to dělám za ně. Já jsem totiž jen jeden neuvěřitelně hloupý investor do podílových fondů, který za 9 měsíců vydělal jen 34,1%. Držím alespoň 6 měsíců (kvůli osvobození od daně) a pak když tuším praskající bublinu prodávám. Nakupuji průběžně, když je kurz slabý a mám co investovat.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 3. 2004 6:19 | George Soros

Pane Turek z Istanbulu ! My vsichni zde písící jsme studovali fundamentální a technickou analýzu akcií na americké univerzite stejne jako Vy ! Takze my vsichni zde jsme stejne inteligentní jako Vy ! My jsme dokonce tak vysoce inteligentní , ZE NIKOHO ZDE NEURÁZÍME ! A to uz je vysoká inteligence - nikoho neurázet !!!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2004 15:45 | LUDVIK TUREK

Greenhorn, jsem rad, ze o me toho vite tolik, dekuji. Mozna, kdybychom se setkali osobne, dozvedel byste se jeste vice. Treba to, ze jsem clenem celosvetove asociace technicke analyzy a na pravidelnych setkanich se bezne setkavate s lidmi, kteri jsou velmi bohati.Clenem se muzete stat i Vy. Se seminari mate z casti pravdu (i kdyz je zajimave, ze kritizujete neco jeste pred tim, nez jste to videl), opravdu to neni charitativni akce a informace, ktere lidem nabizim nejsou zadarmo. NEPOKOUSIM SE VYDELAT NA LIDECH, ALE PREDAVAT JIM INFORMACE, KTERE JIM PRI JEJICH SPRAVNEM POUZITI POMOHOU NA TRZICH VYDELAVAT PENIZE. Pokud obchodujete na burze a vydelavate, jak jste se naucil obchodovat? Z informaci, ktere jste musel nekde ziskat, ne? Nebo jste jako ja zacal ignoranci a tim, ze prece nebudete platit za "Chytre marketingove akce"? To co se lide od nas nauci me stalo spousty penez za seminare, knihy, sympozia a take velke zacatecnicke ztraty. S tim se nikomu netajim. Na seminari take kazdemu rikam, ZE OBCHODOVANI MUZE BYT VELICE LUKRATIVNI CINNOST, A RIKAM TAKE, ZE VETSINA LIDI NA TRHU ZTRACI A PROC!! Nikomu neslibuji pohadkove zisky, jak uvadite. Kazdy nas klient dostava nas vlastni tydenik, se vsemi aspekty obchodovani, vcetne systemu, ze kterych si lide mohou vybrat, ten co jim sedi nejvice. Kazdy nam muze napsat email a zeptat se na cokoliv ohledne obchodovani a do 24 hodin obdrzi odpoved. Nasich seminaru se casto zucastnuji lide, kteri obchoduji na mistnim trhu a pokud se prijdete podivat na jakykoliv z nasich seminaru, ukazi Vam jejich vyplnene dotazniky, co si mysleji o me i o seminari. Z obdrzenych dotazniku je 90% velmi pozitivnich a mame jich spousty. To, ze znam dokonale metody Buffetta spociva v tom, ze jsem od neho precetl okolo 10 titulu, setkal jsem se osobne s Rene Rivkinem- nejbohatsim investorem Australie, ktery pouziva metody Buffetta. Byl jsem take na seminari Dr.Johna Price, ktery se zabyva ucenim Buffettovo metod a vlastnim software Valuesoft, ktery pomaha ve vyberu spolecnosti, podle Buffettovo metod. Clanky co pisi pro tento server cte desitky lidi, na jinych serverech patri dokonce k nejctenejsim titulum. Kdyby to byly takove slataniny, co rikate, urcite by o ne nebyl takovy zajem. A jeste nez se zeptate, proc misto obchodovani ucim ostatni, tak Vam usetrim cas. Protoze vypisuji covered calls na akcie, k cemuz potrebuji zhruba tak pul hodiny tydne. Muj komoditni system je plne v rezii brokera v Australii a ja do nej vubec nezasahuji a s akciemi obchoduji pozicne, tedy dlouhodobe trendy, k jejichz analyze mi staci sobotni dopoledne. Obchodovanim si vydelam dost na to, abych NEMUSEL POMAHAT ostatnim, ovsem diky memu dlouhodobemu pobytu v zahranici jsem workaholic a predstava, ze se budu "valet" je pro me nepredstavitelna. Navic, i kdyz Vam to zni asi jako nesmysl, mam radost, kdyz nekoho neco naucim (za coz mi zaplati) a ten dotycny mi zavola a rekne : "Pane Turek dekuji, ty Vase informace mi fakt pomohly". ...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 3. 2004 15:38 | Honzajs

Proč mi na e-mail chodí přípspěvek (již několikrát, jak se ho snaží uložit) pana Turka a tady se pořád neobjevil?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 3. 2004 14:03 | 1954

Budte rád , pane Prouza , ze tady máte zase jednou "nejzahvejsí diskuzi" ! Bohuzel casto zacíná diskuze s informacemi , pak jsou protesty , pak urázky a pak omluvy. Nakonec vypneme computer a jdeme se probehnout do ulic , to je to nejlepsí , co múzeme udelat.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2004 13:50 | greenhorn

Inu, vím to. Zda je vzdělávání lidí opravdu jedna z nejzajímavějších věcí, které můžete v životě dělat by Vám nejlépe objasnil libovolný kantor z povolání, zvláště když mu jako alternativu předložíte pohádkové zisky z obchodování.
Vidina zisků je lákavá věc, ale bohužel, je třeba stát nohama na zemi. To, s čím jste se právě setkal, není žádná charitativní akce někoho, kdo "není takový sobec, aby hrabal jen a pořád na sebe", jak uvádíte, ale normální marketingová akce člověka který se pokouší vydělat na lidech jako jste Vy.
Prvním krokem je zviditelnit se, např. článečky jako je ten ke kterému je tato diskuse. Druhým krokem je dostat do komunikace konkrétní lidi. Nástrojem je seminář, který je samozřejmě bezplatný, ale jehož skutečným cílem je nalákat Vás, přesvědčit že klíčem k úspěchu je spolupráce s jeho firmou, dostat Vás na seminář který už je hrazený a přesvědčit Vás o nezbytnosti zakoupit si od něj nějaké produkty.
O ničem jiném to není. Máte-li pocit, že Vám článek dal nějaké prakticky upotřebitelné informace, tak jediné co Vám mohu doporučit je, abyste si vzal papír a tužku a vlastními slovy se pokusil tyto závěry zformulovat.
Pokud vám ani to nepomůže a stále budete mít pocit, že plytkosti typu "...obchodníci prostě neukončí pozici dříve, než jim trh řekne..." Vám dávají něco použitelného a zásadního, tak holt - je to život. Žijeme ve svobodné zemi a každý si může věřit čemu chce. Třeba tomu, že nějaký pan Turek zvládl do svých 29 let dokonale prostudovat investiční strategii W. Buffetta a poznat - jak sám uvádí - stovky obchodníků, kteří na trzích vydělávají tolik, že by jim Buffett mohl pouze slepě závidět.
A protože se mu zřejmě udělalo z té záplavy miliardářů nevolno, (a také protože není takový sobec, aby hrabal jen a pořád na sebe...), rozhodl se tuto společnost opustit a věnovat se vzdělávání lidí. Koneckonců příklon boháčů k charitě je běžný jev, tak proč tomu nevěřit, že.. Lovu Zdar!
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2004 13:50 | Bouček Antonín

Warren Buffett sice není daytrader, zato však občas dělá do arbitráží a krátkodobých spekulací. Jeho investičním horizontem tak sice nejsou hodiny, ale měsíce občas ano.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2004 13:41 | Václav

??? Budte prosím tak laskav a povezte nám , jaké mínení má pan Warren Buffett od daytraderech ???
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2004 13:39 | Jeden

Urázky ostatních pochází JEN a JEN od pana Ludvíka , který zde vyslovuje pochybnosti o informovanosti nebo o vzdelání tech ostatních. Pak se nekdo musí na nej nastvat a vrátit mu to opatrne a inteligentne zpátky. Tedy odpuste mi to "Turek od okurek" , já jsem se nastval na pana Ludvíka. Tímto nevlídným zpúsobem pana Ludvíka moc lidí nekoupí seminár za 5239 korun od CzechWealth pana Ludvíka.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2004 9:49 | Václav Polák

A jak to víte? S panem Turkem jsem měl možnost se nedávno setkat, myslím, že si vydělal dost a nyní dělá to, co ho baví. Naprosto s ním souhlasím, že vzdělávání lidí je jedna z nejzajímavějších věcí, které můžete v životě dělat. Není každý takový sobec, aby hrabal jen a pořád na sebe... Navíc to, co pan Turek ve svých článcích píše, je pravda a myslím, že velmi trefně pojmenovává hlavní problémy, které řada z nás řešila či ještě pořád řeší.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2004 9:45 | maxmin

Vážený pane, buďte prosím tak laskav a zdržte se invektiv vůči jiným diskutujícím. Diskusní fóra Peníze.CZ jsou určena výhradně pro věcnou diskusi a pokud se budou podobné urážky jako na začátku Vašeho názoru ještě jednou opakovat, budou Vaše názory smazány. Předem děkujeme za dodržování určité úrovně komunikace a za Vaše věcné názory na daytrading i jiná témata.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2004 5:29 | Miliarda

Pane Turek od okurek ! Pane Turek od okurek ! Vás príspevek jsou z 90% omyly a z 50% urázky ! Vás príspevek jsou z 90% omyly a z 50% urázky ! A. Inteligentní je , nikdy nevyslovovat pochybnosti o informovanosti nebo o vzdelání nekoho jiného , protoze tím ztrácíme svoji vlastní inteligenci a staneme se hloupými v ocích a usích tech ostatních. 1. Já a polovina ctenárú zde známe nekolik traderú , kterí drzí akcie minuty , týdny i leta ! Proc byste je jenom Vy mel znát ? 2. Já a polovina ctenárú zde necteme ceské noviny , protoze bydlíme v zahranicí ! Proc bychom nemohli být v Mnichove , Vídni , San Francisku a neprdet na ceské noviny ? 3. Já a polovina ctenárú zde jsme studovali tak vysoce investicni strategie Warrena Buffetta jako Vy ! Proc bychom je neznali ? 4. A prece jsou daytraderi hlupáci a sílenci , protoze nevydelají nikdy 40 miliard za 40 let jako Buffett. Mnozí zesíleli , skoncili sebevrazdou , nebo vrazdili rozzureni. Totiz 70% daytraderú prodelává a jen 10% daytraderú vydrzí nekolik let a nikdo to nedotáhne k miliardám dolarú.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Patrik Nacher

podnikatel a ekonom

Zdeněk Škromach

politik

Patrik Nacher
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Zdeněk Škromach
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services