Jak vydělat na finančních trzích II.

Okamžitě zastavte ztráty, ale nesahejte na zisky! Úspěch obchodování na finančních trzích závisí právě na dodržování tohoto zlatého pravidla. Chcete na trzích vydělat? Vyvarujte se začátečnických chyb, zde je návod.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

30. 3. 2004 14:51, P. Coufalová

Je zajímavé jak zde zasvěceně hovoříte. Czech Wealth s.r.o není a nemůže být obchodníkem s cennými papíry a ani Vy ani Vaše firma nejsou registrovaným subjektem dle §45 a zákona o CP. Možná by Vaše čtenáře zajímalo, že porušujete svými prezentacemi mnoho paragrafů zákona o CP.

+37
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

27. 3. 2004 9:51, Jirka

Máte pravdu, je to fuška! Je to ale také cesta, jak z mála udělat rychleji dost na to, aby se člověk mohl později věnovat něčemu užitečnému, co by ho bavilo a nemusel se starat o to, co za to dostane. Na Buffettův styl lze přejít i později. Z malých peněz se dost rychle samy velké nestanou. To by bylo jen přilepšení na důchod. Protože se daytradingem neživím, je to pro mne zpestření dne a beru to spíš jako užitečnou a výnosnou hru. Pro někoho je to naopak droga - životní styl.

Zobrazit celé vlákno

-2
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 49 komentářů)

26. 3. 2004 4:58 | APRIL STEVENS

APRIL , APRIL ! Nikdo si toho nevsimnul ? To byl APRIL ! Pri prúmerných 25% rocne je to 831% za 10 let pri nonstop drzení akcií , ale s mnoha krátkodobými obchody stací také jen 25% rocne na 831% za 10 let. A stejne tak mnoho krátkodobých obchodú prinásejících 25% rocne delá za 20 let 8573% , za 30 let 80679% , za 40 let 752216%. Takze pri stejných procentech rocne se dosáhne po letech to samé , at se drzí krátce nebo celá ta léta.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 3. 2004 15:02 | greenhorn

Vážený pane Turku, gratuluji Vám k tomu, že přesně znáte investiční styl W. Buffetta, stejně jako k tomu, že znáte stovky obchodníků kteří na trzích vydělávají tolik, že by jim Buffett mohl pouze slepě závidět.
Jen mi nejde do hlavy, že když máte takové znalosti a pohybujete se v tak exkluzivní společnosti, tak se Vám nepodařilo najít lukrativnější způsob obživy, než je psaní píár článečků a pořádání seminářů za pár kaček. Někde je asi chyba, viďte? Lovu Zdar!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 3. 2004 11:42 | ondra

Když mě přijde investice do akcií ve smyslu "IT je perspektivní odvětví, jdu investovat do IT" úplně uhozená. Někde jsem četl celkem pěknou radu: - investujte do toho, čemu rozumíte - zisk musí být v době uzavření obchodu Pokud to zkombinuju, tak to nevylučuje rizikové akciové investice. Ale měl bych vědět do čeho investuji a mít určitou jistotu (na základě svých znalostí), že ta investice bude zisková. A současné akciové trhy jsou nádherným příkladem stádního chování investorů. Fakt by mě zajímalo, kolik investorů ví o svých investicích víc, než že včera byla cena o 10% nižší a po položení pravítka na graf bude zítra o 15 vyšší.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 3. 2004 10:55 | Janula

Ja by som este dodala, ze taky Enron bol tiez kvalitna akcia, ktora kedysi vykazovala velmi pekne narasty a vsetky ukazovatele boli fantasticke....a ich pad bol ako bomba z neba, kde pokial niekto nezaregistroval vcas, mohol v podstate odpisat celu investiciu.....drzat sa na to,ze doteraz siel americky trh stale hore a kupim akcie a na dochodku ich predam, tiez asi nemusi byt najlepsie, vzhladom k faktom stagnacie trhu (vid. dlhodoby trh v Japonsku a koniec koncov aj kriza v 30 rokoch v USA alebo stagnacia v 70. ci v 80. rokoch, pred nastupom Reagana) Kohout napr. uvadza priklad muza, ktory investoval do akcii IBM /cize velmi kvalitne/, 20 rokov cakal, nakoniec mu praskli nervy, predal to a v zmysle Murphyho prave vtedy nastupil velky byci trh a akcia od tych cias rastie
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 3. 2004 8:45 | Jirka

Patrně jste daytrading ještě nevyzkoušel a tak chválíte to své (nebo první vzor, který Vás zaujal). Každopádně Vaše výpočty jsou založeny na omylu. Cena akcií, dokonce i kvalitních, nepravidelně stoupá i klesá. A není bohužel závislá jen na kvalitě emitenta, ale na momentální politice, na spoustě souvisejících událostí atd. Zatímco Vy držíte akcie i v době jejich poklesu, daytrader se snaží období poklesu vynechávat. Pokud tuší pokles výrazně přesahující náklady na prodej a opětovný nákup, prodá. A tím se vyhne částečnému znehodnocení investice. Takže, zatímco Vy držíte akcie a ztrácíte, on drží hotovost, byť s nulovým ziskem. Výhodou dlouhodobého investování je, že tím nestrávíte tolik času. Ovšem řídit se jen kvartálními zprávami o hospodaření, které jsou navíc vydávány dost dlouho po ukončení sledovaného období mi připadá dost riskantní. Osobně bych na největší a nejbohatší firmy moc nesázel. Teroristé se zaměřují právě na takové cíle, kde mohou způsobit co největší škody. Pak se může snadno stát, že takové akcie budete držet skutečně věčně. Nadějná menší firma může Vaše peníze zhodnotit mnohem rychleji, jen je třeba mít na ně nos a nesázet jen na jednu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 3. 2004 8:43 | Honzajs

Dovolím si poopravit Váš výpočet: pokud jsou všechny zisky reinvestovány zpět, tak i traderů by mělo stačit ročně 25% investovaného kapitálu a ne 83%, jak uvádíte. I v tomto případě totiž funguje složené úročení.
P.S. nejsem daytrader
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 3. 2004 7:47 | LUDVIK TUREK

Jak muzete o nekom rici, ze je hlupak, kdyz neznate nejen ani jednoho tradera, ale ani investicni strategie Warrena Buffetta???Mate zkreslene predstavy o daytraderech, protoze jedine co o nich vite, je to co jste si precetl v Hospodarskych Novinach nebo v jinych ceskych mediich, ktere jsou samozrejme psany lidmi, kteri o obchodovani nic nevi. Znam presne investicni styl Buffetta, protoze jsem ho na rozdil od Vas velmi rozsahle studoval (mile rad jej zde na tomto serveru uverejnim a postupne take uverejnim styly daytraderu, kde i Ti nejvetsi ignoranti uvidi na vlastni oci, ze daytradingem lze vydelat daleko vice, nez investicemi) a znam take stovky obchodniku, kteri na trzich vydelavaji tolik, ze by jim Buffett mohl pouze slepe zavidet. Zapomnel jste se zminit o tom, ze Buffett je genius a vedle neho jsou samozrejme take geniove obchodnici, kteri proste a jednoduse na trzich vydelavaji vice, nez Warren. Buffett ma jeden styl, ten mu sedi a na nem vydelava. Vedle jsou obchodnici, kteri maji svuj styl, a na nem vydelavaji.
Predtim, nez se priste pustite do diskuze o necem cemuz nerozumite, prectete si nejdrive fakta. LUDVIK TUREK info@czechwealth.cz
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 3. 2004 4:47 | Miliarda

Dlouhodobé obchodování není snad nekolik týdnú akcie drzet , ale 10 let. Snad by se to mohlo nazvat dlouhodobé drzení. Kvalitní akcie nejvetsích banek a pojistoven se nemusí nikdo bát drzet 10 let nebo 40 let ! Vzdyt má clovek 6 az 10 rúzných firem. A az bude jedna krachovat , múze to být vcas videt , protoze akcie zústává kvalitní dokud podnik kazdorocne zvysuje zisky a zisky se hlásí kazdý kvartál. Pri prúmerných 25% rocne je to 831% za 10 let nonstop drzení , ale s krátkodobými obchody je nutno vydelat 83% rocne pro ten samý kapitál za 10 let !!! A 25% rocne za 20 let je uz 8573% pri nonstop drzení , ale s krátkodobými obchody je nutno 857% kazdý rok pro ten samý kapitál za 20 let !!! A tady krásne vidíme rozdíl mezi inteligentním Buffettem a hloupými krátkodobými tradery !!! Buffett dosahoval bezne 25% rocne a to je 8573% za 20 let a 80679% za 30 let a 752216% za 40 let. Jenom proto , ze kvalitní akcie se vyplatí drzet 10 let nebo vecne ! !!! A s drzením akcií nekolik týdnú a s daytradingem se vydelá jen nepatrný zlomek toho !!! Pesimisti si vypoctou : 20% rocne je za 10 let 519% , za 20 let 3734% , za 30 let 23638% , za 40 let 146877% A 15% rocne je za 10 let 305% , za 20 let 1537% , za 30 let 6521% , za 40 let 26686%.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 3. 2004 3:56 | 5 let 990%

Behem 5 let vyrostla akcie Komercní Banka 810% a Ceská Pojistovna 990% ! Za tu dobu jejich pojistení prineslo jen asi 25% a sporitelní knízka 10% ! Bylo by dobré ukoncit jejich pojistení a sporitelní knízky a dáti vse na jejich akcie ! A drzet ty akcie léta - az do dúchodu , nebo do koupe bytu ci domku !!! Vzdyt stací povinné pojistení a k tomu akcie ! A pro jistotu dáti stejný díl penez i na akcie nejvetsí banky sveta Citigroup a nejvetsí pojistovny sveta AIG.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 3/3

3

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ivan Langer

politik a podnikatel

Jiří Devát

manažer

Ivan Langer
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jiří Devát
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services