Nejčastější pojistné události v zahraničí

PR článek | rubrika: PR Článek | 5. 9. 2016 | 2 komentáře
Bez cestovního pojištění by nikdo neměl opouštět hranice ČR. Ať už jste jakkoliv zkušený cestovatel, vždy se může naskytnout něco, co vás překvapí. S nejvyšší pravděpodobností to bude nějaký úraz či krádež vašich věcí. Potýkat se s takovými věcmi je náročné i doma, natož v cizině.
Nejčastější pojistné události v zahraničí

Vám se možná ještě nikdy nic vážného nestalo, avšak dost Čechů už zažilo situaci, kdy museli vyhledat v cizině lékaře nebo se strachem hledali své ztracené věci. Pomoc pojišťovny je v takovém případě užitečná nejen z finančního hlediska, ale i z důvodu cenných rad. Při zavolání na infolinku totiž dostanete informace, co si dál počít.

Nicméně je alarmující, že do zahraničí vyráží bez pojištění 17 % Čechů. Jsou to nejčastěji ti, kteří jezdí pouze na letní dovolenou. Lidé, co cestují častěji, jsou zodpovědní a zařídí si například celoroční cestovní pojištění.

Češi se nejčastěji zraní při sportech

Zimní dovolené se většinou týkají sportovních aktivit, ale ani v létě nezahálíme a zkoušíme nejčastěji vodní sporty. Hitem je potápění, lidé milují třeba i kitesurfing či windsurfing. S oblibou těchto adrenalinových aktivit roste také počet zranění.

Zimní úrazy bývají tragické. Každé třetí zranění na lyžích je vážné, na snowboardu je to dokonce 55 % všech úrazů. A to ani nemluvíme o tom, že na sjezdovce často můžete ublížit i lidem okolo sebe. Bez pojištění škody, kterou způsobíte někomu jinému, je to tedy dost velký risk.

Podle statistik ERV Evropské na letní dovolené sportuje až 39 % lidí, 7 % Čechů pak na dovolené provozuje nějaký adrenalinový sport. Po horské cyklistice je druhým nejoblíbenějším z nich potápění.  Účty za léčbu v takových případech bývají vysoké, což dokazuje případ klienta ERV Evropské pojišťovny. Potápěl se v Egyptě, příliš rychle se vynořil a projevila se u něj nemoc z dekomprese. Strávil nějaký čas v hyperbarické komoře a tento pobyt jej vyšel na více než půl milionu korun. Zaplatila jej pojišťovna, protože měl sjednané dobré cestovní pojištění.

Pojištění přímo na sporty

Víte-li, že budete v zahraničí sportovat, raději se na to dobře pojistěte. Běžné cestovní pojištění by vám nemuselo stačit, protože například na potápění se vůbec nemusí vztahovat. Kromě toho potřebujete vysoké limity pojistného plnění, lékařská péče je v případě urgentních úrazů opravdu drahá.

Určitě se poohlédněte přímo po pojištění zaměřeném na sporty. ERV Evropská má pro zimní sportovce připravené pojištění Na lyže, v létě je možné si vybrat třeba balíček Na maximum, který je zaměřený na rizikové sporty. Sice je o něco dražší než základní varianty, ale v případě nehody se to každopádně vyplatí, ušetříte statisíce.

ERV Evropská pojišťovna je dobrou volbou. Na českém trhu nabízí ojedinělé služby – celoroční cestovní pojištění, nejširší pojistnou ochranu, českou nonstop asistenční službu a proplácení léčebných výloh až do výše deseti milionů korun. Spolehlivost dokládá i ocenění TTG pro pojišťovnu s nejlepším cestovním pojištěním, které ERV Evropská získala již čtrnáctkrát.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

A tohle už jste četli?

Jak se pojistit do zahraničí: dvacka na den versus léčba za miliony

30. 5. 2024 | Lucie Weissová | 1 komentář

Jak se pojistit do zahraničí: dvacka na den versus léčba za miliony

Letní cesty za dobrodružstvím se blíží. Většina lidí je přežije bez větší úhony, jenže spolehnout se na to nedá. Jak správně nastavit cestovní pojištění, radí Jana Konvalinová z Kooperativy. celý článek

Raiffeisenbank vylepší Aktivní účet pro nové klienty

27. 5. 2024 | Petr Kučera

Raiffeisenbank vylepší Aktivní účet pro nové klienty

Raiffeisenbank dočasně vylepšila svůj Aktivní účet. Lidé, kteří ho začnou nově využívat, získají na jeden rok zdarma zlatou debetní kartu a službu RB směnárna.

Jak reklamovat problémovou dovolenou. Na návrat domů nečekejte

17. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Jak reklamovat problémovou dovolenou. Na návrat domů nečekejte

Neproběhla vysněná dovolená podle vašich představ? Poradíme, kdy můžete dostat své peníze zpět a jak při reklamaci efektivně postupovat.

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

2. 4. 2024 | Petr Kučera

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

Od začátku dubna se rozšířil okruh vozidel, za které je nutné platit povinné ručení. Nově se může týkat i elektrických koloběžek, segwayů, zahradních traktůrků, motorových golfových... celý článek

S elektrokolem na výlet do ciziny? Pozor na změnu v pojištění

2. 4. 2024 | Pavla Adamcová

S elektrokolem na výlet do ciziny? Pozor na změnu v pojištění

Zatímco silné koloběžky a seqwaye mají mít od dubna povinné ručení, u elektrokol se naopak pravidla v Česku zmírní. Problém s výkonnějšími elektrokoly však může nastat za hranicemi.... celý článek

Partners Financial Services